Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σπιτικές υπέροχες εύκολες ,καριόκες !!!
















ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΑΣΜΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 μικρό γάλα Δέλτα
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο χέρι
2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
5 σοκολάτες κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη ,η αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο , κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο.
Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.καλη επιτυχία!!

 αΑπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Χωριάτικη τυρόπιτα με φανταστική γεύση !!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ  ΦΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html








ΥΛΙΚΑ
500 γραμ αλεύρι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
3 κουτ σούπας λάδι
...ΓΕΜΙΣΗ
5 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το φύλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλα.Ανοίξτε τα με τον τρόπο που λέω .Σε ένα μπολ έχετε θρυμματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού,ανακατεύετε καλά και σε ένα ταψί βάζετε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνειά του και φύλο και λάδωμα 2 φύλα από κάτω ,μετά γέμιση εδώ κι εκεί διάσπαρτη την μισή,ξανά φύλο ,λάδι,γέμιση όλη πλέον και από πάνω άλλα 2 φύλα ,χαράσσουμε και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι με αυγό [χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό με 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι]ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά . 

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια Ογκρατέν!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια πέννες
μισή κοκκινη πιπεριά
300 γραμ.γκούντα τριμμένη
200 γραμ.κεφαλογραβιέρα τριμμένη
10 φετούλες μπέικον
10 φετούλες ζαμπόν
1 κουτ.σούπας βούτυρο
1 μεγάλη κρέμα  γάλακτος ,η δύο μικρές
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμενο νερό,τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο πυρέξ,η σε ενα ταψάκι,σε ενα τηγάνι βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο και ολα τα ψιλοκομμένα υλικά μας ,πιπεριά,μπέικον,ζαμπόν.τα σωτάρουμε σε σιγανή φωτιά ως οτου να μαραθούν,τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί ,ρίχνουμε και τα τυριά  κρατώντας γκούντα για να  καλύψουμε το ταψάκι μας η το πυρέξ μας.τα ανακατεύουμε πολύ καλά ,βάζουμε και το υπόλοιπο τυρί από πάνω και ρίχνουμε παντου απο πάνω την κρέμα γάλακτος ,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μ'εχρι να ροδιση η επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,κόβουε κομμάτια και σερβίρουμε!!καλή επιτυχία ,και καλή όρεξη!!!















Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σνίτσελ!!












ΥΛΙΚΑ
σνίτσελ χοιρινά
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
αλεύρι
...λάδι για το τηγάνισμα
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα σνίτσελ,τα βουτάμε μέσα στά αυγά που έχουμε ανακατέψει ,μετά τα τυλίγουμε με το αλεύρι ,ξανά τα βουτάμε στο αυγό,και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά,έχουμε βάλει λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τα τηγανίζουμε για να μην αρπάξουν.τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσοξανθίσουν.Γίνονται πολύ γρήγορα,είναι εύκολα ,και σχετικά οικονομικά!!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Παραδοσιακό φύλλο για πίτες.[ο τρόπος που το φτιάχνουμε]






 ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΤΡΙΑ!!!! 

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ολόκληρο αλεύρι [αλατίνη]
1 πακέτο νισεστέ [το βρίσκουμε στα ράφια των souper market]γιατί πολλοι με ρωτάνε τι ειναι αυτό
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
...2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν [δεν χρειάζετε χλιαρό αλλά οχι και πάγος ]


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε ενα μπώλ ,αδειάζουμε μέσα ολο το πακέτο αλεύρι ,ρίχνουμε και το λάδι.και το αλάτι ,ανακατεύουμε ολα τα υλικά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική ,ούτε πολύ σφιχτή ,ούτε πολύ μαλακιά.ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού μήλου [δείτε φωτογραφίες]βγαίνουνε περίπου 11 με 12 μπαλάκια .

Τα καλύπτουμε με το νιστεσέ και τα αφήνουμε κανένα εικοσάλεπτο σκεπασμένα να ξεκουραστούν .Τώρα [εδώ προσοχή],σε ΄μία καθαρή επιφάνεια ρίχνετε νισεστέ ,παίρνετε ενα μπαλάκι και με τον ψιλό πλάστη το πατάτε λίγο και αφού το πασπαλίσετε με νισεστέ ξανά [το κάνει τραγανό]πλάθετε και το φτάνετε στο μέγεθος ενος μεγάλου ρηχού πιάτου ,το ξαναπασπαλίζετε με νισεστέ και το βάζετε στην άκρη ,επαναλανβάνετε το ίδιο με ολα τα μπαλάκια ,άνοιγμα στο μέγεθος ενός πιάτου ,νισεστέ πασπάλισμα ,και στην άκρη .
Αφου κάνετε ολη αυτή την διαδικασία ρίχνετε ξανά στην επιφάνεια του πάγκου νισεστέ πασπαλίζετε και παίρνετε 1 φύλλο [να ειναι με νισεστέ αρκετό δηλαδή πασπαλισμένο]από πάνω .κι αλλο φύλλο [νισεστέ .από πάνω κι άλλο φυλλο νισεστέ ,δηλαδή τρία το ενα πάνω από το άλλο , παίρνετε το πλάστη και τον τυλίγετε και πλάθετε με 3 -4 κινήσεις έχετε τρία υπέροχα λεπτά σαν τσιγαρόχαρτο φύλα ,ιδανικό για πίτες ,μπακλαβά χωριάτικο [48 φύλλα εμαθα ανοίγουν κατ αυτόν τον τρόπο ] τυρόπιτα,κτλ.
Μια πίτα για να γίνει όπως την φτιάχνουν παραδοσιακά στα χωριά ,θέλει πολλά φύλα,πχ στην σπανακόπιτα τα βάζουν με τον παρακάτω τρόπο ..2 φύλα κάτω [κάθε φύλο και λάδωμα]πασπαλίζετε το υλικό με το σπανάκι ,φύλο ,λάδωμα υλικό για σπανάκι ,αυτό γίνετε οσα φύλα έχουμε τόσες φορές ,αφήνοντας για το τελείωμα 2 φύλα ,τα οποία οτι πιτα φτιάξουμε την χαράσουμε στο τέλος και τις βαζουμε από πάνω τον παρακάτω τρόπο:Σπάμε ενα αυγό σε ενα μπωλάκι ,ρίχνουμε και λίγο λάδι υπολογίζουμε να φτάσει να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού μας,και βάζουμε σε ολη την πίτα από πάνω οπως την εχουμε χαρακώσει .ελπίζω ,και προσπάθησα να σας δώσω να το καταλάβατε οσο πιο απλά ,εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα κι έγινε μία φανταστική σπανακόπιτα !!
 θα σας πω και πως να φτιάξετε με το ζυμάρι αυτό πολύ ωραίες απλές αλλά πεντανόστιμες τηγανίτες !! Και μια υπενθύμιση ,τα δύο κάτω φύλλα να εξέχουν από το ταψί για να την κλείσουμε ,τα υπόλοιπα να τα σουρώνετε ,οτι πίτα κ να φτίαχνετε ,και τα 2 κάτω ,σύν τα δύο επάνω τα στρίβετε στο τέλος και την κλείνετε .Καλη επιτυχία ,που ειναι σίγουρη!!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πανεύκολες τηγανίτες !! αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!!!!





ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !! [ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!
ΥΛΙΚΑ
500.γραμ αλεύρι
3 κουτ σούπας λάδι
1 κουτ γλυκού κοφτή αλάτι
νερό λίγο χλιαρο
΄τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
εχουμε ενα μπώλ ,αδειάζουμε μέσα ολο το  αλεύρι ,ρίχνουμε και το λάδι.και το αλάτι ,ανακατεύουμε ολα τα υλικά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική ,ούτε πολύ σφιχτή ,ούτε πολύ μαλακιά.ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος μεγάλου μανταρινιού,τα πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξουν σαν πίτα από σουβλάκι και βάζουμε στην μέση λίγη φέτα το κλείνουμε και το ξανακάνουμε σαν μπαλάκι  και μετά πάλι το  ξαναπατάμε στην παλάμη μας σαν πίτα προσέχοντας το τυράκι μας να είναι οσο μπορούμε μέσα να μην φαίνετε ,τηγανίζουμε σε μετρια θερμοκρασία το λάδι γυρνώντας συχνά να ξανθίνουν και δεν προλαβαίνουμε να τρώμε γιατί έχουν υπέροχη γεύση!!

Υπέροχα ντόνατς!!!!



Υλικά
8 κούπες μπλέ φαρίνα γιώτης
1 2\3 κούπες γάλα
2\3 κούπας νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 1\2 γλυκού κουτ αλάτι
1 αυγό
3 κουτ σούπας βούτυρο
1\3 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το νερό ,ανακατεύετε την μαγιά με την φαρίνα και την προσθέτετε σιγά σιγά στο χλιαρό υγρό,προσθέτετε την ζάχαρη,το αυγό,το βούτυρο κ το αλάτι,τα ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ,και μετά κόβετε την ζύμη σε κομμάτια τα πλάθεται σαν κουλουράκια κ τα αφήνετε λίγο να φουσκώσουν ,τηγανίζετε τα ντόναντς σε καυτό λάδι και αφού τα στραγγίσετε τα πασπαλίζετε με ζάχαρη κανονική  η άχνη !
Αν θέλετε τα χωρίζετε στην μέση όταν κρυώσουν καλά και βάζετε ενδιάμεσα ότι κρέμα σας αρέσει ή μερέντα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κανελόνια με κιμά όνειρο γεύση!!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
3\4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1\2 ποτηράκι κρασί ασπρο
4 κουτ σούπας λάδι
...1 κανέλα ξυλακι
1 1\2 τυρί τριμμένο ρεγκάτο ,η κεφαλογραβιέρα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο

ΣΑΛΤΣΑ
500 γραμ.χυμός τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ,σούπας βούτυρο
αλατοπίπερο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σωτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι μαζί με το κιμά,σβήνουμε με το κρασί βάλτε και την κανέλα ,το αλατοπίπερο,κ το ψιλοκομμένο τοματάκι μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε γιά 40 λεπτά.Πρέπει αν εχει πιεί καλά το ζουμί του οταν είναι έτοιμο.Περιμένουμε λίγο να μισοκρυώσει και προσθέτουμε και το τυρί τριμμένο.Γεμίζουμε με το κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ενα ταψάκι ,η πυρέξ δίπλα το ενα στο άλλο.Εχουμε ετοιμάσει και την σάλτσα,σωτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο,να ξανθύνει λίγο και,προσθέτετε την ντομάτα ,το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη,μαζί και ενα ποτήρι νερό.Βράζετε την σάλτσα για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κανέλονια που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να σκεπάσουν τα κανελόνια για να βράσουν .[ωμά τα βάζουμε]Αν η σάλτσα δεν τα καλύπτει προσθέστε λίγο χλιαρό νερό .Να σκεπαστούν τελείως .Προαιρετικά αν θέλετε προσθέστε και 4-5 κουταλιές τις σούπας κρέμα γάλακτος .Πασπαλίζουμε και με το τυρί και σκεπάστε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς . ΄καλη ορεξη!!!