Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μουσακάς με λαχανικά και κοτόπουλο .



Ενας διαφορετικός μουσακάς που θα σας ξετρελάνει όλους!!Απίστευτη γεύση!


 Υλικά


Υλικά για 1 ταψάκι φούρνου κανονικό ,ή 2 μιας χρήσεως 35-40 εκ.
πατάτες τόσες όσες χρειάζονται να καλύψουμε το ταψί μας
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές κόκκινες

3 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι 

1 κουταλιά σούπας κουρκουμά 
2 κουτ.σούπας κοφτές πελτέ








ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα και ίσως λίγο ακόμα
λίγο αλάτι

10 κουτ σούπας αλεύρι
4 κουτ σούπας βούτυρο 
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι  





Εκτέλεση
ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή αντικολητικό αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί .

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες η κομμάτια μακρόστενα ,αλάτι,πιπέρι,κουρκουμά και 1/2 ποτήρι νερού νερό με αραιωμένο μέσα τις 2 κουταλιές σούπας πελτέ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.Πασπαλίζουτμε πάλι με λίγο τριμμένο τυράκι.



Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο σε κατσαρολίτσα και χαμηλή θερμοκρασία ,μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω όλο το αλεύρι να το δούμε να γίνετε όπως στην φωτογραφία  που σας δείχνω ,αμέσως ρίχνω το γάλα ολόκληρο από την συσκευασία κατ' ευθείαν και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ,αν πήξει πολύ έχουμε λίγο γάλα κοντά και προσθέτουμε η λίγο νουνού ότι υπάρχει .
Ρίχνουμε ελαφρώς λίγο αλατάκι και εγώ ρίχνω και μία χούφτα τυρί κεφαλοτύρι [πάντα προτιμώ την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας έχει υπέροχη γεύση.] Και την περιχύνουμε πάνω από το ταψί μας προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυράκι στην επιφάνεια για να χρυσαφίσει πιο ωραία συν την γεύση .
Με τον τρόπο που σας λέω δεν κόβει ούτε σβωλιάζει ποτέ η κρέμα  αυτή βάζουμε και σε παστίτσιο και αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα 2 κρόκους αυγών,εδώ δεν βάζουμε.







Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για λίγη ώρα περίπου 15 με 20 λεπτά στον αέρα κι όταν κρυώσει σερβίρουμε.Καλή όρεξη . Αξίζει να το φτιάξετε !!!

Την συνταγή την πρωτοέφτιαξε η φίλη Mina Papa την οποία μου έστειλε να την δώ και την ευχαριστω πολύ . Την έφτιαξα κι εγώ εδώ με πολύ μικρές αλλαγές ελάχιστες σε υλικά.














Πατατούλες μπεμπέ φούρνου σκέτο λουκουμάκι !!



Τρώγονται σκέτες σαν κυρίως πιάτο και είναι χορταστικές και πεντανόστιμες Επίσης συνοδεύουμε διάφορα φαγητά ψητά κ.τ.λ.σε μπουφέ σε πάρτι κ.α  η γεύση τους δεν περιγράφετε !! Απλές και νόστιμες .!!

 Υλικά
πατατούλες  [οι μικρές είναι ακόμα πιο ωραίες οπτικά και γευστικά ]
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 κουταλ, γλυκού κοφτό  κουρκουμά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια ίσα να δώσει νοστιμιά και ωραία μυρωδιά
Φρυγανιά τριμμένη [γαλέτα ]




 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατατούλες τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά που αναφέρω πιο πάνω εκτός από την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε προ θερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς  και τις ψήνουμε ,μετά από την μισή ώρα ψησίματος τραβάμε το ταψάκι τις ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε από πάνω λίγη φρυγανιά τριμμένη που δίνει και χρώμα και ωραία εμφάνιση . Επίσης κατά την ώρα του ψησίματος παρακολουθούμε μη τυχόν και στεγνώσουν ,αν δούμε κάτι τέτοιο προσθέτουμε 1 με 1/2 ποτήρι νερό ,οι πατάτες το πίνουν γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα .
Μόλις τσιμπήσουμε με το πιρούνι ,η δοκιμάσουμε μία και έχει ψηθεί γυρνάμε λίγο τον φούρνο στο γκριλ η στον αέρα από πάνω μεριά [ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε ]και για λίγο περιμένουμε να πάρουν χρώμα .Πραγματικά είναι τόσο απλές αλλά και τόσο νόστιμες να τις φτιάξετε !!!Καλή επιτυχία!!


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


 Είναι σκέτο λουκουμάκι πραγματικά !!!


