Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι με πιλάφι !!

Yλικά

1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και με ξύλινη κουτάλα το σoτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το πιπέρι μαζί με χλιαρό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 με 50 λεπτά προσθέτoντας αν χρειαστεί λίγο νερό χλιαρό πάντα (για να μην σφίξει το κρέας).
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και μαγειρεύουμε για  άλλα 15 περίπου λεπτά. Αν η σάλτσα μας δεν έχει πήξει μαγειρεύουμε στο τέλος με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή κανέλλα. Η συνταγή μου είναι πολύ ελαφριά και πολύ νόστιμη!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Χοιρινές μπουκίτσες με πιπεριές !!




Yλικά
 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές 1 πράσινη ,1 κόκκινη ,1 κίτρινη  κομμένες σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Αν θέλουμε  για πιό ολοκληρωμένο φαγητό κόβουμε μικρές πατατούλες και τις προσθέτουμε μέσα στο ταψί .
Εκτελεση 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς .
Καλό είναι για περισσότερη νοστιμιά να το βάλουμε σε γάστρα .
Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ,η και πουρέ ,κι ακόμα πιό εύκολο είνα αν κόψουμε μικρές πατατούλες μέσα στο ταψί  και ψηθούν όλα μαζί
 Τρώγετε ακόμα και σκέτο με μία ωραία σαλάτα της αρεσκείας σας
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Kεκάκια ατομικά με χρωματιστή τρούφα !!!



Υλικά
 2 κούπες αλεύρι
2 κ γλυκού μπέκιν πάουντερ
3 κουτ, σούπας κακάο
1\2 φλυτζ.βιτάμ
1 φλιτζ, γάλα φρέσκο
2 αυγά
2 φλυτζ, ζάχαρη
 στη μύτη του κουταλιού αλάτι ελάχιστο
 ΓΛΑΣΟ
 Τρουφίτσα σοκολάτας χρωματιστή
1 κουβερτούρα σοκολάτα
2 κ γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Αν έχουμε αυτήν την ειδική φόρμα καλώς ,αν όχι χρησιμοποιήστε αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ ,φορμούλες μιας χρήσεως.
Λιώνουμε το βούτυρο και μ ένα πινελάκι βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια .σ ενα μπόλ κοσκινίζουμε αλεύρι μπέκιν πάουντερ ,κ μετά το κακαο,προσθέτουμε την ζάχαρη το αλάτι.[λίγο μια ιδέα] το υπόλοιπο βούτυρο . τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει στο πιάτο μαζί , και το γάλα ,ανακατεύουμε σιγά να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα μας κ το τοποθετώ στα φορμάικα να φτάνει στην μέση κ ελάχιστα παραπάνω γιατί φουσκώνουν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 ως 20 λεπτά  βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ,ετοιμάζουμε το γλάσο
 ΓΛΑΣΟ
 Σε ένα τηγάνι μικρό έβαλα την κουβερτούρα κ το βούτυρο το έβαλα στο μάτι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει σιγά μην μας αρπάξει το ανακατεύω παίρνω μετά ένα τα κεκάκια τα περνάω από πάνω σοκολάτα  κ τα βούταω  μέσα στην τρούφα που την έχω σ ένα μπολάκι!! είναι πολύ όμορφα κ εύκολα!!!






 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Kέικ πορτοκάλι τέλειο !!


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο...
4 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!







 

Φάβα !





ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε από πάνω το κρεμμύδι και,βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό ,μετά ρίχνουμε μόνο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε ότι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.αφού έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι έχει ψηθεί ,με ένα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμύδι που έχει μείνει χονδρό,[αν και λιώνει κατά το βράσιμο ].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαϊντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι από πάνω ,του πάει πολύ!! Καλή σας όρεξη!!



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μακαρονόπιτα η τέλεια γεύση !!!!


1 Πακέτο μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο
400 γραμ.φέτα
1/2 ποτήρι νερού γάλα
4με 5 αυγά
αλάτι -πιπέρι
...
ΓΙΑ ΤΟ ΄ΦΥΛΟ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2 ποτήρια του νερού
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μπουκαλάκι σόδα ανθρακική
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΎΛΛΟΥ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας συγχρόνως και την σόδα .μόλις δούμε ότι η ζύμη δεν  κολλάει στα χέρια μας και πλάθεται είναι έτοιμη .
Την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια την σκεπάζουμε .


ΓΕΜΙΣΗ   ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
΄Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ολόκληρα με το γάλα ,και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,ανακατεύουμε καλά [αν η φέτα μας δεν είναι πολύ αλμυρή προσθέτουμε και λίγο αλάτι [ρίχνουμε και πιπεράκι ,κι έτοιμη.
Ανο΄φύλλο με τον πλάστη ,λαδώνουμε το ταψί και το τοποθετούμε προσέχοντας να εξέχει γύρω γύρω στα τοιχώματα για να σκεπαστεί στις άκρες καλά .
Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τα μακαρόνια μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο που θα ανοίξουμε .
Χαράσσομαι την πίτα μας ,ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και την ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας .
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις ροδίσει την βγάζουμε ,περιμένουμε λίγο να κρυώσει και..καλή μας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
























Σοκολάτα γλυκό με τρία υλικά !!




