Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Φωλίτσες γεμιστές φούρνου !! Μ ο ύ ρ λ ι α γεύση !!



Εντυπωσιάστε και σε γεύση και σε εμφάνιση !!!! Απίθανοοο τέλειοοο!!!

Υλικά για 12  φωλίτσες

1/2 πακέτο μακαρόνια περισσεύουν αρκετά.
250 γραμ.τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας  η ότι άλλο πικάντικο μαλακό
λίγο λάδι

οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι ,ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.






Κεφτεδάκια

 250 γραμ ,κιμά
4 φέτες ψωμί του τόστ η 5 φρυγανιές μουσκεμένες και στιμμένες καλά
1 κοφτό κουτ.γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό
1 κοφτό κουτ,γλυκού μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας νερό





οδηγίες

Όλα τα υλικά σε μπόλ [θα βάλετε ακριβώς αυτά που σας λέω μην κάνετε αλλαγές καθόλου]
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα ψήνουμε στο γκρίλ η ψηστιέρα και τα αφήνουμε στην άκρη,δεν τα κάνουμε ,μεγάλα σε μέγεθος να χωράνε στην φωλίτσα.


Σάλτσα

Εδώ εγώ αγόρασα με 1,20 ευρώ σάλτσα βαζάκι Ναπολιταίν  κάντε το ίδιο συμφέρει το μικρό βαζάκι των 250 γραμ,
Αλλιώς βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι κρεμμυδάκι   ψιλοκομμένο σοτάρισμα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη μαζί και μετά 2 κουταλιές σούπας πελτέ αραιωμένες και 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη τα ρίχνουμε μέσα στα σοταρισμένα προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ζάχαρη λίγη και νεράκι λίγο την βράζουμε μέχρι να πήξει και να δέσει ,
Πάρτε έτοιμη και αποφύγετε όλη αυτήν την διαδικασία.


Τι κάνουμε .

Λαδώνουμε καλά τις φωλίτσες ,γεμίζουμε με μακαρόνια  όλες αφήνοντας λίγο περιθώριο να μπεί το κεφτεδακι λίγο προς τα μέσα στο κέντρο.
Βαζουμε από ι κουταλιά από πάνω τις σούπας σάλτσα σε όλα,ρίχνουμε λίγο τυράκι πασπαλίζουμε,
Από πάνω στην μέση τοποθετούμε το κεφτεδάκι σε όλα και τα λούζουμε με σάλτσα,
Από πάνω βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς περίπου 15  λεπτά να τα δείτε να ροδίζουν και να ψηθούν .Με βοήθεια σπατουλας τα βγάζουμε και σερβίρουμε .Πραγματικά μπορείτε να φανταστείτε την γεύση  τις σάλτσας και των λιωμένων τυριών με την γεύση του απλού κεφτέ ? !!!! ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΑ ΟΛΟΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!
Μαγειρική και Συνταγές 


Σημείωση
Ενα λάθος που δεν θέλω να το κάνετε εσείς που έκανα αλλά και πάλι πολύ ωραία έγιναν.Ειναι ότι 
θέλει οπωσδήποτε ταψάκι {το δικό μου δεν είναι αντικολλητικό} φωλίτσες αντικολλητικό  και βγαίνουν τότε όχι φωλίτσες αλλά σαν καλαθάκια και δεν κολλάνε .Καλη σας όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό !



υλικά

1 χταπόδι 1 κιλό περίπου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3/4 από ο πακέτο μακαρονάκι
1 ποτήρι ντοματοπολτος
3 φύλλα δάφνης
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
ελαιόλαδο
αλατι και μπόλικο πιπέρι



εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταποδάκι μας το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά
στην κατσαρόλα μας βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι στην συνέχεια ριχνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να βγάλει όλα του τα νερά σε δυνατή φωτιά!!!!

 όταν έχει εξατμιστεί αρκετό από το νεράκι ριχνουμε την ντομάτα μας και την δάφνη και το χαμηλώνουμε να βράσει δοκιμάζοντας πότε θα είναι μαλακό και τότε ριχνουμε αλατοπίπερο και και προσθέτουμε νεράκι ακόμα και μόλις πάρει βράση ριχνουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και το σβήνουμε το σκεπάζουμε με μια πετσετουλα και περιμένουμε να πιει όλα τα υγρά του!!! << προσοχή πριν ρίξετε το μακαρονάκι μεσα στην κατσαρόλα να υπάρχουν περίπου 2 ποτήρια σαλτσούλα>>

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση


Μελιτζάνες τηγανιτές με τυρί-Θαυμάσιο ορεκτικό μεζεδάκι !!


