Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Chocolate sin ...(Γλυκό ψυγείου ) !!



 Εύκολο και γευστικό σοκολατένιο γλυκάκι !! Πιο εύκολο δεν γίνεται !!!!

Υλικά :
 Ένα λίτρο γάλα .
1πακέτο  μπισκότα  πτί μπέρ 
.1 ποτήρι κακάο σκόνη .
. 1 1\2 ποτήρι ζάχαρη ..
3\4 του ποτηριού νισεστές ..
 125 γρ φρέσκο βούτυρο ..
 100 γρ κουβερτούρα .. και τρίμμα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ..


Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε το γάλα το ζεσταίνουμε για λίγο .. και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο..ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να διαλυθούν καλά τα υλικά ..διαλύεται το νισεστές σε μισό ποτήρι κρύο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα..μόλις αρχίσει να βγάζει τις πρώτες φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα...σε ένα ταψί πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα..αφού πρώτα τα βουτάμε σε λίγο γάλα ρίχνουμε την μισή κρέμα .. ακόμα μια στρώση μπισκότα .. και από πάνω όλη την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας..διακοσμούμε με σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς .. καλή επιτυχία!!

Μαρία Μετζίκη

Δίχρωμη δροσιά καταπληκτική !!!

 


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
12 φρυγανιές
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη (των 200 ml)
1 1/2 κούπα νερό (των 200 ml)
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 λίτρο γάλα
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλα
6 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ μαργαρίνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 λίτρο χυμό βύσινο ή κεράσι
80 γρ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
7-8 κ.σ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα πυρέξ στρώνω τις 12 φρυγανιές.Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά και το ρίχνω καυτό πάνω στις φρυγανιές.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια και τη μαργαρίνη.Αδειάζω την κρέμα με προσοχή και την απλώνω όπως είναι καυτή πάνω από τις φρυγανιές.Την καλύπτω αμέσως με μεμβράνη για να μη πιάσει ''πέτσα'' και αφήνω να γίνει λίγο χλιαρη και να σταθεροποιηθεί.Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνω το χυμο,τη ζάχαρη,και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Την αδειάζω πάνω από την λευκή κρέμα.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και καλή μας απόλαυση!!!

Σόφη Τσιώτου -οι κουζινίστας

"τυρένια γεμιστά"



Υλικά
10-12 πιπεριές
1/2  κιλό φέτα
λίγο γκούντα η άλλο ημίσκληρο τυρί
Ρίγανη
θυμάρι
βασιλικό 9όλα από λίγο ]
Φρέσκες ώριμες ντομάτες 
1 κουαλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 αυγά
ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι



Εκτέλεση
 Τηγανίζουμε 10-12 πιπεριές για γεμιστά και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
 Ετοιμάζουμε μια γέμιση με περίπου 1/2 κιλό φέτα και λίγη γκούντα ή κάποιο ημίσκληρο τυρί, πασπαλίζουμε με τριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε το μίγμα τυριών με δύο αυγουλάκια. Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές μας.
 Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε σάλτσα, λάδι ντομάτες φρέσκες  και πελτέ την αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι και λίγο βασιλικό και την αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις γεμισμένες πιπεριές να πάρουν μια δυο βράσεις μέσα στη σάλτσα  να πάρουν μια δυο βράσεις.... και έτοιμο το φαγάκι.

Χaroula Georgiadou-Oι κουζινίστας 

Σπιτικό Τσουρέκι πανεύκολο!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
- 600 γρ. αλεύρι δυνατό
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο , χλιαρό-
150 γρ. ζάχαρη
-15 γρ. μαγιά νωπή
- 150 γρ. γάλα χλιαρό
- 3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε το 1/4 του αλευριού σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα.
-Προσθέτουμε τη μαγιά αραιωμένη σε λίγο χλιαρό γάλα και δουλεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή ζύμη. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
-Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα 2 αβγά, το αλάτι, τη ζάχαρη. Pίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στη φουσκωμένη ζύμη, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ή στον κάδο του μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες.
-Aφού σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, συνεχίζουμε το ζύμωμα βουτώντας τα χέρια μας μέσα στο βούτυρο. Στην περίπτωση του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο στα τοιχώματα του κάδου. Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
-Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο για μία περίπου ώρα. Ξαναζυμώνουμε για να φύγει όλος ο αέρας και πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδες.
-Tα ακουμπάμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε να ανέβουν για μία ώρα.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
-Aλείφουμε με τον κρόκο του αβγού αραιωμένο με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη προαιρετικά.
-Ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
Συνταγή Dimitar Kolev

Black Forest !!

