Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σοκολατάκια με γέμιση ινδοκάρυδο !!!


Υλικά

3 σοκολάτες κουβετούρα των 125 γραμ

3 κουτ.σούπας καλαμποκέλαιο

250 γρ.καρύδα

200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1και  1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

2 Βανίλιες




Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη την άχνη.
τις βανίλιες και την καρύδα .[ολα μαζί ]
Με το χέρι πλάθουμε η στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στρωμένο και τα ψήνουμε ελαφρώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά προσοχή μην αρπάξουν .

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε σε κατσαρολίτσα σε Μπεν Μαρί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες με το καλαμποκέλαιο.
Παίρνουμε  τα  μπαλάκια καρύδας και με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα τοποθετούμε πάλι επάνω σε λαδόχαρτο  να κρυώσουν εντελώς στο ψυγείο.
Είναι πολύ όμορφα σε γεύση !!! Καλή επιτυχία !!!
Σημείωση
Μπορούμε να αποφύγουμε το ψήσιμο και να τα αφήσουμε μόνο να παγώσουν καλά και να τα βουτήξουμε στην λιωμένη σοκολάτα .Με το ψήσιμο γίνονται λίγο πιο τραγανά .


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κέικ σιροπιαστό αμυγδάλου ,εύκολο και πεντανόστιμο !!



Υλικά
2 κούπες φαρίν απ
1 βιτάμ κυπελάκι
1 και 1/2κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα τους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1 κουτ.σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα σχετικά και τέλος προσθέτουμε την φαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Κάντε το τέστ του μαχαιριού βυθίζοντάς το να δείτε αν έχει ψηθεί.
Για το σιρόπι η εκτέλεση είναι να βράσουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά να το αφήσουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ το ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό μας .
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου η κομμένο αμύγδαλο .
 
 
 

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος βουτύρου γεμισμένος με παγωτό!!

 Υλικά
Σιρόπι
1και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2και 1/2 ποτήρια νερού νερό
1 ξύλο κανέλας
μερικά γαρύφαλλα
φλούδα από 1 λεμόνι
λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι .
Ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Υλικά για τον χαλβά
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το αμύγδαλο φιλέ και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να καβουρντιστούν ,όχι όμως να αρπάξουν να πάρουν ρόδινο χρώμα.
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  και να τραβήξει όλο το σιρόπι .
Το ανακατεύουμε μέχρι να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας,τότε το κατεβάζουμε και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία να γίνει χλιαρός.
Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου μισό κιλό παγωτό και το αφήνουμε να  ξεπαγώσει λίγο να γίνει μαλακό .
Παίρνουμε ένα μπολ και το ντύνουμε με μεμβράνη .
Ρίχνουμε μέσα το τον μισό σχεδόν χαλβά  και με  ένα κουτάλι κάνουμε βαθούλωμα μεγάλο .
Ρίχνουμε μέσα το παγωτό και με την βοήθεια ενός πιάτου τον ισιώνουμε .
Βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο χαλβά και ξαναστρώνομαι ομοιόμορφα.
Με την βοήθεια ενός πιάτου μεγαλύτερο από το μπολ αναποδογυρίζουμε ,και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε να παγώσει πολύ καλά,και μετά απλά τραβάμε την μεμβράνη.
Σερβίρουμε και μπορούμε να γαρνίρομαι με βύσσινο ,η κεράσι γλυκό κουταλιού.Καλή επιτυχία!!  
Συνταγή από Roula"s sweet  corner









Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγωτό πορτοκάλι ! Πανεύκολο μυρωδάτο δροσερό!!


Υλικά συνταγής
 1 1/2 κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα  ζάχαρη 
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια μασουράκι  

  Εκτέλεση
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί (ανάλογα με την παγωτομηχανή, θα χρειαστεί 25 - 40 λεπτά).
Βγάζετε από την παγωτομηχανή και ή σερβίρετε αμέσως ή φυλάτε το παγωτό σε μπολ στην κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το μισή ώρα στη συντήρηση του ψυγείου να μαλακώσει λίγο.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου, το χτυπάτε να αφρατέψει.
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και την φτιάχνω συχνα χωρίς παγωτομηχανή και γίνετε τέλειο !!
Από πάνω προσθέτω σιροπάκι πορτοκαλιού που παίρνω από το βάζο γλυκό πορτοκάλι  που έχω φτιάξει αλλά είναι εξ ίσου ωραίο και σκέτο !! 

Παγωτό λεμόνι!! Μυρωδάτο και δροσερό!!!



 2 λεμόνια
γιαούρτια 200 γραμμαρίων το κάθε ένα 
1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
2 κεσεδάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄.
 Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά.
Τα λεμόνια να είναι φρέσκα και ακέρωτα.



 Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
 Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι.
 Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
 Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
 Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή.
 Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
 Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα.
 Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη.
 Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
 Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε σκέτο αλλά και με σιρόπι λεμονιού 

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Βερίκοκα τάρτα ,η Βερίκοκα κέικ αναποδογυριστό. Τέλειο γλυκό!!!

