Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Aυγά με ζαμπόν,τυρί αλλοιώς ...!!!


Υπέροχο για πρωινό κι όχι μόνο -με μία σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες χορτατικό γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά !!! Να επισημάνω οτι έκανα ένα λαθάκι ήθελε πολύ λιγότερο λάδι κ τα αυγά πηχτά -αλλά εμένα μου αρέσουν μελάτα !! Θα σας δώσω σωστά τις οδηγίες και να το φτιάξετε οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε!!  Φανταστικόοο !!!

Υλικά για 2 τεμάχια

2 φέτες ψωμί του τοστ με κόρα
2 αυγά
2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
2 φέτες τυρί για τοστ
αλατάκι -πιπεράκι


 Κόβουμε το ψωμί με μυτερό μαχαιράκι όπως το βλέπετε προσεκτικά και κρατάμε το μεσα που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε ΜΟΝΟ 1 κουταλιά σούπας λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί -τοποθετούμε μέσα τις φέτες του τοστ με την κόρα και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά με προσοχή μην μας σπάσουν.
Στην συνέχεια σπάμε στην μέση κάθε φέτας από 1 αυγό και σιγοτηγανίζουμε να ψηθεί -το σωστό είναι να πήξει εντελώς και αλατοπιπερώνουμε.



Μόλις δούμε οτι τα αυγά μας ψηθήκανε σχεδόν σκεπάζουμε με το τυρί του τοστ χώνοντας τις άκρες όσο μπορούμε μέσα στην κόρα γύρω γύρω.
Από πάνω σκεπάζουμε με ζαμπόν ή γαλοπούλα κάνοντας ότι και με το τυρί -γύρω γύρω όσο μπορούμε μέσα .




Σκεπάζουμε με το κομμένο ψωμάκι που αφαιρέσαμε το πατάμε με μία σπάτουλα και με προσοχή πάλι με την βοήθεια σπάτουλας το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά .



Το βάζουμε σε πιάτο και ..κόβοντας να το φάμε τρέχει το λιωμένο τυράκι -είναι σκέτη απόλαυση δοκιμάστε το !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τυροπιτάκια παραλίας !!!


Eύκολα και πολύ οικονομικά υπέροχα στη γεύση!!!Ιδανικά για το ταπεράκι της παραλίας

Συνταγή:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ποσότητα όση πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο ( μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
Σησάμι
3 αυγά
Φέτα τριμμένη 300 γρ.
Σόδα στη μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα

Εκτέλεση

Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα τη ρίχνουμε στο αλεύρι μετά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγά το αλάτι τη σόδα και ζυμώνουμε ίσως χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα έμενα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορώ να πλάσω τα τυροπιτάκια.
Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι το πατάμε ελαφρά με.τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα να κάνει λακουβίτσα.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σησάμι στην λακουβιτσα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°  για περίπου 15 λεπτάκια και έτοιμααααα!!!
Είναι πολύ αφράτα να ξέρετε και πολύ νόστιμα σε γεύση
Περιμένω και τα δικά σας να φτιάξετε!!!!
Xαρούλα Σύρος-daddy-cool

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τηγανόψωμα με τυρί ή με ελιές !!!!

Απίθανα απλά γρήγορα χορταστικά  δοκιμάστε τα !!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -περισσεύει λίγο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
νερό χλιαρό περίπου 1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας λάδι
λίγο αλάτι 
φέτα τριμμένη με το χέρι όση θέλετε
ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι όσες θέλετε κι ότι είδος έχετε.









Ρίχνουμε την μαγιά το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ βαθύ .
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό μην κόψει η μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή .
Στην συνέχεια όσο σφίγγει η ζύμη αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.


Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με το χέρι κόβουμε λίγη ζύμη την κάνουμε μπαλάκι στην αρχή την πατάμε να ανοίξει όσο πιο λεπτή μπορούμε βάζουμε στην μέση λίγη φέτα ή λίγες ελιές καθαρισμένες το κλείνουμε το ξανακάνουμε μπαλάκι και μετά το πατάμε να γίνει πλατύ.