Πέννες "Αλλ Φόρνο"





Σούπερ φαγάκι,εύκολο,γρήγορο και πεντανόστιμο!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
300 γρ.πέννες βρασμένες αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό και σουρωμένες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ
1 λίτρο γάλα
3 κ.σ κοφτές φυτικό λίπος ή μαργαρίνη ή βουτυρο
3 κ.σ αλεύρι
300 γρ τυρί φέτα χοντροτριμμένη
100 γρ.γραβιέρα τριμμένη
50γρ. μπλε τυρί ''ροκφόρ'' σε κομματάκια (προαιρετικά)
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
(αλάτι μη βάλετε στη μπεσαμέλ δοκιμάστε πρώτα!)
πάπρικα γλυκιά σκόνη
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το φυτικό λίπος και το αλεύρι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά.Προσθέτω το γάλα και όταν δέσει σε αραιή μπεσαμέλ προσθέτω πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τα τυριά.
Ρίχνω και τις πέννες μέσα και ανακατεύω.Αδειάζω το μίγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ,αν θέλω ρίχνω και από πάνω λίγα τυριά,πασπαλίζω με την πάπρικα και ψήνω στους 180 για 30 λεπτά να ροδοκοκκινήσει!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μερικές φορές βάζω και 1 κ.σ πελτε στη μπεσαμέλ και γίνονται μούρλια!!!!!

Συνταγή  φωτό από την φίλη   Σόφη Τσιώπου

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τσουρέκι εύκολο σιροπιαστό γεμιστό με σοκολάτα !




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ αλάτι
3 γρ.μαστίχα τριμμένη
3 γρ.μαχλέπι τριμμένο
-Σ'ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο το αλάτι και όλα τα μυρωδικά.Τέλος ρίχνω το αλεύρι.Η ζύμη μου πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη.Τη βάζω σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνω 30-40 λεπτά να φουσκώσει.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
125 γρ. σοκολάτα μαύρη
125 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
-Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
-Ανακατεύω όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις διαλλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να βράζει,το κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά (δε πρέπει να γίνει πυκνό!)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα μαύρη
2 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ μέλι
-Λιώνω όλα μαζί τα υλικά σε μπεν μαρί

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χωρίζω τη ζύμη στα 2.Ανοίγω χοντρά φύλλα και μοιράζω τη σοκολατένια γέμιση απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
Τυλίγω σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβω κατά μήκος το ρολό να γίνουν 2 χοντρά κορδόνια και τα πλέκω.Τοποθετώ τις πλεξούδες σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε 2 ταψάκια.Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου 30-40 λεπτά ή και παραπάνω.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά περίπου.

Όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνω με το σιροπάκι.
Αφού κρυώσουν καλά τα βγάζω από τα ταψάκια και τα περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας.
Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα!!!
Η κούπα που μετρώ τα υλικά είναι των 250 ml ή του νες!!!
Τη συνταγή και την ιδέα την βρήκα σε ξένο σάιτ.
Πηγή: για τη συνταγη της γέμισης,του σιροπιού καθώς και πως να στήσετε το γλυκό εδώ:
http://thepatternedplate.com/2013/03/06/chocolate-krantz-cake/




Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα !





ΥΛΙΚΑ
11/2 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κουτί ζαχαρούχο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
1 βανίλια
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χτυπάω το γαλα τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά μ'ένα σύρμα.
-Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Σ'ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα,και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ,ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!
Είναι εύκολο αλλά φανταστικό γλυκάκι!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα σφολιατίνια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πτι μπερ,αλλά ο συνδιασμός και των 2 μπισκότων είναι καταπληκτικός!!!


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Ραβανί σιροπιαστό με ινδοκάρυδο !!



Δε ξέρω για σας,αλλά εγώ αγαπώ την ινδική καρύδα.
Έχω μια συνταγή για Ραβανί Σιροπιαστό Με Ινδοκάρυδο που δεν την αλλάζω με καμία άλλη...!!!
Εύκολο,αφράτο και σιροπιασμένο όσο πρέπει από πάνω μέχρι κάτω με όλο το άρωμα και τη γεύση της ινδικής καρύδας,που σου λύνει τα χέρια όταν θες να φτιάξεις ένα γλυκάκι εύκολα και γρήγορα.Δοκιμάστε το!!!
ΡΑΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
4 αυγά
1 κ.σ κοφτή μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού


ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό 1 μικρού λεμονιού
φλούδα 1 μικρού πορτοκαλιου
1 κ.σ αγελαδινό βούτυρο (προαιρετικά για όσους αγαπούν το άρωμά του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 6-8 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και χτυπώντας προσθέτω το γιαούρτι,το σπορέλαιο,βανίλιες,αλάτι και ρίχνω και το αλεύρι.Προσθέτω το ινδοκάρυδο να ανακατευτεί και αυτό και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30.
Ψήνω στους 165-170 για 40 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ φτιάχνω το σιρόπι.Βάζω σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τη βανίλια που τα προσθέτω στο τέλος και βράζω 5-6 λεπτά.
Χαράζω σε κομμάτια το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο και το σιροπιάζω ζεστό όπως είναι με το ζεστό σιρόπι.Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και αφήνω να κρυώσει καλά και να τραβήξει το σιροπάκι του.
 

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μουσακάς με στήθος κοτόπουλο μπουκίτσες !!





