Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τυροπιτάκια με ωραία τραγανή ζύμη !

Για την ζύμη:
μισό κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι,
1 κουταλιά ζαχαρη,
4 κουταλιες ελαιόλαδο,
νερό όσο πάρει για να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Για την γέμιση:
200γρ φέτα,
100γρ ανθότυρο,
100γρ κεφαλογραβιέρα,
1 αυγό και πιπέρι (όσο θέλετε, εμείς βάζουμε μπόλικο για να γίνει πικάντικο).

Τα βάζουμε στο μουλτι να γίνει αλοιφή.
Ανοίγουμε την ζύμη, γεμίζουμε και τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να χρυσαφίσουν.
 Από

Μπαμπαδάκια !!! Μούρλια !!!


Xenia Frapa Υλικά για τα μπαμπαδάκια
1 κυβάκι (25γρ.) μαγιά νωπή
60ml γάλα

60ml νερό
60γρ.βούτυρο λιωμένο
60 γρ.ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά 2 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

 
Υλικά για το σιρόπι
½ κιλό ζάχαρη
360ml νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. κονιάκ

 
Υλικά για τη σαντιγί γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος
2-4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Διαλύεις την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά βάζεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάς με το μίξερ για λίγο μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
 Το σκεπάζεις και το αφήνεις μισή ώρα να φουσκώσει. 
Μετά μοιράζεις τον χυλό στα φορμάκια και τα ψήνεις 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου. Μόλις βγούν απο το φούρνο τα σιροπιάζεις όπως γράφω τα τρυπάω  με μια οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζω όπως είναι ζεστά ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το επίσης ζεστό σιρόπι.
Τα ανοίγουμε στη μέση όταν κρυώσουν και τα γεμίζουμε  με τα υλικά για σαντιγί αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα απ όλα μαζί!Στολίζουμε με κερασάκι !!
  Xenia Frapa-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Ψωμί με μίξ τυριών στο φούρνο !

 Υλικά
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
μίγμα κίτρινων τυριών 
μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί όπως το βλέπουμε ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και  ανακατεμένο μαζί με τις ψιλοτριμμένες σκελίδες σκόρδου να πάει παντού μέσα στα ανοίγματα.
Μετα ρίχνουμε από πάνω το μίγμα των κίτρινων τυριών .
Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο  και το ψήνουμε για 20-30  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό !
Βάνα Λάππα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τυροπιτάκια διάφορα !!! Φανταστικάα!!!!!


Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι γάλα χλιαρό,
1 μάγια φακελάκι ,
1 μισή κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι μπεικιν,
2 βανίλιες,
3 αυγά 1 για άλειμμα 
και αλεύρι περίπου 1 κιλό και 2 φλυτζάνια .
Σουσάμι
 Γέμιση 
300 γρ φέτα 
3 κουταλιές τυρί κρέμα
 λίγη ρίγανη 
μαύρο πιπέρι
λίγο μιξ που είναι για κοτόπουλο για μυρωδιά
 λίγο σπορελαιο.
Περισσότερες συνταγές δείτε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Λιώνω την μαγιά σε χλιαρό γάλα  και βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά τις ζύμης  ζυμώνω να γίνει μία εύπλαστη ζύμη .Την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Έχω ετοιμάσει την γέμιση με όλα τα παραπάνω υλικα γέμισης  , τα γεμίζω στην μέση καθώς ανοίγω την ζύμη και τα κάνω ότι σχέδιο μου αρέσει πχ φωτογραφίες .Σε ταψί βάζω χαρτί ψησίματος .Τα αλοίφω με αυγό και γάλα πασπαλίζω όσα θέλω με σουσαμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο . τέλεια !!!Καλή επιτυχία !!!
Δήμητρα ΤσαμπαλάκηΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου !!!!

Για τη ζύμη 
400gr αλεύρι 
400gr ζάχαρη
 20gr μπεικιν 
1 βανίλια 
250gr καλαμποκελαιο 
1 μεγάλο αυγό
 1 πρέζα αλάτι

 Για τη γεμιση:
5 μήλα
 150gr καρύδοψυχα
 200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα 
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou


Μπανόφι !! Το τέλειο !!!!

Έχω κάνει πολλά banoffee αλλά αυτό είναι το νοστιμότερο και το λιγότερο λιγωτικό! 

