Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πατάτες φωλίτσες φανταστικές !!!


 Εντυπωσιάζουμε τους αγαπημένους μας με κάτι διαφορετικό απλό αλλά πολύ πολυ νόστιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!



Υλικά
Για 7 φωλίτσες  στο ειδικό ταψί

2 μεγάλες πατάτες κομμένες λεπτές και ισόπαχες
1 κουτάκι μικρό μέγεθος κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο φυτίνη ή βιτάμ
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή μιξ τυριών
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι


 10 κοκκινόμαυρος πατάτες 1 ¼ κρέμα γάλακτος τυρί παρμεζάνα 1 ½ φλιτζάνι 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι.



 Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες κυκλικές πατάτες -προσέξτε το μέγεθος να χωράει στις φωλίτσες-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι το τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ολα  μαζί.


Με το χέρι γεμίζουμε στρώνοντας ωραία τις πατάτες μέσα στις φωλίτσες ---αφού πρώτα τις περάσουμε τις θήκες στο ταψί με λάδι να μην κολλήσουν--, να δημιουργηθεί ένα σαν  βουναλάκι και τελευταία επάνω επάνω ρίχνουμε λίγο τυρί .



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δοκιμάσουμε με το πιρούνι και να είναι μαλακές οι πατάτες αλλά και  να ροδίσουν από πάνω .

Μην το φοβηθείτε ότι δεν θα βγούν ωραίες ,χρειαζόμαστε μία σπατουλίτσα τις περνάμε γύρω γύρω και βγαίνουν αμέσως καλό είναι το ταψί θήκες να είναι αντικολλητικό κι όχι σαν το δικό μου αλλά και πάλι βγήκαν άνετα.
Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Σημείωση
Μπορείτε να στρώσετε τις πατάτες σε ταψάκι και να συνεχίσετε την υπόλοιπη διαδικασία γίνετε εξ ίσου ωραίο !!!






Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ρεβιθάδα αρωματική φούρνου !!!

 Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε !!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2  κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβύθια



 Τι κάνουμε
Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε  ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα .


 Προσθέτουμε μέσα στα ρεβίθια το κρεμμύδι κομμένο καρέ τον κουρκουμά την σκόνη σκόρδου το αλατοπίπερο το λάδι τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον κύβο τον οποίο τον ξύνουμε με ένα μαχαιράκι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε 1 ποτήρι του νερού νερό και τα καρότα.
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει  τα ρεβίθια.


Πάντα προιόντα Agrino Ελληνικά νόστιμα και βραστερά !!



 Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .


Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 --3 βράσεις .



Σερβίρουμε  προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τσιζκέικ με φρούτα του δάσους !!!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό με καταπληκτική κρέμα γαρνιρισμένο με μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει . Υπέροχο στη γεύση του, πανεύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, θα το απολαύσετε όλη οι οικογένεια και οι καλεσμένοι σας !!!

Υλικά
1 πακέτο και 1/2 μπισκότα digestive
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια το κανονικό μέγεθος το μικρό
1 κρέμα γάλακτος πλήρες προτίμηση στην φυτική το κανονικό μέγεθος
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 πλάκα βιτάμ χρησιμοποιούμε το μισό
1 μαρμελάδα φράουλα ,ή φρούτα του δάσους ,ή ότι σας αρέσει αρκεί να μην είναι πηχτή σε περίπτωση που είναι πηχτή περάστε την με λίγες σταγόνες νερό από το μούλτι!



Eκτέλεση
Πολτοποιούμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το μισό και λίγο παραπάνω βιτάμ ,το ρίχνουμε πάνω στην σκόνη μπισκότα και ανακατεύουμε .Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και καλό είναι σε ταψάκι τσέρκι που ανοίγει και ψήνουμε για 10 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με προσοχή μην μας αρπάξει .Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη πολύ και προσθέτουμε και την αχνη και το τυρί κρέμα χτυπώντας συνέχεια .

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ---> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Το στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα από τα κρύα πλέον μπισκότα το βάζουμε ψυγείο κι όταν περάσει 1 ώρα στρώνουμε την μαρμελάδα μας από πάνω κι έτοιμο !!Υπέροχη γεύση !! Το βάζουμε ψυγείο.





Αν η μαρμελάδα είναι πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει!

Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Aμυγδαλωτά !!!




Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη




Τι κάνουμε
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί«.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!



Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών !!!


Απίστευτη η γεύση τους !!!


Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
1 κολυκυθάκι τριμμένο
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,το οποίο προηγουμένως έχουμε μουσκέψει με νερό και στύψει
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουτάλια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
4-5 φέτες άπαχο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από τη ντομάτα), το ψωμί και τα μυρωδικά.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά.

Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.

Στη συνέχεια τον βγάζουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι, στρώνουμε μέσα μια ροδέλα ντομάτας και μια φέτα τυρί και το κλείνουμε.

Βάζουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ με ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
sidagi.gr

Τυροπιτάκια γρήγορα & πεντανόστιμα !!!



 Απλά τέλεια !!!!

