Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η πιό γρήγορη & πεντανόστιμη πίτσα !!!


 Φτιάξτε την πιο νόστιμη και οικονομική πίτσα σε ελάχιστα λεπτά !!!!
Όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε αποκόμματα αλλαντικών και τυριών σε πολύ χαμηλές τιμές -επίσης το έτοιμο ζυμάρι για πίτσα  έγινε φανταστικό λεπτό νόστιμο τραγανό ούτε να ζυμώνουμε ούτε να λερώνουμε πάγκους !!! Ετοιμάστε την πιο ωραία οικογενειακή πίτσα λοιπόν στο τσακ μπαμ και απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας !!!


 Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσες  alfa.Απίθανο !!!!!
αποκόμματα ατλαντικών-- ή 15 φέτες λεπτοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
αποκόμματα τυριών τα οποία θα τρίψετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη -- ή 300 γραμ τυρί τριμμένο  γκούντα
1  κουτάκι μικρό ψιλοκομμένα μανιτάρια
6  φετούλες μπέικον κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτούς κρίκους  -αν σας αρέσει -- εγώ έβαλα -
Προαιρετικά βάλτε ότι σας αρέσει πχ πιπεριά -λουκανικάκια σε ροδέλες



Σάλτσα
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 με 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο



Τι κάνουμε
Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου το στρώνουμε με λαδόκολλα,το περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι και ανοίγουμε την συσκευασία με την έτοιμη ζύμη όπου έχει δύο τεμάχια μέσα.
Στρώνουμε το πρώτο και με το χέρι το πατάμε να ανοίξει έτσι ώστε να καλύψει το μισό ταψί ,το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο ,έτσι ,ώστε να ενωθούν και να φαίνονται σαν να είναι  ένα .


 Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει 3 λεπτά περίπου .


Κάνουμε με τα δάχτυλά μας λακουβίτσες στην ζύμη και ρίχνουμε στην μέση του ταψιού την σάλτσα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αμέσως μετά απλώνουμε από πάνω από την σάλτσα τα κομματάκια από το ζαμπόν ή γαλοπούλα αν αγοράσετε αποκόμματα ή φέτες από ζαμπόν ή γαλοπούλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί .



 Από πάνω σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί [όσο πιο πολύ τόσο πιο ωραία η πίτσα μας ] και στολίζουμε τέλος με τα κομματάκια μπέικον το ψιλοκομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι που δίνει πολύ ωραία γεύση καθώς ψήνετε ,τα μανιτάρια ,πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες αν έχετε [εγώ δεν είχα αλλιώς σίγουρα θα έβαζα] και γενικά αυτοσχεδιάστε με ότι σας αρέσει περισσότερο.




Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας σε αντιστάσεις ή με αέρα πάνω κάτω με προσοχή μην αρπάξει.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την κόβουμε με το εργαλείο ροδέλα πίτσας και ...την εξαφανίζουμε !!!! Πραγματικά τ έ λ ε ι α !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Οσοι είσαστε εξωτερικό ή δεν βρίσκετε την συγκεκριμένη έτοιμη ζύμη ,ή θέλετε να φτιάξετε εσείς την ζύμη πίτσας πατήστε το λινκ ΕΔΏ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/09/blog-post_26.html

















Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Εκμέκ κανταΐφι με αφράτη κρέμα !!!!



Εύκολο και πεντανόστιμο με αφράτη κρέμα βανίλια και φανταστική κρέμα με ζαχαρούχο!!!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ.φύλλο καταίφι
125 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
100 γρ.φυστίκι αιγίνης ή αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1.500 ml γάλα φρέσκο
1 κουτάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα(160 γρ.)
1 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες απ το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα ξεκινάω με την ζεστή κρέμα.Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.Έπειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατεύω καλά και την αδειάζω σ' ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.Έπειτα την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να γυαλίσει.(Εσείς μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να ρίξετε την κρέμα ζεστή κατευθείαν πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο.Εγώ το κάνω γιατί βγαίνει πιο αφράτη η κρέμα)

-Σε πυρέξ μακρόστενο ή άλλο ταψάκι απλώνω το κανταΐφι και πασπαλίζω με τα ξηροκάρπια (αν βάλω).
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ρίχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο(ας είναι ζεστό) την αφρατεμένη κρέμα.


