Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πατάτες στο φούρνο -το κάτι άλλο σε γεύση !!!






 Yλικά
για ένα ταψάκι 25αρι
6 πατάτες  διαλέγουμε μακριές
1 κρέμα γάλακτος 200 γραμ.
1ποτήρι του νερού γάλα
αλάτι πιπέρι
τυρί κασέρι τριμμένο ή γκούντα

Τι κάνουμε
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες ροδέλες πάχους μισού εκατοστού.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι όπως βλέπετ στις φωτογραφίες.







Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από πάνω καθώς και 1 ποτήρι γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα ανάλογα τον φούρνο.












Τσιμπήστε μία πατάτα με ένα πιρούνι να δείτε αν έχει ψηθεί.
Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο αν η πατάτες έχουν ψηθεί πασπαλίζουμε όλη την επιφάνει με το τριμμένο τυρί και ξαναφουρνίζουμε για 10 λεπτάκια ίσα να λιώσει το τυρί .Τι να σας πώ δεν υπάρχουν λόγια είναι υπέροχο !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε από το τηγάνι λίγα κομματάκια μπέικον και να τα προσθέσουμε την στιγμή που βάζουμε την κρέμα και το γαλα γίνετε πιο πικάντικο.




























Καγιανά ή στραπατσάδα !!!





 Πανεύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους !!! Εύκολη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι !!

Υλικα για 2 μερίδες
6 με 7 αυγά
7 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες με την φλούδα τους όχι τριμμένες
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο κατά βούληση
 Τί κάνουμε
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και μέσα στην κατσαρολίτσα που θα φτιάξουμε το καγιανά μας τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να αχνίζει με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μυστικό του φαγητού βρίσκε τε εδώ σ αυτό το σημείο για να μην μας βγεί με νερό και λάδι στο πιάτο πρέπει οπωσδήποτε η ντομάτα να ψηθεί και να πιεί όλα τα υγρά της τόσο πολύ που θα νομίζουμε ότι άρχισε να κολά στην κατσαρόλα ,σας δείχνω φωτογραφίες


 


 Πρέπει να δούμε την ντομάτα να μαζεύετε έτσι στην κατσαρόλα όπως βλέπετε στην κάτω φωτογραφία -τότε προσθέτουμε το λαδι και ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς να γίνουν ολα μαζί ένα μείγμα.



 Δείτε πολλές συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου προσθέτοντας το αλάτι το πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα για να κόψει η ξυνίλα της ντομάτας  ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει και με μόλις δούμε ότι ψήθηκε το αυγό κατεβάζουμε σερβίρουμε μαζί με σαλάτα και φέτα και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό.Καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

-Λαχταριστές τραγανές φέτες τόστ σαν πίτσα !!!






 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε θα ξετρελαθούν μικροί μεγάλοι -ετοιμασία σε λίγα μόλις λεπτά !!!

Υλικά για 5 φέτες ψωμί του τόστ

1 αυγό
1/2 κούπα τσαγιού γάλα--έβαλα εβαπορέ χωρίς να το αραιώσω
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 ντομάτα κομμένη σε τετράγωνα καρεδάκια
200 γραμ φέτα τριμμένη κομματάκια
1 κούπα τσαγιού τυρί μαλακό π,χ γκούντα
5 φέτες ψωμί του τόστ
λίγο βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα 
Σε μπολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά  [κρατάμε λίγο τυρί γκούνταγια από πάνω στο τέλος ] και τα ανακατεύουμαι καλά'



Αλοίφουμε τις φέτες του τόστ με βούτυρο από επάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί

 Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από άκρη σε άκρη τις φέτες τόστ με το παραπάνω υλικό και στο τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο από το γκούντα που έχουμε κρατήσει.

 Το βάζουμε στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε το πολύ για 10 λεπτα αέρα να δούμε να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά




 Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε -πραγματικά τέλεια ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Τηγανιά χοιρινή !!!

     Υπέροχο μεζεδάκι για την παρέα με κρασάκι ή μπύρα αλλά και κυρίως γεύμα με ρύζι πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες !!!


Υλικά


1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές

   1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
    1 κ.γλ. ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε στεγνώνουμε και σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά  ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