Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ρολάκια κουλουράκια γεμισμένα με αλαντικά & τυριά!



Πανεύκολα!!!
Υλικά
2 κούπες ζεστό γάλα
 1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
1αυγο
 1κσ ζάχαρη
1/2κσ αλάτι
 1φακελ μαγιά
5 κούπες αλεύρι μαλακό
1κσ μέλι ανακατεμένο με 4κσ νερό
σουσάμι ψημένο..!!





Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


 Εκτέλεση
 Χτυπάμε λίγο το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα ξεκινώντας από το γάλα λάδι κτλ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά κάνουμε μπαλάκια όσο ένα αυγό ανοίγουμε πιτουλες με τον πλάστη μας γεμίζουμε με ότι θέλουμε διπλώνουμε δέστε φώτο ακόμα και με μερέντα η τα αφήνουμε και σκέτα τα βουτάμε στο νερόμελο και μετά στο σουσάμι που το έχουμε καβουρδισμένο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά..!! [Εάν βάλετε λουκάνικα περαστετα πρώτα από την ψηστιέρα λίγο ] την συνταγή την έχω βρει σε ξένο σάιτ.Gogo Samiou

Λαχταριστή τούρτα!!


 Η λαχταριστή τούρτα τις Ναταλίας !!

ΥΛΙΚΑ:
 6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
1 κουτάλι ξύδι λευκό
1 ποτήρι αλεύρι
3 φακελάκια ζελέ φράουλας
1 λεμόνι
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
φράουλες σε κομματακια.
(Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τούρτα μπανάνα, τότε θα πάρετε φακελάκια ζελέ μπανάνας κ μπανάνες για φρούτο.

Είναι ωραίο κ με ανανά... εννοείται αντίστοιχα θα πάρετε ζελέ ανανά.   Επίσης και με βύσσινο και ζελέ βύσσινο)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές










Παντεσπάνι:

 Σ’ ένα κατσαρολάκι χτυπήστε με μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ.
Σ’ ένα πιάτο βάλτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, το ξύδι και ανακατέψτε τα με κουτάλι. Ρίξτε το δεύτερο μείγμα
στο πρώτο και χτυπήστε καλά με το μίξερ. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΛΙΓΟ!!! Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα και πασπαλίστε με φρυγανιά. Ρίξτε το μείγμα και ψήστε το στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


Λιώστε το ένα ζελέ στην μισή ποσότητα νερού που λέει το κουτί και αφήστε το να πήξει λίγο.

Κόψτε το παντεσπάνι στην μέση και βάλτε το στην φόρμα. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την σαντιγί και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να σφίξει καλά. Ύστερα, ρίξτε το ζελέ και συνεχίστε το χτύπημα.
Ρίξτε στην φόρμα την μισή κρέμα, βάλτε τις μισές φράουλες και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.  
Τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο.


Λιώστε τα 2 ζελέ και αφήστε να πήξουν λίγο.

Ανοίξτε την φόρμα, ανεβάστε τόσο ώστε να χωρέσει το ζελέ και να μην χύνετε.

Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες και ρίξτε από πάνω το ζελέ.
Βάλτε στο ψυγείο 3-4 ώρες.


Τυροπιτάκια με ωραία τραγανή ζύμη !

Για την ζύμη:
μισό κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι,
1 κουταλιά ζαχαρη,
4 κουταλιες ελαιόλαδο,
νερό όσο πάρει για να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη.

Για την γέμιση:
200γρ φέτα,
100γρ ανθότυρο,
100γρ κεφαλογραβιέρα,
1 αυγό και πιπέρι (όσο θέλετε, εμείς βάζουμε μπόλικο για να γίνει πικάντικο).

Τα βάζουμε στο μουλτι να γίνει αλοιφή.
Ανοίγουμε την ζύμη, γεμίζουμε και τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να χρυσαφίσουν.
 Από

Μπαμπαδάκια !!! Μούρλια !!!


Xenia Frapa Υλικά για τα μπαμπαδάκια
1 κυβάκι (25γρ.) μαγιά νωπή
60ml γάλα

60ml νερό
60γρ.βούτυρο λιωμένο
60 γρ.ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά 2 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

 
Υλικά για το σιρόπι
½ κιλό ζάχαρη
360ml νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. κονιάκ

 
Υλικά για τη σαντιγί γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος
2-4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Διαλύεις την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά βάζεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάς με το μίξερ για λίγο μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
 Το σκεπάζεις και το αφήνεις μισή ώρα να φουσκώσει. 
Μετά μοιράζεις τον χυλό στα φορμάκια και τα ψήνεις 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου. Μόλις βγούν απο το φούρνο τα σιροπιάζεις όπως γράφω τα τρυπάω  με μια οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζω όπως είναι ζεστά ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το επίσης ζεστό σιρόπι.
Τα ανοίγουμε στη μέση όταν κρυώσουν και τα γεμίζουμε  με τα υλικά για σαντιγί αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα απ όλα μαζί!Στολίζουμε με κερασάκι !!
  Xenia Frapa-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές

Ψωμί με μίξ τυριών στο φούρνο !

 Υλικά
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
μίγμα κίτρινων τυριών 
μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί όπως το βλέπουμε ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και  ανακατεμένο μαζί με τις ψιλοτριμμένες σκελίδες σκόρδου να πάει παντού μέσα στα ανοίγματα.
Μετα ρίχνουμε από πάνω το μίγμα των κίτρινων τυριών .
Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο  και το ψήνουμε για 20-30  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.Το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό !
Βάνα Λάππα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τυροπιτάκια διάφορα !!! Φανταστικάα!!!!!


Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι γάλα χλιαρό,
1 μάγια φακελάκι ,
1 μισή κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι ζάχαρη,
1 κουταλάκι μπεικιν,
2 βανίλιες,
3 αυγά 1 για άλειμμα 
και αλεύρι περίπου 1 κιλό και 2 φλυτζάνια .
Σουσάμι
 Γέμιση 
300 γρ φέτα 
3 κουταλιές τυρί κρέμα
 λίγη ρίγανη 
μαύρο πιπέρι
λίγο μιξ που είναι για κοτόπουλο για μυρωδιά
 λίγο σπορελαιο.
Περισσότερες συνταγές δείτε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Λιώνω την μαγιά σε χλιαρό γάλα  και βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά τις ζύμης  ζυμώνω να γίνει μία εύπλαστη ζύμη .Την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Έχω ετοιμάσει την γέμιση με όλα τα παραπάνω υλικα γέμισης  , τα γεμίζω στην μέση καθώς ανοίγω την ζύμη και τα κάνω ότι σχέδιο μου αρέσει πχ φωτογραφίες .Σε ταψί βάζω χαρτί ψησίματος .Τα αλοίφω με αυγό και γάλα πασπαλίζω όσα θέλω με σουσαμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο . τέλεια !!!Καλή επιτυχία !!!
Δήμητρα ΤσαμπαλάκηΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Μηλόπιτα με ζύμη μπισκότου !!!!

Για τη ζύμη 
400gr αλεύρι 
400gr ζάχαρη
 20gr μπεικιν 
1 βανίλια 
250gr καλαμποκελαιο 
1 μεγάλο αυγό
 1 πρέζα αλάτι

 Για τη γεμιση:
5 μήλα
 150gr καρύδοψυχα
 200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα 
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα 

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou


Μπανόφι !! Το τέλειο !!!!

Έχω κάνει πολλά banoffee αλλά αυτό είναι το νοστιμότερο και το λιγότερο λιγωτικό! 

Υλικά 
250 γραμ.μπισκότα digestive 
50 γραμ φουντούκια
70 γραμ. βούτυρο
60 γραμ κουβερτούρα
2 ζαχαρούχα γάλατα 
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ κουβερτούρα
3 μπανάνες 
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουτι φυτική σαντιγί 
λίγα μπισκότα oreo για στόλισμα

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζεις 250gr μπισκότα digestive και 50gr φουντούκια και τα χτυπάς.Σε ενα τηγάνι λιώνεις 70 gr βούτυρο.Μόλις λιώσει ρίχνεις μέσα το μείγμα μπισκότο-φουντούκι και ανακατεύεις μέχρι να πιεί το βούτυρο ταυτόχρονα ρίχνεις μέσα και 60gr κουβερτούρα και ανακατεύεις να λιώσει (προσοχή με την ένταση της εστίας).Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνεις αυτό το μείγμα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού το φορμάρεις δημιουργώντας ένα τοίχος στο πλάι περιμετρικά ώστε να κρατηθεί μέσα η γέμιση.το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά Στη συνέχεια παίρνετε 2 ζαχαρούχα γάλατα τα οποία έχετε βράσει σε νερό για 2 ώρες να γίνουν καραμέλα και τα βάζετε στο τηγάνι με μια πρέζα αλάτι και 100gr κουβερτούρα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο βάζετε μέσα το μείγμα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να σφίξει.παίρνετε 3 μπανάνες τις κόβετε στρογγυλές λεπτές φέτες και ρίχνεται λίγο λεμόνι να μην μαυρίσουν.στο τέλος φτιάχνετε σαντιγί από φυτική κρέμα (αυτή στο πράσινο κουτί) και ρίχνετε και λίγο βανίλια!βγάζετε τη βάση απ το ψυγείο στήνετε ωραία τις μπανάνες και από πάνω τη σαντιγί.στολίζετε με τριμμένα oreo και τριμμένη κουβερτούρα...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΗ !!!!
 Adelina Teloni-Varthakouri

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σκουμπρί ψητό !!


Υλικά

    4 μεριδιάρικα σκουμπριά, περίπου 300 - 400 γρ. έκαστο, καθαρισμένα από τον ψαρά μας
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο (ή όσο σκόρδο θέλουμε), λιωμένες
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    60 ml λευκό ξηρό, κρασί (1/2 ποτήρι του κρασιού)
    6-7 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ολόκληρα (ή 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο)
    αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη, να νοστιμίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Προσθερμαίνουμε τον φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 200º C. Τραβάμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσαμε φρέσκο) από το μπολ με τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στα κλωνάρια και περιχύνουμε με τα υγρά από το μπολ. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια αλλά να μη στεγνώσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με απλή ντοματοσαλάτα η πατατοσαλάτα
Μαγειρικη και Συνταγές

ρυζότο με γαρίδες.



Υλικά:
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 18 γαρίδες με κέλυφος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού σαφράν
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνι
  • 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείται με μία τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει τις γαρίδες σας και από τις δύο μεριές και τις βάζετε στο τηγάνι σας. Τις ψήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κάρι και το σαφράν και ανακατεύετε. Προσθέτετε το λευκό κρασί και μόλις ζεσταθεί, το ανάβετε προσεκτικά με αναπτήρα και το κουνάτε απαλά για να πέσει η φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο (για τη συνταγή του ριζότο πατήστε εδώ) με τη βασική συνταγή. Δύο λεπτά πριν ετοιμαστεί, ρίχνετε μέσα τις καραβίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε. Ένα είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό, έτσι ώστε το ριζότο να απλώσει μέσα στο πιάτο. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω στο πιάτο.
Καλή σας όρεξη!