Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Σού με κρέμα και καραμέλα!!

  
Υλικά
*Για την Ζύμη Σου
* 75 gr. βούτυρο
* 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 250 ml. νερό
* ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 5 αυγά


* Για την Γέμιση
* 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
* 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* 1½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
* 80 gr. ζάχαρη
* 2 κρόκους αυγών
* ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή κάψουλες βανιλίνης


* Για την Σαντιγί
* 250 ml. κρέμα γάλακτος
* 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια


*  Για την Καραμέλα
* 1 φλιτζάνι νερό
* 2 φλυτζάνια ζάχαρη
* Επιπλέον θα χρειαστείτε
* Αμύγδαλο φιλέ


Οδηγίες
1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
2. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε.

3. Η σαντιγί

Ετοιμάζουμε την σαντιγί για να παγώσει ως εξής:
Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
4. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
5. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η καραμέλα:
Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα.Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σκληρύνει η καραμέλα.

Συναρμολόγηση
αναμειγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα.

Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε, κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σου.Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.\

Συνταγή από  Εφη Καρεκλά 
 

Τάρτα με καραμέλα και ξηρούς καρπούς !!


* Ζύμη
* 100 γρ. άχνη ζάχαρη
* 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
* 300 γρ. αλεύρι μαλακό
* 1 αυγό
* Γέμιση
* 250 γρ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική
* 100 γρ. νερό
* 75 γρ. γλυκόζη
* 125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
* 30 γρ. μέλι
* 200 γρ. καρύδια
* 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Ποσότητα: 

2 τάρτες διαμέτρου 10 εκ. ή 12 μικρές, Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 20΄, Αναμονή: 1 ώρα

Ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους ικανούς να καλύψουν τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσουμε( 2 φόρμες τάρτας 10 εκ. και ύψους 5-6 εκ. ή 12 μικρές.) Μεταφέρουμε τους δίσκους στις φόρμες και τους πιέζουμε να εφαρμόσουν καλά στις γωνίες και στα πλαϊνά. Βάζουμε στο εσωτερικό τους μεμβράνη αφήνοντάς την να εξέχει και από πάνω ρίχνουμε ωμό ρύζι γεμίζοντάς τες μέχρι πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις μεμβράνες με το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά έως ότου οι βάσεις πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓέμισηΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρουμε πριν βράσουν και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις σχηματιστεί μια σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος προσέχοντας γιατί το μείγμα θα αφρίσει.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Με αυτό γεμίζουμε τις τάρτες. Διατηρούμε εκτός ψυγείου.


Συνταγή από   Εφη Καρεκλά

Τούρτα με σοκολάτα Γκανάζ


Για το παντεσπάνι
190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. Αλεύρι
10 γρ. Κακάο
1 κ.γ. Μπεκιν

Για το σιρόπι
150γρ. Νερό
150 γρ.ζάχαρη
80 γρ. μαύρο ρου μι

Για τη ganache:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος πολύ ζεστή
1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπεϊκιν και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα 22 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25'.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7' και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι.

Για την ganache
Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει γαλακτοματοποιηση και να ομογενοποιηθεί το γλασο.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Στρώνουμε το πρώτο σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζομαι.
Αδειάζουμε το ενα τρίτο της ganache στο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με τα άλλα δυο.
Βάζουμε να παγώσει πολύ καλά η τούρτα μας για 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τρούφα η με ότι αλλά μας αρέσει.

 Συνταγή ΑΠΟ Εφη Καρεκλά

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πάστες Βαλεντίνο σοκολάτα φράουλα !!



