Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα !!!






 






Μαυρομάτικά  φασόλια

 

 


Συνταγή για 4 μερίδες
1/2 πακέτο του μισού κιλού φασόλια μαυρομάτικα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους
1 τόνο rio mare με ελαιόλαδο αλλά το στραγγίζουμε καλά
4 πατάτες μέτριες βρασμένες
ελαιόλαδο
ξύδι [ μηλόξυδο ]
αλάτι







Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται και τα βάζουμε στην φωτιά.
Σέ 3-4 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να σκεπάζονται προσθέτουμε και το αλάτι .
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα θα τα δοκιμάσετε να έχουν βράσει καλά και τα στραγγίζουμε .
Σε μία σαλατιέρα ,η μπόλ βάζουμε τα μαυρομάτικα,κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια από πάνω ,το κρεμμύδι σε κρίκους,τα αυγά σε κυβάκια,και τον τόνο .
Προσθέτουμε και το ξύδι ,το ελαιόλαδο,και αλάτι ,ανακατεύουμε καλά και

Ομελέτα Ισπανική .!!

   Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



Μερίδες: 3
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
Η συνταγή είναι για 2 μερίδες

3 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ολόκληρες
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Τηγανίζουνε ελαφρώς τα κρεμμύδια ,τις πατάτες και το σκόρδο σε μπόλικο λάδι.αφού πρώτα τα αλατίσουμε
Μεταφέρουμε το υλικό μας σε άλλο τηγάνι όταν ετοιμαστούν ,η ,στραγγίζουμε όλο το λάδι
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω κουνώντας το τηγάνι πέρα δώθε να πάει παντού .
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρλιζουμε την ομελέτα και ο΄ταν πάρει χρώμα την σερβίρουμε .
Γίνετε αφράτη πάααρα πολύ νόστιμη ,την κόβετε σαν πίτσα και καλή σας όρεξη !!!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γλυκό χιονούλα !!!








 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
1 φυτική σαντιγή [1 κουτάκι ]
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ ψιλοκομμένα
ινδοκάρυδο
1 πιατελάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κομπόστα της αρεσκείας σας  σε κομματάκια κομμένη





Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 φακελάκια Άνθος με το 1 λίτρο γάλα.
Στην συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται καλά (2-3 λεπτά)
Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες σπάμε τα πτι-μπέρ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ ή σε δυο μικρότερα σκεύη και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κομματάκια από διάφορα φρούτα όπως φράουλες ή κομπόστα ανανά. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.
Γίνεται σε 10 λεπτά κι είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω δοκιμάσει!!!
Σημείωση
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μικρό πυρέξ η φόρμα για να πάρει ύψος  και το στολίζουμε με φρέσκες φράουλες!!!


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

-Ψάρι γλώσσα ραγού !!










4

προβολές
Μερίδες: 4
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

4 φιλέτα γλώσσας
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού ξερό βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φετούλες
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
χυμό λεμονιού




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον μαιντανό,το σέλινο,το σκόρδο,το κρεμμύδι,και σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο ,και 2 ποτήρια νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τις γλώσσες στην μέση,στα δύο κατά μήκος τυλίγουμε σε ρολό το κάθε κομμάτι και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε ελαφρά και με προσοχή ,προθέτουμε και τον βασιλικό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε κάθε τόσο την κατσαρόλα να δούμε αν έχει ζουμάκι ,αν το δούμε να έχει πήξει προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Βάζουμε στο μούλτι το αυγό,το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε το μίγμα 2-3 λεπτά .Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε και το κατεβάζουμε από την φωτιά [κάτ αυτόν τον τρόπο που χτυπάω το αυγολέμονο δεν κόβει ποτέ δοκιμάστε το ]
Σερβίρουμε αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες .Καλή όρεξη !!!

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μηλόπιτα με λίγες θερμίδες με μαύρη ζάχαρη FYTRO!!














 

Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1 κιλό μήλα
70 γραμ.μαύρη ζάχαρη fytro [για πασπάλισμα]
λίγη κανέλα
ΖΥΜΗ
170 γραμ.αλεύρι
80 γραμ.βούτυρο μαργαρίνη
80 γραμ μαύρη ζάχαρη fytro
1 αυγό
20 γραμ.καρύδι τριμμένο




 

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπόλ τα ζυμώνουμε ελαφρά ,τα κάνουμε μπαλάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο .
Σε ένα ταψάκι μέγεθους τούρτας κόβουμε τα μήλα σε φετάκια και τα τοποθετούμε στην σειρά .
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και με την ζάχαρη [70 γραμ.] και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την στρώνουμε πάνω στα ψημένα μήλα ,ξαναφουρνίζουμε για 20 λεπτά να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα .

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σάμαλι ,το γλυκό των παιδικών μας αναμνήσεων ..!!











500 γραμ .σιμιγδάλι χονδρό
500 γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
500 γραμ.ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό μαγειρική σόδα ,η αν δεν έχετε 1/2 κουταλάκι αμωνία
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αδειάζουμε στο ταψί ,δεν χρειάζετε να του βάλουμε λάδι ,η βούτυρο δεν κολλάει .
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σκουρήνει το χρώμα του.
.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 10 λεπτά .Αφαιρούμε την λεμονόφλουδα και περιχύνουμε το σάμαλι .

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Kολοκυθάκια στο τηγάνι .









 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


2 κολοκυθάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο




Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις πατάτες για τηγάνισμα.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .

*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !