Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τυρόπιτα πολύ εύκολη καί νόστιμη!!!!







ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο ζυμη σφολιατα
1 τεταρτο κεφαλογραβιερα αμφιλοχιας
1 τεταρτο γκουντα
1 τεταρτο φετα[ ολα τα εχουμε τριμμενα ]
3 -4 αβγα
2 ποτηρια γαλα παστεριωμενο να εχετε κοντα κι οσο παρει βαζετε ..
πιπερι
αν τα τυρια δεν ειναι αλμυρα ελαχιστο αλατι
λιγο γαλα εβαπορε
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 1\2 κουταλια γεματη σουπας βουτυρο καλο
4 κουτ σουπας κοφτες αλευρι
και τα παραπανω αβγα που σας ειπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβετε απο το χοντρο μερος του τριφτη ολα τα τυρια να ειναι ετοιμα [μπορειτε να βαλετε οτι τυρια σας εχουν απομεινει στο ψυγειο] αναβετε το φουρνο στους 180
βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια του ταψιου και στρωνετε το ενα φυλο σφολιατας,με το χερι ανοιξτε το λιγο να πιασει ολη την βαση του ταψιου κ να γυρισει λιγο προς τα πανω για να μπει η γεμιση,εκτος αν χρησιμοποιησετε μικρο ταψακι [εγω εβαλα λιγο μεγαλο κ την ανοιξα]
τωρα βαλτε σε μια κατσαρολα το βουτυρο χαμηλη θερμοκρασια ,μολις λιωσει προσθεστε το αλευρι ανακατεψτε καλα κ γρηγορα και προσθεστε το γαλα τοσο οσο να γινει μια ψευτομπεσαμελ αραιη ,περιπου 1 ποτηρι νερου κ κατι λιγο παραπανω ,εχετε χτυπησει σ ενα μπωλ τα αυγα τα προσθετετε  μεσα κ ολα τα  τυρια ,ανακατευετε  βαλτε κ το πιπερακι κι ετοιμη να την στρωσετε στο ταψι πανω απο την σφολιατα ,ισιωστε να ειναι ομοιομορφη και σκεπαστε με το αλλο φυλλο,που θα πρεπει να σκεπαζει ολη την επιφανεια κ να γυρισουν κ οι ακρες τυλιχτες  να μην χυθει η γεμιση κατα το ψησιμο .ριχνουμε λιγο γαλα εβαπορε η απο το απλο παστεριωμενο ,και με το χερι ''χαιδεψτε'' ολη την επιφανεια,ψηστε και παρακολουθειτε να παρει χρωμα κ να ψηθει απο κατω ...καλη επιτυχια!! ειναι πολυ ευκολη κ πολυ νοστιμη!! ειναι μια γρηγορη λυση !!

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

καταπληκτικο ραβανι με σως σοκολα!!!

















ενα πολυ ωραιο ,κι ευκολο γλυκο!!
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι ραβανι γιωτης
1 φακελακι κουβερτουρα γιωτης σε νιφαδες
6 αυγα
1 κουπα γαλα
200 γρ βουτυρο η μαργαρινη
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προθερμαινετε το φουρνο στους 180 βαθμους βαζετε  στο μπολ του μιξερ τη ζαχαρη ,τ αβγα,κ το βουτυρο κ χτυπατε το μιγμα στη δυνατη ταχυτητα για 5 λεπτα κατεβαζετε την ταχυτητα κ προσθετετε το μιγμα των δυο φακελλων [μιγμα για ραβανι γιωτης] και το γαλα.συνεχιζετε το χτυπημα  για λιγο .αδειαζετε το μιγμα σε βουτυρωμενο ταψι κ ψηνετε για 1 ωρα κ 15 λεπτα  περιπου αφηνετε το ραβανι να κρυωσει πριν προσθεσετε το σιροπι οταν κρυωσει το κοβετε σε ρομβους,η τετραγωνα κομματια,
ΣΙΡΟΠΙ
βραζετε 2 κουπες νερο κ προσθετετε το περιεχομενο των 4 φακελων με το σιροπι  ανακατευετε να διαλυθει καλα ,το βγαζετε απο την φωτια κ περιχυνετε ομοιομορφα το γλυκισμα με το καυτο σιροπι κ αφηνετε μεχρι  να απορροφηθει
ΓΛΑΣΟ
στη συνεχεια βαζετε την κρεμα γαλακτος σε ενα κατσαρολακι  την ζεσταινετε κ προσθετετε τις νιφαδες  κουβερτουρας  ανακατευετε μεχρι να λιωσουν και περιχυνετε μ αυτο το γλασο το ραβανι!!!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

κοκκινιστο με μακαρονια!! για τους μακαροναδες!!!!