 
Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξουμε μόνοι μας παστούλες?
Υπομονή φαντασία και μεράκι χρειάζόμαστε και με λίγα και οικονομικά υλικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα!!!
Παστούλες Σοκολάτα Φράουλα λοιπόν για την ημέρα του-της Βαλεντίνου μας στις 14 Φλεβάρη και όχι μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι ζελέ σκόνη
200 ml βραστό νερό
1 βανίλια
2 κ.σ γεμάτες ζαχαρούχο γάλα ή 2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά εγώ έβαλα)
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
3-4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με 1-2 κ.σ ποτό φράουλας (προαιρετικα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 σφηνοπότηρο ποτό φράουλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγειας ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
Η γκανάζ μπορέι να αντικατασταθεί από ίση ποσότητα σοκολάτας με κρέμα γάλακτος (250 γρ.σοκολάτα και 250 γρ.κρέμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με το παντεσπάνι.Χτυπάω αυγά,ζάχαρη,βανίλια και αλάτι 5-8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.Προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεόντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 180 για 8-10 λεπτά περίπου.
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό και προσθέτω το ποτό και τη βανίλια.Αφήνω να κρυώσει.
-Διαλλύω στο βραστό νερό το ζελέ και το αφήνω να γίνει πολύ χλιαρό αλλά να μην πήξει.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω το ζελέ.
Προσθέτω και την άχνη ή το ζαχαρούχο αν βάλω (δοκιμάζω πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα).
Βάζω τη μους σε κορνέ.
Κόβω το παντεσπάνι σε 8 κομμάτια σε σχέδιο καρδιάς ή ότι άλλο σχέδιο θέλω με ένα κουπάτ διαμέτρου 8-10 εκ.περίπου.
(Εγώ δεν είχα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς και έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο από αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης όπως φαίνεται στη φωτό!)
Δείτε τον τρόπο εδώ: https://www.sintagespareas.gr/sintages/xeiropoiita-koupat-mpiskoton.html
Βουτάω με ένα πηρούνι το κάθε κομμάτι στο χλιαρό ή κρύο σιρόπι να ρουφήξει καλά και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολα ή κάπου σε μια πιατέλα που να χωράει στην καταψυξη.
Γεμίζω με το κορνέ κρέμα στην επιφάνεια και βάζω από πάνω τη μαρμελάδα.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι αφού τα σιροπιάσω κι αυτά.
Βάζω τις πάστες καταψυξη να παγώσουν καλά για 2 ώρες περίπου.
Βγάζω μέσα από το κορνέ όση κρέμα περίσεψε και την βάζω σ'ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Αφού παγώσουν οι πάστες χτυπάω με ένα σύρμα την μους που περίσεψε.Ο όγκος θα πέσει και θα γίνει σαν κρέμα.Αλείφω εξωτερικά με σπατουλίτσα ή μαχαίρι τις πάστες με την κρέμα και τις βάζω πάλι κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.
Ετοιμάζω τη γκανάζ.
Βράζω το γάλα και το ρίχνω πάνω από τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Ανακατεύω και προσθέτω και το μέλι.
Βάζω τις παγωμένες πάστες πάνω σε σχάρα και τις περιχύνω μία μία με τη βοήθεια μιας σπατουλίτσας.
Γαρνίρω όπως θέλω.
Τα υλικά είναι ακριβώς για 8 πάστες ή για μια φόρμα 26-28 εκ.
Για να γαρνίρω χρειάστηκα έξτρα σαντιγι που την χρωμάτισα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής!!!
Επίσης αντί για ζελέ φραουλα μπορώ να βάλω κεράσι ή πορτοκάλι ή όποια γεύση ζελέ θέλω!
Αντί για γκαρνί μπορώ να βάλω κρέμα γάλακτος ή κονσέρβα μόρφατ!
Αντί για τη μους φράουλας μπορώ να βάλω για γέμιση όποια κρέμα θέλω ακόμα κια κρεμ πατισερί!
Και τέλος για να μπορέσω να δουλέψω τις πάστες πρέπει να είναι παγωμένες για να μη διαλυθούν!





Μπισκότα με ταχίνι & μέλι !!


Υλικά (μετραμε με κουπες του νες καφε)
 ½ φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα
 ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες νιφάδες δημητριακών
½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
½ κουτ. του γλυκού κανέλα

 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

 Εκτέλεση
Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την κανέλα και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε και την κουβερτούρα. Σ' ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε περίπου 12 -15 κομμάτια). Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω) και τα ψήνετε για 10’.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο
Από Mina Papa 

Μπισκοτάκια με γέμιση Μερέντας πανεύκολα!!


ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ...!!! 
 ΥΛΙΚΑ
Μισή Πλάκα Βιτάμ 
1/4 της λούπας λάδι ελαφρύ,
1 αυγό, 
3κουτ στης σούπας γιαούρτι,
1φακελακι μπεικιν παουντερ,
1κουπα ζάχαρη άχνη,
1κουτ σούπας λεμόνι,
2/5 της κούπας αλεύρι [δυόμιση κούπες αλεύρι]για όλες τις χρήσεις.