 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φλυτζάνια του τσαγιού καρυδόψυχα
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ,η μαύρη κατά προτίμηση
λαδόκολλα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά κι από πάνω ένα μπολάκι με την σοκολάτα σε κομματάκια και το ζαχαρούχο γάλα μαζί [το λεγόμενο μπαίν μαρί ] και τα λιώνουμε .
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα καρύδια ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος υπολογίζοντας  το γλυκό μας να είναι 3 με 4 πόντους πάχος στρώνουμε λαδόκολλα  βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μίγμα στρώνοντας  ομοιόμορφα την επιφάνεια .
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια ,πραγματικά υπέροχο !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Kορμός σοκολάτας με γέμιση !!!



ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού  αλεύρι απλό
1/3 φλυτζ.τσαγιού κακάο
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 μασουράκι βανίλια
2 κουτ.σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμ.σαντιγι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1σοκολάτα κουβερτούρα 124 γραμ.
2 κουτ.σούπας νερό ζεστό
1 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο





Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή  ζάχαρη σταδιακά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε και τους κρόκους με το σύρμα προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη ,προσθέτουμε τις 2 κουταλιές νερό ,την βανίλια,ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στην μαρέγκα ανακατεύοντας.
Σε μπόλ βάζουμε το κακάο,το αλεύρι,το μπέκιν ,το αλάτι και περνώντας τα από κόσκινο τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαρέγκας και κρόκων . αναμειγνύοντας ελαφρά..
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα από το παντεσπάνι το στρώνουμε καλά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά περίπου .
Απλώνουμε ζάχαρη άχνη πάνω σε λαδόχαρτο και αδειάζουμε το παντεσπάνι,το διπλώνουμε προσεχτικά σε ρολό και το αφήνουμε για 1 ώρα,

Το ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε την σαντιγί επάνω ομοιόμορφα και το ξανατυλίγουμε σε ρολό .
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια,προσθέτουμε και το νερό,
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ενώ χτυπάμε γρήγορα με σύρμα ΄Προσθέτουμε και το βούτυρο και τέλος την βανίλια .Περιχύνοιυμε τον κορμό  με την σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει πρίν  τον κόψουμε .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Τορτελίνια με βότκα μανιτάρια και κρέμα.


 

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια με τυριά
1 φλυτζάνι μανιτάρια κονσέρβας
1/2 φλυτζάνι βότκα
1 κρέμα γάλακτος 250 γραμ.
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
μαιντανό ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια  για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε .
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια ,μαγειρεύουμε για 10 λεπτά γυρνώντας τα .
 Προσθέτουμε την βότκα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο .ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
Σιγομαγειρεύουμε να πήξει η σάλτσα .
Βάζουμε τα τορτελίνια σε μπόλ κι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι και ψιλοκομμένο μαιντανό  από πάνω .
Σερβίρονται ζεστά !




Κολοκυθοκεφτέδες απλά πεντανόστιμοι !!

                                   
  Υλικά
4 κολοκύθια μεγάλα                                
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο                                
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος                    
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος         
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος                      
2 αυγά χτυπημένα                            
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα                      
αλάτι                        
πιπέρι                            
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του                               
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα                              
Εκτέλεση
 Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους Καλή όρεξη !! Μαγειρική και Συνταγές                                       
              

                               

Τηγανίτες με μήλα !!!Παραδοσιακή συνταγή από την Μήλο .


 Απλά υπέροχες !!!


3 μήλα τραγανά και ομοιόμορφα

Για το χυλό
...
αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
4 κουταλιές σούπας νερό
2 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι και ξύσμα και το χυμό του

Για από πάνω

     ζάχαρη άχνη
κανέλα

Για το τηγάνισμα

     Καλαμποκέλαιο  


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ-->   Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και βγάζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο μέχρι κάτω (αυτό που όταν το κόψουμε έχει τρυπούλα στη μέση). Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους ενός πόντου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.




Βάζουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, τη βανίλια, τους 2 κρόκους των αυγών, το ξύσμα από το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο πάρει να γίνει ένας παχύρευστος χυλός να στέκεται πάνω στο μήλο. Το δουλεύουμε καλά και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά.





Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σκουπίζουμε κάθε φορά τα μήλα με χαρτί κουζίνας, τα βουτάμε στο χυλό (να δείτε να στέκει επάνω στα μήλα, αν δεν στέκεται προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε) και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τα τηγανίζουμε να χρυσοροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινα μήλα η και από τα δύο μαζί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