Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Γαύρος μαρινάτος !!!



Ο καλύτερος μεζές για την ρακή κι όχι μόνο  !!

Εκτέλεση!
Σαν αρχή  φιλετάρουμε τον γαύρο! Γίνετε πολύ εύκολα! Το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ αφού το σουρώσουμε πρώτα! Βάζουμε μια στρώση γαύρο μια στρώση αλάτι χονδρό μέχρι να τελειώσει ο γαύρος! Το αφήνουμε για 2 ώρες! Το ξεπλένουμε ελαφρά! Κατόπιν βάζουμε ξύδι μέχρι να τον καλύψει! Το αφήνουμε πάλι άλλες 2 ώρες ! Το σουρώνουμε για μισή ώρα! Και μετά βάζουμε ότι μας αρέσει! Εγώ έβαλα κόκκους μαύρου πιπεριού! Χοντροκομμένο σκόρδο! Ρίγανη και δενδρολίβανο φρέσκο! Και λίγα φύλλα δάφνης! Φτιάξτε το! Είναι υπέροχο!

Dimitra Savvaki‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμμυδοντολμάδες γεμιστοί με ρύζι & χοιρινή πανσέτα !!!


Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και φυσικά θα πάρετε τα εύσημα από όλους στην οικογένεια.

Υλικά
Κρεμμύδια μεγάλα τουλάχιστον 15
Ρύζι καρολίνα
1 Κιλό πάνσετα χοιρινή
Αλάτι, πιπέρι και λάδι.



Χαράζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε τόσο όσο να  ανοίξουν τα φύλλα τους για να μπορέσουμε να τα πάρουμε.
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε την πάνσετα και τις φαρδουλές από τα κρεμμύδια μάτσα βρασμένα που έχουν μείνει με λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και το ρύζι.
Τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε με 'ενα ποτήρι νερό περίπου 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα φύλλα μας τα βάζουμε σε ένα ταψί και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από την πάνσετα .
Ρίχνουμε νεράκι μέχρι τη μέση και λίγο λαδάκι από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και να πάρουν χρώμα από πάνω.
Το ψήσιμο διαρκεί 1 ώρα στους 240 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!
Krista Mark - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολιοί στον φούρνο !!!


Εύκολο υγιεινό  και πεντανοστιμο φαγητό !!


Υλικά 
ψάρια κολιοί
αλάτι πιπέρι ρίγανη
Σκόρδο 
Μπόλικο λεμόνι
λίγο νερό 



Σε ένα ταψάκι έβαλα τα ψαράκια  έριξα,αλάτι,ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη,σκορδάκι,μπόλικο λεμόνι και ελάχιστο νεράκι!!!
Εψησα στον αέρα στους 250 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου!!!
Τα συν'οδεψα με μία σαλατούλα εποχής !!! Καλή μας όρεξη!!!

Μαρία Χατζηφωτίου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Καταπληκτική τούρτα νουτέλα !!!


Πρέπει να την δοκιμάσετε είναι απίθανη !!! Είναι απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
-Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
-Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνω και το μέλι.
Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαινά της τούρτας.
Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνω με τη γκανάζ και καλύπτω και τα πλαινά της τούρτας.
Για να κάνω τις ροζέτες σαντιγί χτύπησα 1 φακελάκι γκάρνι σκόνη σοκολάτα με 200 ml γάλα κρύο.και πασπάλισα με φλούδες σοκολάτας,μπήγοντας και κερασάκια γύρω γύρω!!!


Dimitra Dkv- συνταγή Σόφη Τσιώπου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake με πραλίνα Σοκολάτας !!!



Άλλη μια δοκιμασμένη συνταγή που θέλω να μοιραστώ μαζί με όλους εσάς τους φίλους της σελίδας μου.
Το cheesecake είναι ένα γλυκό που το αγαπάμε οι περισσότεροι....Αυτή η συνταγή θα σας μαγέψει....

Υλικά:
60 γρ βούτυρο λιωμένο,300 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας,600 γρ μασκαρπόνε( τυρί κρέμα),500 γρ πραλίνα φουντουκιού( τύπου μερέντα η νουτελα).

Για τη Γκαναζ πραλίνα φουντουκιού:
100 γρ κρέμα γάλακτος,200 γρ πραλίνα φουντουκιού.




Εκτέλεση:
Αλέθομαι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπισκότο.Να γίνει σαν βρεγμένη άμμο.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.απλώνουμε το μείγμα στο πάτο πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε το μασκαρπόνε στο μίξερ,μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει(2-3 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο μπισκότο και απλώνουμε. Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.

Για τη Γκανάz της πραλίνα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος.Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ,μόλις πάρει βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στη πραλίνα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε επάνω στο γλυκό μας.Καλή επιτυχία!
Mary Toumazou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Sokolatakaifantasia.

τυρόπιτα στο τσακ μπαμ !!!




Είναι ένας πολύ εύκολος  και γρήγορος τρόπος να φτιάξουμε τυροπιτούλα τραγανή !!!