Yλικά

150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
5 αβγά (μεγάλα)
30 γρ. κακάο
2 κ.γ μπέικιν
Βανίλια
μισή πρέζα αλάτι
για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό από βύσσινο ή αν είναι γλυκό το σιρόπι της κονσέρβας 
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (αφού κρυώσει το σιρόπι μας)
 βύσσινα για στόλισμα

για τη γέμιση:

500 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κονσέρβα βυσσινομαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
 λίγη κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι κατά το γνωστό δηλ. χτυπάμε πολύ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη(αλλά πολύ καλά) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καλά κοσκινισμένα.
Με ελαφρές κινήσεις τα ενσωματώνουμε. Το χώρισα σε 2 ταψάκια 20αρια.
Το ψήνουμε 170 (στο δικό μου φούρνο περίπου 20 λεπτά… δείτε το)
Αφού κρυώσουν το χωρίζουμε... κάθε παντεσπάνι στα 2.

Για το σιρόπι απλά το βράζουμε 2-3 λεπτάκια.
 Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε και απλά το σιρόπι της κομπόστας.
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγί.
Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ δε χρειάζεται ζάχαρη,
Αν όμως βάλετε άγλυκη θα χρειαστεί λίγη άχνη.Για τη συναρμολόγηση ….
Παντεσπάνι, σιρόπιασμα , μαρμελάδα , σαντιγί, το βυσσινάκι …. Και ξανά μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις μας . τελειώνουμε πασπαλίζοντας τριμμένη κουβερτούρα και λίγη άχνη και βυσσινάκια ολόκληρα.

Συνταγή από Popi Flouri - Οι κουζινίστας

Αγγουράκια γλυκόξινα τουρσί (Ισραήλ)

18-20 αγγουράκια μεσαίου μεγέθους (θα διαλέξετε σκληρά με κρουστή σάρκα), καλά πλυμένα
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ματσάκι άνιθο καλά πλυμένο

1 φλ. μηλόξυδο
2 φλ. λευκό ξύδι
100 γρ. χοντρό αλάτι
2 φλ. καστανή ζάχαρη
3 φλ. λευκή ζάχαρη 

2 κ.σ σπόρους μουστάρδας
 1 κ.σ κόκκους μπαχάρι
2 κ.γ σπόρους κόλιαντρο 
1 κ.γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
2 ξυλακια κανένας σπασμένα στα δύο6 ολόκληρα γαρίφαλα
φύλλα δάφνης τόσα όσα και τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε (1 φύλλο δάφνης ανά βάζο)



Για τα μπαχαρικά

Τοποθετούμε τους σπόρους μουστάρδας, τους κόκκους μπαχάρι, το κόλιαντρο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά. Ανακινούμε το βάζο για να ανακατευτούν καλά τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, κλείνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα γαρύφαλα και τα ξύλα κανέλας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα με κλειστό καπάκι για 24 τουλάχιστον ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι μυρωδιές. Τα μπαχαρικά μπορούν να παραμείνουν στο βάζο μέχρι ένα μήνα, χωρίς να υποστούν καμία αλλοίωση.

Για τα αγγουράκια 

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες με το μπολ σκεπασμένο

Για τα βάζα κονσερβοποίησης

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που θέλουμε να τις κονσερβοποιήσουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια. Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμα τα αγγουράκια. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται.  