Υλικά 
250 γραμ.μπισκότα digestive 
50 γραμ φουντούκια
70 γραμ. βούτυρο
60 γραμ κουβερτούρα
2 ζαχαρούχα γάλατα 
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ κουβερτούρα
3 μπανάνες 
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτι φυτική σαντιγί 
λίγα μπισκότα oreo για στόλισμα

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζεις 250gr μπισκότα digestive και 50gr φουντούκια και τα χτυπάς.Σε ενα τηγάνι λιώνεις 70 gr βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνεις μέσα το μείγμα μπισκότο-φουντούκι και ανακατεύεις μέχρι να πιεί το βούτυρο ταυτόχρονα ρίχνεις μέσα και 60gr κουβερτούρα και ανακατεύεις να λιώσει (προσοχή με την ένταση της εστίας).Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνεις αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το φορμάρεις δημιουργώντας ένα τοίχος στο πλάι περιμετρικά ώστε να κρατηθεί μέσα η γέμιση.το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά Στη συνέχεια παίρνετε 2 ζαχαρούχα γάλατα τα οποία έχετε βράσει σε νερό για 2 ώρες να γίνουν καραμέλα και τα βάζετε στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι και 100gr κουβερτούρα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο βάζετε μέσα το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει.παίρνετε 3 μπανάνες τις κόβετε στρογγυλές λεπτές φέτες και ρίχνεται λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν.στο τέλος φτιάχνετε σαντιγί από φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί) και ρίχνετε και λίγο βανίλια!βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο στήνετε ωραία τις μπανάνες και από πάνω τη σαντιγί.στολίζετε με τριμμένα oreo και τριμμένη κουβερτούρα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!
 Adelina Teloni-Varthakouri

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σκουμπρί ψητό !!


Υλικά

    4 μεριδιάρικα σκουμπριά, περίπου 300 - 400 γρ. έκαστο, καθαρισμένα από τον ψαρά μας
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλουμε), λιωμένες
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    60 ml λευκό ξηρό, κρασί (1/2 ποτήρι του κρασιού)
    6-7 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ολόκληρα (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο)
    αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη, να νοστιμίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Προσθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 200º C. Τραβάμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσαμε φρέσκο) από το μπολ με τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα κλωνάρια και περιχύνουμε με τα υγρά από το μπολ. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια αλλά να μη στεγνώσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με απλή ντοματοσαλάτα η πατατοσαλάτα
Μαγειρικη και Συνταγές

ρυζότο με γαρίδες.



Υλικά:
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 18 γαρίδες με κέλυφος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού σαφράν
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνι
  • 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείται με μία τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει τις γαρίδες σας και από τις δύο μεριές και τις βάζετε στο τηγάνι σας. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και ανακατεύετε. Προσθέτετε το λευκό κρασί και μόλις ζεσταθεί, το ανάβετε προσεκτικά με αναπτήρα και το κουνάτε απαλά για να πέσει η φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο (για τη συνταγή του ριζότο πατήστε εδώ) με τη βασική συνταγή. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε μέσα τις καραβίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Ένα είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.
Καλή σας όρεξη!

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά!

  Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
2 κ.σ. μπαλσάμικο
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 ματσάκι μαιντανό  ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λάδι
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια μετρίου μεγέθους και τα αλατοπιπερώνουμε.
1. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη φρυγανιά, το λάδι και το μπαλσάμικο.
2. Ψήνουμε στο grill μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό !

Χταπόδι ψητό !!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Ένα τέλειο νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και πιπεριές που μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο!

Υλικά
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
    Χυμό από μισό λεμόνι
    2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    Αλάτι


Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το χταπόδι στο ζουμάκι του
Όταν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά
Το κόβουμε  και το βάζουμε σε ταψί
Προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
Το ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς το ανά διαστήματα
Το σερβίρουμε με  ψιλοκομμένο μαιντανό πιπερίτσες ελίτσες ντοματούλα.




Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σταγόνες καραμέλας και σάλτσα σοκολάτας!

Υλικά
 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 πακέτο βούτυρο [βιτάμ]

Σιρόπι
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
σταγόνες καραμέλας [στα σούπερ μάρκετ ]

Σάλτσα σοκολάτας
125 ml νερό
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ.κακάο

Εκτέλεση
Ροδιζουμε το σιμιγδάλι με το  βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει την ζάχαρη στα 4 ποτήρια καυτό νερό.
Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο στο σιμιγδάλι και τις σταγόνες καραμέλας  και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να απορροφήσει όλο το ζαχαρονερο. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το χαλβά.
 Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κλείνουμε με καπάκι μέχρι να τραβήξει τελείως και να μείνει στεγνό.
Τον αδειαζουμε σε φόρμα προαιρετικά και τον γυρίζουμε σε πιατέλα.

