Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αυτήν την σπιτική Νουτέλα πρέπει να την δοκιμάσετε !!!

Φίλοι μου αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Είναι εύκολη, γρήγορη και σίγουρα πιο υγιεινή . Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα για προϊόντα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι ;  και το κυριότερο’ γιατί να δίνουμε στα παιδιά μας προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης γεμάτα ζάχαρη , χρώματα και συντηρητικά ;  Εγώ σίγουρα όχι.
Χρησιμοποίησα λάδι καρύδας και πραγματικά η γεύση είναι φανταστική.
Εσείς που αγαπάτε την καρύδα χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και θα με θυμηθήτε. Εάν πάλι δεν είστε και τόσο «φίλοι» της , τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο .Είναι καταπληκτικό !!


 
Υλικά:

* 1 κούπα καβουρδισμένα φουντούκια
* 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
* 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
* 1 ζαχαρούχο γάλα
* 3 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο
* 1/2 κουτ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
* ¼ κουτ. γλ. αλάτι


Εκτέλεση:

Πρώτα λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το λάδι, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το άλεσμα έως ότου το μείγμα είναι όσο το δυνατό λείο.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στην πάστα φουντουκιού.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κρεμώδη μείγμα .
Διατηρούμε τη νουτέλα σε γιάλινο βάζο, σε θερμοκρασία δωματίου.



Μπόνους: Αφού αδειάσουμε τη νουτέλα σε βάζο, ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα στο μπλέντερ. Χτυπάμε για λίγο και μπούμ….ένα σοκολατούχο γάλα.

Από  http://mygreekitchen.gr

Refreshing Delicious Chocolate Milk with Real Cocoa
Από My Greekitchen ---  

Σπιτικό ψωμάκι μπύρας με φέτα και ελιές !!!

ΨΩΜΙ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
Υλικά:

* 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
*330 ml μπύρας
* 150 γρ. φέτα, τριμμένη
*1/3 κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
*1/2 κουτ. γλ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, και βάζουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα, 25-12cm.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι .
Ρίχνουμε τις ελιές και τη φέτα την ρίγανη  και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε .
Τις επόμενες 2 ημέρες το ψωμί μας είναι ακόμη καλύτερο.
Από
My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr



Μπράουνι με κρέμα τσίζκεικ !!!

 Ένα αφράτο μπράουνι μαζί με μια εύκολη κρέμα τσίζκεικ κάνουν το απόλυτο Τσίζκεικ με βάση Μπράουνις!

Υλικά:

* 1 φλιτζάνι βούτυρο
* 1 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
* ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
* 2 αυγά
* 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
* ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 454 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

* 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. και βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατέυουμε καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.»
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέυουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη . Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε άλλο μπώλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα έως ότου σταθεροποιηθεί.
Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρι κρέμα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατέυουμε και απλώνουμε πάνω απο τη βάση brownie.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Από My Greekitchen     

 http://mygreekitchen.gr

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες !!!

 Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες!!!
Υλικά:

* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ

-*½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα

*1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

*12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ

*1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ

*ζάχαρη άχνη -την χτυπάμε με την σαντιγί ποσότητα όσο γλυκό το θέλουμε

*1 Κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4


Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ξεχωριστά την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και την σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ ακολουθώντας τις οδηγίες από τις συσκευασίες.

Στήν κρέμα ρίχνουμε τα 2/3 από τις φράουλες και ανακατέυουμε με κουτάλι.

Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.

Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .
Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

 Από
http://mygreekitchen.gr
                                        My Greekitchen - 


Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πίτσα από τα χεράκια μας !!!

 Σπιτική πίτσα στα γρήγορα !!! Δεν υπάρχουν λόγια ... !!!!
 Πολύ ωραία λεπτή τραγανή ζύμη !!


ΖΥΜΗ
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
40 γραμ.κρέμα γάλακτος αν δέν έχετε βάλτε γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι  μαγιά Γιώτης.

ΣΑΛΤΣΑ
1/2 κουτάκι σάλτσα πουμαρό η 1 γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη


ΥΛΙΚΆ ΠΙΤΣΑΣ Ανάλογα το ταψί εγώ χρησιμοποίησα το ταψί του φούρνου.

12 φέτες γαλοπούλα βραστή ,η,ζαμπόν
400 γραμ. τυρί τριμμένο γκούντα έβαλα τριμμένο κασέρι
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
7 φέτες μπέικον κομμένες μακρόστενα κομμάτια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια  πλυμένα και στραγγισμένα καλά.



 ΖΥΜΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι ,σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό [προσοχή όχι καυτό] βάζουμε την μαγιά να διαλυθεί ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναανακατεύουμε.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υλικό του νερού ,μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβουμε  στο ζύμωμα.Την κάνουμε την ζύμη μας μία μπαλίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.



ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί σαν της φωτογραφίας το πασπαλίζουμε όλο με λίγο αλεύρι να πάει παντού .Βάζουμε στην μέση την μπάλα  ζύμης και με το χέρι ,αλλά ακόμα πιο εύκολα με τον ειδικό πλάστη ροδέλα ανοίγουμε την ζύμη να καλύψει ολόκληρο το ταψί μας .Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες ελαφρές και με ένα κουτάλι  πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.






Τώρα εγώ βάζω κατ΄ευθείαν από πάνω το τριμμένο γκούντα γιατί λιώνει και πάει μέσα στην ζύμη κι είναι πιο νόστιμη ,μετά απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν ,το μπέικον,την πιπεριά,τα μανιτάρια ,αν έχει περισσέψει καθόλου τυρί πασπαλίστε το από πάνω .


Έχουμε προ θερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και ψήνουμε περίπου για 20 με 30 λεπτά ,με το μάτι καταλαβαίνουμε όταν είναι έτοιμη ,καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Λουκουμάδες από τους ωραιότερους !!!

 Το πιο ωραίο οικονομικό γλυκάκι !!! Από τους ωραιότερους λουκουμάδες !!
 Αφράτοι,πεντανόστιμοι . Είναι πανεύκολοι και υπερτέλειοι!

 Υλικά

210 γραμ αλεύρι 
50 κορν φλαορ 
1 πρέζα αλάτι 
1 κ.σ. μέλι 
15 γρ μαγιά νωπή 
220 γρ νερό









 Πατήστε το link να δείτε τον πανεύκολο τρόπο που θα τους ετοιμάσετε σε βίντεο -κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ -- https://youtu.be/akatZss-X8g

Κιχί με κασέρι !!!


Το κασέρι είναι ένα τυρί που σε όποια πίτα και να μπει της δίνει μοναδική νοστιμιά !!!

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
2 αυγά
6 κ.σ κρασί λευκό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. νερό

Για τη γέμιση
500 γρ. κασέρι πικάντικο τριμένο στο χοντρό τρίφτη
1 αυγό χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το τριμμένο κασέρι, το αυγό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.



Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε ένα κρατήρα. Στο κενό ρίχνουμε τα αυγά, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.
Με τα δάχτυλα μέσα φέρνουμε το αλεύρι προς τα μέσα μέχρι να μουσκέψει όλο και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα.


Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μία αφράτη ζύμη που να μη κολάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία ίσια επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε τη ζύμη.
Με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε 6 ίσα κομμάτια.
Με το πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο, περίπου 6 εκ πλάτους και 60 εκ μήκους.



Κατά μήκος του φύλου, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση και με τα δάχτυλα μας βρέχουμε την απέναντι πλευρά του ελαφρά με νερό.
Κλείνουμε το φύλο σε μορφή ρολού, αφήνουμε τη πλευρά που έχουμε βρέξει από την εξωτερική πλευρά και τη πατάμε για να κλείσει καλά.
Τυλίγουμε το ρολό σε σχήμα σαλιγκαριού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.


Τηγανίζουμε τα κιχί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής 
κατεργάζεται

Φανταστικά Lemon Bars!!!

Φανταστικά Lemon Bars!!! Μία συνταγή εύκολη, πεντανόστιμη με έντονη τη γεύση του λεμονιού και πάνω απ' όλα οικονομική! 

 Για τη βάση 
250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ Μπισκότα Παπαδοπούλου
10 κ.σ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κοφτές κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κοφτές κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 κοφτό κ.γ κανέλα ή γαρύφαλλο τριμμένο

Για τη γέμιση

128 γρ. αλεύρι (1 φλ.)
235 ml χυμό λεμονιού (1 φλ.)
400 γρ. ζάχαρη (2 φλ.)
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (350 γρ αυγών)
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου
Για τη βάση

Βγάζουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και παίρνουμε 2 κοφτές κ.σ. 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τη κανέλα ή το γαρύφαλλο το βούτυρο λιωμένο και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπάμε λίγο ακόμα στο μούλτι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μακρόστενο ταψί 25 Χ 34 εκ. απλώνουμε αντι-κολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου, το απλώνουμε και το πατάμε για να ισιώσει με τη κήλη πλευρά του κουταλιού της σούπας. 