Για τη μαρινάδα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μηλόξυδο, το λευκό ξύδι, τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αγγουράκια με τα υπόλοιπα υλικά. Περιμένουμε να πάρουν μία βράση ακόμα και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα υλικά από τη μαρινάδα και τα μοιράζουμε στα βάζα. Φροντίστε τα αγγουράκια και τα λαχανικά να είναι εξίσου μοιρασμένα. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά με τη μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά. Μοιράζουμε τον άνιθο στα βάζα, ολόκληρο μαζί με τα κλωνάρια. Ανοίγουμε το βάζο με τα μπαχαρικά και αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας. Μοιράζουμε το μείγμα των μπαχαρικών στα βάζα και προσθέτουμε μαρινάδα μέχρι να καλύψουμε τα αγγουράκια. Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέσα σε μία κατσαρόλα στης οποίας τον πάτο έχουμε βάλει πετσέτα. Γεμίζουμε με νερό τόσο όσο να καλύψει τα 3/4 των βάζων. Βράζουμε για 10 λεπτά, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να αφαιρέσουμε τα βάζα. Οι πίκλες μας είναι έτοιμες. Φυλάσσουμε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν ανοίξουμε για να δοκιμάσουμε. Τα αγγουράκια διατηρούνται κονσερβοποιημένα για πάνω από χρόνο, όταν έχουμε σωστές συνθήκες αποθήκευσης.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη -Οι κουζινίστας

*Παγωτό Μόκα με σοκολάτα γάλακτος και φουντούκια!!

 
 1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
1 κουτί φυτική σαντιγί
4 κ.σ έτοιμο μείγμα Choco Cappuccino (υπάρχουν τέτοια μείγματα σε όλα τα μεγάλα super market στο τμήμα με τους καφέδες. Το δικό μου το προμηθεύομαι από τα Lidl σε συσκευασία των 500 γρ και σε πολύ συμφέρουσα τιμή)
1 κ.γ καφέ στιγμιαίο
1 σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα φουντούκια
1 κ.σ γλυκόζη 

Βάζουμε τα γάλατα και τη φυτική σαντιγί στη κατάψυξη τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
Σπάμε με το χέρι τη σοκολάτα σε ακανόνιστα κομμάτια.
Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ και το Choco Cappuccino μέσα στο παγωμένο εβαπορέ.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη φυτική συνταγή και τη χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει, τουλάχιστον για 5-7 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ διαδοχικά.
Χτυπάμε τουλάχιστον για 5-7 λεπτά το μείγμα και ακολούθως προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τη γλυκόζη. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε στη κατάψυξη τουλάχιστον για 12-18 ώρες πριν το σερβίρουμε.



Συνταγή Από Χριστίνα Σιδέρη

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΓΩΤΟ Pina Colada parfait !

Αυτό κι αν είναι εύκολο και γρήγορο παγωτό. Εντυπωσιακό και τόσο γευστικό που θα τα χάσετε. Έχει τη γεύση εξωτικού κοκτέιλ. Μπορείτε να το σερβίρετε ακόμα και με γλυκό κουταλιού. Η παρασκευή του θυμίζει περισσότερο τα ανακατέματα που κάναμε πιτσιρίκες στις πλαστικές κουζινίτσες μας. Έχετε το λόγο μου ότι θα ενθουσιαστείτε και θα το φτιάξετε ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού, για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στη παρέα σας. Κοινώς είναι το παγωτό της... τεμπέλας, που κάνει εντύπωση

1 φλ. ανανάς κονσέρβας καλά στραγγισμένος κομμένος σε κομμάτια
1 φλ. maraschino κεράσια καλά στραγγισμένα κομμένα σε κομμάτια + λίγα ακόμα για τη διακόσμηση ολόκληρα
1 φλ. τριμμένη καρύδα
1/2 φλ. καρύδια ή φιστίκια ή αμύγδαλα σε κομμάτια
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
2 φλ. σαντιγί + λίγη ακόμα για τη διακόσμηση
1 κ.σ σιρόπι από τα κεράσια maraschino

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον ανανά, τα κεράσια, τη τριμμένη καρύδα, τους ξηρούς καρπούς, το σιρόπι από τα κεράσια και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μαλακά. Στρώνουμε με μεμβράνη μία φόραμ του κέικ, έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και να περισσεύει. Ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει. Παγώνουμε στη κατάψυξη για 24 ώρες. Για να σερβίσουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στολίζουμε με σαντιγί και κεράσια maraschino
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη --Οι κουζινίστας

ΛΙΚΈΡ δαμάσκηνο το θαυματουργό !!



