Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ρόδι λικέρ !


ΥΛΙΚΑ :

2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα σπόρους ρόδι
2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα ζάχαρη
1 1/2 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας γλυκόζη  
1 βανίλια 
 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βάζουμε το ρόδι, τα 2 ποτήρια ζαχαρη ( κρατάμε το 1/2 για το σιρόπακι), τη κανέλλα, τα γαρυφαλλα και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε το μείγμα στο ήλιο για 20-30 μέρες μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.  Κατά  διαστήματα ανακινούμε  το βάζο. Μετα από τις 20 μέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλα δεν πετάμε τα σποράκια, τα βάζουμε στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζαχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερο και τα βράζουμε, αφού κρυώσει το σιρόπακι το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια.
Καλή επιτυχία.
 Αναστασία Σιωπίδου.

Φοκάτσια !!

Υλικά :

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1/2 κ.γ. μαγιά
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί
σουσάμι
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα μας το γάλα, την μαγιά και την ζάχαρη, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.  Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.  Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκ. περίπου και ρίχνουμε μέσα το μισό από το μείγμα μας, στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν και το τυρί , σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.  Στρώνουμε καλά με το κουτάλι, πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία.
Μαρία Καλοκάθη.

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ!

 Περισσότερες συνταγές Εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά για την καρυδόπιτα : 
125 γρ βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ. κ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη
100 γρ. φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλο τριμμένο
1/2 φακελάκι μπ. πάουντερ
βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας
1 συσκ σιρόπι καραμέλας (για παγωτό)

Υλικά για την κρέμα:
1 ζαχαρουχο
1 εβαπορέ
3 αυγά
1 Βανίλια

Εκτέλεση : 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείτε ένα βαθύ ταψί με νερό μέχρι τη μέση.

 Σε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα του κέικ βουτυρώνετε πολύ καλά με το πινέλο και την βάζετε στο ψυγείο.

 Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να σπρίσουν και να αφρατέψουν. Κατόπιν ρίχνετε και τα αυγά και τα χτυπάτε για 10 λεπτά ακόμη.

 Σ΄ένα μπώλ ανακατεύετε τα στέρεα υλικα και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά στο μίγμα.
Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε αρκετή ποσότητα από το σιρόπι καραμέλα.
 Ρίχνετε το μίγμα του κεικ μέχρι τη μέση της φόρμας.

Στο μπλέντερ ή στο μίξερ χτυπάτε για 10 λεπτά τα υλικά της κρέμας.
 Ρίχνετε προσεκτικά την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα και τοποθετείτε τη φόρμα στο ταψί με το νερό.

Ψήνετε για 1 ώρα στον αέρα ή ανάλογα με το φούρνο.
 Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρετε σε πιατέλα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο εως ότου κρυώσει καλά (για 1-2 ώρες). διαλύετε σιρόπι καραμέλας με λίγο καυτό νερό και ρίχνετε  από πάνω από την κρέμα
Καλή επιτυχία.
 Ρούλα Μήτρου.

Μερέντα sticky buns.

Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα 
αμύγδαλο φιλέ
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι 
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση :
Σ΄ενα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το βουτυρώνουμε καλά.  Σ΄ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και το αλάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.  Ρίχχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σως καραμέλας στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και αλείφουμε με μερέντα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια ισόπαχα (3 δάχτυλα περίπου).  Τοποθετούμε τα κομμάτια στο σκεύος αραιά κάπως για να φουσκώσουν με την κομένη πλευρά να φαίνεται .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το σκέύος και το αφήνουμε 5-7 λεπτά.  Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα προσεκτικα. Ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη σως, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλεον αμύγδαλο αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία.
Ρούλα Μήτρου.

Πορτοκάλι γλυκό !