Υλικά
μελιτζάνες φλάσκες
τυρί φέτα
2 αυγά
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες

Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις μελιτζάνες μας
τις αλατίζουμε λίγο και τις αφήνουμε στην άκρη
Ετοιμάζουμε το τυράκι μας,το χοντροκόβουμε,βάζουμε 2 αβγουλάκια μέσα,λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε το μείγμα μας
Σε μια πιατελίτσα βάζουμε αλευράκι
Τώρα,στίβουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να φύγουν τα υγρά τους,ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και
Αλευρώνουμε την κάθε μελιτζάνα,την τηγανίζουμε από την μια μεριά και όταν την γυρίσουμε βάζουμε επάνω μια κουταλιά από το μείγμα τυριού
Ανασηκώνουμε λίγο το τηγάνι μας και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το καυτό λαδι και ρίχνουμε πάνω στο τυράκι μας για να ψηθεί καλά
με αυτόν τον τρόπο τελειώνουμε τις μελιτζάνες και το τυράκι μας
Πόσες μελιτζάνες και πόσο τυράκι χρειάζεται δεν σας λέω,όσο θέλετε εσείς κάνετε.
Είναι φανταστικός μεζές,αλλά και πεντανοστιμος και ευπαρουσίαστος!!!
Αν δείτε ότι καίγεται το λάδι σας,να το αλλάξετε,να βάλετε άλλο,γιατί θα μαυρίσουν και οι μελιτζάνες σας

Συνταγή από Zoi Athanasiadou 

Αφράτα τυρο-κασερο-πιπερο-μπισκοτομπαλάκια !!

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 φαρίν-απ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1-2 χούφτες τριμμένο τυρί
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 αυγό για τη ζύμη
στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
400-500γρ.φέτα θρυμματισμένη
10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
1 αυγό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ το φαρίν-απ,το γιαούρτι,το σπορέλαιο,το τυρί,το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε
Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνομαι ελαφρά
Πλάθουμε μπαλάκια,(περίπου όσο το μέγεθος από ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι,πιπερίτσες,μέχρι και παστουρμά για πικάντικα γούστα!!

Συνταγή Zoi Anastasiadou  -MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια !!!!!! Δυό δυό τα τρώμε !!


Υλικά

250 γρ μαργαρίνη(Χάρτινο)
1γάλα ζαχαρούχο,
4 κουταλιές της σούπας κακάο,
1πακέτο μπισκότα oreo
1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ





Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη,προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τα μπισκότα μας στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
 Τα βάζουμε στο μείγμα με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια,τα βουτάμε σε ινδικάρυδο και τρούφα!!

Συνταγή από την φίλη Μαρία Μάρδα .



Σοκολατένια κεράσματα !!

Συνταγή 
 
200 γρ.βούτυρο
1πακέτο τριμμένα μπισκότα

2 κ σούπας κακάο
200γρ αμυγδαλόψυχα χονδροκομμένη
100γρ.κουβερτούρα
1κ.σούπας κονιάκ 


Οδηγίες
Λιώνω σε Μπεν μαρι την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Μόλις λίγο κρυώσει ρίχνω το μπισκότο το κονιάκ την ζάχαρη το κακάο και την αμυγδαλόψυχα. Ανακατεύουμε και μετά με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε χάρτινες θήκες. 

Τα βάζουμε στο ψυγείο.Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε ρίχνουμε επάνω λίγο αχνη με λίγο κακάο.

Συνταγή
Καίτη Κοκ Η πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας

Αλμυρά κουλουράκια!! Φανταστικά!!


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζανες τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ,γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.αλάτι
2 αυγά
αλεύρι όσο σηκώσει,να μη κολλάει στα χέρια


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ενώνουμε χτυπώντας το βούτυρο με το λάδι,προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα,το μπέικιν,το αλάτι,το τριμμένο κεφαλοτύρι και στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε κουλουράκια
Αλείφουμε με αυγό και
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν


Συνταγή  Zoi Athanasiadou


Ντόναντς φούρνου !! Πανεύκολα !!!