ΛΙΚΈΡ δαμάσκηνο το θαυματουργό..( κορόμηλο , και βανίλια ) γίνονται με τον ιδιο τρόπο..

1 λίτρο κονιάκ
1κιλό φρουτο πλημένο κομμενο στην μέση με τα κουκουτσια του
1 κιλό ζάχαρη καστανη
2-3 κανέλλες
2-3 γαρύφαλλα
προεραιτικά αρμπαρόριζα μερικά κλωναράκια
1/2 λεμόνι μόνο το χυμό

Τα κλέινω όλα μαζί σε ένα βάζο για 1 μήνα περίπου σε κλειστό ντουλάπι και σκοτεινό μέρος.. ανακοινω συχνα για να λιώση η ζάχαρη.. Δεν τα σουρώνω απλα βγάζω λικέρ όταν θέλω να σερβίρω και συμπληρώνω με κονιάκ.. όσο περισσότερο μένει όλο μαζι τόσο καλυτερη ζύμωση γίνετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.. (αν γίνει πολυ γλυκό προσθέτο και αλλο κονιάκ )

Κριθαρότο με μανιτάρια και φέτα !


Υλικά
350 γρ κριθαράκι
150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
150 γρ μανιτάρια καστανά κομμένα σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
600 ml ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου ή λαχανικών
100 ml λευκό κρασί ξηρό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μισό κριθαράκι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να σκουρύνει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού γιατί πρέπει να είναι ζουμερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Αφαιρώντας τον ζωμό κότας ή κρέατος  και την φέτα έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη

Μελιτζάνες της Μοδένα !!!

Υλικά
3 κιλά μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
5-6 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
3 κ.σ ξίδι balsamico 
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη
1/3 κ.γ αποξηραμένο θρούμπι
1/3 κ.γ αποξηραμένη μαντζουράνα
1/3 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό
1/3 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
1/3 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
1/3 κ.γ αποξηραμένο δενδρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, πασπαλίζοντας με αλάτι μία μία στρώση. Σκεπάζουμε με μία πετσέρα και αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίξουν τα υγρά που θα βγάλουν για περίπου μιάμιση ώρα. Κάθε μισή ώρα τις πατάμε με το χέρι μας. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και να κρυώσου. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά μαζί και πασπαλίζουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη. Σε μία ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το μπαλσάμικο και τα μυρωδικά. Μαγειρεύμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Μπορούμε να σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή κρύες και αν περισσέψει μία μικρή ποσότητα να τις χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα σε ζυμαρικά.

Σημείωση
Για όσους βρίσκουν "βαρύ" το τηγάνισμα, προτείνω μία "τσαχπινιά". Ψεκάζω πολύ ελαφρά τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, ένα ψιτ αρκεί και τις ψήνω σε γκριλιέρα. Μετά τις ρίχνω στη σάλτσα και συνεχίζω κανονικά τη συνταγή. Μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε και το εξωτερικό περίβλημα της μελιτζάνας.
Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Οι κουζινίστας

Τυράκι σπιτικό τέλειο !!!!


Τωρα που ξερω να φτιαχνω και καλο τυρι......................Δεν φοβαμαι τιποτα!!
Υλικά 
10 κιλα γαλα φρεσκο(κατσικισιο και προβειο
5 γραμ.υγρή τυρομαγιά
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνουμε να κρυώσει περίπου να φτάσει στους 35 βαθμούς.
Διαλύομε την υγρή τυρομαγιά σε 1 κουταλιά τις σούπας νερό την ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύομαι πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να πήξει περίπου 1 ώρα .
Οταν πήξει κόβουμε με μία κουτάλα και ρίχνουμε μέσα σε μία τσαντίλα [τουλπάνι ] το τυρί .
Δένουμε σφιχτά και το κρεμάμε ψιλά να στραγγισει καλά μέχρι και την άλλη μέρα.
Την επομένη μέρα το τυρί μας είναι έτοιμο .



Το κόβουμε σε χοντρές φέτες το πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες .Μετά τις δύο ημέρες το βάζουμε το τυρί σε άλμη και το διατηρούμε .Φανταστικό !!!
ΑΛΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Για κάλε λίτρο νερού, υπολόγισε 75γρ. χοντρό αλάτι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να δεις το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη σου είναι έτοιμη.
Κόψε τη φέτα σε… δόσεις, και τοποθέτησε προσεκτικά σε μεγάλο δοχείο. Άδειασε από πάνω την άλμη να σκεπάσει το τυρί τελείως. Κλείσε το δοχείο καλά και φύλαξε ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο.

