Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μηλόπιτα μόνο με 2 υλικά στα γρήγορα !!!




 Μόνο με 2 βασικά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο ένα πραγματικά πολύ γευστικό γλυκάκι στο τσακ μπαμ !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!

Υλικά
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα που έχει 2 φύλλα μέσα
5 μήλα
κανέλα
ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη




Τι κάνουμε
Πλένουμε καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα ραντίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα [η ποσότητα κανονίζετε από εσάς πόσο γλυκιά την θέλετε ]




Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 15 λεπτά να μην υπάρχει υγρό να στεγνώσει εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος όσο είναι το φύλλο προσέχοντας γύρω γύρω να κάνει τοίχωμα μην χυθεί το μείγμα μας απ έξω αλλά και για να την διπλώσουμε όταν την κλείσουμε .





Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου  και τοποθετούμε σουρωτό το επάνω φύλλο .
Με ένα πιρούνι την τρυπάμε πολλές φορές εδώ κι εκεί πάνω στην επιφάνεια όλη .
Κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες από το κάτω φύλλο που προ εξείχαν .


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
Αν αρπάξει από πάνω γρήγορα σκεπάζουμε λίγο με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψηθεί καλά από κάτω.
Την βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει την κόβουμε μέσα στο ταψί σε τετράγωνα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κι αν σας αρέσει και με κανέλα και την εξαφανίζουμε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



*Αν θέλουμε μαζί με τα μήλα που τα μαγειρεύουμε προς το τέλος ρίχνουμε  και μία χούφτα σταφίδες ξανθές ,ακόμα και καρύδι ψιλοτριμμένο -δεν έβαλα τίποτα από τα παραπάνω δεν είχα - βγήκε τέλεια όμως γιατί την έφτιαξα εντελώς ξαφνικά θέλοντας κατι γλυκό και στα γρηγορα -μιά και υπήρχαν μήλα και φύλλο !













Κρεατόσουπα { Ζωμός } αχνιστή & θεραπευτική !!!



 Κρεατόσουπα βάλσαμο για το κρύο !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
3 καρότα μεγάλα
3 πατάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 κλωνιά σέλινο
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας .
Το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει.
Μόλις πάρει κι αφρίζει πετάμε το νερό και βάζουμε ζεστό να το σκεπάζει πάλι.
Προσθέτουμε ή ένα πολύ μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρότερα.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μιάμιση ώρα μέχρι να βράσει πολύ καλά σχεδόν να λιώσει.


Τότε ρίχνουμε τα καρότα της πατάτες το σέλινο το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βράσουν τα λαχανικά πολύ καλά.
Σερβίρουμε με λεμονάκι και απολαμβάνουμε αχνιστή κρεατόσουπα !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κοτόπουλο με μέλι -πορτοκάλι-& γέμιση !!!




 Υπέροχο εύκολο φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ημέρες του χρόνου και πολύ περισσότερο τα Χριστούγεννα αντί γαλοπούλας !!!
Προσωπικά το φτιάχνω Κυριακές και τρελαίνονται όλοι από τις μελωμένες  πατάτες,την πολύ νόστιμη γέμιση, το πεντανόστιμο ζουμάκι του, και το μαλακό κοτόπουλο-ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Υλικά
    1 κοτόπουλο
    1 φλιτζάνι τσαγιού κιμάς
    1 πακετάκι κουκουνάρι
    6-7 κάστανα βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
    1 χούφτα σταφίδες
    1 ξινόμηλο
    1 κουπάκι καφέ ρύζι Καρολίνα
    2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
    1 μικρό κρεμμυδάκι στο τρίφτη
    4-5 συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
    1 ποτηράκι κρασί ρετσίνα
    πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    1-2  λεμόνια
    1 κουταλιά σούπας μέλι
    2 κουτ σούπας μουστάρδα
    χυμό από ένα πορτοκάλι