Zύμη Αν προτιμήσετε σε τάρτα
125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο παγωμένο  σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση:

13 - 14 βερίκοκα, χωρίς τα κουκούτσια, στη μέση
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση Ζύμης
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι για 1 - 2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθούν σβόλοι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να προκύψει ένα  ζυμάρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Μ' ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Γέμιση: Βάζουμε τα βερίκοκα πάνω από τη ζύμη, όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Αναποδογυριστό κέικ  [Αυτόν φτιάχνω συχνά ]
Υλικά
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα
14  βερίκοκα  οχι γινομένα [προσοχή σε αυτό[ χωρισμένα στην μέση χωρίς το κουκούτσι
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ.σούπας ζάχαρη  κρυσταλική
1 πρέζα αλάτι
125 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ., σούπας γιαούρτι η 4 κουτ.σούπας γάλα
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ 

Εκτέλεση
 Χρησιμοποιούμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 25 εκ.
 Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα βερίκοκα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι,η το γάλα και το κονιάκ.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα βερίκοκα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρακαι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Τη σερβίρουμε και με παγωτό βανίλια

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τζίζκέικ με γέμιση άσπρη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας ,Θεικό!!

Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
400 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα
220 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό

 Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)


Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα,παίρνουμε το μισό  το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Ξανακάνουμε το ίδιο να έχουμε 2 βάσης 


Για τη γέμιση
Αφού κρυώσουν οι  βάσης . Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και σκεπάζουμε μετά με την άλλη βάση.Στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε

.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το cheesecake με τη γκανάζ.
Σημείωση
Μπορούμε να χωρίσουμε τα υλικά τις βάσης στην μέση σε ποσότητα και να φτιάξουμε 1 βάση ,στρώση μετά με την κρέμα κι από πάνω αφού το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να βάλουμε την επικάλυψη σοκολάτας ,γίνετε το ίδιο ωραίο και είναι πιό οικονομικό και γρήγορο .

Τραγανά μπουρεκάκια με κιμά !!!


 1 πακέτο φύλλο alfa πολίτικο
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
    250 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
    1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
    2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
    3 αυγά
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το φύλλο

    Εκτέλεση

    Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄ σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα. Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.
Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο. Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος. Το κόβουμε στη μέση. Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια. Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αραδειάζουμε τα μπουρέκια σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, έως ότου ροδίσουν
Την συνταγή την φτιάχνω συχνά είναι υπέροχη σε γεύση και  την είδα από την Αργυρώ !
Για  να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε Εδώ Μαγειρικη και Συνταγές

    Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

    Πίτσα με 4 τυριά !! Γεύση που ξετρελαίνει !!



    ΥΛΙΚΑ:
    1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
        1 φλιτζάνι έμενταλ (emental), τριμμένο
        1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (gorgonzola), τριμμένο
        1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ricotta), ελαφρά λιωμένο
        1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
    3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
        2 κουταλιές της σούπας νερό
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
        1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)




       
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη.
     Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για 20 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά.
    Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε.
    Αραδιάζετε ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα τα τυριά.
     Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος  και το τυρί να λιώσει εντελώς.

    ZYMH
    2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι μαγιά
    1 ποτήρι χλιαρό νερό
    30 γρ κρέμα γάλακτος
    1 κ σ λάδι
    1/2κ γλυκού ζάχαρη
     1/2 κ γλυκού αλάτι


     ΕKTEΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
    Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,
    Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
    Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
    Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
     Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
    Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
    MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

    Αρωματικό κέικ πορτοκαλόπιτα !!

    Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας
    ΥΛΙΚΑ

    1 κούπα τσαγιού αλεύρι
    1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
    20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
    1 βανίλια σε σκόνη
    2 αυγά
    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
    1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
    1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

    ΣΙΡΟΠΙ
    2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
    1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
    2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλας
    Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
    Βάζουμε σε μπόλ  τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
    Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και  .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
    Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά  να ροδοκοκκινίσει.
    Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.
    Συνοδεύετε πολύ ωραία και με μία μπαλίτσα  παγωτό.

    Τα δικά μας υπέροχα σοκολατάκια!!

    Υλικά
    2 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα της επιλογής σας
    1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
    280 γραμμάρια ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
    1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας Γιώτης
    250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη για την επικάλυψη

    Εκτέλεση
    Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδώστε ελαφρώς .
    Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι.
    Σε ένα  κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε σιγά-σιγά σε  θερμοκρασία την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα μαζί με το γάλα ζαχαρούχο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότο και το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
    Αφήνετε 2 -3 λεπτά το μείγμα και προσθέτετε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύετε.
    Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και βάζετε  στο ψυγείο για 15 λεπτά
    Λιώνετε τη σοκολάτα  γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
    Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζετε όλα τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

    Γλυκό ψυγείου [ μωσαικό ] με γλάσο σοκολάτας !!!