 ΤΙ  ΚΑΝΟΥΜΕ

 Χτυπάμε το αυγό,ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολακι το Βιτάμ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο αυγό ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, την ζάχαρη, το μπεικιν,το λεμόνι το αλεύρι.παίρνουμε ποσότητα όσο ένα μανταρίνι στα χέρια μας ανοίγουμε στην μέση με ένα στρογγυλό αντικείμενο βάζουμε Μερέντα και κλείνουμε,ψήνουμε σε προθερμασμανο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 σε αντιστάσεις..!!
Από Gogo Samiou 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Βάφλες με σος καραμέλας !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα


Για τις βάφλες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα

4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιές του γλυκού βανίλια

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη


Για τη σος καραμέλας

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα κρέμα γάλακτος


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 Εκτέλεση

Για  βάφλες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.


Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα.

Τελειώνουμε γαρνίροντας τις βάφλες με σος καραμέλας.


Για τη σος καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.


Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.
Καλή επιτυχία!!!!

 sidagi.gr

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Cheesecake καραμέλα γάλακτος !!

Υλικά
Για τη βάση 
500γρ. μπισκότα digestive
 200γρ. μαργαρίνη λιωμένη Σε μούλτι δουλεύω τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
 Ενώνω την σκονη μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατευώ καλα έως να αποκτήσουν ομοιογενοποιημένο μίγμα.
 Στρώνω το μίγμα - μαργαρίνη μπισκότο - σε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 28εκ. Το βάζω ψυγείο να παγώσει.

 Για την καραμέλα γάλακτος
 ΥΛΙΚΑ:
 180 γρ. ζάχαρη 
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 120 γρ. γλυκόζη 
75 γρ. βούτυρο ή βιτάμ 
10γρ.φυλλο ζελατίνη
 Τι κάνουμε
 Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη. Ρίχνουμε ένα μέρος από τη ζάχαρη, σιγά-σιγά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη. Έτσι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και όταν όλη πάρει σκούρο χρώμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ' αυτήν. (Προσοχή να μην ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού). Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει τους 40ºC ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε και το φύλλο ζελατίνας μέσα στην καραμέλα που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο.Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει καλά.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) 
1κ.σ. ζάχαρη άχνη 
250γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 Τι κανουμε
 Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη για 10 λεπτά.Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν σαντυγή. Προσθέτουμε σε αυτο το μείγμα την καραμέλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματοθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάζουμε την σως σοκολάτας γάλακτος. 
 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 200 γρ., κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω απ' αυτή την κρέμα γάλακτος καυτή. Ανακατεύουμε κάνοντας καλή ομοιογενοποίηση, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μας.Μina Papa

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Μουσακάς με λαχανικά και κοτόπουλο .



Ενας διαφορετικός μουσακάς που θα σας ξετρελάνει όλους!!Απίστευτη γεύση!


 Υλικά


Υλικά για 1 ταψάκι φούρνου κανονικό ,ή 2 μιας χρήσεως 35-40 εκ.
πατάτες τόσες όσες χρειάζονται να καλύψουμε το ταψί μας
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
3 πιπεριές κόκκινες

3 πιπεριές πράσινες
αλάτι πιπέρι 

1 κουταλιά σούπας κουρκουμά 
2 κουτ.σούπας κοφτές πελτέ








ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Μπεσαμέλ κρέμα
1 λίτρο γάλα και ίσως λίγο ακόμα
λίγο αλάτι

10 κουτ σούπας αλεύρι
4 κουτ σούπας βούτυρο 
τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι  





Εκτέλεση
ΟΙ πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες τις τηγανίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή αντικολητικό αλατίζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί .

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισή κούπα λάδι και σοτάρουμε 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες, ρίχνουμε μέσα 1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε 4 πιπεριές κόκκινες,4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες η κομμάτια μακρόστενα ,αλάτι,πιπέρι,κουρκουμά και 1/2 ποτήρι νερού νερό με αραιωμένο μέσα τις 2 κουταλιές σούπας πελτέ.Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε στο ταψάκι πάνω από τις πατάτες.Πασπαλίζουτμε πάλι με λίγο τριμμένο τυράκι.



Ετοιμάζουμε και τη μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο σε κατσαρολίτσα και χαμηλή θερμοκρασία ,μόλις αρχίσει να λιώνει προσθέτω όλο το αλεύρι να το δούμε να γίνετε όπως στην φωτογραφία  που σας δείχνω ,αμέσως ρίχνω το γάλα ολόκληρο από την συσκευασία κατ' ευθείαν και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ,αν πήξει πολύ έχουμε λίγο γάλα κοντά και προσθέτουμε η λίγο νουνού ότι υπάρχει .
Ρίχνουμε ελαφρώς λίγο αλατάκι και εγώ ρίχνω και μία χούφτα τυρί κεφαλοτύρι [πάντα προτιμώ την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας έχει υπέροχη γεύση.] Και την περιχύνουμε πάνω από το ταψί μας προσθέτοντας λίγο τριμμένο τυράκι στην επιφάνεια για να χρυσαφίσει πιο ωραία συν την γεύση .
Με τον τρόπο που σας λέω δεν κόβει ούτε σβωλιάζει ποτέ η κρέμα  αυτή βάζουμε και σε παστίτσιο και αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας γρήγορα γρήγορα 2 κρόκους αυγών,εδώ δεν βάζουμε.







Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για λίγη ώρα περίπου 15 με 20 λεπτά στον αέρα κι όταν κρυώσει σερβίρουμε.Καλή όρεξη . Αξίζει να το φτιάξετε !!!

Την συνταγή την πρωτοέφτιαξε η φίλη Mina Papa την οποία μου έστειλε να την δώ και την ευχαριστω πολύ . Την έφτιαξα κι εγώ εδώ με πολύ μικρές αλλαγές ελάχιστες σε υλικά.














Πατατούλες μπεμπέ φούρνου σκέτο λουκουμάκι !!



Τρώγονται σκέτες σαν κυρίως πιάτο και είναι χορταστικές και πεντανόστιμες Επίσης συνοδεύουμε διάφορα φαγητά ψητά κ.τ.λ.σε μπουφέ σε πάρτι κ.α  η γεύση τους δεν περιγράφετε !! Απλές και νόστιμες .!!

 Υλικά
πατατούλες  [οι μικρές είναι ακόμα πιο ωραίες οπτικά και γευστικά ]
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 κουταλ, γλυκού κοφτό  κουρκουμά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια ίσα να δώσει νοστιμιά και ωραία μυρωδιά
Φρυγανιά τριμμένη [γαλέτα ]




 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατατούλες τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά που αναφέρω πιο πάνω εκτός από την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε προ θερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς  και τις ψήνουμε ,μετά από την μισή ώρα ψησίματος τραβάμε το ταψάκι τις ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε από πάνω λίγη φρυγανιά τριμμένη που δίνει και χρώμα και ωραία εμφάνιση . Επίσης κατά την ώρα του ψησίματος παρακολουθούμε μη τυχόν και στεγνώσουν ,αν δούμε κάτι τέτοιο προσθέτουμε 1 με 1/2 ποτήρι νερό ,οι πατάτες το πίνουν γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα .
Μόλις τσιμπήσουμε με το πιρούνι ,η δοκιμάσουμε μία και έχει ψηθεί γυρνάμε λίγο τον φούρνο στο γκριλ η στον αέρα από πάνω μεριά [ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε ]και για λίγο περιμένουμε να πάρουν χρώμα .Πραγματικά είναι τόσο απλές αλλά και τόσο νόστιμες να τις φτιάξετε !!!Καλή επιτυχία!!


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


 Είναι σκέτο λουκουμάκι πραγματικά !!!


Πέννες "Αλλ Φόρνο"





Σούπερ φαγάκι,εύκολο,γρήγορο και πεντανόστιμο!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
300 γρ.πέννες βρασμένες αλ ντεντε σε αλατισμένο νερό και σουρωμένες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ
1 λίτρο γάλα
3 κ.σ κοφτές φυτικό λίπος ή μαργαρίνη ή βουτυρο
3 κ.σ αλεύρι
300 γρ τυρί φέτα χοντροτριμμένη
100 γρ.γραβιέρα τριμμένη
50γρ. μπλε τυρί ''ροκφόρ'' σε κομματάκια (προαιρετικά)
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
(αλάτι μη βάλετε στη μπεσαμέλ δοκιμάστε πρώτα!)
πάπρικα γλυκιά σκόνη
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το φυτικό λίπος και το αλεύρι και ανακατεύω για 2-3 λεπτά.Προσθέτω το γάλα και όταν δέσει σε αραιή μπεσαμέλ προσθέτω πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τα τυριά.
Ρίχνω και τις πέννες μέσα και ανακατεύω.Αδειάζω το μίγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ,αν θέλω ρίχνω και από πάνω λίγα τυριά,πασπαλίζω με την πάπρικα και ψήνω στους 180 για 30 λεπτά να ροδοκοκκινήσει!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μερικές φορές βάζω και 1 κ.σ πελτε στη μπεσαμέλ και γίνονται μούρλια!!!!!

Συνταγή  φωτό από την φίλη   Σόφη Τσιώπου