 
ΥΛΙΚΆ
1πακετο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας
1 κιλό μοσχάρι
2 κ σ πελτέ και 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
λάδι
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
αν θελετε μπαχάρι ή κανέλα εγώ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού τζιντζερς
κρεμμύδι τριμμένο και  σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα μακαρόνια τα βράζω ως συνήθως .αν θέλετε δεν τα καίτε καθόλου με λάδι η βούτυρο ,εγώ χρησιμοποιώ πάντα λίγο βούτυρο γιδινο για μυρωδιά .

ΚΡΈΑΣ ,ΕΔΏ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΈΝΑ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΙΏΜΑ
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα να πιάσει τον πυθμένα η ποσότητά,ρίχνω και το ξυσμένο,κρεμμύδι κ το σκόρδο,το γιαχνίζω λίγο ,και ρίχνω κ το κρέας το γυρνάω να τσιγαριστεί λίγο και ρίχνω την τριμμένη ντομάτα  κ προσθέτω μέσα και το πελτέ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ,να διαλυθεί ο πελτές δεν τον αραιώνω σε νερό αλλά μέσα στην κατσαρόλα ,ρίχνω ζάχαρη,αλάφι,πιπέρι ,και 1 κοφτό γλυκού τζιντζερς [8α το βρείτε στα Σούπερ,σαν πιπέρι είναι σε εμφάνιση ]και τώρα κάτι που κάνω και δεν ασχολούμαι καθόλου πια με το μαγείρεμσ βράζω νερό και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα σχεδόν μέχρι επάνω υπολογίστε 4 δάχτυλα πιο κάτω από το άνοιγμα της κατσαρόλας,το χαμηλώνω να βράζει αλλά όχι δυνατά και το αφήνω ..περίπου μια ώρα και 1 τέταρτο ,με σκεπασμένη την κατσαρόλα ..στην μια ώρα τσιμπώ το κρέας με πιρούνι αν είναι μαλακό δυναμώνω τη φωτιά να μελώσει η σάλτσα,και μετά κάνω πάλι το ίδιο ..δυναμώνω να δέσει η σάλτσα αν δεν τσιμπιέται το κρέας το αφήνω λίγο ακόμα, έτσι κι αλλιώς νερό υπάρχει άμεσα ..Πιστέψατε με κατ αυτόν τον τρόπο γίνεται λιώμα κ πεντανόστιμο και δεν ασχολούμαστε και καθόλου'

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου!!!!
















ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια Νο10
1 τονο rio mare σε λάδι [ο σκέτος είναι άνοστος ]στραγγίξτε τον από το λάδι
1 καρότο
2 μέτρια κρεμμύδια
μαϊντανό
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κ σ πελτέ
λαδάκι
1κγ ζάχαρη
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι το λαδάκι και το κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
τα ανακατεύω για λίγο και προσθέτω το καρότο περασμένο στο μούλτι κι αυτό για να γίνει πηχτή η σάλτσα μας [κολπάκι]
προσθέτω μαϊντανό και πάλι στο μούλτι ή ψιλοκομμένος βάζω τις 2 ντομάτες τριμμένες με την 1 κσ πελτέ τα χτυπώ μαζί στο μούλτι κι αυτά  και τα προσθέτω σε 2-3 λεπτά προσθέτω κ τον τόνο αφού τον έχουμε [λιώσει ]με το πιρούνι προσθέτω αλάτι πιπέρι και 1 κ γ ζάχαρη προσθέτω κ μισό ποτήρι νερό χαμηλώνω το μάτι και μαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νερό κ να γίνει μια πολύ ωραία γευστική σάλτσα!! τα μακαρόνια βράζονται όπως αναγράφονται στο πακέτο .κανονικά λένε ότι δεν πάει τυρί ..

έμενα μου αρέσουν με τυρί !! καλή όρεξη!!!Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χωρίς τυρί είναι νηστίσιμο πιάτο.

Ζελές Ανανάς ,καραμελωμένα αμύγδαλα,και γιαούρτι !! Δροσερό εύκολο γλυκάκι !

 

 

 




ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!
ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ!!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΓΕΥΣΗ ΖΕΛΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ  ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ .
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι ζελε ανανα
...2 Γιαουρτια πληρες καλυτερα
ι κουτι κονσερβα ανανα
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
ι χουφτα αμυγδαλα περασμενα στο μουλτι [θρυμματισμενα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεσταινουμε ενα ποτηρι νερο το αδειαζουμε σ ενα μπολ ριχνουμε κ 1 φακελακι ζελε και ανακατευουμε καλα.προσθετουμε το σιροπι ολο της κονσερβας και τα 2 γιαουρτια,ανακατευουμε καλα και προσθετουμε κ τον ανανα κομμενο σε μικρα κομματακια.το αδειαζουμε σ ενα πυρεξακι η σε μια φορμα κ το βαζουμε στο ψυγειο.για 2 ωρες
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ
σ ενα κατσαρολακι τηγανακι οτι θελετε βαζετε την ζαχαρη και ανακατευετε για 3 λεπτα προσθετετε κ τα αμυγδαλα ανακατευετε συνεχεια και μολις σκουρηνει ειναι ετοιμο το αδειαζετε σε μια λαδοκολλα η σε μαρμαρο κ μολις περασει η ωρα του γλυκου το θρυμματιζεται απο πανω σε ολη την επιφανεια του !! καλη επιτυχια!! ευκολο ετσι??και δεν κοστιζει τιποτα!!

