Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Η τέλεια Μακαρονόπιτα χωρίς αυγά !!!


 

 

Συνταγάρα σήμερα έφτιαξα !!! Μακαρονόπιτα κρεμένια μέσα ,τραγανό φύλλο  ,χωρίς αυγά !!! Φτιάξτε την.. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει ωραιότερη κ πιο εύκολη !!!!

Υλικά 
 1 συσκευασία φρέσκο χωριάτικο φύλλο Ψαχνών 

500 γραμ ζυμαρικά πένες 

10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 

300 γραμ τυριά τριμμένα κίτρινα -γκούντα ένταμ ή ζητήστε τριμμένα μιξ τυριών -

1 λίτρο γάλα 

80 γραμ. βούτυρο-Εβαλα 2 κουταλιές γεμάτες lurpak 

125 γραμ αλεύρι-Εβαλα 5 κοφτές κουταλιές σούπας - 

Αλάτι -πιπέρι -μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια -πένες - 3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία .

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το βούτυρο κ το αλεύρι.  

Aνακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. 

Αφαιρούμε από την φωτιά κ προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και τα τυριά .

Προσθέτουμε μέσα σε αυτό το μείγμα όλα τα μακαρόνια .

.



Προσθέτουμε κ το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε .

Ανοίγουμε την συσκευασία φρέσκο φύλλο ζύμης το οποίο έχει έξι φύλλα .

Θα βάλουμε τρία κάτω και τρία επάνω . 

Θα λαδώσουμε το ταψί και θα στρώσουμε το ένα.

Λαδώνουμε με πινέλο το φύλλο και τοποθετούμε το δεύτερο.

Επαναλαμβάνουμε με λάδι κ στρώνουμε κ το τρίτο φύλλο.

Αδειάζουμε κ στρώνουμε όλη την γέμιση μέσα στο ταψί και κόβουμε ένα από τα επόμενα φύλλα στα δύο .

Βάζουμε το πρώτο για να εγκλωβίσει την γέμιση .

Λαδώνουμε με το πινέλο κ συνεχίζουμε με το δεύτερο μισό  φύλλο .

Τέλος βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα σαν φυσαρμόνικα το ένα δίπλα από το άλλο ώστε να είναι τρακτερωτή η επιφάνεια .

..

Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια με το πινέλο .

Ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράσσουμε τα  κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι όχι μέχρι κάτω .

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς .

Βάζουμε στην κάτω σχάρα και ψήνουμε περίπου 1 ώρα να πάρει χρώμα πάνω και κάτω .

Αφού την βγάλουμε αφήνουμε λίγο να σταθεί κόβουμε και απολαμβάνουμε !!! 

Πραγματικά υπέροχη !!!!

Σημ.

 Έγώ πρόσθεσα και 200γραμ φέτα μέσα στην γέμιση και από πάνω στο τέλος με το ράντισμα πρόσθεσα λίγο σουσάμι . 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ--  https://www.youtube.com/watch?v=bGS89_sz6kk

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από Γιάννος Βαλλιάνος 

Σάββατο 19 Ιουλίου 2025

Μπάρες Παγωτού με 3 Γεύσεις!!!

Όποιος δοκιμάσει αυτές τις Μπάρες Παγωτού με 3 Γεύσεις...θα ζητάει τη συνταγή πριν καν τελειώσει το πρώτο κομμάτι!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪300 γρ. Μπισκότα digestive 
🔪120 γρ. Λιωμένο βούτυρο
--
🔪200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
--
🔪1 κουτάκι Morfat Choco φυτική σαντιγί (250 γρ.)
🔪100 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο
--
🔪1 κουτάκι Morfat Creamy φυτική σαντιγί (250 γρ.)
🔪100 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
🔪1 κ.γ. υγρή βανίλια 
--
🔪500 γρ. Κουβερτούρα 
🔪3 κ.σ. ηλιέλαιο 

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ --https://www.youtube.com/watch?v=DpBf3uNZAEo
 

Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, σε μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή !!!

Συνταγή για Τέλεια Κολοκυθάκια Γεμιστά με αυγολέμονο – Όπως τα έκαναν οι γιαγιάδες μας 😍
Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, σε μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που θυμίζει μαμαδίστικο φαγητό. Δείτε βήμα-βήμα πώς να τα φτιάξετε σωστά, με αφράτη γέμιση και τέλειο αυγολέμονο! Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
10 κολοκυθάκια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
60 γρ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
λίγο ψιλοκομμένος δυόσμος
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
νερό
700 γρ. ζωμός από τα κολοκυθάκια που έβρασαν
70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο και τα γεμίζουμε με τον κιμά.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, σκεπάζουμε με νερό και λαδόκολλα και τα βάζουμε να βράσουν για 45'.

