Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σοκολατένιο κέικ-Φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!


Δοκιμάστε το και θα το κατά ευχαριστηθείτε εγγυημένα !!!










Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
 2 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1  κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες  και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζεται  ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ   σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]
5}Όση  ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει  για 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα .Τοποθετείτε πάλι  στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε .
Την  βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις ,όπως βάση για τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό,να το φτιάξετε!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μουσακάς!!!












Yλικα
μελιτζάνες
πατάτες
κιμά μισό κιλό
2 κ σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στό τρίφτη
λάδι
λίγη φέτα ..[προαιρετικά]
κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο5 κ σούπας
αλεύρι 8 κ σούπας
2 αυγά
1 λίτρο γάλα
τυρί τριμμένο
αν θέλετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζω σαν ριγέ απ έξω ,βγάζω λίγη από την φλούδα να είναι πιό ελαφρύς, τις κόβω σε λεπτές  φέτες τις βάζω σε ταψί [ας είναι η μία πάνω στην άλλη]ρίχνω κ λίγο αλάτι κ τις ψήνω σε  μέτριο φούρνο. Συγχρόνως κόβω σε ροδέλλες πατάτες τηγανίζω κ τις στρώνω στο ταψί ρίχνω από πάνω κ λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο,μετά βάζω από πάνω κ τις ψημμένες μελιτζάνες,καί ρίχνω πάλι λίγο τυρί τριμμένο.τον κιμά τον ετοιμάζω κάτ αυτόν τον τρόπο.ΒΆζω τον κιμά σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζω με νερό ,με καθαρό χέρι τον ζυμώνω να διαλυθεί ,και τόν αφήνω να βράσει, σε κανένα τέταρτο προσθέτω κ το κρεμμύδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και τον μαιντανό ψιλοκομμένο   και βράζω σε 20 λεπτά περίπου προσθέτω κ το λάδι κ τον μαιντανό ψιλοκομμένο  μαγειρεύω  μέχρι να πιεί όλο το ζουμί ,τον στρώνω επάνω στις μελιτζάνες κ ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο
ΚΡΕΜΑ
βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά μόλις λιώσει προσθέτω κ το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια γρήγορα γρήγορα να μαζεύετε το υλικό στον αυγοδάρτη που χρησιμοποιώ για να ανακατεύω ,αμέσως προσθέτω το γάλα κι ανακατεύω πολύ γρήγορα αυτό  θα γίνει λείο οταν πήξει [αν χρειάζεται κι άλλο γάλα αν πήξει πολύ δηλαδή προσθέστε λίγο ακόμα] προσθέστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά  [το ασπράδι το ρίχνουμε μέσα στο κιμά όταν κρυώσει και το ανακατεύουμε καλά  ]  κ 4-5 κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ..μετά την στρώνετε απο πάνω   από τόν κιμά  ρίχνετε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.ΑΝ ΄ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ .

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τέλεια μακαρονόπιτα!!











ΥΛΙΚΑ
πακέτο φύλλα χονδρά για πίτα
1 πακέτο μακαρόνια χονδρά
300 γραμ.φέτα ,[σκέτη ,η μαζί με άλλα τυριά]
5 αβγά χτυπημένα
λίγο βούτυρο
ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΕΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,προσθέτουμε τα αβγά,το βούτυρο,το τυρί και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λάδι-βούτυρο,απλώνουμε το μισό από το μείγμα μακαρονιών πάνω στό φύλλο καί βάζουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα κι αυτά με το μείγμα λαδιού -βουτύρου.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή την στρώση και από πάνω τά υπόλοιπα φύλλα.Χαράσσουμε την πίτα.Χτυπάμε σε ένα μπόλ το αβγό,το λάδι, και το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .Αφήνουμε να κρυώσει πρίν την κόψουμε .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κιμαδόπιτα πράσο,καρότο!!