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

μπισκοτα με μαυρη ζαχαρη πολυ ωραια κι ευκολα!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ φρουτα αποξηραμενα
4 κ σ χυμο μηλου
5 κ σ κορν φλεικς
...100 γρ αμυγδαλα τριμμενα
1 κσ μαυρη ζαχαρη
2 κουτ σ μελι
1 κροκο αβγου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκοβουμε τα φρουτα και τα περιχυνουμε με το χυμο μηλου.
τσιγαριζουμε χωρις λαδι την ζαχαρη,τα αμυγδαλα,κ τα κορν φλεικς
αναμειγνυουμε το μελι με τον κροκο και τα ανακατευουμε με ολα τα υπολοιπα υλικα
ριχνουμε κουταλιτσες κουταλιτσες σ ενα ταψι και ψηνουμε για 10 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους!! αν θελετε περισσοτερα καντε διπλη -τριπλη δοση ..ειναι ωραια πολυ!!!

Μπόμπα σοκολάτας Σκέτη έκρηξη γεύσης !!!





yλικα
1 Πακετο μπισκοτα digestives η πτι μπερ
1\2 κουπα κρεμα γαλακτος
2 κ σ ρουμι ,η κουαντρό
3 κροκοι
2 αβγα
3 κουτ σουπας νερο
1 κουπα βουτυρο
1 1\4 κουπα ζαχαρη αχνη
1 1\2 κουπα κακαο
225 γραμ κουβερτουρα
150 γρ κουβερτουρα για γλασσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε σε μπαιν μαρι τα 225 γρ κουβερτουρα,και το βουτυρο,χτυπαμε ολα τα αυγα κροκους κ ολοκληρα με την αχνη, το κακάο,το νερο ,και το ρουμι,προσθετουμε την λιωμενη κουβερτουρα στο μιγμα και ριχνουμε τα μπισκοτα αφου τα εχουμε χοντροκοψει και ανακατευουμε .στρωνουμε μια διαφανη μεμβρανη σε ενα μπολ βαθυ με κοιλότητα όπως το σχήμα του γλυκού που βλέπετε να πάρει αυτό το σχήμα.και ριχνουμε μεσα το μειγμα ,το αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει.
ΓΛΑΣΣΟ
για το γλασο λιωνουμε σε μπαιν μαρι τα 150 [αν βαλετε παραπανω κουβερτουρα ακομα καλυτερα]με την κρεμα γαλακτος και περιχυνουμε την σοκολατενια μπομπα αφου την εχουμε βαλει σε πιατελα!! ειναι τελειο !!!
Σημείωση
Μπορούμε να την στολίσουμε με το τρόπο που βλέπετε η πασπαλισμένη με σκόνη κακάο η τρούφα ,η ότι σας αρέσει .

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια φανταστικό!!








ΥΛΙΚΑ
 μπριζολες λαιμου χοιρινες ειναι πιο μαλακες
1 κυβο κνορ μοσχαρι
2 κ σ μουσταρδα αραιωμενη σε λιγο νερο
1 κρεμα γαλακτος μικρη [αν δεν εχετε γαλα νουνου]
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι κρασι λευκο
ι κουτακι μανιταρια μικρο κονσερβα η φρεσκα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο τηγανι το λαδακι κ τηγανιζουμε τις μπριζολες,τις βγαζουμε σ ενα πιατο και  ριχνουμε στο τηγανι τα μανιταρια και το κρεμμυδι να καβουρτιστουν τα σβηνουμε με το κρασακι και μολις εξατμιστει προσθετουμε ολα τα υλικα .δηλαδη ,κυβο ,μουσταρδα,κρεμα και τις μπριζολες,σιγοψηνουμε για αλλα 15 λεπτα με 20 και ειναι ετοιμες να βαλετε και λιγο πιπερακι  ειναι τελειες !!!! να το φτιαξετε ολοι!!! συνοδευσα εγω με ρυζακι 1 ποτηρι ρυζι 2και μισο νερο βαζω σ ενα κατσαρολακι λιγο πολυ καλο βουτυρο ριχνω το ρυζι κ σχεδον το τηγανιζω μετα ριχνω το αναλογο νερακι που σας ειπα λιγο αλατακι και μολις πιει το νερο ειναι ετοιμο σπυρωτο σπυρωτο ,αν θελετε παει κ με πατατες τηγανιτες!!!!