Σουρώνουμε 700 γρ. από το ζωμό τους σε ένα μπολ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κολοκυθάκια και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο Εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=EUFN8rPb0QY
 
 

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025

Μάθε πώς να φτιάξεις σπιτική τυροκαυτερή με φέτα, πιπεριές !!!

Αυθεντική συνταγή για τυροκαυτερή ταβέρνας, πικάντικη και κρεμώδης, όπως τη βρίσκεις στα καλά μεζεδοπωλεία !!!Μάθε πώς να φτιάξεις σπιτική τυροκαυτερή με φέτα, πιπεριές και σωστές αναλογίες για τέλεια ισορροπία. Ιδανική για ορεκτικό, μεζέ ή δίπλα στο ψωμί.

Yλικά
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 καυτερή πιπεριά χωρίς τα σποράκια
1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σποράκια
400 γρ. φέτα
170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο multi τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο.

Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι με τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=YdkU-Zly2lU
 

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025

Δεν θα το πιστεύετε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό τυράκι !!



 Δεν θα το πιστεύετε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό τυράκι !!!!Ετσι το φτιάχνω εγώ ..Φτιάξτε το κι εσείς και θα το κατά ευχαριστηθείτε !!! 

Υλικά  

 3 λίτρα γάλα αγελάδος ,ή ότι γάλα θέλετε

2 κουταλιές αλάτι 

1/2 ποτήρι λεμόνι 

Γίνεται και χωρίς αλάτι

.



Εκτέλεση 

Αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στο μάτι σε δυνατή θερμοκρασία κ το ανατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα .

 Μόλις κάψει αρκετά βάζουμε το αλάτι μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια .

Οταν το γάλα έρθει σε βρασμό ρίχνουμε το μισόποτήρι του νερού από τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε συνέχεια .

Το γάλα θα το δείτε αμέσως να γίνει κόμπους κόμπους σαν να έκοψε .

Το ανακατεύουμε για άλλα 5 ΄λεπτά ακόμα και σβήνουμε το μάτι .

Τοποθετούμε σε τρυπητό σουρωτήρι τουλπάνι ή γάζα και ρίχνουμε το μείγμα .

.



Το σφίγγουμε λίγο να φύγει το πολύ ζουμί και το κρεμάμε να στραγγίξει .

Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να το γευτούμε και να το απολαύσουμε .

.



Διατηρείτε αν δεν το φάτε επί τόπου τόσο ωραίο  που είναι βάλτε το σε άλμη .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ! 
 

Εύκολο και αγαπημένο γλυκό μπακλαβάς με παγωτό κανέλα!!!

 

Εύκολος μπακλαβάς με παγωτό κανέλα!!!

Ενα εύκολο και αγαπημένο γλυκό που το καλοκαίρι μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα επίσης εύκολο παγωτό κανέλα!!! 
  Υλικά
 για τον μπακλαβά
-450gr φύλλο κρούστας
-400gr καρύδια χοντροαλεσμένα
-1κτσ κανέλα
-1κτγ γαρύφαλο
-250gr βούτυρο
 για το σιρόπι
-500gr ζάχαρη
-250ml νερό 
-2 φλούδες από λεμόνι


 Για το παγωτό
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-1 ζαχαρούχο γάλα
-1 βανίλια 
-2κτσ κανέλα

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=f3R_1DpxFao

Εύκολο παγωτό snickers!!Ε να υπέροχο παγωτό με γεύση snickers!!!

Εύκολο παγωτό snickers!!Ε να υπέροχο παγωτό με γεύση snickers, είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ φίλοι μου!!!

  Υλικά
-150gr ζάχαρη
-200gr φυστίκι αράπικο αλατισμένο και ξεφλουδισμένο 
-1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
-500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
-σιρόπι καραμέλας
-σιρόπι σοκολάτας

Δείτε την συνταγή σε βίντεο Εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=vqMIkG_q2K8
 

Λαχταριστές μελιτζάνες γεμιστές με τυριά, φούρνου !!!

Οι πιο λαχταριστές μελιτζάνες γεμιστές με τυριά, φούρνου, που λιώνουν στο στόμα! Μια καλοκαιρινή συνταγή γεμάτη ελληνικές γεύσεις. Φτιάξτε τες  εύκολα με κρέμα τυρί, φέτα ή ό,τι τυρί σου αρέσει!!!

Υλικά 
2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
200 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
200 γρ. κρέμα τυρί
50 γρ. μιξ τυριών
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυρί με το μιξ τυριών και το πιπέρι.

Σε ένα μικρό ταψί 20x20 εκ. βάζουμε τη μισή σάλτσα.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα τυριά, τις τυλίγουμε και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.

Απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες την υπόλοιπη σάλτσα και λίγα έξτρα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=4AG2RcDbzBs
 

Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο σε 5’ – Η Πιο Εύκολη & Νόστιμη Συνταγή !!!

Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο σε 5’ – Η Πιο Εύκολη & Νόστιμη Συνταγή που Έχεις Δει! Ιδανική για να την πάρεις μαζι σου στην παραλία ή στη δουλειά!!!   Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις την πιο εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση τυριού! Ιδανική για πρωινό, σνακ ή κολατσιό, αυτή η συνταγή για εύκολη τυρόπιτα γίνεται με λίγα υλικά και χωρίς κόπο. Αν αγαπάς τις παραδοσιακές πίτες αλλά θέλεις κάτι πιο απλό, αυτό το βίντεο είναι για εσένα!

Υλικά
4 αυγά
225 γρ. flair cottage cheese ΦΑΓΕ
200 γρ. γάλα
100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
250-300 γρ. φέτα
Cheese mix ΦΑΓΕ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multi το flair cottage cheese, το λάδι και το γάλα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25x35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το cheese mix της ΦΑΓΕ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 50’-60’. 

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ == https://www.youtube.com/watch?v=OBcv4hRSpyY
 

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη ζύμη για πίτσα !!!

Τραγανή ζύμη πίτσας με 3 υλικά!!

Φτιάχνουμε μια πολύ εύκολη ζύμη για πίτσα που δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να φουσκώσει!!!!

  Υλικά
-500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
-125-150ml ζεστό νερό (1/2 ποτήρι)
-125gr φυτικό βούτυρο 
-αλάτι και ρίγανη

Η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=zU_Lj06_2bE
 

Φτιάξτε την πιο εύκολη Τούρτα Μιλφειγ !!!

Φτιάξτε την πιο εύκολη Τούρτα Μιλφειγ χωρίς ψήσιμο χωρίς βράσιμο!!!

Υλικά για 22 άρι σκεύος 
2 συσκευασίες σφολιατινια για Μιλφειγ 
1 κρέμα Μιλφειγ στιγμής 
1 φάκελο γκαρνι 
1 βανιλετα 
800 ml γάλα περίπου 
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 
Πριν κόψετε το γλυκό πρέπει να έχει μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες.
(Αν η φόρμα σας η το σκεύος σας είναι πιο μεγάλο από  26 εκατοστά προτείνω να βάλετε 2 συσκευασίες Μιλφειγ και ένα φάκελο γκαρνι)

Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=npEm-wVNuwE
 

Τρίτη 15 Ιουλίου 2025

Ενα φαγητό που αξίζει να το φτιάξετε ..Κοτόπουλο με φρέσκα φασολάκια !!!


 

Σημερινό ...Κοτόπουλο με φρέσκα φασολάκια στην κατσαρόλα...Ενα φαγητό που αξίζει να το φτιάξετε ...Πεντανόστιμο ..όνειρο !!!

Συστατικά
  
    1 κοτόπουλο ελευθέρας σε 8 κομμάτια
    1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    4 πομοντόρια ξεφλουδισμένα
    1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη σπασμένη με το χέρι
    1 φλιτζάνι ντοματίνια
    1 κουταλάκι κουρκουμά
    λίγο κανέλα
    λίγο κύμινο
    ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

.


.
.
Εκτέλεση
 

    Σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο καλά
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να μαραθεί, στην συνέχεια όλες τις ντομάτες και σοτάρουμε για αρκετή ώρα
    Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα , τα μπαχαρικά και ζεστό νερό μέχρι σχεδόν να σκεπαστεί το φαγητό.'

.


    Καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά , ελέγχουμε και κουνάμε την κατσαρόλα σταδιακά
    Αφαιρούμε το καπάκι , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του κουνώντας την κατσαρόλα
    Πριν σερβίρουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

via Τρύπιο σουρωτήρι .