Υλικά για ταψάκι 35 επί 40
6 πατάτες
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι ρίγανη [προαιρετικά]
1 κουτάκι πουμαρό 250 γραμ


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα
λίγο αλάτι
7 κουτ σούπας αλεύρι
2κουτ σούπας βιτάμ 
 λίγο μοσχοκάρυδο
τυρί τριμμένο κεφαλοτυρι 

Εκτέλεση

ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και 1 κουτάκι πουμαρό 250γρ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.


Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
1 λίτρο γάλα, λίγο αλάτι, 7κ.σ. αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο τα βάζω σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.Όταν πήξει την κατεβάζω ρίχνω μέσα 1 κ.σ. Βιτάμ ανακατεύω να λιώσει και περιχύνω την μπεσαμελ πάνω από το κοτόπουλο....πασπαλίζω και λίγο κεφαλοτύρι και ψήνω στους 200 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Mina Papa  .

Μπαμπαδάκια !!


Εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα!!!
Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)
ή 300 γρ.κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγι (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Εγώ τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!Καλή επιτυχία!!
Από Σόφη Τσιώπου

Πυραμίδα απόλαυσης !!






Ένας κορμός…. μια έμπνευση της στιγμής..

Η αγάπη μου για τους κορμούς είναι μεγάλη ..Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές … Αυτός όμως ο κορμός είναι ξεχωριστός. Είναι ο κορμός που επέλεξα να του δώσω άλλη μορφή στο κόψιμο και στην παρουσίαση αν και τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι υλικά γνωστά σε όλους μας. ΄ ¨ Υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως σε πολλούς σοκολατένιους κορμούς. Σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας. Τελείωσα τον κορμό μου με τρούφα και σιρόπι σοκολάτας 



Ας ξεκινήσουμε..

ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
5 αυγά 110 γρ. ζάχαρη, 90 γρ. αλεύρι, 30 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Μους σοκολάτας σιρόπι σοκολάτας γλάσο σοκολάτας μαρμελάδα φρούτα του δάσους

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
300 γρ. κρέμα γάλακτος , 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο 150 γρ, γάλα εβαπορέ, 1 λοβό βανίλιας 




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1 βανίλια

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% , 300 γρ. κουβερτούρα, 20 γρ. μέλι




ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΛΙΓΟ ΡΟΥΜΙ

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι σοκολάτας

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία (γιατί φουσκώνει ) και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο



ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή . Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το λοβό βανίλιας για άρωμα. Όταν πάρει βράση το γάλα το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά το γάλα με την κουβερτούρα και προσθέτουμε την παχύρευστη σαντιγί..
Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με τα 60 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ) γρ. σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
Παίρνουμε λίγη από τη μαρέγκα περίπου το 1/3 και την ανακατεύουμε απαλά με τους χτυπημένους κρόκους μέσα στο μίξερ Ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο από ψηλά σαν βροχή μέσα στους χτυπημένους κρόκους. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Το μείγμα πρέπει να το απλώσουμε έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος
Ψήνουμε στους 170ο για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα..

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Παίρνουμε μια κουτάλα της σούπας από το σιρόπι της σοκολάτας και το βάζομε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε 2 κ. σ ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ραντίζουμε το μπισκότο με το σιρόπι σοκολάτας με το ρούμι. Απλώνουμε τη μους.. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές μαρμελάδας από φρούτα του δάσους. Τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί..

Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και με ένα βρεγμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια 15 εκ. μήκος το κάθε κομμάτι.. Εάν το ρολό δεν έχει σταθεροποιηθεί πολύ καλά το βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.




ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το μέλι… Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα με το μέλι… Ενώνουμε πολύ καλά την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί

Βάζουμε τα κομμάτια από το ρολό σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το γλάσο..
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το γλάσο να σταθεροποιηθεί σηκώνουμε τα κομμάτια από το ρολό όρθια να περάσουμε με γλάσο και το κάτω μέρος ( το μέρος που ακουμπούσε στη λαδόκολλα)
Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας όλο το ρολό.
Το βάζουμε στη κατάψυξη για μια ώρα και κόβουμε το κάθε ρολό διαγώνια.
Καλή επιτυχία!!
 



Mωσαικό ψυγείου κομμένο σε κυβάκια-παστάκια!



Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ σπασμένα σε κομματάκια
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
100 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα υγείας
2 κ.σ .μαργαρίνη
3 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη μαργαρίνη,το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το κακάο,τα φουντούκια τη βανίλια και τα μπισκότα.
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι ρηχό 25Χ30 περίπου στρωμένο με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο.
Το στρώνω καλά με μια σπάτουλα.
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και προσθέτω και το μέλι.
Αδειάζω πάνω απο το μωσαικό και απλώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγωσει 1 ωρίτσα και μετα το ξεφορμάρω και το κόβω σε κομματάκια και το τοποθετώ σε καραμελόχαρτα.
Εγώ έλιωσα 100 γρ.σοκολάτα γάλακτος και γαρνίρισα την επιφάνεια!
Αν το θέλετε πιο ψηλό με πιο πολύ πάχος θα το βάλετε σε μικρότερο ταψάκι.