Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

CINNABONS!!!



Ζύμη:

600 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
220 γρ. χλιαρό γάλα
70 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση:

200 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ. κανέλα
70 γρ. μαργαρίνη

Σάλτσα τυριού:

110 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. άχνη
120 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ.
Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.

 


Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακρία από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.
Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλοίφουμε με τη σάλτσα τυριού.



Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πένες στον φούρνο με μιξ τυριών & λουκανικάκια !

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 πακετάκι τυρί 250 γραμ μιξ τυριών [στα σούπερ μάρκετ έτοιμο]
10 λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
250 γραμ φέτα
1 κούπα τυρί τριμμένο γκούντα
1 κρέμα μικρή γάλακτος ,ή 1 κουτάκι μικρό εβαπορέ κατά προτίμηση
αλάτι πιπέρι.




 

Eκτέλεση
Βράζουμε τις πένες ,τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις μισές στο ταψί η πυρέξ που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τα μισά από τα τυριά ανακατεύουμε και στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα .
Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια να πάει παντού και προσθέτουμε και τα λουκανικάκια κομμένα σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια.


Ρίχνουμε στις   υπόλοιπες  πένες μερικά από τα τυριά ανακατεύουμε και τα στρώνουμε επάνω από την φέτα .
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ότι υπόλοιπο τυρί μας έχει μείνει περιχύνουμε από πάνω με την κρέμα γάλακτος η το νουνου γάλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς  για 15 με 20 λεπτά κι έτοιμο το υπέροχο φαγάκι μας !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρότο γλυκό κουταλιού !

Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά :
-1/2 κιλό καρότα
-1/2 ζάχαρη
-2 κούπες νερό
-1 βανίλια

Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρότα μικρά λεπτά μπαστουνάκια η το τριβουμε στον ειδικό τρίφτη για κυδώνι.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε τα καρότα ,μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό την ζάχαρη και τα καρότα και τα αφήνουμε έως ότου δούμε ότι έβρασα τα καρότα και έδεσε το σιρόπι στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.Γίνετε υπέροχο !!

Συνταγή από Mina Papachristou


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Φοινίκια γεμιστά !! Η υπέροχη & ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή της γιαγιάς μου !!!



Ενας μικρός επίλογος για τις πιο γλυκιές γιαγιάδες που είχαμε όλοι μας !!

Με συγκίνηση μεγάλη ανεβάζω αυτήν την συνταγή της γιαγιάκας μου ξεφυλλίζοντας το κιτρινισμένο τετράδιό της ,τότε που μικρό κοριτσάκι ανακατευόμουν με τα ζυμαράκια να πλάθω κουλουράκια κι εγώ και με φώναζε να την βοηθάω !! Μου έρχονται μνήμες γλυκιές και μυρωδιές αγάπης γιορτής και χαράς ανακατεμένες με μπαχάρι γαρύφαλλο κανελίτσα !! Κι  όταν τα μέλωνε και κρύωναν μας κερνούσε αμέσως και μας κοίταζε να δεί τι μορφασμό θα κάνουμε κι εμείς ζητούσαμε κι άλλο κι άλλο και χαμογελώντας μας έδινε πολλά αφού έφτιαχνε λαμαρίνες και τα πήγαινε στο φούρνο να δώσει σε όλη την γειτονιά !! Ποτέ δεν ξανά  έφαγα ωραιότερα Φοινίκια όπως και Μελομακάρονα [θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή ] από αυτά ..παραδοσιακές Σμυρνέϊκες συνταγές χαίρομαι που τις  μοιράζομαι μαζί σας !!!
Γλυκιά μου όμορφη  γιαγιά μου Ελενίτσα θα σε θυμάμαι πάντα  !!!

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις οσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ,η καλαμποκέλαιο
1\2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι



ΓΕΜΙΣΗ
1 και μισό φλυτζάνι καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ.γλυκού κανέλα
4 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη
ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ακόμα φλυτζάνι μέλι
2 ποτήρια του νερού  νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη [η γιαγιά τα φτιάχνει σε πήλινη ]βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα πορτοκάλι,το σιμιγδάλι ,και το μπέκιν ,ξαναανακατεύουμε .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,τόσο οσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,να μην κολάει στα χέρια μας .Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ,[περάστε τα στο μούλτι ]την άχνη,και την κανέλα.
Κόβουμε ενα κομμάτι ζύμη μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι,το πλάθουμε σαν μπαλάκι και το πατάμε στη μέση σαν να ανοίγουμε τρυπούλα και την γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείνουμε και δίνουμε σχήμα τριγωνικό.
Με ένα πιρουνάκι η τσιμπιδάκι κάνουμε   σχεδιάκια από πάνω [κέντημα το λέει η γιαγιά ].
Τα βάζουμε στο ταψί λίγο αραιά ,δεν χρειάζετε λάδι ,ούτε βούτυρο στο ταψί  δεν κολάνε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε ,θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο,να τα δούμε  να πάρουν λίγο σκούρο χρώμα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ,μέλι,την πορτοκαλόφλουδα,και  το ξύλο κανέλα περίπου για 10 λεπτά.
Τα σοροπιάζουμε ρίχνοντας  τα φοινίκια για 4-5 λεπτά μέσα στο σιρόπι .
Προσοχή  το σιρόπι,η τα φοινίκια πρέπει να ειναι το ένα ζεστό το αλλο κρύο όπως  θέλετε εσείς .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ειναι φανταστικά!!!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κεικάκια σε 10 λεπτά !!!