Υλικά
300ml γάλα ζεστό
300 γραμ. Βιτάμ πλάκα
 2 φακελάκια μαγιά ξερή
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κιλά αλεύρι μύλοι Αγίου Γεωργίου



Ετοιμασία ζύμης
Ζεσταίνουμε το γάλα το αδειάζουμε σε μπολ'και προσθέτουμε το βιτάμ ανακατεύουμε να λιώσει-προσθέτουμε τα φακελάκια μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι τα αυγά και το 1 κιλό  αλευρι'
Ζυμώνουμε να πετύχουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη .Κάνουμε μπαλάκια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι  σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ και γεμίζουμε με




Υλικά
1 κούπα τσαγιού φέτα
2  κουταλιές σούπας γιαούρτι
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 αυγό
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι



 Λιώνω 1 κούπα φέτα, γιαούρτι 2 κουταλιές ,1 κούπα κεφαλοτύρι , 1 αυγού ελάχιστο
αλάτι και πιπέρι αν το τρώτε
 κλείνω το μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ σε
λαδόκολλα. Αλείφω με αυγό και γάλα για να είναι αφράτα
ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εγώ έκανα διάφορα σχέδια.
Triantafilenia Lena
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Γύρος σπιτικός εύκολος κι απλός !!!



Υλικά


1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε  λεπτές φέτες
λίγο λάδι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
τσίπουρο λίγο




Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα.
 Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια.

Για να σερβίρουμε
Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!!
Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Πανεύκολο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας & ινδοκάρυδου !!!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Lamington κέϊκ. Ένα απλό κέϊκ βανίλιας, που ετοιμάζετε στα γρήγορα με απλά υλικά, που το απογειώνει η επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδου.

Υλικά συνταγής

    Για το κέικ:

    190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    220 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    3 αυγά
    350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
    250 ml γάλα

    Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου:

    220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.

    Για το κέϊκ:

Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το 1 κ.γ. βανίλιας και τα αυγά, σταδιακά, ένα, ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
    Ανακατεύετε το μπέϊκιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε εναλλάξ με το γάλα [σε 3 παρτίδες, 1/3 των ποσοτήτων τη φορά], συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ. Κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο.
    Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 8 λ περίπου να “ξεκουραστεί”. Το ξεφορμάρετε μετά σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου:

 Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και το 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τη κατεβάζετε από την φωτιά, την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λ περίπου να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
    Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα στη κορυφή και τις 4 πλευρές του κρύου πλέον κέϊκ. Πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο όλες τις αλειμμένες με κρέμα επιφάνειες, πιέζοντας ελαφρώς με το χέρι σας το ινδοκάρυδο πάνω στη σοκολάτα να “κολλήσει”. Το κόβετε σε 8 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά, μπορείτε όταν κρυώσει το κέϊκ σας, να το κόψετε οριζόντια σε 2 ίσα μέρη, να κάνετε διπλή δόση κρέμας σοκολάτας και να στρώσετε με τη μια δόση στο κάτω μέρος του κέϊκ. Το σκεπάζετε, πιέζοντάς το ελαφρώς και συνεχίζετε τη διαδικασία επικάλυψης όλου του κέϊκ.
sintayes.gr
olasimera

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Μελιτζάνες ρολλάκια με σάλτσα ντομάτας !!!


Υλικά

4 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Eλαιόλαδο για το τηγάνι
300 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μπαστούνια ανάλογα με τις φέτες μελιτζάνας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
μπόλικη σάλτσα ντομάτα
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε  τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Στραγγίζουμε καλά και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με ένα κομμάτι τυρί, ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθούν και να μην ανοίξουν
Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  μέχρι η σάλτσα να πήξει, περίπου για 20 λεπτά.

Σάλτσα ντομάτας που την φτιάχνουμε και την φυλάμε για τα φαγητά μας

 12 ντομάτες ή 4 κονσέρβες αποφλοιωμένη ντομάτας /440 γρ.
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη, βασιλικό ή φύλλα μαντζουράνας
αλάτι πιπέρι

Τι κάνουμε

    Βάζουμε τις ντομάτες σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για ένα λεπτό.
    Βγάζουμε από την κατσαρόλα περνάμε για λίγο από κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε.  και ψιλοκόβουμε. Αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας, δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα από αυτά.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
    Βάζουμε τις ντομάτες, το κρασί, τα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά αν χρησιμοποιούμε ντομάτες κονσέρβας ή 35 λεπτά για τις φρέσκες.
    Η σάλτσα μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
    Αν θέλουμε να την κρατήσουμε περισσότερο τη βάζουμε στην κατάψυξη αφού τη χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες.
    Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη 4-5 μήνες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλο !!!