ΥΛΙΚΑ:

-250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
40 γραμ άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
50 γραμ βούτυρο
250 γρα, χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά στο γάλα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ζυμώνουμε θα χρειαστεί και άλλο λίγο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε 45 με 30 λεπτά να φουσκώσει, εγώ την έβαλα στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 30 λεπτά και διπλασιάστηκε γρήγορα.
Την ανοίγω με τον πλάστη ένα εκατοστό περίπου πάχος και κόβω ένα στρογγυλό κομμάτι με ένα ποτήρι και στην μέση με ένα καπάκι από μπουκάλι νερού τα βάζω στο ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνω να φουσκώσουν για "20 λεπτά.
Έπειτα τα ψήνω στους 180 για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας από έξω η να βάλετε ζάχαρη από έξω και για να κολλήσει θα αλείψετε από έξω τους λουκουμάδες με λιωμένο Βιτάμ.
Μπορείτε και να τους γεμίσετε με μερέντα η μαρμελάδα εάν το κάνετε θα κόψετε τον λουκουμά θα προσθέσετετην γέμιση και από πάνω θα κολλήσετε ακόμα έναν.
Την συνταγή την πήρα από την Μίνα Δαμίγου από την σελίδα .Ελληνίδες μαμάδες.
Είναι φανταστική ιδέα για σνακ για τα παιδιά η και για βάφτιση!
Καλή σας όρεξη

Συνταγή  Ελένη Παπαγεωργίου

Μερεντομαφινάκια !!Οτι πρέπει για τον καφέ μας κι όχι μόνο !!


Υλικά

250 γρ. μερέντα
2 αυγά

1/2 κουτ,γλυκού μπέκιν
10 κόφτες κ.σ. φαρίνα απ
12 χαρτάκια για μαφινς



Οδηγίες 

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την μερέντα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε στους 180 και στις αντιστάσεις και η σκάρα στο προτελευταίο από πάνω για 20 λεπτά περίπου...ανάλογα τον φούρνο.
Βλέπουμε ότι είναι έτοιμα όταν βάζουμε το μαχαίρι και η λάμα βγαίνει καθαρή...
Σημείωση
Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε όταν τα βάζουμε στο φούρνο λίγο αμύγδαλο κομμένο και ξεφλουδισμένο,η φιλέ,η γαρνίρουμε με άσπρη σοκολάτα λιωμένη λίγο ,η ότι άλλο σας αρέσει τρούφα,γλάσο αλλά και σκέτα είναι πολύ ωραία.

Συνταγή -- Angela VallianouΗ πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπερόπιτα χρώμα και νοστιμιά !!!


Υλικά για την γέμιση:

 
4 πιπεριές κόκκινες (εγώ χρησιμοποιώ φλωρίνης)

3 πιπεριές κίτρινες η κέρατο
4 μέτριες πιπεριές πράσινες
400 γρ τυρί φέτα
1 σφυνάκι τσίπουρο
2 αυγά μεγάλα
αλάτι,πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο




 

Εκτέλεση:

 
Βάζουμε το λαδάκι μας σε ένα τηγάνι και αφού κάψει λίγο ρίχνω τις πιπεριές αφού τις εχω κόψει πρώτα σε ψιλά μακρόστενα κομμάτια,τις αλατοπιπερώνω και τις γυρίζω μέχρι να μαλακώσουν....μέτα τις σβήνω με το τσίπουρο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ το τραβάω από το μάτι της κουζίνας και ρίχνω την φέτα χοντροκομμένη,τα αυγουλάκια και ανακατεύω να πάνε παντού...στρώνω τα 3 φύλλα μου..ρίχνω μέσα την γέμιση και από πάνω τα άλλα 3 φυλλαράκια...την χαράζω ελαφρώς την ραντίζω με λίγο νεράκι και την ψήνω πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς!!!!

 

Για το φύλλο θα χρειαστούμε..600 γρ αλεύρι,2 κούπες περίπου νερό,1 κ.σ ξύδι,1/2 κούπα ελαιόλαδο...