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό πορτοκάλι (την φλούδα)
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
οδοντογλυφίδες ή νήμα με μία σακοράφα
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα οποία πρέπει να είναι χοντρόφλουδα και με τρίφτη ξύνουμε ελαφρά την έξω πλευρά τους.  Χαράζουμε  σε μακρόστενες φετούλες, τις κάνουμε ρολά και είτε της καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα είτε τις περνάμε με νήμα για να παραμείνουν ρολάκια.  Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση (μετράμε μόνο πέντε λεπτά), χύνουμε το νερό, αυτό το επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.  Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες ή το νήμα και σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό, μόλις πήξει λίγο καταβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι.  Τα ξαναβάζουμε όλα μαζί πάλι στην φωτιά για πέντε μόνο λεπτά και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
 Γωγώ Σαμίου.

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ ή Αμερικάνικο CRAZY CAKE


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό σόδα (εγώ βαζω 1/2)
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξυδι
1 βανίλια (εγώ βάζω και 1 πρέζα κανέλα)
5 κ.σ σπορέλαιο
1 κουπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύω όλα μαζι τα υλικα σ ένα μπολ και αδειάζω σε 26 νουμ. ταψάκι λαδωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 180 βαθμούς για  30 λεπτά περίπου. Οταν βγει όπως ειναι ζεστό το χαράζω σε κομμάτια και το περιχυνω με όσο θέλω σιρόπι σοκολάτας!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. τσαγιού ζαχαρη
1 φλ.τσ. κακάο
1 1/2 φλ. τσ. νερο
1 κ.σ μαργαρίνη
1 βανίλια
1 κ.σ γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζω το σιρόπι 5 λεπτά εκτος απο το κονιακ το οποίο το ρίχνω στο τέλος. Αν δε το χρησιμοποιήσω ολο το διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία. 

Εύκολο σιροπιαστό τσουρέκι με γέμιστό με σοκολάτα !



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ αλάτι
3 γρ.μαστίχα τριμμένη
3 γρ.μαχλέπι τριμμένο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ’ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω. Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο το αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Τέλος ρίχνω το αλεύρι. Η ζύμη μου πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη. Τη βάζω σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνω 30-40 λεπτά να φουσκώσει. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
125 γρ. σοκολάτα μαύρη
125 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπα νερό
1 βανίλια χυμό
1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις διαλλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει,το κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά (δε πρέπει να γίνει πυκνό!)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα μαύρη 2 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ μέλι –
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω όλα μαζί τα υλικά σε μπεν μαρί
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Χωρίζω τη ζύμη στα δύο. Ανοίγω χοντρά φύλλα και μοιράζω τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω. Τυλίγω σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβω κατά μήκος το ρολό να γίνουν 2 χοντρά κορδόνια και τα πλέκω. Τοποθετώ τις πλεξούδες σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε 2 ταψάκια. Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου 30-40 λεπτά ή και παραπάνω. Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου. Όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνω με το σιροπάκι. Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζω από τα ταψάκια και τα περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας. Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα.  Η κούπα που μετρώ τα υλικά είναι των 250 ml ή του νες.
Καλή επιτυχία.
Οι Λιχουδιές της Σόφης

Σοκολατόπιτα Φουντούκι !

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά : 

1 βιτάμ
5 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φουντουκια αλεσμένα
1 κούπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 
Υλικά γλάσο : 
250 γραμμάρια κουβερτούρα
1 μικρή κρέμα γάλακτος  
 
 
Εκτέλεση : 
Χτυπάμε όλα μαζι τα υλικά και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες που τις λιωσαμε σε μπεν μαρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μόλις κρυώσει ρίχνουμε το γλάσο και πασπαλίζουμε ρε τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Καλη επιτυχία.
Συνταγή Ματούλα Βλαχοπούλου.


Τυροπιτάρια Ευβοίας !