    Υλικά συνταγής


    ΥΛΙΚΑ
    1πακέτο βούτυρο 250 γραμ.
    1 ποτήρι νερόύ άχνη ζάχαρη
    2 αυγά
    4 κουτ.σούπας κακάο κοσκινισμένο
    1 κουβερτούρα λιωμένη
    1 φλ.καφέ κονιάκ
    1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
    1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
    1/2 φλ.τσαγιού γάλα για να ραντίσουμε τα μπισκότα
    Γλάσο
    150 γραμ.κρέμα γάλακτος
    1και 1/2 συσκευασία κουβερτούρα 125γραμ συν 75 γραμ.


     
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσει για 5΄. Προσθέτουμε τα αυγά και το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
    Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
    Αδειάζουμε το γλυκό μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο.
     Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν καλά. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τον περιχύνουμε με το γλάσο.

    Καρμπονάρα η τέλεια!!

    Υλικά
    1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
    5 φέτες μπέικον
    1 μικρή κρέμα γάλακτος
    2 αυγά
    1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κουτ, σούπας βούτυρο
    αλάτι- πιπέρι
    μαιντανό ψιλοκομμένο
    Eκτέλεση
    Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι.
    Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
    Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον.
     Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά.
     Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον.
    Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ καθώς και την κρέμα γάλακτος .
    Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε  στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε.
     Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΄και ψιλοκομμένο μαιντανό..

    Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

    Ατομικά ταρτάκια με κρέμα και φρέσκες φράουλες !!



    Υλικά
    250 γραμ.αλεύρι
    2 κουτ,σούπας ζάχαρη άχνη
    125 γραμ βούτυρο
    1 αυγό
    1 βανίλια
    1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή 125 γραμ.
    Φράουλες
    Κρέμα πατισερί [ακολουθεί συνταγή ]
    λίγη μαρμελάδα φράουλα  

    Εκτέλεση
    Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη στο μίξερ.
    Προσθέτουμε αυγό και βανίλια
    Μετά από 5 λεπτά χτύπημα ρίχνουμε  και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρώς
    Βάζουμε μία μεμβράνη σε επιφάνεια ,ακουμπάμε την ζύμη την σκεπάζουμε με άλλη μία μεμβράνη και με πλάστη την κάνουμε σαν πιάτο ρηχό και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
    Εχουμε ταψάκι για ατομικά φορμάκια  και λαδώνουμε .
    Βγάζουμε την ζύμη παγωμένη από το ψυγείο και βάζουμε από μία μπαλίτσα στην κάθε υποδοχή
    Με το χέρι πιέζουμε και δίνουμε σχήμα τάρτας  ότι περισσεύει γύρω γύρω το κόβουμε.
    Βάζουμε από πάνω σαν σκέπασμα λαδόκολλα και γεμίζουμε ρύζι, κατ αυτόν τον τρόπο δεν φουσκώνουν και να μην χάσουν το σχήμα .
    Τις ψήνουμε για 15  λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμούς.
    Βγάζουμε  το λαδόχαρτο με το ρύζι και ψήνουμε αλλα 15 λεπτά.
    Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε με προσοχή μην σπάσουν.
    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και με πινέλο αλείφουμε μέσα τις τάρτες για να παγώσει και να σταθεροποιηθούν 
    Βάζουμε σε όλα από λίγη στρώση μαρμελάδας φράουλας  και τα βάζουμε ψυγείο
    Μόλις κρυώσει η σοκολάτα με την φράουλα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής  χωνί η ένα κορνέ τις γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί για πιο ομοιόμορφα ,η με ένα κουτάλι και ισιώνουμε  και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες
    Σημείωση
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτα θέλουμε φρέσκα  εποχής και με την υπέροχη κρέμα γεμίζουμε ότι τάρτα μας αρέσει να φτιάξουμε .


    Κρέμα Πατισερί
    Πατήστε τον σύνδεσμο να δείτε πως θα ετοιμάσετε την κρέμα  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/09/blog-post_30.html

    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




     






     

    Εύκολο, γρήγορο, με υπέροχη γεύση !!! Τορτελίνια στο φούρνο με διάφορα τυριά!!!




     Υλικά
    2 πακέτα τορτελίνια Μίσκο με 4 τυριά
    1 κρέμα γάλακτος 200  γραμμαρίων
    2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ένταμ
    1 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί   τριμμένο ρεγκάτο
    10 φέτες τυρί γκούντα
    1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι
    λίγο μοσχοκάρυδο
    λίγο βούτυρο φυτίνη





     Εκτέλεση
    Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά όπως αναγράφετε στην συσκευασία .
    Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα.
    Προσθέτουμε όλα τα τυριά,το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
    Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού γκούντα και βάζουμε λίγο βούτυρο φυτίνη.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυιά.Πραγματικά φανταστικό !!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
    Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