Τηγανίζουμε καλά κι από τις δυό πλευρές βάζουμε σε χαρτί κουζίνας -αν και δεν τραβάνε λάδι- τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες και .. καλή μας όρεξη -είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ έ ς !!!!
Μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί να την περάσουμε με λάδι και να τα ψήσουμε 180 βαθμούς αέρα. Επίσης για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λάδι και να τα λαδώνετε λίγο πού και πού.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα με σφολιάτα !!!

Aπόλαυση χωρίς πολύ κόπο !!

Υλικά
2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
3 καρότα τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
4 μεγάλα κρεμμύδια
τυρί φέτα όχι πολύ
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι
2 αυγά
λίγο γάλα
λίγο μαϊντανό +δυόσμος
αλάτι και πιπέρι

Για το φύλλο 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα..!!




Σε τηγάνι σοτάρισα  πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα σοτάρισα και αυτά τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη μου έτριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου ..τα σοτάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους πρόσθεσα τα τυριά μέσα στην λεκάνη και τα μυρωδικά χτύπησα τα δυο μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.
Αλειψα καλά με λαδάκι τον πατά του ταψιού μου και έβαλα το πρώτο φύλλο. Εριξα το μείγμα έριξα και λίγο τυράκι ακόμα από πανω 😉
Σκέπασα με το άλλο φύλλο έριξα και  λίγο σουσαμάκι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά!!
Δεν έβαλα αυγό από πάνω, γενικά δεν έβαλα τίποτα!!



Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι πλακί στον φούρνο !!!


Καλή σας όρεξη φίλες και φίλοι μου ❤
Σήμερα έχουμε ψάρι πλακί στο φούρνο...
Κολιούς και σαυρίδια ... καλοκαιρινό φαγάκι και μας αρέσει πολύ.

Υλικά..
1κ.ψάρι
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
3-4 ώριμες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο κουρκουμά




Επί το έργον..
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα σοτάρουμε με λάδι στη κατσαρόλα ... βάζουμε τα καρότα κομμένα σε φετάκια, αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το σκόρδο τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα.... βράζουμε για 5 λεπτά περίπου ... τοποθετούμε τα ψάρια στο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο από πάνω... το ψήνουμε στους 200' για 40-45 λεπτά .... είναι γλύκα !!!!!!!!!!!✓



Marina Hatzidaki-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Παντζαροσαλάτα !!!


Μια εύκολη, δροσερή και απολαυστική παντζαροσαλάτα!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
1 κουπάκι γιαουρτάκι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο
6 καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας ξίδι
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε για30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν καλά.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το γιαουρτάκι τα καρύδια και το σκόρδο,ανακατεύοντας καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξίδι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ώσπου τα υλικά να ενωθούν.


Αλατίζουμε,κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε!!!
Σερβίρεται δροσερό, διατηρείτε στο ψυγείο για δύο μέρες.
Ανακατεύουμε καλά πριν το σερβίρισμα.

Και καλή σας όρεξη!!!!!!

Μια εύκολη, δροσερή και απολαυστική παντζαροσαλάτα!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
1 κουπακι γιαουρτάκι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο
6 καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας ξίδι
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε για30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν καλά.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδιζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε το γιαουρτάκι τα καρύδια και το σκόρδο,ανακατεύοντας καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξίδι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ώσπου τα υλικά να ενωθούν.
Αλατιζουμε,κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε!!!
Σερβίρεται δροσερό, διατηρείτε στο ψυγείο για δύο μέρες.
Ανακατεύουμε καλά πριν το σερβίρισμα.

