Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μακαρόν -Macarons!!!


Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ
μια βανιλια .

Eκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη.
Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζάχαρη στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις.
Με μια μαλακιά Μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρός  τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζάχαρη.
Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστών σε χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να παίρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια ώρα.
Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια .
Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας.
Τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θέλουμε
Εάν θέλουνε να δώσουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό όταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη
Ψήνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτά ....12-13 ΛΕΠΤΑ.


George Chatzigiatroudakis-
Μαγειρικες Ανησυχιες

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πάστες σπιτικές με παντεσπάνι !!!

Απλό λαχταριστό γλυκάκι σε παστάκια  για όλες τις περιστάσεις !!!

 Υλικά
1-1|2 φλυντζανι τσαγιού αλεύρι.
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό!

Εκτέλεση
Δεν χρειάζεται μίξερ παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κακάο ζάχαρη σόδα βανίλια!
Κάνουμε δυό λακκούβες στο μείγμα με το δάχτυλο μας!
Στην μια ρίχνουμε το σπορέλαιο στην άλλη το ξύδι!
Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
3με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές Βιτάμ
1  κρίκο αυγού:

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να.ζεσταθεί αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει 1 φλιτζάνι τσαγιού που διυλίσαμε κορν φλάουρ με.αλεύρι!
Το.ρίχνουμε.στο γάλα και μόλις.πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε Βιτάμ βανίλια!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε και την Γκαρνί!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι και κάνουμε κομμάτια τετράγωνα παίρνουμε ένα πάτο από το καθένα βάζουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω άλλο έναν πάτο βάζουμε και γκαρνί και διάκοσμου με με κεράσι και φράουλες!

Tzeni Tsanaktsidou-
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας ονειρεμένο !!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ) ..
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά..
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο ..
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη,
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου) ,
2.5 κούπες (500 γρ ) ξινόγαλα,, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας



ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ νισεστές
150 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη

ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη ,, 80 γρ κακάο .. 100 γρ νερό ,,110 γρ βούτυρο ,,1 βανίλια ,,Πρέζα αλάτι,,
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )

ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ...
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα αλάτι με μια Μαρίζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία.

ΚΡΕΜΑ.
Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί

Η αποθέωση της σοκολάτας !!! Αφράτο ζουμερό Θεικό κέικ !!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια αλάτι
Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος
Κρύο κέικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλάσο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κέικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια
Για το γλάσο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και  λευκή σοκολάτα.

George Chatzigiatroudakis‎ Συνταγή Marina Beleri Dhima "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πάστα Φλώρα με λάδι !!!

Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη), με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!!
Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαριγου.

Yλικά
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη



Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′.

  Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.
Vana Zouka 


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρδέλες στον φούρνο !!!

Το πιο ταπεινό ψαράκι με τις πολύ ευεργετικές ιδιότητες !!!

Υλικά μερίδες 3 με 4
1 κιλό σαρδέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ντομάτα
ελαιόλαδο
λίγο ούζο η τσίπουρο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
λεμόνι χυμό 

 Κόβουμε τα κεφάλια πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις σαρδέλες.
Τις βάζουμε με την σειρά σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω ούζο ή τσίπουρο τις αφήνουμε 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε .
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη .


Τις στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και βάζουμε από πάνω την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες,το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες ,το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια,την ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τον χυμό λεμονιού.λίγο νερό κι το λάδι το χτυπάμε για λίγο και περιχύνουμε τα ψαράκια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20 λεπτα στους 180 αέρα. .Καλή όρεξη !!

*Μυστικό
Το ούζο σπάει την μυρωδιά της ψαρίλας και δίνει και πολύ ωραία γεύση να το δοκιμάσετε κι εσείς!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Φωλίτσες με γκανάζ ή πραλίνα !!!