 

Εκτέλεση:Τρίβω το αλευράκι μου με το λαδάκι να γίνει τρίμματα και κατόπιν ρίχνω το νεράκι μου..θέλω μία ζύμη μαλακιά....την αφήνω άν έχω χρόνο μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσετούλα...ανοίγω 6 φύλλα 3 για πάνω 3 για κάτω και κάθε ένα που στρώνω το λαδώνω για να έχω ένα τραγανό φύλλο..
καλή επιτυχία 


Μαγειρική και Συνταγές 
Συνταγή  Spyridoyla Prf-Η πολίτικη κουζίνα της Σπυριδούλας



Αλμυρό κέικ!! Πεντανόστιμο και εύκολο!!

 Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό,
1 φλυτζάνια(του νες καφε)σπορέλαιο,
3 αυγά,
200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο(αλμυρό),
200 γρ φέτα τριμμένη,
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο,
2 φλυτζανες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι μπεικιν

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι ,το σπορέλαιο και τα αυγά για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμεε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα 
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου Τέλειο κολατσιό και για σχολείο!!!!

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγες 

 Μαρια Μαρδα

Κοτόπουλο γιουβέτσι με μανεστρούλα !!





Υλικα:
ενα κοτοπουλο κομμενο σε μεριδες η¨στην μεση
3-4 ντοματουλες φρεσκιες στον τριφτη
3-4 σκελιδες σκορδακι και περισσοτερες ανν θελετε
λαδακι
αλατοπιπερο
λιγους κοκκους μπαχαρι
1/2 κιλο μανεστρα μετρια




Εκτελεση:
Βαζουμε τα κομματια του κοτοπουλου η¨τα δυο μισα κομματια αν το χωρισουμε στην μεση με την καλη τους πλευρα προς τα κατω στο ταψι.ριχνουμε αλατοπιπερο,σκορδακια,μπαχαρακι και την φρεσκια ντοματουλα μας.



Το βαζουμε στον φουρνο και μολις δουμε οτι πηρε χρωματακι το γυριζουμε απο την αλλη πλευρα "την καλη'συμπληρωνουμε με ζεστο νερακι τοσο ωστε να βρασει η μανεστρουλα μας.βαζουμε παλι το ταψι στον φουρνο και μολις αρχισει να βραζει λεμε στον βοηθο μας να ριξει την μανεστρουλα.παρακολουθουμε και αν δουμε οτι θελει λιγο νερακι ακομη προσθετουμε ομως να ειναι ζεστο για να μην σταματησει ο βρασμος.αν το θελουμε πιο κοκκινο προσθετουμε μια κουταλια πελτε.δοκιμαζουμε την μανεστρουλα να δουμε αν ειναι ετοιμη και

Σβηνουμε τον φουρνο μας.σερβιρουμε αν θελουμε και με τυρακι απο πανω.καλη σας ορεξη.αυτη η δοσολογια ειναι αρκετη για 6 ατομα.
η ιδια διαδικασια γινεται και για γιουβετσακι με αρνακι η" με μοσχαρακι.μονο που στην περιπτωση του μοσχαριου το βραζουμε πρωτα και χρησιμοποιουμε τον ζωμο του μετα αντι για νερακι
Συνταγή  deby ilia-Οι Κουζινίστας.-

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο !!




Συνηθισμένο φαγητό αλλά μας αρέσει!!!
Υλικά
Πατατούλες μικρού μεγέθους για να είναι ομοιόμορφες και  ολόκληρες 
(Χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι,
 μέλι,
 μουστάρδα,
σκόρδο,
2 πιπεριές Φλωρίνης,
 1 ξινόμηλο 
τριμμένο, θρούμπι,
θυμάρι,
 αλατοπίπερο, 
λάδι,
Οδηγίες Καθαρίζουμε πλένουμε πατάτες .
Ανακατεύουμε με όλα  τα υλικά μαζί και το αρνάκι
 Καθόλου νερό, ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για μια ώρα και ξεσκέπαστο για 30 λεπτά)
Μαρτσια Μπασιου
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ




Μπισκοτογλυκό με ωραία γεύση και χρώματα !!!

\
Ωραία χρώματα κι ωραία γεύση !!

 Υλικά

1,5 πακετο μπισκοτα
2 κρεμες ζαχαροπλαστικης βανιλια
1 κουτι ζελε φραουλα εβαλα

γαλα




Οδηγίες 
Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης όπως λένε οι οδηγίες.
Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα μπισκοτα (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση απο τα μπισκότα.

 Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικης βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.


Αννα Μπουρτζα