 Τι κάνουμε

Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε  το βούτυρο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά , πατάμε με το πιρούνι να λιώσει.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια ανακατεύουμε συχνά , και τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι  κρασί.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το κρασί .
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, την σταφίδα, τα κάστανα, το ξινόμηλο σε τετράγωνα μικρά κομματάκια ,και ζεστό νερό ,περίπου 1 1\2 ποτήρι , μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε  αλάτι πιπέρι  και νερό ζεστό αν δεν έχει ζουμί  κι έχει στεγνώσει, περίπου 1 ποτήρι , μόλις αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε το ρύζι,



Μαγειρεύουμε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι, να είναι στεγνή η γέμιση.
Έχουμε πλύνει το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά  ,κλείνουμε το άνοιγμα  η, με οδοντογλυφίδες ,η, με μισό ξινόμηλο,η μία στρογγυλή πατάτα αλλά και μόνο του παραμένει η γέμιση μέσα .
Κόβουμε κυδωνάτες πατάτες,βάζουμε αλάτι πιπέρι λίγο λάδι λεμόνι και ανακατεύουμε καλά Αραιώστε την 1 κουταλιά μουστάρδα σε λίγο νερό  προσθέστε το μέσα στις πατάτες Ανακατεύουμε καλά .
Τοποθετούμε στο ταψί ,η στην γάστρα , στην μέση το κοτόπουλο και γύρω γύρω τις πατάτες.


Έχουμε το χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο λεμόνι χυμό  αραιώνουμε μαζί 1 κουταλιά σούπας μέλι και την υπόλοιπη μουστάρδα και περιχύνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας .Καλή επιτυχία!!Ένα φαγητό λουκουμάκι σκέτο !!!

ΣΗΜ.
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την γαλοπούλα με  μόνη διαφορά ότι την βράζουμε για 3 τέταρτα και μετά ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία .
Αν το ψήσετε  σε γάστρα λίγο πριν το τέλος του ψησίματος  βγάλτε  το καπάκι να ροδοψηθεί.
Αν το  ψήσετε σε ταψί σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και λίγο πριν το τέλος του ψησίματος βγάλτε το να  πάρει χρώμα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μελωμένες καταπληκτικές πατάτες φούρνου !!!


 Απίστευτα νόστιμες απλές πατατούλες για να συνοδεύσουν τα ψητά -μαγειρευτά  σας ,αλλά και  το κυρίως πιάτο με συνοδεία σαλάτας !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

Υλικά

Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1/2 κούπα λάδι ,
1+1/2 λεμόνι τον χυμό,
1 πορτοκάλι τον χυμό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα
1 γεμάτη κουταλιά μέλι
αλάτι και πιπέρι
1 κύβο βιολογικό κύβο κνορ.
2 κιλά πατάτες -η ποσότητα ανάλογα με τα άτομα

Έχουμε καθαρίσει τις πατάτες ,τις κόβουμε κυδωνάτες και πάλι στην μέση για να είναι μικρούλες τα τραβήξουν τον ζωμό.
Τις βάζουμε στο ταψί που θα τις ψήσουμε και τις περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας πολύ καλά με τα χέρια.και προσθέτουμε και μισό με ένα ποτήρι νερό [ανάλογα την ποσότητα πατάτας]
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 190 βαθμούς αέρα και ενδιάμεσα τις ανακατεύουμε  κανά δυο φορές.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν κι έχουν πιεί τα υγρά τους είναι έτοιμες με απίθανη γεύση!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εγώ συνόδευσα με ρολό χοιρινό γεμιστό ψημένο ξεχωριστά !! Τέλειο πεντανόστιμο !!!




* Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 10 λεπτά πιο πριν τελειώσει το ψήσιμο έτοιμα βρασμένα κάστανα που πωλούνται σε συσκευασία στα σούπερ μάρκετ συμπληρώνοντας την γεύση του φαγητού.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Βίδες με ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο !!!



Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό βίδες, ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο. Πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό αλλά και το επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

    500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή φουσίλι
    50 ml ελαιόλαδο
    1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
    5-6 κ.σ. σάλτσα πέστο
    αλάτι πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη
    150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης κομμένο σε κύβους
    2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. η μία)
    150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη)
    200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα (για πίτσα)



Εκτέλεση συνταγής

    Σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 λ ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 ακόμα λ. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λ περίπου.
    Εν τω μεταξύ, βράζετε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετείτε το ράφι στη μέση του φούρνου και λαδώνετε ένα πυρέξ 22-33 εκ. περίπου. Απλώνετε στη βάση του πυρέξ τη σάλτσα πέστο, τη παρμεζάνα και το ανθότυρο. Από πάνω ρίχνετε τις ζεστές στραγγισμένες βίδες και τις ανακατεύετε καλά να καλυφθούν με τη πέστο και τα τυριά.
    Πάνω από τις βίδες, περιχύνετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Αφαιρείτε το φαγητό σας από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.

sintayes.gr
olasimera 
laurafuentes.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η πιό γρήγορη & πεντανόστιμη πίτσα !!!


 Φτιάξτε την πιο νόστιμη και οικονομική πίτσα σε ελάχιστα λεπτά !!!!
Όλα τα σούπερ μάρκετ πουλάνε αποκόμματα αλλαντικών και τυριών σε πολύ χαμηλές τιμές -επίσης το έτοιμο ζυμάρι για πίτσα  έγινε φανταστικό λεπτό νόστιμο τραγανό ούτε να ζυμώνουμε ούτε να λερώνουμε πάγκους !!! Ετοιμάστε την πιο ωραία οικογενειακή πίτσα λοιπόν στο τσακ μπαμ και απολαύστε την μαζί με τους αγαπημένους σας !!!


 Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσες  alfa.Απίθανο !!!!!
αποκόμματα ατλαντικών-- ή 15 φέτες λεπτοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
αποκόμματα τυριών τα οποία θα τρίψετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη -- ή 300 γραμ τυρί τριμμένο  γκούντα
1  κουτάκι μικρό ψιλοκομμένα μανιτάρια
6  φετούλες μπέικον κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτούς κρίκους  -αν σας αρέσει -- εγώ έβαλα -
Προαιρετικά βάλτε ότι σας αρέσει πχ πιπεριά -λουκανικάκια σε ροδέλες



Σάλτσα
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 με 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο



Τι κάνουμε
Παίρνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου το στρώνουμε με λαδόκολλα,το περνάμε με την παλάμη μας με λίγο λάδι και ανοίγουμε την συσκευασία με την έτοιμη ζύμη όπου έχει δύο τεμάχια μέσα.
Στρώνουμε το πρώτο και με το χέρι το πατάμε να ανοίξει έτσι ώστε να καλύψει το μισό ταψί ,το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο ,έτσι ,ώστε να ενωθούν και να φαίνονται σαν να είναι  ένα .


 Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Σε κατσαρολάκι μικρό βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την σάλτσα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει 3 λεπτά περίπου .


Κάνουμε με τα δάχτυλά μας λακουβίτσες στην ζύμη και ρίχνουμε στην μέση του ταψιού την σάλτσα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Αμέσως μετά απλώνουμε από πάνω από την σάλτσα τα κομματάκια από το ζαμπόν ή γαλοπούλα αν αγοράσετε αποκόμματα ή φέτες από ζαμπόν ή γαλοπούλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί .



 Από πάνω σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί [όσο πιο πολύ τόσο πιο ωραία η πίτσα μας ] και στολίζουμε τέλος με τα κομματάκια μπέικον το ψιλοκομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι που δίνει πολύ ωραία γεύση καθώς ψήνετε ,τα μανιτάρια ,πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες αν έχετε [εγώ δεν είχα αλλιώς σίγουρα θα έβαζα] και γενικά αυτοσχεδιάστε με ότι σας αρέσει περισσότερο.




Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας σε αντιστάσεις ή με αέρα πάνω κάτω με προσοχή μην αρπάξει.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την κόβουμε με το εργαλείο ροδέλα πίτσας και ...την εξαφανίζουμε !!!! Πραγματικά τ έ λ ε ι α !!! Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Οσοι είσαστε εξωτερικό ή δεν βρίσκετε την συγκεκριμένη έτοιμη ζύμη ,ή θέλετε να φτιάξετε εσείς την ζύμη πίτσας πατήστε το λινκ ΕΔΏ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2016/09/blog-post_26.html