 Δεν θα το πιστέψετε ότι ΜΟΝΟ σε 10 λεπτά και με 3 υλικά φτιάχνετε αυτά τα υπέροχα κεικάκια για τον καφέ το τσάι το κολατσιό τα παιδάκια !!!
ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΑ θα ξετρελαθείτε χωρίς να ασχοληθείτε πολύ και θα τα λατρέψετε !!!

Υλικά
1 μερέντα το μικρό μέγεθος
10 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά






Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ χτυπάμε για 2 λεπτά τα αυγά ολόκληρα.
Προσθέτουμε όλη την μερέντα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα κι αμέσως προσθέτουμε τις 10 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα με θηκούλες ραντίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζουμε την φόρμα να φύγει το περιττό αλεύρι και με ένα κουτάλι τις σούπας γεμίζουμε τις θηκούλες μέχρι την μέση.





Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο 180 βαθμούς και τα ψήνουμε ΠΡΟΣΟΧΗ ακριβώς 10 με 12 λεπτά για να παραμείνουν μέσα υγρά με την σοκολάτα.
Σερβίρουμε σκέτα , η με παγωτό ,η με σαντιγί η με ζάχαρη άχνη.
Αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε λίγη άχνη ζάχαρη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερερες συνταγές ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tάρτα πανεύκολη ! Θεική !!

..Για τη Βάση :
100 γρ βούτυρο , λιωμένο
250γρ μπισκότα digestive , σπασμένα


Για την Καραμέλα :
100g βούτυρο
100g σκούρα καφέ ζάχαρη μαλακή 

1συμπυκνωμένο γάλα

Για την Κορυφή :
4 μικρές μπανάνες
300ml κουτί κρέμα γάλακτος , ελαφρά χτυπημένη
τριμμένη σοκολάτα


Θα χρειαστειτε επισης ...
φόρμα για κέικ , βουτυρωμένη!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ...ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.

 Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μπολ . Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.Με το κουτάλι απλώστε τα κομματιασμένα  μπισκότα- ψίχουλα στο ταψί και στην συνέχεια προσπαθήστε με το κουτάλι ακολουθώντας περιμετρικά το ταψί να φτιάξετε στις πλευρές του ταψιού μια ψηλότερη στρώση με τα μπισκότα που έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψί(κολλήσετε δηλαδή τα μπισκότα στις πλευρές του ταψιού ώστε να ανασηκωθούν  λιγάκι) . Αφήστε τα για 10 λεπτά .

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ . 

Λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και βράστε το για περίπου ένα λεπτό , ανακατεύοντας συνεχώς για μια παχύρρευστη χρυσή καραμέλα . Απλώστε την καραμέλα πάνω από τη βάση ,την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ . 
Ανασηκώστε προσεκτικά την πίτα από το ταψί και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος . Κόβουμε τις μπανάνες....τις μισές τις αναμειγνύουμε με την χτυπημένοηκρέμα και τις τοποθετούμε με το κουτάλι πάνω από τη βάση . Διακοσμήσετε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τελειώστε με την τριμμένη σοκολάτα .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπιτα καταπληκτική γεύση !!!




 Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
5 φέτες ζαμπόν
1-2 μέτρια κρεμμύδια

ΚΡΕΜΑ
4 κοφτές κουτ.σούπας αλεύρι
2 1\2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ [αν θέλετε]
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί ρεγκάτο,η κεφαλογραβιέρα ,η κασέρι .η γκούντα ,ότι σας βολεύει,μαλακό τυρί να είναι να λιώσει




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε καλά το κοτόπουλο το κρυώνουμε ,το ξεκοκαλίζουμε ,αφού πετάξουμε την πέτσα,και το μαδάμε σε λεπτά ξέφτια με το χέρι.


2  Τρίβουμε στο τρίφτη τα 2 κρεμμύδια ,κόβουμε σε καρεδάκια το ζαμπόν ,και τα ανακατεύουμε μαζί με το κοτόπουλο καλά.Αλατοπιπερώνουμε.


3  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το αλεύρι,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει 

να γίνει σαν μπεσαμέλ.Τελευταία προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.


4  Ανακατεύουμε το μείγμα με το μαδημένο κοτόπουλο,με την κρέμα.




5  Λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και στρώνουμε το ένα φύλλο 

σφολιάτας.Στρώνουμε και την γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο .Χαράζουμε πεταχτά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούςπάνω -κάτω ,πρέπει να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια γεμιστά !!!


ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

    500 γραμ.κιμά
    4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
    3 φρυγανιές βρεγμένες και στημένες καλά
    1 αβγό
    1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κίμινο
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
    αλάτι-πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προτιμήστε μηλόξυδο, είναι πιο ελαφρύ)
    1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι





ΣΑΛΤΣΑ

    6 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
    πιπέρι
    ελάχιστο αλάτι
    ελάχιστο κίμινο
    1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
    το λάδι από τα σουτζουκάκια που τηγανίσαμε
    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
    1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοτριμμένο
    1\2 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό



ΓΕΜΙΣΗ

    7-8 κλωναράκια μαϊντανό
    1\2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
    1\2 φλιτζάνι σκληρό τυρί π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο

όλα μαζί τα ανακατεύετε σε ένα μπολάκι
  
  
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα ζυμώνετε πολύ καλά και αφήνετε για λίγο το μείγμα του κιμά να "σφίξει".
Αν  είναι σφιχτό το μείγμα του κιμά  προσθέστε ελάχιστο νεράκι ενώ ζυμώνετε.
Πλάθεται τα σουτζουκάκια βρέχοντας πού και πού τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς. Μέσα στην παλάμη σας ή σε ένα πιάτο ρηχό που το έχετε περάσει πρώτα με λίγο λάδι για να μην σας κολλήσουν, τα ανοίγετε ένα-ένα και όπως τα πλάθεται προσθέτετε λίγη από την γέμιση και τα κλείνετε. Πλάθονται και κλείνουν εύκολα. Τα ετοιμάζετε όλα κατ' αυτόν τον τρόπο, τα βάζετε στην πιατέλα και τηγανίζετε με ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και ξεκινήστε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι που τηγανίσατε τα σουτζουκάκια (αν  χρειάζεται περάστε το από σουρωτήρι) και σβήστε με το κρασί. Προσθέτετε και τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μία πρέζα κίμινο και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει ελαφρά. Κατόπιν, ρίχνετε και τα σουτζουκάκια και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου (αν χρειασθεί προσθέτετε ζεστό νερό). Σερβίρονται ζεστά και είναι πεντανόστιμα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αν δεν βιάζεστε και αφήσετε το μείγμα να σφίξει, τόσο πιο εύκολα πλάθονται και γίνονται και πιο νόστιμα.
Μπορείτε να αλευρώσετε αν θέλετε τα σουτζουκάκια.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 Ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι
3  ποτήρια νερού νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό  να βράσει ,ρίχνουμε το αλάτι  το ρύζι πλυμένο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να το δούμε να γίνει σπυρωτό .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Διαφορετικό cheese cake με σάλτσα φράουλα !

Οι λάτρεις του cheese cake τουλάχιστον θα το λατρέψουν!
Υλικά:
2 κουτιά φυτική σαντιγύ σε κονσέρβα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
1 κουτί τυρί κρέμα (200 γραμ.)
1 βανίλια
μισό πακέτο σπασμένα μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ ή digestive
1 κούπα σάλτσα φράουλα για το γαρνίρισμα
Αδειάζουμε την σαντιγύ στο μίξερ μας, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε και το τυρί μας και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
 Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπωλ με καπάκι, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα μπισκότα. Κλείνουμε με το καπάκι και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σάλτσα φράουλας.
Mπορούμε να χρησιμοποιησουμε οποιαδήποτε μαρμελάδα θέλουμε.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Γλυκό με κρέμα & ινδοκάρυδο Θεϊκό!

 Yλικά
Για την βάση
1+1/2 κούπα ινδική καρύδα
1+1/2 κούπα φαρίνα
1 κουτ. γλυκου μπέικιν
2/3 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κουπας γάλα
ξύσμα πορτοκαλιού



Σιρόπι
1+1/2 κούπας ζάχαρη
1+1/2 κούπας νερό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
βανίλια

Για την κρέμα
1 +1/2 λίτρο γάλα
6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
5 κουταλ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από λεμόνι

Για την επικάλυψη
1 συσκευασία γκαρνί
λίγο τριμμένη ινδική καρύδα

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη,ρίξτε τους κρόκους και χτυπήστε μαρέγκα τα ασπράδια ξεχωριστά,
Βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά τις βάσης και τελευταία την μαρέγκα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 170-180 βαθμούς.
Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά και μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό το σιροπιάζετε σιγά σιγά.
Για την κρέμα βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα όχι σφιχτή.
Ρίξτε την κρέμα επάνω στην σιροπιασμένη βάση  στρώστε την ομοιόμορφα και αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Χτυπήστε το γκαρνί με το ανάλογο γάλα που αναφέρει η συσκευασία  και αφού το γλυκό είναι κρύο επικαλύψτε το με το γκαρνί και τέλος ρίξτε από πάνω τριμμένη καρύδα.
Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει ως την επόμενη ημέρα .Καλή επιτυχία!