Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

cookies!!!

ΥΛΙΚΑ




225γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

225γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 βανίλια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι σόδα μαγειρική

125γρ. κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

125γρ. κομματάκια σοκολάτας πικρής



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάω το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει .

Προσθέτω τον κρόκο και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα, τα προσθέτουμε στο μίγμα , καθώς και τις κομματιασμένες σοκολάτες.

Πλάθω το μίγμα σε ρολό ( φραντζόλα)

Τυλίγω με μεμβράνη και το αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει .

Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 170 C, κόβω την φρατζόλα σε φέτες και τις αραδιάζω σε λαδόκολλα , σε λαμαρίνα και ψήνω για 25’.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αν σας περισσέψει κοκκινιστό κρέας .

εχθες φτιαξαμε το κρεας κοκκινιστο ,περισσεψε..κ σημερα εκανα αυτο που εκανε η γιαγιακα μου οταν ημασταν μικρα κ γλυφαμε κ τα πιατα!!κατι πολυ απλο ..προσθεσα στην κατσαρολα με το κρεας που ειχε περισσεψει,λιγο νερακι,1 κ σ πελτε,λιγο αλατι ,κ λιγο λαδακι μολις αρχισε να βραζει εριξα πατατες κυδωνατες κ χωρις να ανακατευ...ω χαμηλωσα την φωτια κ το αφησα να ψηθει ..μολις η πατατες τρυπιοντουσαν ανοιξα την κατσαρολα το καπακι δυναμωσα την φωτια κι εδεσε η σαλτσα μουρλια ..νομιζω φαινεται αυτο !! στο πιατο προσθετω λιγο πιπερακι ,μ αρεσει αυτο το φαγητο πολυ ,απο μικρουλα ,κ μ αρεσε παντα τις πατατουλες να τις λιωνω με το πηρουνακι σαν πουρε ,,,πωπω αναμνησεις!!!ειναι πολυ ωραιο !!![ αν θελετε περαστε τις πατατες λιγο απο το τηγανι ..να τις τηγανισετε δηλαδη!!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

καρμποναρα !! ευκολη,γρηγορη,και φανταστικη!!!




ΥΛΙΚΑ

1 πακετο μακαρονια

10 φετουλες μπεικον

7 φετες γαλοπουλα βραστη.η ζαμπον

λιγο μαιντανο,αλατι

250γρ τυρι γκουντα

λιγη παρμεζανα

κρεμα γαλακτος [εγω εβαλα 2 μικρες]

1 κ σ βουτυρο καλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βραζω τα μακαρονια και συγχρονως σ ενα τηγανακι βαζω το βουτυρο μολις λοιωσει ριχνω το ζαμπον μπεικον γυριζω συνεχεια να τσιγαριστουν .στραγγιζω τα μακαρονια κ τα βαζω ξανα μεσα στην κατσαρολα .ριχνω κ τα υλικα απο το τηγανακι ριχνω κ τυρι γκουντα τριμμενο κ λιγη παρμεζανα η οτι αλλο τυρι εχετε σπιτι. βαζω κ την κρεμα μεσα .ανακατευω καλα να παει παντου ριχνω κ λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο [αν θελετε]κ κραταω λιγο κ για το σερβιρισμα στο πιατο ..σερβιρω κι αν σας αρεσει βαζετε κ λιγο τυρι παρμεζανα η οτι αλλο απο πανω [προαιρετικο]ειναι φανταστικη γρηγορη λυση!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιπούρα με λαχανικά !!!

Είναι απίθανο φαγητό !! Με τόσα ωραία υλικά .και ωραία χρώματα!!
 Πολίτικη κουζίνα.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

1 τσιπούρα

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

2 φύλλα δάφνης

ι μικρό κουτάκι μανιτάρια

λίγο λαδάκι

1 ποτήρι νερού κρασί

2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

καρότο σε λεπτές ροδούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε την τσιπούρα στο τηγάνι [να έχει και καπάκι] αφού την καθαρίσετε πρώτα και την πλύνετε καλά

Βάλτε τριγύρω της όλα τα λαχανικά και  όλα τα υλικά

Ρίξτε αλάτι πιπέρι το λάδι κ το κρασί ,σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε  για 20 λεπτά .Μετά με προσοχή την γυρνάτε και  συνεχίζετε για λίγο ακόμη από την άλλη τόσο όσο να δείτε ότι έδεσε το ζουμάκι να εξατμιστεί όλο το κρασί κ να είναι μόνο το λαδάκι .Βασικά ψήνετε μέσα στο κρασί !! Είναι έτοιμο !!! δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο και  γίνεται πεντανόστιμο !!Καλή όρεξη  !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρουφάκια εύκολα με καρύδα !!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρουχο γαλα

1 κ σ βουτυρο γαλακτος

1 πακετο πτι μπερ

2 κ γ ποτό γλυκό

3 κ.σ καρύδα

ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε [προαιρετικά]

Εκτέλεση
Σε μπόλ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια ας γίνουν και σαν σκόνη
προσθέτουμε την άχνη ,το γλυκό ποτό ,την  καρύδα ,το ζαχαρούχο ,το βούτυρο ,και τα ανακατεύουμε.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια ,τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν και στο τέλος τα κυλάμε σε καρύδα
Σημείωση
Αν δεν πλάθετε το μίγμα προσθέτουμε λίγα μπισκότα ακόμα .


σπασμενα εκεινη ην στιγμη τα εσπαγα κι ανακατευα
και αχνη να γινει η ζυμη σχεδον μισο πακετο λιγο σφιχτη βαλτε κ 2 κγ μεσα ποτο γλυκο και ριξτε κ λιγη καρυδα 3 κ σ .. τα ανακατευω ολα αυτα τα βαζω στο ψυγειο για κανα μισαωρο και μετα πλαθω μπαλακια .σε ενα πιατο ειχα τρουφα  τα βαζω στο ψυγειο !! ...

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές !!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες ή κυβάκια

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φακές από την γιαγιά!!!

Η ΓΙΑΓΙΆ ΈΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΊΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΈΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ!! ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΊΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισό πακετακι φακές ψιλές [κατά προτίμηση]

2 φύλλα δάφνη ..[από τον κήπο μοσχομυρίζει]

1 φρέσκια ντομάτα [την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε με το χέρι ]

1 μεγάλο ,η 2 μικρά κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κυβακια πολύ λεπτή

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβακια πολύ λεπτό

1 κουταλιά σούπας πελτέ

λίγη ζάχαρη

λίγη ρίγανη

αλάτι ,πιπέρι

λαδάκι

και όταν μαγειρευτούν ξίδι στο πιάτο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φακές
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο [αν δεν σας αρέσει ψιλοκόψτε το άλλα μην κάνετε τον κόπο λιώνει] τα σκόρδα.την δάφνη ,και αφήνουμε να βράσουν Μετά από κανένα 20λεπτο ρίχνουμε καρότο.πατάτα,πιπέρι.ρίγανη λίγη,ντομάτα φρέσκια τον πελτέ τον ρίχνω μέσα κι ανακατεύω να διαλυθεί στην κατσαρόλα ,την ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας,και προσθέτω ζεστό νερό ,τα αφήνω σε σιγανή φωτιά ..δοκιμάζω αν κοντεύουμε να βράσουν προσθέτω το αλάτι και το λαδάκι εγώ εγώ βάζω μπόλικο σχεδόν μισό φλιτζάνι.
Ανοίγουμε το καπάκι αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι χυλώσει το ζουμί τους .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