Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ σπασμένα σε κομματάκια
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
100 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα υγείας
2 κ.σ .μαργαρίνη
3 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη μαργαρίνη,το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το κακάο,τα φουντούκια τη βανίλια και τα μπισκότα.
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι ρηχό 25Χ30 περίπου στρωμένο με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο.
Το στρώνω καλά με μια σπάτουλα.
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και προσθέτω και το μέλι.
Αδειάζω πάνω απο το μωσαικό και απλώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγωσει 1 ωρίτσα και μετα το ξεφορμάρω και το κόβω σε κομματάκια και το τοποθετώ σε καραμελόχαρτα.
Εγώ έλιωσα 100 γρ.σοκολάτα γάλακτος και γαρνίρισα την επιφάνεια!
Αν το θέλετε πιο ψηλό με πιο πολύ πάχος θα το βάλετε σε μικρότερο ταψάκι.
300 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ σπασμένα σε κομματάκια
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
100 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 βανίλια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
Για την επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα υγείας
2 κ.σ .μαργαρίνη
3 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη μαργαρίνη,το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω το κακάο,τα φουντούκια τη βανίλια και τα μπισκότα.
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι ρηχό 25Χ30 περίπου στρωμένο με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο.
Το στρώνω καλά με μια σπάτουλα.
Σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη και προσθέτω και το μέλι.
Αδειάζω πάνω απο το μωσαικό και απλώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγωσει 1 ωρίτσα και μετα το ξεφορμάρω και το κόβω σε κομματάκια και το τοποθετώ σε καραμελόχαρτα.
Εγώ έλιωσα 100 γρ.σοκολάτα γάλακτος και γαρνίρισα την επιφάνεια!
Αν το θέλετε πιο ψηλό με πιο πολύ πάχος θα το βάλετε σε μικρότερο ταψάκι.