Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Αφράτα τυρο-κασερο-πιπερο-μπισκοτομπαλάκια !!

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φαρίν-απ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1-2 χούφτες τριμμένο τυρί
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 αυγό για τη ζύμη
στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
400-500γρ.φέτα θρυμματισμένη
10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
1 αυγό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ το φαρίν-απ,το γιαούρτι,το σπορέλαιο,το τυρί,το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε
Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνομαι ελαφρά
Πλάθουμε μπαλάκια,(περίπου όσο το μέγεθος από ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι,πιπερίτσες,μέχρι και παστουρμά για πικάντικα γούστα!!

Συνταγή Zoi Anastasiadou  -MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια !!!!!! Δυό δυό τα τρώμε !!


Υλικά

250 γρ μαργαρίνη(Χάρτινο)
1γάλα ζαχαρούχο,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
1πακέτο μπισκότα oreo
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ





Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη,προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα μπισκότα μας στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
 Τα βάζουμε στο μείγμα με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια,τα βουτάμε σε ινδικάρυδο και τρούφα!!

Συνταγή από την φίλη Μαρία Μάρδα .



Σοκολατένια κεράσματα !!

Συνταγή 
 
200 γρ.βούτυρο
1πακέτο τριμμένα μπισκότα

2 κ σούπας κακάο
200γρ αμυγδαλόψυχα χονδροκομμένη
100γρ.κουβερτούρα
1κ.σούπας κονιάκ 


Οδηγίες
Λιώνω σε Μπεν μαρι την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Μόλις λίγο κρυώσει ρίχνω το μπισκότο το κονιάκ την ζάχαρη το κακάο και την αμυγδαλόψυχα. Ανακατεύουμε και μετά με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε χάρτινες θήκες. 

Τα βάζουμε στο ψυγείο.Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε ρίχνουμε επάνω λίγο αχνη με λίγο κακάο.

Συνταγή
Καίτη Κοκ Η πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας

Αλμυρά κουλουράκια!! Φανταστικά!!


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζανες τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ,γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.αλάτι
2 αυγά
αλεύρι όσο σηκώσει,να μη κολλάει στα χέρια


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ενώνουμε χτυπώντας το βούτυρο με το λάδι,προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα,το μπέικιν,το αλάτι,το τριμμένο κεφαλοτύρι και στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε κουλουράκια
Αλείφουμε με αυγό και
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν


Συνταγή  Zoi Athanasiadou


Ντόναντς φούρνου !! Πανεύκολα !!!

ΥΛΙΚΑ:

-250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
40 γραμ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
50 γραμ βούτυρο
250 γρα, χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε θα χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε 45 με 30 λεπτά να φουσκώσει, εγώ την έβαλα στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά και διπλασιάστηκε γρήγορα.
Την ανοίγω με τον πλάστη ένα εκατοστό περίπου πάχος και κόβω ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα ποτήρι και στην μέση με ένα καπάκι από μπουκάλι νερού τα βάζω στο ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνω να φουσκώσουν για "20 λεπτά.
Έπειτα τα ψήνω στους 180 για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας από έξω η να βάλετε ζάχαρη από έξω και για να κολλήσει θα αλείψετε από έξω τους λουκουμάδες με λιωμένο Βιτάμ.
Μπορείτε και να τους γεμίσετε με μερέντα η μαρμελάδα εάν το κάνετε θα κόψετε τον λουκουμά θα προσθέσετετην γέμιση και από πάνω θα κολλήσετε ακόμα έναν.
Την συνταγή την πήρα από την Μίνα Δαμίγου από την σελίδα .Ελληνίδες μαμάδες.
Είναι φανταστική ιδέα για σνακ για τα παιδιά η και για βάφτιση!
Καλή σας όρεξη

Συνταγή  Ελένη Παπαγεωργίου

Μερεντομαφινάκια !!Οτι πρέπει για τον καφέ μας κι όχι μόνο !!


Υλικά

250 γρ. μερέντα
2 αυγά

1/2 κουτ,γλυκού μπέκιν
10 κόφτες κ.σ. φαρίνα απ
12 χαρτάκια για μαφινς



Οδηγίες 

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την μερέντα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε στους 180 και στις αντιστάσεις και η σκάρα στο προτελευταίο από πάνω για 20 λεπτά περίπου...ανάλογα τον φούρνο.
Βλέπουμε ότι είναι έτοιμα όταν βάζουμε το μαχαίρι και η λάμα βγαίνει καθαρή...
Σημείωση
Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε όταν τα βάζουμε στο φούρνο λίγο αμύγδαλο κομμένο και ξεφλουδισμένο,η φιλέ,η γαρνίρουμε με άσπρη σοκολάτα λιωμένη λίγο ,η ότι άλλο σας αρέσει τρούφα,γλάσο αλλά και σκέτα είναι πολύ ωραία.

Συνταγή -- Angela VallianouΗ πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπερόπιτα χρώμα και νοστιμιά !!!