Μακαρόνια με κιμά που αγαπάμε όλοι !!!


  Για τους λάτρεις των ζυμαρικών η μακαρονάδα που φτιάχνω και τους αρέσει πολύ !!!

Υλικά

    1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι -εγώ εδώ έβαλα μακαρόνια μεγάλα κοφτά χωριάτικα -
    1 κουταλιά βιτάμ κλασικό λιωμένο
    4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη-έβαλα καφαλογραβιέρα -
    500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
    2 ντομάτες τριμμένες
    4 πομοντόρια ξεφλουδισμένα
    1 φλιτζάνι ντοματίνια
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
    1/2 κουταλάκι κουρκουμά
    1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
    Λίγο μπαχάρι σε σκόνη
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

.


Εκτέλεση
 
    Κρατάμε τα σπαγγέτι το τυρί  και το βιτάμ στην άκρη
    Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να τον θρυμματίσουμε
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά , στην συνέχεια σπάμε με το ΄χέρι τα πομοντόρια και ρίχνουμε τις ντομάτες και τα ντοματίνια
    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ζεστό νερό , καπάκι και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά , εάν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη , αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος . Αφήνουμε τον κιμά με αρκετή σάλτσα
    Κρατάμε τον μισό κιμά στο τηγάνι και τον μισό ξεχωριστά σε ένα μπολ
    Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και ρίχνουμε 2 κουτάλες από το νερό μέσα στον τηγάνι που έχουμε τον κιμά και τα σπαγγέτι μαζί με το βιτάμ και την παρμεζάνα ίσα ίσα να ανακατευτούν
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε τα σπαγγέτι σε πιάτα και από πάνω τον υπόλοιπο κιμά που είχαμε στην άκρη και σερβίρουμε
    Εάν θέλουμε έξτρα τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από -Τρύπιο σουρωτήρι.
 

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

Εύκολο και υγιεινό παγωτό σάντουιτς χωρίς ζάχαρη !!!


 Φτιάξε το πιο εύκολο και υγιεινό παγωτό σάντουιτς χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους! Με λίγα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή, έχεις ένα δροσιστικό γλυκό έτοιμο σε λίγα λεπτά!

ΥΛΙΚΑ
12 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
1 μπανάνα, παγωμένη
1 βανιλίνη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.σ. μέλι
κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Αλέθουμε την μπανάνα, τη βανιλίνη, το γιαούρτι και το μέλι.

Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα 6 μπισκότα ενωμένα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Κόβουμε σε κομμάτια και βουτάμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη. 

Η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ecMN-kKj6Aw

Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Το αγαπημένο μας μωσαικό !!!!


 Είναι το πιο εύκολο, το πιο αγαπημένο οικονομικό γρήγορο γλυκάκι ,το γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων ..Μόνο που θυμάμαι η γιαγιά μου έβαζε ζάχαρη άχνη αντί ζαχαρούχο .. Ας σας δείξω πως το φτιάχνω κι εγώ ,το έφτιαξα σήμερα κ πάει εξαφανίστηκε !!!!

Υλικά 

1και μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε κομμάτια 

1ζαχαρούχο γάλα 

1 βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γραμ εγώ βάζω lurpak αυτό με το λάδι ελιάς που λέει 

1 βανίλια μασουράκι

1 σφηνάκι κονιάκ

5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 

Καρύδια μία κούπα ή χούφτα  

.


 Εκτέλεση

Σπάω τα μπισκότα σε βαθύ μπολ .

Βάζω σε μπολ το βούτυρο το κακάο το ζαχαρούχο την βανίλια το κονιάκ και τα χτυπώ καλά χρησιμοποιώ το μίξερ χειρός να ανακατευτούν καλά μπορείτε  κ με το χέρι .

Τέλος προσθέτω κ μία κούπα καρύδια -βάλτε οσα θέλετε . 

Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας  στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύω με μία μαριζ πολύ καλά .



 Μετά βάζω στο τραπέζι μία λαδόκολλα το αδειάζω το φτιάχνω με τα χέρια πάνω από την λαδόκολλα να πάρει σχήμα σαν φραντζόλα ψωμί και το τυλίγω κ στρίβω τις άκρες να κλείσει .

 .
.


Το τοποθετώ κατάψυξη αλλά οταν παγώσει το βάζω συντήρηση να είναι μαλακό να κόβεται εύκιλα .

Αγαπημένο γλυκάκι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