Για τη γέμιση

Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε μπάρες.
Καλή επιτυχία !!


Συνταγή από την φίλη
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική πεντανόστιμη σάλτσα για όλα τα φαγητά !!!

Για μακαρονάδες και πίτσες κι οπουδήποτε χρειάζεται ντομάτα!!
Δεν έχω ξανά κάνει ωραιότερη σάλτσα στην ζωή μου!!Βασικά δεν είχα κάνει ποτέ μου -τέλεια να την δοκιμάσετε !!!

Υλικά
Ντομάτες ποσότητα να γεμίσει μία κατσαρόλα 4 λίτρων
6 κρεμμύδια
1/2  ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές κοφτές σούπας αλάτι
ελαιόλαδο

 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα 4ρων λίτρων την γέμισα με ντομάτες που είχα κόψει στο μούλτι μαζί με τις φλούδες της την έβαλα στην φωτιά και την άφησα.
Όταν είχαν φύγει σχεδόν τα πολλά πολλά υγρά,έλιωσα στο μουλτι μου 6 μεγάλα κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό τα έριξα στην κατσαρόλα μου μαζί με 4 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας αλάτι και έριξα και έξτρα λάδι μέσα στην κατσαρόλα μου.
Τέλος την άφησα αρκετή ώρα να βράζει τόσο όσο να στεγνώσει καλά και να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Άναψα τον φούρνο μου έβαλα τα βάζα μου στους 100 βαθμούς για 7-10 λεπτά για να γίνει η αποστείρωση των βάζων και τα καπάκια τους τα έβρασα σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό για 10 λεπτά,έριχνα την σάλτσα μέσα στα βάζα κάλυπτα με λάδι και με μια τσιμπίδα έπαιρνα τα καπάκια από το νερό και έκλεινα με μια πετσέτα με γρήγορες κινήσεις και τα γυρνούσα τούμπα όπως επιβάλετε!!Δεν υπάρχει τέτοια γεύση είναι πικάντικη σάλτσα με πολλά αρώματα και γεύση!!

Συνταγή Αναστασία Μέλιου  και από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αναποδογυριστή μηλόπιτα !!!

 Αυτή η μηλόπιτα είναι  εύκολη,αφράτη με καραμελωμένα μήλα !!!

Υλικά

    200 γραµ. μαργαρίνη με βούτυρο
    1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
    4 αυγά
    1 βανίλια
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    1 φλ. γάλα
    500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
    1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
    2 μήλα κομμένα σε καρέ
    2-3 κ.σ κονιάκ
    1 κ.σ. κοφτή κανέλα

    Για το ταψί
    150 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο μαλακή
    150 γραμ. Ζάχαρη κρυσταλλική
    3 μήλα κόκκινα
    1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
    λιγο βούτυρο για το άλειμμα




                         
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες μισοφέγγαρα.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 32 εκατοστά στρώνουμε πρώτα αντικολητικό βουτυρωμένο χαρτί με τα 150 γραμ βούτυρο κι έχουμε από πάνω πασπαλίσει την ζάχαρη τα 150 γραμμάρια κι από πάνω ακουμπάμε τα κομμένα σε φέτες μήλα κυκλικά.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα- ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της μηλόπιτας.
Σε ένα μπολ, κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ.
Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχαρα.
Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε τη μαργαρίνη για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα.Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι με το γάλα. 
Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.-προαιρετικά-πολλές φορές δεν βάζω.
Με μία σπάτουλα απαλά, ανακατεύουμε το μείγμα να ενσωματωθούν  τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα .Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς -ανάλογα την κουζίνα σας.
Ελέγχουμε πρώτα το εσωτερικό του με μία οδοντογλυφίδα, και δούμε ότι ψήθηκε.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα. Αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα προαιρετικά.
Εάν ψήσετε σε αέρα, χαμηλωστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς C, και ψήστε στη μεσαία σχάρα.Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
foto Gogo Samiou

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο φρικασέ !!!


Κοτόπουλο φρικασέ -θυμίζει έντονα μαγειρίτσα -πεντανόστιμο !!!