Υλικά για την γέμιση:

 
4 πιπεριές κόκκινες (εγώ χρησιμοποιώ φλωρίνης)

3 πιπεριές κίτρινες η κέρατο
4 μέτριες πιπεριές πράσινες
400 γρ τυρί φέτα
1 σφυνάκι τσίπουρο
2 αυγά μεγάλα
αλάτι,πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο




 

Εκτέλεση:

 
Βάζουμε το λαδάκι μας σε ένα τηγάνι και αφού κάψει λίγο ρίχνω τις πιπεριές αφού τις εχω κόψει πρώτα σε ψιλά μακρόστενα κομμάτια,τις αλατοπιπερώνω και τις γυρίζω μέχρι να μαλακώσουν....μέτα τις σβήνω με το τσίπουρο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ το τραβάω από το μάτι της κουζίνας και ρίχνω την φέτα χοντροκομμένη,τα αυγουλάκια και ανακατεύω να πάνε παντού...στρώνω τα 3 φύλλα μου..ρίχνω μέσα την γέμιση και από πάνω τα άλλα 3 φυλλαράκια...την χαράζω ελαφρώς την ραντίζω με λίγο νεράκι και την ψήνω πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς!!!!

 

Για το φύλλο θα χρειαστούμε..600 γρ αλεύρι,2 κούπες περίπου νερό,1 κ.σ ξύδι,1/2 κούπα ελαιόλαδο...


 

Εκτέλεση:Τρίβω το αλευράκι μου με το λαδάκι να γίνει τρίμματα και κατόπιν ρίχνω το νεράκι μου..θέλω μία ζύμη μαλακιά....την αφήνω άν έχω χρόνο μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσετούλα...ανοίγω 6 φύλλα 3 για πάνω 3 για κάτω και κάθε ένα που στρώνω το λαδώνω για να έχω ένα τραγανό φύλλο..
καλή επιτυχία 


Μαγειρική και Συνταγές 
Συνταγή  Spyridoyla Prf-Η πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας



Αλμυρό κέικ!! Πεντανόστιμο και εύκολο!!

 Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλυτζάνια(του νες καφε)σπορέλαιο,
3 αυγά,
200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο(αλμυρό),
200 γρ φέτα τριμμένη,
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο,
2 φλυτζανες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι μπεικιν

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι ,το σπορέλαιο και τα αυγά για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμεε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα 
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου Τέλειο κολατσιό και για σχολείο!!!!

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγες 

 Μαρια Μαρδα

Κοτόπουλο γιουβέτσι με μανεστρούλα !!





Υλικα:
ενα κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες η¨στην μεση
3-4 ντοματουλες φρεσκιες στον τριφτη
3-4 σκελιδες σκορδακι και περισσοτερες ανν θελετε
λαδακι
αλατοπιπερο
λιγους κοκκους μπαχαρι
1/2 κιλο μανεστρα μετρια




Εκτελεση:
Βαζουμε τα κομματια του κοτοπουλου η¨τα δυο μισα κομματια αν το χωρισουμε στην μεση με την καλη τους πλευρα προς τα κατω στο ταψι.ριχνουμε αλατοπιπερο,σκορδακια,μπαχαρακι και την φρεσκια ντοματουλα μας.



Το βαζουμε στον φουρνο και μολις δουμε οτι πηρε χρωματακι το γυριζουμε απο την αλλη πλευρα "την καλη'συμπληρωνουμε με ζεστο νερακι τοσο ωστε να βρασει η μανεστρουλα μας.βαζουμε παλι το ταψι στον φουρνο και μολις αρχισει να βραζει λεμε στον βοηθο μας να ριξει την μανεστρουλα.παρακολουθουμε και αν δουμε οτι θελει λιγο νερακι ακομη προσθετουμε ομως να ειναι ζεστο για να μην σταματησει ο βρασμος.αν το θελουμε πιο κοκκινο προσθετουμε μια κουταλια πελτε.δοκιμαζουμε την μανεστρουλα να δουμε αν ειναι ετοιμη και

Σβηνουμε τον φουρνο μας.σερβιρουμε αν θελουμε και με τυρακι απο πανω.καλη σας ορεξη.αυτη η δοσολογια ειναι αρκετη για 6 ατομα.
η ιδια διαδικασια γινεται και για γιουβετσακι με αρνακι η" με μοσχαρακι.μονο που στην περιπτωση του μοσχαριου το βραζουμε πρωτα και χρησιμοποιουμε τον ζωμο του μετα αντι για νερακι
Συνταγή  deby ilia-Οι Κουζινίστας.-

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο !!




Συνηθισμένο φαγητό αλλά μας αρέσει!!!
Υλικά
Πατατούλες μικρού μεγέθους για να είναι ομοιόμορφες και  ολόκληρες 
(Χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι,
 μέλι,
 μουστάρδα,
σκόρδο,
2 πιπεριές Φλωρίνης,
 1 ξινόμηλο 
τριμμένο, θρούμπι,
θυμάρι,
 αλατοπίπερο, 
λάδι,
Οδηγίες Καθαρίζουμε πλένουμε πατάτες .
Ανακατεύουμε με όλα  τα υλικά μαζί και το αρνάκι
 Καθόλου νερό, ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μια ώρα και ξεσκέπαστο για 30 λεπτά)
Μαρτσια Μπασιου
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ




Μπισκοτογλυκό με ωραία γεύση και χρώματα !!!