Καί καλη σας όρεξη!!!!!!
Κυριακή Συμεωνίδου-Οι Συνταγές της Κυριακής-
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ελιοπιτάκια-Χαλουμοπιτάκια-Σοκολατοπιτάκια όλα με μία ζύμη !!!!!

Οτι πεις με το πρωινό καφεδάκι!!!! Ζεστά,ζεστά!!!
Με μια ζύμη Ελιοπιτάκια,Χαλουμοπιτάκια και με Μερέντα!!!!

Για τη ζύμη:

200μλ χλιαρό γάλα
200μλ ελαιόλαδο
200μλ ανθρακούχο νερό
1 φακελάκι μάγια

1 ασπράδι αυγού
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.



Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Προστέθουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το ασπράδι αυγού και το ανθρακούχο νερό.
Προσθέτουμε και  το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.


Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας10 εκατοστά διάμετρο περίπου και πάχος μισό πόντο.
Γεμίζουμε με  ότι θέλουμε και κλείνουμε σε μπαλάκια.
Αλείφουμε με το κρόκο  αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.Καλοφάγωτα !!!

Savvas Nikolaou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ !!!

Παραδοσιακό κανταΐφι με γέμιση τυριού εύκολο που προέρχεται από  την Τουρκία αλλά και τον αραβικό κόσμο !!!

Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα
    τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση
Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ίνες με τα χέρια μας για να τις ξεμπλέξουμε.
Έπειτα τις ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές.
Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά κιουνεφέ σε τηγανάκι ή σε πυρίμαχα σκεύηή σε ταψί .
Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ίδια για όλα:
Σ’ ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Αλείφουμε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια ή ταψί με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.
Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε από το μείγμα αυτό και το απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με το ξυσμένο κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Ψήνουμε το κιουνεφέ σε μεγάλο ταψί (30×40 εκ.30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους Θα το ψήσουμε στους 160οC για 45 λεπτά και θα το σιροπιάσουμε με ζεστό το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγνης .

Συνταγή πού φτιάχνω πάντα είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντολμαδάκια της γιαγιάς !!!

Η γιαγιά μου έλεγε ...Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!! 

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι Καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκια .Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ένα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι από βάζο τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτλού κεμπάπ !!!

Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί !!!

Υλικά
Κεμπάπ (από τον κρεοπώλη με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά)
Πίτες για σουβλάκια
Γιαούρτι στραγγιστό
Σάλτσα ντομάτα
μαιντανό
πάπρικα γλυκιά (κόκκινο πιπέρι γλυκό)
λάδι


Ψήνουμε τα κεμπάπ σε ταψάκι με ενσωματωμένη σχαρίτσα, όπου ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο και παρακολουθούμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό στην διάρκεια.
Αντιστάσεις, 180, για 30', γυρνόντας τα στη μέση του ψησίματος. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας στεγνώσουν.
Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι σάλτσα ντομάτα με: 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη και 1 κονσέρβα ντοματάκι, αλάτι, λάδι, λίγο νερό, θυμάρι ή ρίγανη.
Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε πρώτα την πίτα μας, από πάνω λίγη σάλτσα, τα 2 κεμπάπ, και από πάνω το γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι. Γαρνίρουμε με μαιντανό.
Bianca Neroo-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταΐφι συγκλονιστικό !!!





Συγκλονιστικό Εκμέκ κανταΐφι !!! Δοκιμάστε το !!!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη Sugar
1 κτσ λεμόνι lemon

Βάση
300 Κανταϊφι
150 βούτυρο butter





ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1Λιτρο γάλα milk
6 κρόκοι αυγών eggs yolks
100 γρ Νισεστέ corn flour
400 γρ ζάχαρη sugar
2 βανιλίνες vanilins
100 γρ βούτυρο butter

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΑΝΤΙΓΙ
300μλ κρέμα γάλακτος heavy cream
50γρ ζάχαρη sugar
2 βανιλινες

Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε
Φιστίκια Αιγίνης Pistachios
















ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ  .






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