Υλικά :

    1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 μικρό κοτόπουλο
    2μαρούλια μεγάλα
    1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1πράσο ψιλοκομμένο
    4με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    2κύβους λαχανικών
    Ελαιόλαδο
    2αυγά
    1κούπα χυμό λεμόνι
    Αλάτι και πιπέρι
    100 γρ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά)




Εκτέλεση :

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μεγάλους κύβους (το φιλέτο) ή σε μικρά κομμάτια (το κοτόπουλο) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι τους κύβους λαχανικών και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα χοντροκόβουμε, τα ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμη ½ ώρα. Σε αυτό το σημείο, περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε την σούπα. Μόλις δούμε ότι έγινε η σούπα την αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά ολόκληρα με το σύρμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα σούπας βγάζουμε ζωμό από  την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζουμε σιγά σιγά στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Σερβίρουμε  και απολαμβάνουμε!!Καλή όρεξη !!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.






Κρέμα σοκολάτα με γέμιση 7day's και φράουλες!!!

Απόλυτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι !!!
________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί 160γρ άνθος αραβοσίτου γευση σοκολάτας(όχι στιγμής)
750ml γάλα εβαπορέ
1100ml νερό
15 κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1συσκευασία mini rolls 7day's
Φράουλες
Σιρόπι βύσσινο
(οι ποσότητες κατά προτίμηση)




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και την ζάχαρη και κρατάμε μια φλυτζανα απο το νερό να αραιωσουμε το άνθος αραβοσίτου.Μόλις ζεσταθεί το γάλα αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα της φλυτζανας με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις πήξει είναι τέλεια! 



Τώρα ρίχνουμε το μισό μείγμα κρέμας σοκολάτας σε φόρμα του κέϊκ το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο (περίπου δεκαπέντε λεπτά) και προσθέτουμε τα ρολακια μετά σιγά σιγά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε ψυγείο για 3ώρες.Ξεφορμαρουμε στολίζουμε με φράουλες και ρίχνουμε το σιρόπι βύσσινο.Καλή επιτυχία !!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Τάρτα σοκολάτα !!!

Νοστιμότατη τάρτα ψυγείου που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Οσοι αγαπούν τη σοκολάτα θα την λατρέψουν !!!

ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
_______________
1αβγό
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
125γρ βούτυρο
2βανιλιες
2κουταλιές τής σούπας νερό
1ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλεύρι για όλες τής χρήσεις( όσο πάρει.Περίπου στα 200γρ)
Λίγο αλάτι

Για την κρέμα:
_______________
2κουβερτουρες
2ποτήρια γάλα εβαπορέ
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
2αβγά
2βανιλιες
100γρ βούτυρο
1 ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο(παγωμένο),το αυγό,την ζάχαρη,τήςβανιλιες,το γάλα λίγο αλάτι και το νερό,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακια είναι έτοιμη.Αλείφουμε την ταρτιερα με βούτυρο και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι στην ταρτιερα και ψήνουμε για20 λεπτά περίπου.Τώρα για την κρέμα:σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα το βούτυρο την σοκολάτα τής βανιλιες,την ζάχαρη πάντα σε χαμηλή φωτιά.Σε ενα μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με λίγο από το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλαουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξη.Αφού λοιπόν ψηθεί η τάρτα. και κρυώσει απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτας αφού κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες.Γαρνίρετε με φρούτα η σαντιγί εμπορίου,η αλλιώς χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη για ακόμα καλύτερη σαντιγί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!

Το παγωτό από τα χεράκια μας που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά:

1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης
(περιεχόμενο των 2 φακέλων)
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
Πραλινα φουντουκιου
Ξηρούς καρπούς
Σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην Πραλινα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση)

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει!Προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το εβαπορέ.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.(Μπορείτε να προσθέσετε και την πραλινα φουντουκιου να ομογενοποιηθει μαζί.Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ!
Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).
Καλή σάς επιτυχία! 
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Μακαρονόπιτα !!!



Εξαφανίζετε αμέσως !!!!
____________________
ΥΛΙΚΑ:Για το ζυμάρι.
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
1κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει
Για την γέμιση.
350γρ μακαρόνια βρασμένα(ότι μας αρέσει)
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
250γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κύμινο και λίγη ζάχαρη.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό(κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια ,το μπέικον,τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.