Χτυπάω στο μίξερ τα μορφατ 5 λεπτά να γίνει διπλάσια η ποσότητα σε όγκο και ρίχνω τις βανίλιες και το ζαχαρούχο.
Την απλώνω όλη πάνω από την κρέμα βανίλιας και κρατάω λίγη για να γαρνίρω στο τέλος.
Γαρνίρω όπως θέλω,εγώ έβαλα κερασάκια γλασέ και τριμμένο αμύγδαλο.
Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!~!~!~!
 Συνταγή από την φίλη  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Χοιρινό στο φούρνο με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια !!!



Ψητό χοιρινό με καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα υπέροχο εορταστικό  πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με τον υπέροχο, τέλειο συνδυασμό του χοιρινού με τα καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια.

Υλικά συνταγής

    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. αλάτι χοντρό [αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας]
    2 1/2 κιλά μπούτι χοιρινό με τη πέτσα του χωρίς κόκκαλο [*]
    2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
    2 κόκκινα μήλα κομμένα σε χοντρές φέτες
    1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) [**]
    λίγα μικρά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
    πατάτες φούρνου για συνοδευτικό [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 210 στον αέρα. Αλείφετε το ρολό μπούτι με το ελαιόλαδο και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε επιφανειακά μόνο τη πέτσα [χωρίς να τη διαπεράσει το μαχαίρι] σε μικρά τετραγωνάκια. Το αλατίζετε γύρω γύρω πιέζοντάς με το χέρι σας το αλάτι ώστε να εισχωρήσει μέσα στις χαρακιές.
    Τοποθετείστε το μπούτι σε ένα ταψί και το ψήνετε για 45 λ γυρίζοντας ανά διαστήματα απ” όλες τις πλευρές για να κάνει κρούστα. Μειώνετε το φούρνο στους 180 β στις αντιστάσεις ή στους 160 στον αέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ.
    Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Τοποθετείτε, περιμετρικά του χοιρινού τις χοντροκομμένες φέτες κρεμμυδιών και καλύπτετε στο χοιρινό με τις φέτες μήλων. Περιχύνετε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τις φέτες μήλου, το ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας μέχρι μέσα.
    Το βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε πάνω από το μήλο τα κλωναράκια θυμαριού. Αφήνετε το χοιρινό για 10 λ να σταθεί και μετά το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε με τα καραμελωμένα μήλα, τα κρεμμύδια και τα πατάτες φούρνου. Περιχύνετε το κρέας με τους ζωμούς του που έμειναν μέσα στο ταψί.

[*] Αν δεν βρείτε έτοιμο ρολό από χοιρινό μπούτι με τη πέτσα του, χωρίς κόκκαλο, ζητήστε από το χασάπη σας να βγάλει το κόκκαλο από ένα μπούτι και να το διαμορφώσει σε ρολό.

[**] Το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.
sintayes.gr
olasimera

Σούπα με πολλά & διάφορα λαχανικά !!!


 Λάχανο σούπα  λόγο κρύου και λόγο αποτοξίνωσης !!!
Συνήθως την κάνω μόνο με τα λαχανικά και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά σήμερα είπα να προσθέσω και κάτι ακόμα!!
Μπορούμε να βάλουμε και κοφτό μακαρονάκι εάν μας αρέσει ή ακόμα και φιδές!
Οπότε μπορείς να την πεις και σούπα "μινεστρόνε
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά της προτίμηση μας.


 Υλικά
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
1 καρότο κομμένο καρεδάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες καρεδάκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά (σε όποιον αρέσει)
1 ντομάτα μικρή κομμένη καρεδακια
Σέλινο χοντροκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1/2 μικρο λάχανο κομμένο σε φετούλες
Αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και ο κύβος)
Πιπέρι
Κριθαράκι (σχεδόν 1 φλιτζ τσαγιού κανονικό μέγεθος)
Κουρκουμά
Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Αν θέλουμε στύβουμε και λίγο λεμονάκι


Ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας
Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα λαχανικά με την σειρά
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι (έως να καλύψει καλά τα λαχανικά) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα τσιγαρίζω με λίγο λαδάκι το κριθαράκι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύω και το αφήνω να βράσει άλλα 15-20 λεπτάκια
Στο διάστημα δεν ανακατεύω έντονα και προσέχω εάν χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι
Δοκιμάζω και το κριθαράκι εάν έχει μαλακώσει και προς το τέλος (κάνα 5 λεπτό) προσθέτω και το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Mπισκοτάκια εορταστικά κι όχι μόνο !!!!


 Υπέροχα πανεύκολα Μπισκοτάκια που αρέσουν σε όλους !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!