ΥΛΙΚΑ
500γραμ κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα τριμμένα
4 πράσα κομένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια
1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλο κρούστας
αλατοπίπερο
μισό ποτήρι νερού λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
1\2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και σοτάρουμε,προσθέτουμε και τον κιμά,σοτάρουμεγιά 5-10 λεπτά,προσθέτουμε καρότα πράσα [τα οποία πράσα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά και σουρώσει]ανακατέύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες αλατοπίπερο,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε και το κρασί και μόλις το πιεί ολο το ζουμί τραβάμε από την φωτιά .Προσθέτουμε τον μαιντανό και το σιμιγδάλι ,ανακατεύουμε καλά καί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει .Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα .Κάθε φύλλο και λάδωμα σε όλη την επιφάνεια ,βάζουμε τα μισά ρίχνουμε και στώνουμε την γέμιση ωραία και βάζουμε τα υπόλοιπα από πάνω .Χαράσωμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και χτυπάμε 1 αυγό με  το λάδι,και το γάλα ,και το ρίχνουμε από πάνω .Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γαριδομακαρονάδα ,καταπληκτική συνταγή ,δική μου!










ΥΛΙΚΑ
Γαρίδες
πιπεριές, απο μία πορτοκαλί,κόκκινη,πράσινη,κίτρινη
1  σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι κομμένο μακρόστενα
μαιντανό
ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλατοπίπερο
μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] βράζουμε τα μακαρόνια
2] Εχουμε ψιλοκόψει ολα τα λαχανικά να είναι έτοιμα
3[Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα ,προσθέτουμε και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε προσεκτικά γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για 15 λεπτά περίπου
4]προσθέτουμε και το πελτέ κ τις ντομάτες ψιλοτριμμένες και περιμένουμε να πήξει   η σάλτσα .
5]Προσθέτουμε και τα μακαρόνια ανακατεύουμε ,σβήνουμε την φωτιά και ..έτοιμα !!Ησυνταγή είναι δική μου.Υπέροχη γεύση!! 
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό.
ΚΟΣΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΓΑΡΙΔΕΣ 7 ΕΥΡΩ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ 2 ΕΥΡΩ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παγωτό σπιτικό ,απλά τέλειο! Homemade ice cream ,just perfect!






ΥΛΙΚΑ
1 morfat creamy,στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλων υπάρχει
2 1\2 φλυτζάνια κρύο φρέσκο γάλα
1 κουτί ζαχαρούχο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ στήν μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά την morfat κρέμα ώσπου να γίνει αφράτη.Χαμηλώστε την ταχύτητα και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας το φρέσκο παγωμένο γάλα,και το 1 κουτί ζαχαρούχο.Τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλικό κουτί παγωτού η και τάπερ πλαστικό και αφήστε το για 1 ώρα στην κατάψυξη .Ξαναχτυπήστε το μίγμα που έχει μισοπαγώσει για άλλα 5 λεπτά περίπου και ,αφήστε το τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη .Γίνετε φανταστικό!!!!!!!!
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Προσθέστε 250 γραμ.λιωμένη κουβερτούρα.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ
Προσθέστε 3 κουταλιές σούπας στιγμιαίο καφέ.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑ
Προσθέστε 1\2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη μαζί με λίγη ζάχαρη.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μακαρόνια με μπέικον,καί μανιτάρια !! Απόλαυση σκέτη!!






ΥΛΙΚΑ
1 Κρέμα γάλακτος [προτιμώ MORFAT CREAMY φυτική σαντιγί]
1 πακέτο μακαρόνια ,η πέννες,η άλλα  ζυμαρικά της αρεσκείας σας
150 γραμ.μπέικον
150 γραμ.μανιτάρια φρέσκα [φρέσκα]
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ,η, μαργαρίνη
1 αυγό
τυρί ανάμικτο ,ρεγκάτο και παρμεζάνα
αλάτι ελάχιστο και πιπέρι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση al dente .
Σέ ένα βαθύ τηγάνι ,σοτάρεται το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Αφού σωταριστούν τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά ,ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος , χτυπάτε και ολόκληρο το αυγό και το προσθέτετε μαζί .
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να πάρει μία βράση  η σάλτσα  ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνετε μέσα στό τηγάνι τα ζυμαρικά ,ανακατεύετε και σε 2 λεπτά τα αποσύρετε από την φωτιά .
Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυριά.
Αν σας αρέσει πασπαλίστε και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.