Μια από τις πιο υπέροχες παραδοσιακές δημιουργίες της πανέμορφης Εύβοιας…

Ένα λαχταριστό ορεκτικό που δεν λείπει από κανένα μενού, είτε βρεθούμε σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι ή σε κάποια ταβέρνα του νησιού.  Ένα απλό πιάτο με χειροποίητο φύλλο, με τυρί βαρελίσιο τοπικής παραγωγής, μια ξεχωριστή γεύση που εντυπωσιάζει και ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες του νησιού. Ένα ορεκτικό μεσογειακής υγιεινής διατροφής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400 γρ. αλεύρι,
σόδα αναψυκτικό ( σε θερμοκρασία δωματίου) ,
½ κ. γ.  αλάτι,
3-4 κ. σ . εξαιρετικό ελαιόλαδο,
3 κ. σ .τσίπουρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
Φέτα τυρί (εγώ χρησιμοποίησα Φέτα Καλαβρύτων)
2 κ. σ γιαούρτι, (εγώ έβαλα ένα τυρί cottage ),
1 αυγό πιπέρι βούτυρο 
 Δείτε περισσότερες συνταγές  ΕΔΩ   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το τσίπουρο και τη σόδα λίγη- λίγη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε ένα ρολό και την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Παίρνουμε ένα –ένα κομμάτι , το χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε 4 φυλλαράκια με τον πλάστη ή τα χέρια μας. Βουτυρώνουμε τα φυλλαράκια και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο . Τα διπλώνουμε σε ρολό το πατάμε με το χέρι μας και έχουμε ένα ζυμαράκι σχήματος παραλληλόγραμμου. Κάνουμε το ίδιο και με τα 4 κομμάτια της ζύμης μας και έχουμε 4 παραλληλόγραμμα ζυμαράκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη 2 ώρες. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση.  Βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε να ενωθούν πολύ καλά.
Μετά από δύο ώμες : Με το κάθε ζυμαράκι ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο , το βουτυρώνουμε ελαφρά , βάζουμε πεταχτά εδώ και εκεί γέμιση και το κλείνουμε σε φάκελο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα τυροπιτάρια ζεστά με μια σαλάτα.
Καλή επιτυχία.

Κιμαδόπιτα φανταστική !!


Μια παραδοσιακή πίτα από αυτές που έχουν το άρωμα και τη γεύση σπιτικής κουζίνας .

 Μια εξαιρετικά νόστιμη με απαλή βελούδινη υφή πίτα που θα ενθουσιάζει και τους πιο δύσκολους αλλά και πολύ εύκολη σε εκτέλεση.
ΥΛΙΚΑ:
7 χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή ανοίγουμε δικά μας φύλλα (εάν ανοίξουμε δικά μας φύλλα θα χρειαστούμε 5 φύλλα ),
ελαιόλαδο Μεσσηνίας
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (η γιαγιά χρησιμοποιούσε μοσχαρίσιο κιμά, εγώ στο μοσχαρίσιο κιμά προσθέτω και 4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 
3-4 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες, (μόνο το άσπρο μέρος),
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας,
το χυμό από 1-2 φρέσκες ντομάτες,
1 πρέζα ζάχαρη,
1 σπιτικό ζωμό βοδινού,
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ή σπιτικό ροζέ,
2 καρότα τριμμένα,
αλάτι,
πιπέρι,
2 αυγά,
φρέσκια ρίγανη,
φρέσκο θυμάρι,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
λίγο τραχανά,
60 γρ. κασέρι Καλαβρύτων σε μικρά κομμάτια,
60 γρ. κεφαλογραβιέρα Καλαβρύτων σε μικρά κομμάτια
60 γρ. σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι) Καλαβρύτων σε μικρά κομμάτια
150 τριμμένα διάφορα τυριά,
Επί πλέον στην παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου πρόσθεσα: 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ, 
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ,
λίγο τζίντζερ,
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ  
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ. σ ελαιόλαδο και ψήνουμε τον κιμά πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα και να μην έχει σβόλους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον, τα πράσα, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να γυαλίσουν για λίγο . Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε . Συνεχίζουμε με τα καρότα και προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες, μια πρέζα ζάχαρη , το σπιτικό ζωμό, το μαϊντανό, λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης , λίγο φρέσκο θυμάρι και βράζουμε για 15 -20 λεπτά, μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε τον τραχανά, το ένα αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό.. Προσθέτουμε και τα κομματάκια τα τυριά… Ανακατεύουμε. Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 100 ml γάλα και μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με αυτό θα περνάμε ένα – ένα τα φύλλα μας (εάν τα έχουμε αγοράσει). Εάν έχουμε ανοίξει φύλλα τα περνάμε μόνο με ελαιόλαδο. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα 3 φύλλα περνώντας το καθένα με το μείγμα γάλα- λάδι ( εάν τα έχουμε αγοράσει) ή δυο φύλλα που έχουμε ανοίξει περνώντας το καθένα με ελαιόλαδο (όχι πολύ). Ρίχνουμε τη μισή γέμιση σε μία στρώση. Πασπαλίζουμε τη γέμιση με το 1/3 από τα τριμμένα τυριά.. Στρώνουμε ένα φύλλο ακόμη, το πασπαλίζουμε με λίγο τυρί από τα τρiμμένα τυριά και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Πασπαλίζουμε με το άλλο 1/3 των τυριών. Στρώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα ακόμη περνώντας και πάλι το καθένα με το μείγμα λάδι –γάλα ή τα 2 δικά μας φύλλα. Όταν στρώσουμε το τελευταίο φύλλο μέσα στο μείγμα λάδι – γάλα προσθέτουμε και τον αυγό από το δεύτερο αυγό. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε το τελευταίο φύλλο. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45- 50 λεπτά στην κάτω σχάρα και στις αντιστάσεις. 