τελεια ευκολη πεντανοστιμη πιτα απο την θεια!!!





ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !! ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι τραχανα
5 ποτηρια νερο
1\2 περιπου φετα
6 αυγα
φυλλο κρουστας
πιπερι
καθολου αλατι αν η φετα ειναι αλμυρη ,αν δεν ειναι λιγο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε το τραχανα 1 ποτηρι με το νερο σε μετρια θερμοκρασια και τον βραζουμε ωσπου να πιει το νερο σκετο χωρις τιποτα αλλο αν σωθει το νερο  κ δεν εχει βρασει προσθεστε ζεστο.σ ενα μπολ θρυματιζουμε την φετα με καθαρα χερια η με ενα πιρουνι ,ριχνουμε και τα αυγα ,κ τον τραχανα που εχει βρασει [να τον βρασετε ωσπου να πιει ολο το νερο]λιγο πιπερι ,αν η φετα επαναλαμβανω δεν ειναι αλμυρη προσθεστε λιγο αλατι.στρωνετε στο ταψι 3 φυλλα τα οποια θα τα λαδωνετε με το πινελακι η με την χουφτα ενα ενα ,ριχνετε το μιγμα του τραχανα οχι ολο  μια λεπτη στρωση,ξαναβαζετε 3 φυλλα  τα οποια παλι ενα ενα λαδωνετε παλι τραχανα  τον υπολοιπο και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα αν σας παιρνει ο χωρος του ταψιου ξανακαντε το ιδιο.την κλεινετε καλα στις ακρες την χαραζετε κ τις βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια αφου την χαρακωσετε ελαφρα .την ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο και μολις παιρνει να ροδισει την βγαζετε και ριχνετε το ενα ποτηρι γαλα  απο πανω και ξαναψηνετε να το πιει ολο και να χρυσαφισει ..καλη επιτυχια και καλη ορεξη ,εχει πολυ ωραια γευση!!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τάρτα με σταφίδες και μήλα !!

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
50 γρ βουτυρο
100 γρ αλευρι
3 κουταλιες αμυγδαλα τριμμενα
8 κουταλιες ζαχαρη
1 φακελακι αρωμα βανιλιας
5 μηλα
5 κ σ σταφιδες
τριμμενη φλουδα και χυμος απο 1\2 λεμονι
1\2 κουταλια σ κανελλα
100 γρ βουτυρο [ξανα]
αχνη για απο πανω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε τα αμυγδαλα σ ενα τηγανι  μεχρι να ροδισουν χωρις λαδι.
Αναμειγνυουμε το αλευρι με την ζαχαρη  το λιωμενο βουτυρο  και το λεμονι και στην συνεχεια θρυματιζουμε την ζυμη .
Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε στα τεσσερα  ριχνοντας τα σε μια βουτυρωμενη φορμα  πασπαλιζουμε απο πανω τα αμυγδαλα τις σταφιδες την κανελλα και μετα βαζουμε κ την θρυματιζμενη ζυμη ,ψηνουμε για 25 λεπτα .οταν ψηθει πασπαλιστε απο πανω με αχνη!!αυτο το γλυκο με κερασανε σημερα και μου το ειπανε και σας το λεω ..θα το φτιαξω κι εγω ηταν πολυ ωραιο!!!

--Τιραμισού με λικέρ!!!! Τέλειο!!




Υλικά
2 φύλα ζελατίνης
10 μπισκότα  για τιραμισού
3 κ σ λεμονι
6 κσ λικερ λεμονι
150 γρ creme fraishe
100 γρ ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
250 γρ σαντιγι
σκονη κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε τη ζελατινη σε νερο .
Βαζουμε στην βαση μιας τετραγωνης φορμας τα μπισκοτα.
Αναμειγνυουμε το χυμο με το λικερ και 2 κ σ νερο και περιχυνουμε τα μπισκοτα .
Χτυπαμε με το μιξερ την  creme fraiche τα 100 γρ ζαχαρη κ τα 250 γρ γιαουρτι για περιπου 5 λεπτα Προσθετουμε την σαντιγι κ την ζελατινη
Ριχνουμε  το μιγμα πανω στα μπισκοτα και αφηνουμε 3 ωρες στο ψυγειο.μετα πασπαλιζουμε με κακαο σκονη ολη την επιφανεια ,στολιζουμε με ασπρη σοκολατα η και σκέτο με σκόνη κακάο!!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ
Μπορούμε να το κάνουμε επανάληψη σε 2 στρώσεις και σε ταψάκι μεγέθους τούρτας