Συνταγή από
Μαρια Μαρδα οι κουζινίστας



Καλαμαράκια κρασάτα της τεμπέλας!

Υλικά


1 κονσέρβα καλαμαράκια (χρησιμοποιώ ή FLOKOS ή PORTOLA), είναι η ιδανική ποσότητα για τρεις ή και τέσσερις μερίδες, συντηρημένα μέσα σε νερό. Μπορείτε να τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας. Είναι μικρά, τρυφερά και ιδανικά για πολλές συνταγές.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. κρασί κόκκινο ξηρό
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 φλ. νερό
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα καλαμαράκια μέσα σε ένα τρυπητό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Με το χέρι μας σπάμε τα καλαμαράκια στη μέση και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη που έχουν μέσα σαν σπονδυλική στήλη. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα φύλλα δάφνης. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πιλάφι.

Συνταγή από  Χριστίνα Σιδέρη

Ντόνατς με γέμιση πραλίνα σοκολάτα !!

Υλικά
500 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμ αλάτι
35 γραμ.ζάχαρη
50 γραμ.λάδι
2 φακελάκια ξερή μαγιά [εγώ βάζω 1 ]
300 γραμ.χλιαρό νερό
1 σοκολάτα πραλίνα Nestle
λάδι ελαφρύ για τηγάνι 
Εκτέλεση
Πλάθω την ζύμη βάζοντας όλα τα παραπάνω υλικά.
Την αφήνω 1ώρα να ξεκουραστεί και μετά τα πλάθω μπαλάκια σε βαθύ τηγάνι τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας συνεχώς 
Για την γέμιση παίρνω την σοκολάτα πραλίνα τις Nestle και την ώρα που πλάθω το κάθε μπαλάκι όπως το βλέπετε βάζω από έναπλακάκι μέσα στην μέση ,το κλείνω και τηγανίζω μετά .
 
Συνταγή από  Roula Astrinaki  Οι Κουζινίστας


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα!


Υλικά
180 γρ. μπανάνες κατεψυγμένες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
400 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα ή κατεψυγμένες φράουλες (και τα δύο θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
100 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα  (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα super market)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρης λιπαρών
1 κ.σ ανθόμελο (χρειαζόμαστε ελαφρύ και μυρωδικό μέλι)
1 κ.γ χυμό λεμονιού

μερικά φρέσκα φρούτα για τη διακόσμηση




Εκτέλεση

Καλύπτουμε μία φόρμα κέικ με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, που να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει αρκετά. Βάζουμε στο μπλέντερ 120 γρ. μπανάνας, τα βατόμουρα ή τις φράουλες, 150 γρ. από το γιαούρτι και 1/2 κ.σ από το μέλι. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα και στα τοιχώματα, πατώντας το καλά για να μην αφήσει κενά. Πλένουμε καλά το κάδο του μπλέντερ και βάζουμε μέσα τα σμέουρα, την υπόλοιπη μπανάνα, το υπόλοιπο γιαούρτι, μέλι και το χυμό λεμονιού. Αλέθομαι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σμέουρων μέσα στη φόρμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα από τα βατόμουρα ή τις φράουλες. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και παγώνουμε για 24 ώρες. Για να σερβίρουμε, ανοίγουμε τη μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα.

 Semifreddo γιαουρτιού με φρούτα! ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ
Ψάχνοντας για καινούργιες, δροσερές συνταγές, εντόπισα αυτή και με μικρές παραλλαγές, που ταιριάζουν στο Ελληνικό μας ταμπεραμέντο
σας την παρουσιάζω. Είναι γρήγορη, εύκολη, υγιεινή και εντυπωσιακή. Ότι πρέπει για το καλοκαιρινή μας διάθεση και τα ζεστά απογεύματα. http://kelliesfoodtoglow.com/.../rose-and-summer-berries.../

Συνταγή από Χριστίνα Σιδέρη Οι Κουζινίστας