Υλικά μερίδες 4

4 μπουτάκια κοτόπουλου
5 κουτ.σούπας λάδι
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ τσαγιού κρασί 
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ποτήρι νερού  ζεστό νερό [εγώ διαλύω μέσα κι έναν κύβο κότας]
1 δαφνόφυλλο
2 κούπες τσαγιού ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
500 γραμ χυλοπίτες

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα φαρδιά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μπουτάκια για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα .
Στο ίδιο λάδι και κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε μέσα τα μπουτάκια ξανά, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το κρασί μαγειρεύοντας για 5 λεπτά να εξατμιστεί 
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας τον πελτέ τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε και το ζεστό νερό σκέτο η με τον ζωμό να δούμε να σκεπάζοντε σχεδόν τα μπουτάκια και το αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να δούμε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσουμε τις καίμε με λίγο λάδι ή βούτυρο και σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπέροχη σάλτσα κι από ένα μπουτάκι κοτόπουλουυ.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



   





Κοκκινιστό κρέας στην κατσαρόλα !!!


 Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1μικρό πολύ κρεμμύδι σε ροδελίτσες 
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα
5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζ.κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
4 κλωνάρια σέλινο [προαιρετικά]
4 κλωνάρια μαϊντανό [προαιρετικά ]

Εκτέλεση
Το κρέας κομμένο σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το μικρό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα σκόρδα ολόκληρα σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά να μαραθούν .
Ρίχνουμε μαζί την κουταλιά τον πελτέ και ανακατεύουμε
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί .
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοτριμμένες το μπαχάρι,την ζάχαρη τα κλωνάρια ολόκληρα σέλινο μαϊντανό τα οποία όταν μαγειρευτεί το φαγητό τα αφαιρούμε .Συμπληρώνουμε με  1 ποτήρι νερού νερό και το σιγοβράζουμε για 1.30 ώρα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε .Καλή επιτυχία !!!
Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτέςή ρύζι πιλάφι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά!!!




Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Σουφλέ με κοτόπουλο,μανιτάρια μπέικον και τυριά, για εσάς την οικογένειά σας.

Υλικά
•3 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο
•200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
•350 ml κρέμα γάλακτος
•500 γραμ. τυριά τριμμένα [γκούντα, γραβιέρα, κασέρι τσένταρ, κ.λ.π.]
•1 αυγό
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
•1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•αλάτι- πιπέρι
•8-10 φέτες τυρί του τοστ

Εκτέλεση
1.Βράζουμε το κοτόπουλο, σε αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Κρατάμε το ζωμό στη κατάψυξη για άλλο φαγητό.

2.Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λ. ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1/2 λ και κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

3.Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ [25 Χ 35 εκ. περίπου] βάζουμε και το μείγμα, το ισιώνουμε και στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί του τοστ.

4.Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο να μη καεί το τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα, στην κάτω σκάλα του φούρνου. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό, το ξεσκεπάζουμε για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.
http://www.filenades.gr

Έυκολο γλυκό με φύλλα και ινδοκάρυδο !!!


Το γλυκό της τεμπέλας

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (500 γρ)
3 μικρά φακελάκια ινδοκάρυδο ή 1 μεγάλο
250 γρ μαργαρίνη πλάκα λιωμένη

Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη




Πώς το κάνουμε:
Το κάθε φύλλο το αλείβω με μαργαρίνη και ινδοκάρυδο και αφού βάλλω 4 φύλλα τα τυλίγω σε ρολό έτσι ώστε το γίνει μακρύ. Συνεχίζω και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τα ρολά τα κόβω σε πάχος 2 δακτύλων και τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο (όπως το σαραγλί).
Τα ψήνω σε ταψί αντικολιτικό μέχρι να πάρουν χρώμα (γρήγορα παίρνουν) 15 περίπου λεπτά.

Όταν βγουν από τον φούρνο ρίχνω το σιρόπι αφού έχουν κρυώσει λίγο.
Με παγωτό δίπλα είναι υπέροχο !!!!


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας, κρασιού !!!


Μοσχαρίσιες μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα κρασιού, μουστάρδας. Μια απλή συνταγή για μια υπέροχη σάλτσα που αναδεικνύει μια απλή μπριζόλα σε ένα λαχταριστό πιάτο.

Υλικά συνταγής

    4 φιλέτα μοσχαρίσια ή μοσχαρίσιες μπριζόλες
    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    1 κρεμμυδάκι (κατά προτίμηση φρέσκο) ψιλοκομμένο
    1 πιπεριά (κίτρινη ή πορτοκαλί) ψιλοκομμένη
    2 κ.σ. μουστάρδα
    αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο καυτερό πιπέρι
    Για συνοδευτικό:
    πατάτες φούρνου λεμονάτες (δείτε συνταγή εδώ), ή πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι (δείτε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

    Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο ή τις μπριζόλες σας και τα/τις ψήνετε στη γκριλιέρα ή στη σχάρα του φούρνου σας για όση ώρα απαιτείται ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη πιπεριά, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
    Σε μέτριο μπολ βάζετε τη μουστάρδα, κόκκινο καυτερό πιπέρι (όση ποσότητα θέλετε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα), προσθέτετε και τη σάλτσα κρασιού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια παχύρευστη σάλτσα.
    Σερβίρετε τα φιλέτα ή τις μπριζόλες σας, τα περιχύνετε με τη πικάντικη σάλτσα και τα συνοδεύετε με πατάτες φούρνου.
sintayes.gr
olasimera