\
Ωραία χρώματα κι ωραία γεύση !!

 Υλικά

1,5 πακετο μπισκοτα
2 κρεμες ζαχαροπλαστικης βανιλια
1 κουτι ζελε φραουλα εβαλα

γαλα




Οδηγίες 
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης όπως λένε οι οδηγίες.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα μπισκοτα (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση απο τα μπισκότα.

 Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικης βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.


Αννα Μπουρτζα

Σοκολατένιο γλυκάκι πολύ γρήγορο!! Με γεύση που ξετρελαίνει !!






 Ενα πραγματικά υπέροχο και πολύ γρήγορο  ανάλαφρο γλυκάκι!!
Δεν φαντάζεστε την πολύ ωραία εμφάνιση και γεύση του.Φτιάξτε το !!

 Υλικα
2 πακέτα πτί μπέρ
1κουτί ζαχαρούχο γάλα Νουνού [αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε ζαχαρούχο κι αλλο και δοκιμάστε που θα το σταματήσετε σε γλύκα ]
1 κιλό γιαούρτι πρόβειο η ελαφρύ οτι προτιμάτε εγώ έβαλα πρόβειο
4 κουταλιές τις σούπας άχνη ζάχαρη
 2 φακελάκια έτοιμο γλάσο Γιώτης [μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας γλάσο ]








Οδηγίες
Στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας 2 σειρές μπισκότα χωρίς να τα βρέξουμε σκέτα .
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη και το ζαχαρούχο [αν δεν το θέλετε γλυκό αλλά ίσα να γλυκίζει μόνο αφαιρέστε την άχνη ζάχαρη ]
Ρίχνουμε την κρέμα την μισή πάνω από τα μπισκότα Ξαναβάζουμε από πάνω 2 στρώσεις μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα,
Το βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα '
Λιώνουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού ,τις κρέμας.
Ξαναβάζουμε ψυγείο για λίγο να παγώσει η κρέμα και έτοιμο!
Σημείωση
Επειδή εδώ που το έχω φτιάξει όταν πάγωσε η σοκολάτα σκλήρυνε και μου αρέσει πιο πολύ μαλακιά έκανα το παρακάτω ..σε κατσαρολάκι ζέστανα 1 κουπα κρέμα γάλακτος όχι γεμάτη και μόλις ζεστάθηκε έριξα μέσα κομμάτια από 2 κουβερτούρες ανακάτεψα λιώσανε κρύωσε λίγο και το έριξα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού  και μετά ψυγείο ---αυτό για όσους αρέσει πιο μαλακό το γλάσο





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μακαρονοτονοσαλατα με σως γιαουρτιού!!!

Καλή όρεξη με κάτι απλό και δροσερό!!!! 
Υλικά 
Μακαρονάκια βίδες
1μαρουλακι, 
2 κρεμμυδάκια φρέσκα,
 Άνηθο ψιλοκομμένο μισή κούπα, 
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια,
 Λίγο αλάτι, 
2 τόνους σε νερό,
 1 γιαούρτι κεσεδάκι πλήρες στραγγιστό 
2 κούπες περίπου μαγιονέζα, 
3 κουταλιές ελαιόλαδο για την σως γιαουρτιού!!!
 
Οδηγίες
 Κόβουμε τα λαχανικά βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε με κρύο νερό και βάζουμε τους τόνους τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα και φτιάχνουμε την σως
Σως
 Ανακατεύουμε γιαούρτι,μαγιονέζα,ελαιόλαδο και περιχύνουμε την σαλάτα σε όλη την επιφάνεια καλή επιτυχία είναι ελαφριά και νόστιμη σαλάτα!!!
Συνταγή  Kalh Mairh-Οι Κουζινίστας

Σοκολατένιο κέικ του λεπτού με πάμφηνα υλικά & λίγα!!!

 ΥΛΙΚΆ

1.5 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη , 
1 βανίλια 
 ι κουταλάκι του γλυκού σόδα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 3 κουταλιές της σούπας κακάο απλό.
 1/3 του φλιτζανιού σπορέλαιο
1 κουταλιά τις σούπας άσπρο ξύδι [αν δεν υπάρχει βάζουμε απλό ]
1φλυτζάνι νερό δε θερμοκρασία δωματίου

 Οδηγίες

Ανμειγνύεις αλεύρι, ζάχαρη, βανίλια σόδα αλάτι κακάο όλα αυτά καΐλα με ένα αυγογδάρτη.
Και προσθέτεις το σπορέλαιο , το   ξύδι και το  νερό 
Αυτό είναι, τα ανακατεύεις πολύ καλά και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Το ταψάκι να μην είναι πολύ μεγάλο, αν είναι στρογγυλό 25 εκατ διάμετρος η φόρμα του κέικ μακρόστενη η τετράγωνο μικρό.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή  Stella Spinoula-Οι Κουζινίστας