Τέλεια Τέλειαααα..!!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Μία κούπα λιωμένο βούτυρο φρέσκο η ανάμικτο με Βιτάμ
Ένα βαζάκι μικρο μερέντα

Για το σιρόπι..
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Απλώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι βουτυρώνουμε απαλά τις άκρες με το πινέλο περνούμε μια κουτάλα η έναν πολύ λεπτό πλάστη τυλίγουμε σε ρόλο πάνω στην κουτάλα σουρώνουμε το φύλλο με τα δυό χέρια και τραβάνε προσεκτικά..ενώνουμε τις άκρες και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα..ψήνουμε στους 180 ανάλογα το φούρνο και αφού βράσουμε το σιρόπι μας περιχύνουμε τα σαραγλάκια αμέσως μόλις τα βγάλουμε..αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και τοποθετούμε σε πιατέλα...γεμίζουμε την τρύπα με μερεντα και αφού χουν κυρώσει κακά σερβίρουμε. ..(η γέμιση μπορεί να γιάνει με κρέμα ζαχαροπλαστικής ξηρούς άκαρπους μαρμελάδα γλυκό κουταλιού και ότι άλλο μας αρέσει...)

Boula Arabatzi-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kις λορέν με λαχανικά και τυριά !!!

Μπουκιά και απογείωση !!!

Για την ζύμη
325 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
30 γρ. νερό κρύο
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
Την βάζω περίπου 30' στο ψυγείο μετά την ανοίγω με ένα μικρό μπλαστράκι ρολό την τοποθετώ στο ταψάκι και την τρυπάω με ένα πιρούνι.



Για την γέμιση
5-6 κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό μέρος του τρίφτη..καλά στημένα να φύγουν τα υγρά τους.
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες καρέ
2 πράσα μεγάλα χοντροκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά...1 άσπρο 1 κόκκινο
Άνηθο...δυόσμο φρέσκο ..ρίγανη φρέσκια
Τα σοτάρω στο τηγάνι να μαζέψουν τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και τα αναμιγνύω με τα τυριά
Ανάμεικτα τυριά...
Ξυνομυζήθρα Πάρου
Ανθότυρο ...φέτα ..γραβιέρα...και διάφορα κίτρινα για από πάνω με λίγη φρυγανιά...3 αυγά 200 γρ. Κρέμα γάλακτος λίγο πιπεράκι -αλατάκι τα χτυπάω και την περιχύνω από πάνω...
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1ώρα 15'👌


Garyfalia Pogka"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σκορδόψωμο με θυμάρι και βασιλικό !!!



Μοσχοβολάει ο τόπος !!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ νερό
70 γραμ γάλα
20 γραμ ελαιόλαδο
25 γραμ μαγιά φρέσκο ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ σούπας ζάχαρη
 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο σε σκόνη





Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά .
Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 80 γραμ και τα ανοίγουμε σε μέγεθος της  παλάμης μας χωρίς τα δάχτυλα.
Λιώνουμε 4 κουτ,σούπας βούτυρο και λιώνουμε 2 σκελίδες σκόρδο και 2 κουτ σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο .
Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και αλείφουμε ελαφρά το κάθε ανοιγμένο ζευγάρι με βούτυρο και βάζουμε λίγο σκόρδο  και σκόρδο και βασιλικό από λίγο να φτάσει για όλα.
Το διπλώνουμε το ζυμαράκι στην μέση .



Αλείφουμε με λίγο βούτυρο στην μια πλευρά και το βάζουμε όρθιο στην φόρμα.
Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ζυμαράκια .
Αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν .


Οσο βούτυρο περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω μαζί με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ψήνουμε 35 με 40 λεπτά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

 George Chatzigiatroudakis



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

--Λεμονόπιτα πανεύκολη !!!

Δροσερό εύκολο γλυκάκι χωρίς πολύ κόπο !!

ΥΛΙΚΑ
40 φρυγανιές θρυμματισμένες
Βιτάμ 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
μισό ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το Βιτάμ αφού τις θρυμματίσουμε σε κομμάτια και το στρώνουμε στο ταψάκι.
 Κάνουμε και την κρέμα --χτυπάμε γιαούρτι ζαχαρούχο ξύσμα για 10 λεπτά το ρίχνουμε πάνω στην φρυγανιά πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και ψυγείο για 3 ώρες!Καλή επιτυχία !!!



zeni Tsanaktsidou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα με κοτόπουλο και πιπεριά !!!

Εξαιρετική και μυρωδάτη !!!

Προετοιμασία:40'
Ψήσιμο: 45'-50'

Υλικά
•1 πακέτο (850γρ.) σφολιάτα
•1 κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομματιασμένο
•1 κόκκινη η πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
•3 αυγά χτυπημένα
•1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
•400γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.α.)