Υλικά
1 φύλλο
200 γραμ φέτα
λίγο πιπέρι
λίγο λάδι







Ανοίγουμε την συσκευασία που έχει μέσα 2 φύλλα χωριάτικα σουρωτά και λαδωμένα .
Αφήνουμε μέσα στο ταψάκι της συσκευασίας το ένα φύλλο .
Με το χέρι τρίβουμε την φέτα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπεράκι.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε στην μέση λίγο λαδάκι.
Απλώνουμε με το χέρι να καλύψει όλη την επιφάνεια.




Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο 180 βαθμούς αέρα και ψήνουμε μέχρι να δούμε να πάρει χρώμα .Είναι μία πολύ ωραία νόστιμη λύση !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μπαμπάδες με κρέμα σαντιγί !!!




 Εδώ δεν υπάρχουν λόγια !!! Δοκιμάστε το !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού




ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ’ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.( χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένεςο   -εγώ έχω με σχέδιο μισοφέγγαρο --και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 7 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.


-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα το καπάκι από πάνω σχεδόν στην μέση .(δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ
Εγώ τα πασπάλισα  με λίγο φιλέ αμυγδάλου που αφού το περάσω λίγο στο φούρνο ή στο τηγάνι με λίγο βούτυρο το πασπαλίζω από πάνω !!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!

Η συνταγή είναι της φίλης Σόφης Τσιώπου με ελάχιστες αλλαγές δικές μου  -τα φτιάχνω συχνά και είναι τέλεια !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου λεμόνι κεράσι !!!


Δροσιστικό, ελαφρύ με πλούσια κρέμα και σούπερ γλικόξυνη γεύση !!! Είμαι σίγουρη πως αφού το δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλυκό.  Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά:

*2 πακέτα πτι μπέρ
*1 λίτρο χυμό λεμόνι + 1 κούπα
*1 λίτρο χυμό κεράσι + 1 κούπα
*14 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ  




Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μακρόστενο σκεύος βάζουμε μια σειρά πτι μπέρ.

Κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ένα χυμό και σιγοβράζουμε .
Στην έξτρα κούπα χυμό διαλύουμε 7 κουτ. κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο χυμό που βράζει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατέυουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
Ξεχωριστά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τον άλλο χυμό.
Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν ελαφρώς
Πολύ προσεκτικά αδειάζουμε πάνω από τα πτι μπέρ τη μία κρέμα, και βάζουμε από πάνω άλλη μια σειρά πτι μπέρ.
Αδειάζουμε από πάνω και τη δεύτερη κρέμα, στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε το σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο.Kαλή επιτυχία !!!

Από την φίλη My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

Σουφλέ σοκολάτας !!!



Εύκολη λαχταριστή συνταγή .Τα σουφλέ ενώ έχουν ψηθεί παραμένουν ζουμερά στο εσωτερικό τους και ξεχειλίζουν σοκολάτα.Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του!!

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ
100 γρ.ζάχαρη
100 γρ.αλεύρι
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας (ή Caotonik ή Hemo) προαιρετικά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κ.σ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Σ ‘ένα μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά,τα αυγά και το γάλα και ανακατεύω καλά μ’ένα σύρμα.Προσθέτω και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω να ενωθεί στο μίγμα.
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης για σουφλέ,μοιράζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 8’λεπτά μόνο.

Ξεφορμάρω περνώντας ένα μαχαιράκι γύρω γύρω απ το φορμάκι και αναποδογυρίζω σε πιάτο.
Σερβίρω με παγωτό της αρεσκείας μας.

.Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί !!Καλή επιτυχία !!!

Tην συνταγή την έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια φούρνου !!!

Το αγαπημένο μας παραδοσιακό φαγητό ως επί το πλείστον μαμαδίστικο  κάτι Κυριακές... !!!

ΥΛΙΚΆ
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ψίχα από 2 φέτες ψωμί σύν 3 φρυγανιές το μουσκεύομαι και το στίβουμε καλά
1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
αλάτι-πιπέρι -1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3 ντομάτες ώριμες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλεύρι


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε,κιμά,ψωμί,αβγό.κύμινο,σκόρδα,αλατοπίπερο,κρεμμύδι,λίγο νεράκι [1 φλυτζανάκι του καφέ] και 2-3 κουταλιές σούπας λάδι,ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα τεταρτάκι να ενωθούν τα υλικά.
Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας για να μην μας κολλάνε .Τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λαδάκι ,τα βάζουμε στο πιάτο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι που τηγανίσαμε [έχει την νοστιμιά του] ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες τριμμένες ,την κουταλιά τον πελτέ,λίγο αλάτι,πιπέρι,την κουταλίτσα ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας ,και 1 σκελίδα σκόρδο πολύ πολύ ψιλοκομμένη προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό.




Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά προς δυνατή.Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι ,η πυρέξ,ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ,μόλις περάσει η μισή ώρα βάζουμε την αν΄τίσταση του φούρνου μας στον αέρα από πάνω και αφήνουμε να ροδίσουν ,αν δεν έχετε αέρα στο φούρνο στο γκριλ λίγο στο τέλος για 5 -10 λεπτά θα το δείτε να πάρει χρώμα .Αν δείτε ότι κατά την διάρκεια που ψήνονται χρειαστούν νεράκι προσθέστε λίγο -λίγο ζεστό μην κόψετε την βράση τους .Σερβίρονται με μακαρόνια,πατάτες τηγανιτές ,η με ρυζάκι ,ακόμα και σκέτα για μεζεδάκι!! καλή σας όρεξη γίνονται πεντανόστιμα!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Λουκουμάδες !!

Λατρεία !!! Αφράτοι τραγανοί τέλειοι !!!

Κομμάτια: 30-40

Υλικά

    500 γρ. αλεύρι, κατά προτίμηση «σκληρό»
    500 γρ. νερό χλιαρό (όχι καυτό!)
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. ζάχαρη
    20 γρ. μαγιά νωπή
    μέλι για το μέλωμα
    λάδι για το τηγάνισμα
    καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
    κανέλα για το πασπάλισμα




Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.




Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι (δηλαδή με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι). Άλλος τρόπος είναι παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας χυλό τον βάζουμε στην ανοικτή παλάμη την κλείνουμε σαν γροθιά και πάλι με το κουτάλι παίρνουμε αυτό το μείγμα που θα βγει από πάνω από τον αντίχειρα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι --πιστεύω να το καταλάβατε όπως σας το είπα -- το κουτάλι κάθε φορά θα το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό που θα έχουμε κοντά .Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντας τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και πασπαλισμένους με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια ή σουσάμι κι αν είναι καλοκαιράκι βάζουμε και παγωτάκι δίπλα !! Φτιάξτε τους κι απολαύστε !!!

Tip
Αν θέλουμε να τους σερβίρουμε ως αλμυρό κέρασμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό μπαχαρικά και ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας π.χ. ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι κ.ά. Στο σερβίρισμα τους πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


Την συνταγή την έφτιαξα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φράουλα σορμπέ απολαυστικό !!!

Δροσερό και απολαυστικό !!!

Υλικά Συνταγής

    500 γραμμ. φρέσκιες φράουλες
    170 γραμμ. ζάχαρη
    170 γραμμ. νερό
    1/4 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.

Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι και το λεμόνι στις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει. Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.

Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.

Συμβουλή

Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

Την συνταγή την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα με μαστίχα !!!

Θα το φτιάχνετε συχνά !!!

Υλικά

    500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    500 γρ. γάλα πλήρες
    120 γρ. ζάχαρη
    4 γρ. κρύσταλλοι μαστίχας
    15 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα

   

Διαδικασία
Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό το οποίο βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κοπανίζουμε τη μαστίχα στο γουδί με 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και, όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 45°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή δοκιμάζουμε στα χείλια μας - πρέπει να το νιώθουμε ζεστό), προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Οταν το μείγμα κοχλάσει, προσθέτουμε τις ζελατίνες (καλά στυμμένες), ανακατεύουμε με σπάτουλα, κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά. Για πιο λείο αποτέλεσμα, ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 ατομικά μπολ ή φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να πήξουν καλά. Ξεφορμάρομαι τις πανακότες βυθίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορμάκι σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο.

Την συνταγή την έφτιαξα από τις γλυκές ιστορίες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί !!!

Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για το ουζάκι σας.Πρόκειται για έναν από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες,
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο θα σας αρέσουν πολύ !!

Υλικά συνταγής

    10-12 πιπεριές Φλωρίνης
    250 γρ. τυρί φέτα μπορείτε να το μοιράσετε σε ίσα μέρη φέτα -ανθότυρο
    2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
Τριμμένο μαλακό τυρί
    αλάτι – πιπέρι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

    Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στην μέση να ανοίξουν , Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
    Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι.
 Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού παίρνετε από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
    Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί  και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πράσινες ή κέρατο  πιπεριές  ανάμικτες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Greek Lovers Pizza με τη ζύμη από γιαούρτι & αλεύρι!!!


Λεπτή ζύμη ιταλική!!! Μοσχομύρισε όλη η γειτονιά !!! Δοκιμάστε τη ζύμη και εσείς!!!


Η πιο γρήγορη και εύκολη ζύμη για Πίτσα!!!



Συνταγή εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μια κούπα γιαούρτι με μία κούπα αλεύρι,αν χρειασθεί βάζουμε λίγο παραπάνω μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 160 βαθμούς και αρχίζουμε και στρώνουμε με ότι θέλουμε.


Λίγη σάλτσα με σκόρδο διάφορα τυριά,γαλοπούλα,Μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
 Έβαλα ντομάτα σάλτσα, φέτες ντομάτας, φέτα, κρεμμύδια, ελιές και ρίγανη. Όταν την έβγαλα από το φούρνο έριξα και λίγο ελαιόλαδο

Καλή μας όρεξη!!!
Marilena Pappa - Μαρία Χατζηφωτίου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