Υλικά
120 γρ βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κ.γ. βανίλιας
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κονιακ
Αλάτι
Λίγη μαρμελάδα
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη




Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και τη βανίλια.
Προσθέστε και το κονιάκ.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Τα κόβετε με κουπ καπ...στρώνετε μια μεμβράνη στο πάγκο για να  βοηθάει να τα ανασηκώνετε και να τα τοποθείτε  πάνω στην στρωμένη λαδόκολλα του ταψιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.


Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί, (εγώ τα έκανα με κουπ-καπ με σχέδια).
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακκούβα.
Βάζετε σε κάθε λακουβίτσα λίγη μαρμελάδα και ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή από Vana Zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Γλυκάκι τύπου εκμέκ φανταστικό !!!


 Μία καταπληκτική συνταγή που μου την είπε φίλος ζαχαροπλάστης κι όποτε την φτιάχνω εξαφανίζετε στην κυριολεξία και αρέσει σε όλους !!!

 Συνταγή για ταψάκι σε μέγεθος τούρτας
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες και ψημένο ίσα που να φρυγανιστεί στο φούρνο [δεν θα το χρειαστούμε όλο ]
400 γραμ.σαντιγί Γιώτης [αγοράζω έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο όταν βιάζομαι ]
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
5 κουταλιές φιστίκι Αιγίνης τριμμένο ψιλό
5 κουταλιές αμύγδαλο ψιλοτριμμένο
Αν θέλετε κερασάκια για γαρνίρισμα

ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μερικές σταγόνες λεμόνι
1/2 κουτ.μαστίχα κοπανισμένη ,η μαχλέπι ,προαιρετικά και τα δύο εγώ δεν βάζω αλλά του πάει
.
ΚΡΕΜΑ
1φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης
1 κουταλιά σούπας γλυκό ποτό για ωραίο άρωμα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα



Παίρνουμε το ταψάκι ,η το πυρέξ σε μέγεθος τούρτας ,στρώνουμε να γεμίσει η επιφάνεια όλη με το τσουρέκι αφού πρώτα το έχουμε φρυγανίσει για λίγο στο φούρνο .
Ετοιμάζουμε συγχρόνως το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό ,την ζάχαρη,το λεμόνι ,αν θέλετε προσθέστε λίγη μαστίχα κοπανισμένη ,η λίγο μαχλέπι .Αν και το λεμόνι είναι αρκετό .Το αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει ,μην πήξει πολύ .
Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό το σιρόπι και περιχύνουμε το τσουρέκι που χρησιμοποιούμε σαν βάση για το γλυκό μας.



Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς,και ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία .
Με μία σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την βάση μας.Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την μισή ποσότητα από το φιστίκι και το αμύγδαλο
Ετοιμάζουμε την σαντιγί πάλι όπως αναγράφετε στην συσκευασία ,εκτός αν αγοράσετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .
Στρώνουμε πάλι με την σπάτουλα με προσοχή όλη την επιφάνεια του ταψιού.Μ ε ένα κορνέ κάνουμε σχεδιάκια και στολίζουμε με κερασάκια Ρίχνουμε και το υπόλοιπο φιστίκι και αμύγδαλο από πάνω .Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Aφράτη γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας !!!

Υλικά συνταγής

    600 γρ. τυρί φέτα
    400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
    4 αβγά
    1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή  1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
    Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
sintayes.gr
olasimera

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Μελιτζάνες -μπέικον -γκούντα στον φούρνο - άλλο πράγμα γεύση !!!



 Η γεύση του δεν περιγράφετε με λόγια -να το φτιάξετε όλοι  αξίζει και είναι και πανεύκολο !!!!

Υλικά  για 1 τετράγωνο πυρέξ να χωράει 6 φέτες του τοστ το μέγεθός του

4 μελιτζάνες φλάσκες
12 φέτες μπέικον
12 φέτες τυρί γκούντα σε φέτες  του τοστ
1 κρέμα γάλακτος μεσαίο μέγεθος

Τι κάνουμε

Πλένουμε κόβουμε το κοτσάνι και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν ριγέ  δείτε την φωτογραφία.




Τις βάζουμε στο σουρωτήρι ραντίζοντας με αλάτι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 20 λεπτά περίπου .
Μετά τις στίβουμε με το χέρι και ή τις τηγανίζουμε  η τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε --δοκίμασα και τους 2 τρόπους τηγανητές γίνετε πολύ πιο ωραίο να ξέρετε.





Τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και παίρνουμε το ταψάκι  και στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες .
Από πάνω στρώνουμε μία στρώση μπέικον και από πάνω από το μπέικον μία στρώση τυρί .
Ξανά μία στρώση μελιτζάνες από πάνω μπέικον και από πάνω για τέλος φέτες τυρί.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε πολλές μεριές .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος να πάει παντού  και περιμένουμε 5 λεπτάκια να απορροφηθεί .



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά αέρα -αν το δείτε και πάρει χρώμα από πάνω πριν το χρόνο ψησίματος σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε .


Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε .Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Καλή όρεξη και φτιάξτε το όλοι !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Μελομακάρονα με σοκολάτα - Από τα ωραιότερα!!

 Υλικά

500 γραμμάρια κουβερτούρα
7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού μπράντι
1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
λίγη καρυδόψιχα για να πασπαλίσουμε τα μελιμακάρονα
1 λαδόκολλα για το ταψί
για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση


Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε δύο μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 1/4 φλιτζανιού μπράντι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη,1 κουταλιά του γλυκου μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα.
Ανακτεύουμε όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και σχηματοποιούμε τα μελομακάρονα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν πενήντα μελομακάρονα.
Στρώνουμε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μελομακάρονα με τη σειρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.





Για να φτιάξουμε το σιρόπι

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό,2 φλιτζάνια μέλι,2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 7-8 λεπτά.
Ενώ βράζουν θα δούμε ότι θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε και όταν αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα που πλάσαμε.
Τα αφήνουμε λόγο μέσα στο βραστό νερό για να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει με δύο κουταλιές ηλιέλαιο.
Όταν λιώσει,βουτάμε στα μελομακάρονα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα πασαπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
Τα σοκολατένια μελομακάρονά μας είναι έτοιμα.Kαλή επιτυχία!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Μπακλαβαδάκια με αρωματικό σιρόπι !!!

       
 Υλικά
    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο  
    Αμύγδαλα 250 γρ ψημένα ελαφρώς ψιλοκομμένα  
    Βούτυρο καλό ή μαργαρίνη 200 γρ  
    Κανέλα σκόνη 1 κουτάλι της σούπας  

Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού  
    Νερό 2 ποτήρια του νερού  
    Πορτοκάλι ή μανταρίνι 1/2 ποτήρι νερού χυμό και 2 φλούδες ή 4 από μανταρίνι  
    Λεμόνι χυμό από 1/2  
    Κανέλα για πασπάλισμα
  



Οδηγίες

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας, τα ραντίζουμε ένα – ένα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ( 3 ή 4 φύλλα μαζί) τα τυλίγουμε σε ρολό σφικτό με ομοιόμορφο πάχος. Κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση η μία φέτα από την άλλη και ραντίζουμε με βούτυρο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, τις φλούδες από το πορτοκάλι ή μανταρίνι, αφήνουμε να βράσουν για  7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια  τα βγάζουμε από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο ελαφρώς αμύγαλο ψιλοκομμένο και τα σιροπιάζομαι (έτσι όπως είναι ζεστά).


* Υπάρχουν πολλοί τρόποι τυλίγματος -ο πιό εύκολος είναι να στρώσουμε τα φύλλα να ραντίζουμε με βούτυρο και από το μείγμα ξανά φύλλα βούτυρο μείγμα και αφού τελειώσουμε τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια μπακλαβαδάκια και τα ψήνουμε και μετά τα σιροπιάζομαι .
Άλλος τρόπος είναι να τυλίγουμε σε ρολό να τα κόψουμε να τα ψήσουμε και να σιροπιάσουμε όπως προαναφέρω στην συνταγή .
Κι αυτός που έχω κάνει εγώ αλλά είναι λίγο χρονοβόρος να κάνουμε τριγωνάκια με γέμιση  να τα βάζουμε κοντά κοντά στο ταψάκι να τα ψήνουμε και να σιροπιάζομαι.Όπως και να προτιμήσετε είναι κατπληκτικά!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
       
 

Στριφτοπιτάκια !!!



Τραγανά και πεντανόστιμα !!!

Υλικά

Για 6-8 άτομα

800 γραμμάρια σπανάκι ( καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ( ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ( τριμμένο στον τρίφτη )
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
250 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες



Εκτέλεση

Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια  και τη ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.



Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζετε το μείγμα με το σπανάκι στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.



Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
Βάζετε τις στριφτές στο λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και λάδι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.Kαλή όρεξη !!!

* Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε τα στριφτοπιτάκια με φύλλο που θα ανοίξουμε σπιτικό .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