TIP : Όταν ετοιμάσουμε την κιμαδόπιτα, πριν την ψήσουμε την αφήνουμε έξω για 20 με 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία.




Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Μπακλαβάς από τους καλύτερους !!



Yλικά:
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας
2 φλ. ζάχαρη
Λίγο μοσχοκάρυδο
250γρ βούτυρο γάλακτος
Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Μισό λεμόνι πλυμένο καλά
5 φλ. νερό

Εκτέλεση:
Βάζετε σε μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε σε μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να τα βουτυρώσετε. Στο 3ο φύλλο πασπαλίζετε μερικές κουταλιές από το μίγμα καρυδιού.
Συνεχίζετε με φύλλο-γέμιση έως ότου τελειώσουν. Φροντίζετε πάνω-πάνω να κρατήσετε 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνετε ένα γαρύφαλλο.
Βάζετε το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό ειδικά στα σημεία που το έχετε κόψει. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Όταν ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το περιχύνετε με το σιρόπι, που έχετε για 5 λεπτά.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Λαζάνια με πράσα, κοτόπουλο και τυριά!

Υλικά
12 λαζάνια πλατιά που δεν θέλουν προβράσιμο
500γρ. πράσο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
500γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, σε κυβάκια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
3 αβγά
250γρ. τυρί σεβρ, σε λεπτές ροδέλες
250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
400ml κρέμα γάλακτος
150γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή παρμεζάνα τριμμένη
5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού.
Βήμα 3
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και, πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων. Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Κεμπάπ κοτόπουλο !

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 2 ξερά κρεμμύδια στο τριμμένα στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καγιέν ή καυτερή πάπρικα [*]
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
  • 2 κοφτές κ.σ. ανάμικτα μπαχαρικά [μπαχάρι, πάπρικα, κόλιανδρο, κανέλα και γαρύφαλλο]
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά κοτόπουλου, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και ζυμώνετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ζυμώνοντας το κιμά για 2 λ τουλάχιστον, βρέχοντας τα χέρια σας ανά διαστήματα, για να ενσωματωθούν καλά οι γεύσεις.
  2. Χτυπάτε καλά σε μπολάκι τα ασπράδια, τα προσθέτετε στο μείγμα του κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 ακόμα λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα περίπου.
  3. Ένα τέταρτο πριν βγάλετε το μείγμα κεμπάπ από το ψυγείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί.
  4. Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ, κατά προτίμηση γύρω σε ξύλο από σουβλάκι για να “σταθεί το σχήμα του, ή και σκέτα, τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 15-20 λ, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανά δέκα λ να τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές.
  5. Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μιλφέιγ από τα ωραιότερα !!!!



Ενας ζαχαροπλάστης από τον όμιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπεύθυνος παραγωγής βραβευμένος σεφ γλυκών βγήκε στη Μενεγάκη και έδωσε τη συνταγή.Την είδαμε τη δοκιμάσαμε και ορίστε... Θα χρειαστείτε...Το έφτιαξα κι εγώ και είναι Θεικό το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία !!!

Για την κρέμα.
200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
10γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
250γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένης 
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για την σαντιγί
1λιτρο κρέμα γάλακτος 35%
200γρ ζάχαρη άχνη




Μπισκότα για Μιλφέιγ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράζει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο ακόμα γάλα όχι καυτό μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλά ούτε να κυλήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θέλει κάνα 3-4 λεπτά με ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δείτε να   στέκεται. Ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες

Χτυπάμε τα 250γρ κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, και όταν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο την προσθέτουμε και αυτή και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση. Στρώνουμε τα μπισκότα και βάζουμε κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την σαντιγί.

Χτυπάμε με 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ άχνη να γίνει η σαντιγί και μολις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε το γλυκό.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα και λίγο άχνη.Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αλμυρή τούρτα το κάτι άλλο !!!

 Μία υπέροχη αλμυρή τούρτα για το τραπέζι το πάρτυ για τους φίλους μας για γενέθλια για γιορτές !!

Υλικά
ψωμί φέτες του τοστ χωρίς κόρα
γαριδούλες μικρές καθαρισμένες [αυτές τις κατεψυγμένες στο σακουλάκι ]
αγγούρι
μαγιονέζα
αυγά
μαρούλι σαλάτα το λεγόμενο
λίγο βιτάμ
καπνιστή μπριζόλα σε φέτες
ντομάτα
λεμόνι
άνηθο
σουριμί απομίμηση καβουριού
γιαούρτι στραγγιστό
την ποσότητα στα υλικά υπολογίστε την ανάλογα με το μέγεθος που θα ετοιμάσετε

 Στρώνουμε τις φέτες για τοστ (χωρίς κόρα) δίπλα δίπλα
και τις αλείφουμε με Βιτάμ..



Βάζουμε μαρουλάκι, να μην εξέχει από το ψωμί.

Στρώνουμε πάνω  από το μαρούλι φέτες καπνιστής μπριζόλας.
Μετά βάζουμε άλλη μια σειρά φέτες του τοστ.

Για δεύτερη γέμιση έβαλα καβουροσαλάτα που έφτιαξα μόνη μου
με 3 πακ. σουριμί.  (απομίμηση καβουριού)
400γρ. στραγγιστό γιαούρτι και
1 μεγάλη μαγιονέζα 300 γραμ και πάνω 
'ολα μαζί στο μίξερ να γίνουν αλοιφή .
Βάζουμε άλλη  μια σειρά φέτες του τοστ..

Αλείφουμε τις φέτες με τυρί κρέμα η μαγιονέζα για να κολλήσουν
πάνω τα αβγά που θα στρώσουμε σε όλη την επιφάνεια...

Τέλος αλείφουμε όλη την επιφάνεια, και τα πλαινά μαγιονέζα και διακοσμούμε όπως θέλουμε..
Εγώ έβαλα αγγουράκι, ντομάτα,βρασμένες  γαρίδες, φέτες λεμόνι και άνηθο.....Στην συγκεκριμένη θα της πήγαινε πολύ και ο καπνιστός σολωμός..

 Evi Danatzi Δειτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