Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

cookies!!!

ΥΛΙΚΑ




225γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

225γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 βανίλια ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι σόδα μαγειρική

125γρ. κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

125γρ. κομματάκια σοκολάτας πικρής



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάω το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει .

Προσθέτω τον κρόκο και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα, τα προσθέτουμε στο μίγμα , καθώς και τις κομματιασμένες σοκολάτες.

Πλάθω το μίγμα σε ρολό ( φραντζόλα)

Τυλίγω με μεμβράνη και το αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει .

Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 170 C, κόβω την φρατζόλα σε φέτες και τις αραδιάζω σε λαδόκολλα , σε λαμαρίνα και ψήνω για 25’.