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Για τη σάλτσα σοκολατας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό με τα την ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά με σύρμα.Είναι πραγματικά πολύ ωραίος !!Καλή επιτυχια !!!
Eva Triantafilidou

Κροκέτες Μπακαλιάρου !

Φτιάξτε υπέροχες κροκέτες μπακαλιάρου κατάλληλες για παιδιά.
 Ξεκινήστε την προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα  για να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Υλικά:
1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό
1 ποτήρι του νερού μπίρα
1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό, χτυπημένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. ρακή
1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αφαιρούμε την πέτσα του μπακαλιάρου και τον κόβουμε σε κομμάτια. Τον μεταφέρουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό και τον αφήνουμε για περίπου 20 ώρες, αλλάζοντας σε αυτό το διάστημα δύο-τρεις φορές το νερό.
Τον στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κόκαλα και τον «μαδάμε». Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπίρα, το αλεύρι, το πιπέρι, το αβγό, τον άνηθο, τη ρακή, την πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι χωρίς σβώλους.

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να ενωθεί με το κουρκούτι. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι (υπολογίζουμε να φτάνει μέχρι τη μέση της κροκέτας) και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις κροκέτες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κοτόπιτα !




 Υλικά για φύλλο
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό το αλάτι το λάδι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική .Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Υλικά γέμισης
1 στήθος κοτόπουλο
250 γραμ μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1-2 κούπες κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας
1 κουτάκι 250 γραμ ,κρέμα  γάλακτος
1αυγό
100 γραμ ψιλοκομμένο μπέικον  ψιλοκομμένο
 
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική  και Συνταγές


Εκτέλεση
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι .
Το αφήνουμε να  κρυώσει και το σωτάρουμε με λίγο λάδι με τα μανιτάριαψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο μπέικον.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
Απλώνουμε την γέμιση και ρίχνουμε κίτρινα τυριά τις αρεσκείας μας ,
Βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το κλείνουμε γύρω γύρω καλά.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ενα αυγο και το ρίχνουμε πάνω απο το φύλο. Ψήνουμε 45 λεπτα στους 180 βαθμούς.Καλή επιτυχία
Eva Triantafilidou

 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι τηγανίτες του < φτωχού >



Μια πολύ εύκολη και φθηνή σε υλικά συνταγή. Την ονόμασα του φτωχού γιατί θυμάμαι από τότε που πήγαινα δημοτικό η μαμά μου μας ανάφερε τη γιαγιά της που τις έφτιαχνε ...

Τι χρειαζόμαστε:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά μικρά
λίγο αλάτι
νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε τα 2 αυγά σε ένα μπολ. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αραιώνουμε το μείγμα με νερό όσο πάρει μέχρις ότου γίνει μια ημίρρευστη ζύμη (λίγο πιο παχύρρευστη από κρέπας). Βάζουμε λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε. Στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί η επιφάνειά του και λίγο παραπάνω, δεν χρειάζεται να κολυμπάνε, και όταν κάψει με μια μεγάλη κουτάλα (όχι για σούπες, την πιο μικρή) ρίχνουμε 4-5 κουταλιές όσες χωράει το τηγάνι. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για το εξτρά λάδι και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη ή μέλι με κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Πολλές φορές η μάνα μου αντί για αυγά για να φουσκώσουν έβαζε ούζο, κάτι που έδινε και τελείως διαφορετική γεύση.
 Μaria Koutroumpa- 

Τρουφάκια με γεύση σοκολάτας DERBY!!

Υλικά
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα λιωμένη
Κορν φλέικς coco pops για το τύλιγμα

Επικάλυψη αν θέλουμε λιωμένη κουβερτούρα

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και συνταγές 

Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για να έχουμε μια εύπλαστη σχετικά ζύμη αφού κρυώσει 1 ώρα στο ψυγείο.
Κάνουμε μπαλίτσες και τις ρολάρουμε στα coco pops.
Αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα αλλιώς τρώγονται και έτσι όπως έκανα κι εγώ για πιο γρήγορα.
Helen Makrodimitri-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές