Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κέικ αλμυρό απίθανο και εύκολο!!!


Yλικά
2 1\2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για ολες τις χρήσεις
4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
3 αβγά

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλυτζάνια τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 1\2 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
πιπέρι και αν θέλετε λίγο δυόσμο

Εκτέλεση 
Ανακατεύετε (με το χέρι) το λάδι με το γάλα, προσθέτετε και τα αβγά ένα ένα. Εχετε ανακατέψει σε ένα μπόλ το αλεύρι με το μπέκιν και το προσθέτετε σταδιακά με το κομμένο ζαμπόν μέσα στο προηγούμενο μίγμα. (γάλα, λάδι, αβγά). Στη συνέχεια προσθέστε το πιπέρι και το τυρί.

Ανακατέψτε καλά, βουτυρώνετε μία μακρόστενη φόρμα, το αδειάζετε μέσα, το στρώνετε ομοιόμορφα. Έπειτα πασπαλίστε το και με τριμμένο τυρί και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία!! Τελειο!!!





Μπαστουνάκια από πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας !!

 Υλικά
3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος η μαύρης σοκολάτας
1 κ.σ. λικέρ του γούστου σας
Εκτέλεση
Με ένα  κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε βαθιά τα πορτοκάλια παίρνοντας μαζί με τη φλούδα και λίγη σάρκα. Επάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις φλούδες σε ισομεγέθη πάχους ενός δαχτύλου  μπαστουνάκια. Τα πλένουμε στη βρύση και τα ζεματίζουμε 6 φορές: πχ αφήνουμε να πάρει βράση κάθε φορά το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε 7 φορές, αλλάζοντας το νερό, ώστε να φύγει η πικρίλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και φτιάχνουμε ένα αραιό σιρόπι, βράζοντάς τα 3'-4'. Ρίχνουμε  μέσα τις φλούδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (προσθέτουμε το λικέρ αν θέλουμε). Βουτάμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού στη σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Κρουασάν βουτύρου με γέμιση .

 
Υλικά
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ [2 κουταλιές σούπας]
250γρ. αλεύρι
αλάτι

Για τη γέμιση
Μερέντα

Εκτέλεση
Βάζoυμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγουμε  σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζουμε  σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα}
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε  μια κουταλιά μερέντα και διπλώνουμε  τα κομμάτια σε σχήμα κρουασαν
Τοποθετούμε  τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Σημείωση 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μερέντα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά!


1 πακέτο μακαρόνια Melissa νο 10
ΣΑΛΤΣΑ
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
2 kουτ.σούπας πελτέ νtομάτας
1 kλωναράκι βασιλικό τα φυλλαράκια ψιλοκομμένο
1κουτ,γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
ΚΕΦΤΕΔΆΚΙΑ
500 γραμ.κιμά από μοσχάρι ,η από κοτόπουλο
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φλυτζάνι βρεγμένη και στιμένη καλά ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1/2 κουτ.γλυκού κίμινο
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
τριμμένο τυρί




ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι,,τον πελτέ,και προσθέτουμε λίγο νερό [περίπου 1 ποτήρι ].Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά .Ετοιμάζουμε συγχρόνως τα κεφτεδάκια .
Προθερμαίνουμε στο φούρνο την σχάρα και τοποθετούμε προσέχοντας μία λαδόκολλα .Ρίχνουμε λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια μην μας κολλήσουν τα κεφτεδάκια .
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά ,την παρμεζάνα,και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στούς 200 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί τα προσθέτουμε στην σάτσα τους μαζί με το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας .
Παράλληλα βράζουμε και το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφετε επάνω στο πακέτο συσκευασίας .
Σημείωση
Τα κεφτεδάκια μπορούμε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε αντί του ψησίματος.
Προσωπικά τα τηγανίζω γιατί μου αρέσουν καλύτερα .










Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο ψητό στη γάστρα με πουρέ σπιτικό!

 Yλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι το χυμό

Πουρές

Πατάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
γάλα φρέσκο
αλάτι ελάχιστο
1  κύβο  λαχανικών

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο το βάζουμε στην γάστρα [καλό είναι αν η γάστρα μας έχει σχάρα να το ακουμπήσουμε επάνω όταν το ετοιμάσουμε για να στραγγίζουν τα περιττά λίπη ]
Ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο την μουστάρδα ,το λεμόνι ,το αλατοπίπερο,την ρίγανη και το τρίβουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας .
Το τοποθετούμε πάνω στην σχάρα κλείνουμε την γάστρα και το ψήνουμε περίπου 1 ώρα [το κοιτάμε ] να δούμε μ ενα πηρούνι ότι έχει ψηθεί καλά και να έχει ροδίσει.

Πουρές.

Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε και τις βράζουμε .
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε .
Τις κόβουμε κομμάτια  και τις περνάμε από το μύλο να λιώσουν .αν δεν έχουμε μήλο τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο που λιωνει τις πατάτες κι αν δεν έχουμε ούτε μύλο τις βάζουμε στο μούλτι λίγες λίγες και τις λιώνουμε ,
Τις αδειάζουμε σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ,ποσότητα τόση ώστε ο πουρές μας να στέκετε .
Προσθέτουμε το αλάτι το κύβο [προαιρετικά] λιωμένο σε λίγο χλιαρο γάλα ανακατεύουμε συνέχεια και στ τέλος αφού έχουμε το επιθυμητό πήξιμο προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά βούτυρο κι έτοιμος ο πουρές μας.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πουρέ και καλή όρεξη !!!!




Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι εύκολο και πεντανόστιμο !

  ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  1/2 κούπα τσαγιού  ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη 
1 κοφτή κουταλιά γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 
Πιλάφι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια νερό
αλάτι-πιπέρι ,η ,ένα κύβο λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο ,η 2κουταλιές σούπας βούτυρο κατά προτίμησην

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας,η στο μούλτι, βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο δύο  ποτήρια ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια
Ρύζι
Σε κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε η λίγο ελαιόλαδο ,η 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο 
Ρίχνουμε 1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι ανακατεύοντας,μόλις αλλάξει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε 3 ποτήρια σε μέγεθος ίδιο που μετρήσαμε το ρύζι [βασικό για να γίνει σπυρωτό].
Προσθέτουμε η ένα κύβο λαχανικών ,η αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθεί όλο το νερό .
Αν θέλουμε περισσότερη ποσότητα ρυζιού βάζουμε π.χ 2 ποτήρια ρύζι 6 ποτήρια νερό


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Λαχανοντολμάδες υπέροχοι !!!



Αφρός σκέτος !!!

 Υλικά
500 γραμ. κιμά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 αυγό
Κρέμα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 κρόκους αυγών
ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
αλάτι

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση Κρέμας
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο [προσοχή σε χαμηλή θερμοκρασία ]
Ρίχνουμε το αλεύρι και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους ντολμάδες κι αν πήξει πολύ αραιώνουμε η με λίγο νερό η λίγο αραιωμένο με νερό γάλα την θέλουμε ρευστή.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύοντας κι έτοιμη η σάλτσα αυγολέμονο .
Εκτέλεση Λαχανοντολμάδες
Παίρνουμε το λάχανο το κόβουμε γύρω γύρω από το κοτσάνι του και βγάζουμε με προσοχή τα φύλα του.
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό βουτάμε για 2 λεπτά όλα τα φύλα να ζεματιστούν και να μαλακώσουν λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν  ετοιμάζοντας την γέμιση
Σε ένα μπόλ βάζουμε κιμά,αυγό ,μαιντανό.άνηθο.ρύζι ,κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά,καρότα ,αλατοπίπερο,λίγο νεράκι ,και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα πιάτο ρηχό ακουμπάμε το φύλο στην μέση βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση και σκεπάζουμε από δεξιά μέχρι την μέση τις γέμισης ,το ίδιο κι από την  αριστερή πλευρά κλείνουμε και μετά τυλίγουμε σε ρολό.Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα στην σειρά μέχρι να τελειώσουν ,Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο λάδι και 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά.Προσοχή να κοιτάμε να υπάρχει ζουμάκι γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα αυγολέμονο .Αν έχει σωθεί προσθέτουμε νερό .
Οταν ετοιμαστούν  αφήνουμε να κρυώσουν τους βγάζουμε σε μία πιατέλα σουρώνουμε το ζωμό κι αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Οτι βγάλουμε από το λάχανο περισσευούμενα δεν τα πετάμε φτιάχνουμε ωραίο λαχανόρυζο !!

 





Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πίτα από σουβλάκι σαν πίτσα [απλά μία νόστιμη εύκολη πρόταση ]


 Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α !!!

 Υλικά
Έτοιμες πίτες για σουβλάκια
φέτες τυρί γκούντα η ένταμ ή τριμμένο γκούντα-- ότι υπάρχει --
γαλοπούλα ,η ζαμπόν σε φέτες
πιπεριά κομμένη στρογγυλά κομμάτια και λεπτά
λίγο βούτυρο


Εκτέλεση
Παίρνουμε την πίτα βάζουμε σε  όλη την επιφάνεια μία  λεπτή στρώση από βούτυρο
Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες τυρί ή το τριμμένο1 με 2 τεμάχια  ,από πάνω την γαλοπούλα ,από πάνω ξανά 1 φέτα τυρί και τέλος την πιπεριά κομμένη  .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η πίτα .Τα παιδάκια ξετρελαίνονται μικρά μεγάλα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Πολλές φορές βάζω στο τέλος στην μέση ένα τρίγωνο τυράκι ή κάνω και μία ελαφριά γρήγορη σαλτσούλα για την βάση αντί για βούτυρο βάζοντας σε ένα μπρικάκι 1 κουταλιά κοφτή πελτέ λίγο νεράκι να αραιώσει λίγο βασιλικό ξερό λίγο λάδι και αλάτι ανακατεύω καλά παίρνει μια δυο βράσεις αφήνω κρυώνει λίγο στρώνω πάνω από την πίτα και συνεχίζω βάζοντας ότι υπάρχει πχ μπέικον μανιτάρια ψιλοκομμένα κτλ είναι τέλειες και δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από ατομικές πίτσες να τις φτιάξετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Mελιτζανοσαλάτα απίθανη !!!


 Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλες πιπεριές ψιλοκομμένες με το χέρι
1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το χέρι
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες με το χέρι
10 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
1 μικρό λεμόνι όλο το χυμό 
Μηλόξιδο [κατά βούλησην]
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα και ψήσιμο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες ,τις πλένουμε πολύ καλά τις σκουπίζουμε και με ένα πηρούνι τις τρυπάμε σε πολλά σημεία.
Τις τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία  τόση ώρα ώστε όταν τις τρυπίσουμε να είναι μαλακές.
Τις βγάζουμε και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τα κομμάτια που βγάζουμε τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε πιπεριές ,κρεμμύδι,μαιντανό ντομάτα ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι,σκόρδο ,μηλόξυδο  ,λεμόνι ,και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς αλλά πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε κι αν η γεύση δεν μας ικανοποιεί προσθέτουμε ,αλάτι,η μηλόξυδο ,όχι άλλο λεμόνι
Σερβίρουμε και την διατηρούμε στο ψυγείο για λίγες  μέρες σε κλειστό τάπερ .
Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε και 2-3  κουταλιές τις σούπας μαγιονέζα
Καλή επιτυχία γιατί την όρεξη θα την έχετε σίγουρα μια και είναι πεντανόστιμη !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Γαλακτομπούρεκο φανταστικό !!!!!








Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι,  ανακατεύουμε καλά να λιώση η ζάχαρη και μετά δεν το ξαναπειράζουμε ,Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει σε 10 λεπτά το κλείνουμε.το αφήνουμε στην άκρη οταν θα έρθει η στιγμή να σιροπιάσουμε αφαιρούμε την κανέλα κ τη λεμονόφλουδα. 
.Σε ένα κατσαρολΆκι βάζουμε και τα 200 γρ βούτυρο να λιώση και το κρατάμε για το να περάσουμε τα φύλλα  με ένα πινελάκι
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να σιγοβράσει ..Σε ένα μπόλ  σπάμε τα αυγά βάζουμε 2 βανίλιες και το σιμιγδάλι  και ανακατεύουμε .. ρίχνουμε όλο αυτό το υλικό μέσα στο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ..Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε φύλλο και βουτύρωμα με το πινέλο  .φύλλο και βουτύρωμα 6 φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να περισσεύουν  για να μπορούμε να το κλείσουμε βάζουμε την κρέμα  και βάζουμε πάλι τα υπόλοιπα φύλλα ,μην ξεχνάτε να βουτυρώνετε κάθε φορά[ το μυστικό της νοστιμιάς].το κλείνουμε με μια σπατουλίτσα γύρω γύρω τα φύλλα στο ταψάκι να μπούν μέσα μ ενα κοφτερό μαχαίρι το χαράσουμε όχι μέχρι κάτω το χάραγμα . αλείβουμε πάλι το τελευταίο φύλλο με βούτυρο με το πινελάκι πάντα για να είναι λίγη η ποσότητα ,Βρεχουμε το χέρι μας και το ραντίζουμε μια φορά για  να μην σηκωθούν τα φύλλα και το ψήνουμε, όχι στον αέρα ..στους 180 βαθμούς.Αν έχει κρυώσει το σιρόπι εντελώς το περιχύνουμε ..το ένα πρέπει ζεστό και το  άλλο κρύο .. τέλειοο!!καλή επιτυχία!!!





Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με φέτες ψωμί του τόστ ,πατάτα και τυρί !!! Φανταστικό !!!



Υλικά
1 μικρό πακέτο ψωμί του τόστ κατά προτίμηση χωρίς κόρα
300 γραμ .τυρί τριμμένο κασέρι ,η γκούντα ,ή ότι άλλο διαθέτουμε στο ψυγείο μας
4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
3 πατάτες μεγαλούτσικες βρασμένες και τριμμένες στο τρίφτη στο χοντρό μέρος
αν υπάρχει κι αν θέλετε λίγη γαλοπούλα,η ζαμπόν ,η μπέικον ψιλοκομμένο
βούτυρο για το  ταψάκι μας
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέγεθος να χωράει 6 φέτες ψωμί του τόστ
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες του τόστ.
Σε ένα μπόλ βάζουμε  το γάλα το αλάτι το πιπέρι και τα αυγά και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Περιχύνουμε τις φέτες του τόστ με μερικό από το μίγμα αυγών -γάλα
Στρώνουμε από πάνω τις τριμμένες πατάτες ομοιόμορφα και αμέσως από πάνω τυρί τριμμένο
και περιχύνουμε με λίγο μίγμα γάλα αυγών
Στρώνουμε ξανά τις υπόλοιπες άλλες 6 φέτες ψωμί του τόστ τις περιχύνουμε όλες με λίγο από το μίγμα γάλα αυγών κρατώντας λίγο για το τέλος ,τώρα αν έχουμε κι αν θέλουμε  βάζουμε μικρά κομματάκια από το ζαμπόν ,γαλοπούλα,η μπέικον ,γεμίζουμε ξανά την επιφάνεια όλη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα γάλα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ροδίζει ,φουσκώνει και γίνετε φανταστικό !!! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με σπανάκι τέλειο !!!


 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
1 κρέμα γάλακτος το μεσαίο μέγεθος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ένταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες Μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το σπανάκι το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιεί όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το Μπέικον ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε  να ψηθεί καλά ,δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το Μπέικον.
Αφού τ μαγειρέψουμε και δούμε να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά και  προσθέτουμε τριμμένη με το χέρι την φέτα [η με  ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε το μίγμα μας αυτό  επάνω στην ψημένη σφολιάτα.
 Αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε και  την κρέμα γάλακτος παντού και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 Κως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .Καλή όρεξη!! Να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!! 
πραγματικά τέλεια γεύση !!!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πιροσκί φανταστικά και εύκολα !!

 
 
 
 




Υλικά
Γέμιση
500 γραμ.κιμά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
7 κουταίες σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του ΄νερού κρασί λευκό
1 χούφτα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ζύμη
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κιμάς 
Βάζουμε  στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι και τον κιμά μαζί τα σοτάρουμε πατώντας τον κιμά με ξύλινη σπάτουλα να γίνει σπυρωτός περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε και το τριμμένο καρότο κι ανακατεύουμε
Σβήνουμε  με κρασί και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί
Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία  ανακατεύοντας .
Ο κιμάς πρέπει να είναι εντελώς στεγνός, αν στα 20 λεπτά έχει ζουμάκι δυναμώνουμε την φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ζύμη
Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα στην μέση ,προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι,και την μαγιά αραιωμένη και διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι χλιαρό [όχι καφτό προσοχή ] νερό.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακή ελαστική να πλάθετε.
Κάνουμε μπάλα την ζύμη την βάζουμε σε ένα άλλο καθαρό μπόλ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος να την  δούμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε με το χέρι μέσα στην παλάμη μας βάζουμε στην μέση μία κουταλιά γέμιση το κλείνουμε καλά το πλάθουμε σαν μπαλίτσα να κολλήσουν οι άκρες καλά του δίνουμε με το χέρι το τελικό σχήμα σαν φραντζολάκι κι αφού  τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μπόλικο να σκεπάζει το μισό και παραπάνω πιροσκί και τηγανίζουμε σε μέτρια στην αρχή φωτιά να ψηθούν καλά μέσα και δυναμώνουμε στο τέλος για να πάρουν το χρυσό χρώμα .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο πριν τα σερβίρουμε .Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση
Μπορούμε να βάλουμε μέσα ότι μας αρέσει π.χ λουκανικάκια μικρά κοκτέιλ