Εκτέλεση
Ρίχνετε σ' ένα μπολ το ψαχνό του κοτόπουλου και προσθέτετε τα τυριά, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται.
Κρατάτε μια μικρή ποσότητα από τα χτυπημένα αυγά για το άλειμμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε το μείγμα αυγών και κρέμας στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. (Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως σφιχτή).
Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας- αν είναι κατεψυγμένα -και μοιράζεται στα δύο φύλα τη γέμιση.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε γύρω γύρω καλά..
Αλείφεται με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνετε τις δύο πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά, 45'-50' περίπου.Καλή όρεξη !!

Angie Kritikou-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουρεκάκια με φέτα και ντομάτα !!!


Υλικά
1 πακ. Φύλλο κρούστας
500 gr φέτα
150 gr ρεγκάτο
3 αυγά μεγάλα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ( μόνο την ψίχα)
Πιπέρι.


Θρυμματίζουμε την φέτα σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αυγά, τις ντομάτες και το πιπέρι.... ανακατεύουμε καλά....
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε κάθετα σε 4 λωρίδες.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε ένα φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουμε την γέμιση να μην μας χυθεί, και τυλίγουμε.
Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα , τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αλείφουμε με λίγο βουτυρά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψύξουμε στους 180° στον αέρα για 20-25 λεπτά.Καλή επιτυχία!!

leni Tsoutsoudaki-Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κριτσίνια με τυρί !!!

 
Τεμάχια:30

Υλικά
    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
    3 αυγά (τους κρόκους στη ζύμη και τα ασπράδια για να αλείψουμε τα κριτσίνια)
    200 γρ. φρέσκο γάλα
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    2 πακετάκια μαγιά νωπή (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συνολικά 50γρ.)
    3 φλυτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
    Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

   
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, έτσι ώστε να γίνει χλιαρό.

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη.

Λιώνουμε το βούτυρο.

Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια φώλια στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά (το βούτυρο, τους 3 κρόκους, το γάλα με τη μαγιά και το ηλιέλαιο) και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.



Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε μ’ ένα πινέλο το καθένα, με το ασπράδι των αυγών, και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κεφαλοτύρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 περίπου λεπτά στον αέρα πάνω-κάτω.Γίνονται εξαιρετικά!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ    

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κις Λορεν !!!


Υλικά για την βάση της τάρτας !!

2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισή πλάκα Βιτάμ!! θερμοκρασία δωματίου
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
μισή κούπα χλιαρό νερό

Υλικά για την γέμιση
3 κρεμμύδια τσιγαριμένα με λίγο βούτυρο
4ΟΟγρ μπεικον ψιλοκομμένο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό κουτί
3 αυγά
1κούπα τυρί παρμεζάνα
λίγο πιπέρι λίγο αλάτι




Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βάση!!
Φτιάξτε μια μαλακή ζύμη, αφήστε 15 λεπτά να ξεκουραστεί!!
Ανοίξτε με τον πλάστη σας ένα φύλλο!!
Λαδώστε βάλτε την στο ταψάκι σκεπάστε την με λαδόκολλα ρίξτε πάνω φασόλια για βάρος για να μην σας φούσκωση την ώρα του ψησίματος και ψήστε την βάση για 15 λεπτά στους 18Ο...Αφήστε στην άκρη να κρυώσει!!



Εκτέλεση για την γέμιση

Τσιγαρίστε τα κρεμμυδια με λίγο βούτυρο!!
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά το Μπέικον την κρέμα γάλακτος το τυρί τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι..Γεμίστε την βάση και ψήστε στους 16Ο για 3Ο λεπτά και άλλα 2Ο λεπτά στου 18Ο η μέχρι να ψηθεί μέσα η γέμιση και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω..Δεν υπάρχει η γεύση της!!



Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μυρμηγκάτο.!!!


Για το κέικ

1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
1-1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τρούφα

Για το σιρόπι

2 - 1/2 φλ. νερό
2 - 1/2 φλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας

4 γεμάτες κ.σ. κακάο
10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. νερό
3 κ.σ. μαργαρίνη


Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ ή μακρόστενο ταψί.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, αντιστασεις, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.




Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4′-5′ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Για την κρέμα σοκολάτας

Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά), με τρούφα σοκολάτας.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ με καρότο και γλάσο φανταστικό!!.


 Από τα πιό νόστιμα κέικ με καρότο -το οποίο δεν το καταλαβαίνει κανείς !!! Οσο για την κρέμα από πάνω ... τα λόγια είναι περιττά !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Μερίδες: 12
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.


ΓΛΑΣΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