Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Κοτόπουλο με μανιτάρια και καρότα !!!


Στήθος κοτόπουλο,η μπουτάκια χωρίς την πέτσα
1 λεμόνι
1 συσκευασία μανιτάρια μικρό μέγεθος
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1\2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1\2 κουταλάκι του γλυκού τζίτζερ σκόνη
2 καρότα
1 κύβο κότας
3 κλωνιά μαιντανό
3 κλωνιά άνηθο
ελάχιστο πιπέρι.






 Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού,το πιπέρι,την σκόνη σκόρδου,κρεμμυδιού,και την σκόνη τζίντζερ .
Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στη μαρινάδα και τα αφήνετε για 1-2 ώρες γυρνώντας κι από τις 2 πλευρές.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε  σε λεπτές φετούλες,το ίδιο και με τα μανιτάρια .
Τα τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα με το μαιντανό και το άνηθο ψιλοκομμένα και το κύβο κότας λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό,προσθέτουμε  άλλο μισό ποτήρι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε  σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό .


Εν τω μεταξύ ψήνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου ,η,στή σχάρα ,η στο γκρίλ κι όταν ροδίσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λάχανικά και τα μανιτάρια ,προσθέτοντας και το ζουμάκι από την μαρινάδα .Γιά να πήξει λίγο το ζουμάκι στο τέλος του μαγειρέματος ,βάζουμε 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι σε λίγο νερό ,το διαλύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό .κουνάμε την κατσαρόλα ,Τα αφήνετε να πάρουν 3-4 βράσεις και το κατεβάζετε από την φωτιά .

ΣΗΜ .Φαγητό χωρίς λάδι ,χωρίς αλάτι .
το συνοδεύουμε με ρύζι ,πατάτες τηγανιτές
η σκέτο .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο !!!



Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο ζάχαρη κανέλα..

Συνταγή για τα μυζηθροπιτάκια:
Για τη ζύμη,,
1/2 κιλό αλευρι
200γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
1 φακ.μαγιά
Λιγο ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού γάλα


Ολα τα υλικά μαζί σε λεκανίτσα νεράκι οσο πάρει και αλεύρι επιπλέον αν χρειαστεί..αφήνουμε φουσκώνει..
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι,βάζουμε ζάχαρη και  κανέλα
Ανοίγουμε φυλλαράκια και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου..!!
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Paraskevi Koyntoyrogiannh -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκλέρ !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
1 νεροποτηρο γάλα,
1 νεροποτηρο αλεύρι,
8 κουταλιές της σούπας βιταμ,
4 αυγά,
λίγο αλάτι

Βράζουμε το βιταμ,γάλα,αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις μαζευτεί γύρω γύρω η ζύμη απο την κουτάλα την κατεβάζουμε
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να γίνει μια απαλή χύμα
Μεταφέρουμε σε κορνε,και τοποθετούμε μπαστουνακια σε λαδοκολα τα οποία τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτα
Χαμηλωνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτα
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά

ΚΡΕΜΑ:
2 νεροποτηρο γάλα,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βιταμ,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε
Προσθέτουμε,βιταμ,κρόκους,βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλερ,και τοποθετούμε μπολικη κρέμα η με κορνε,η με κουτάλι,η με σακούλα
Βάζουμε πανω γλασσο και εαν θέλουμε ινδοκαρυδο για διακόσμηση


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβαδάκια !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αγελαδινό,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι,
μισού κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
 και σιρόπι

Παίρνουμε τα φύλλα.μπροστά μας ,τα ανοίγουμε,τα κόβουμε λωρίδες δηλαδή 3 λωρίδες .
Ανοίγουμε μια.λωρίδα ,βουτυρώνουμε βάζουμε πάνω δεύτερη λωρίδα ξαναβουτυρώνουμε, τοποθετούμε γέμιση,δηλαδή καρύδι,κανέλα γαρύφαλλο και κλείνουμε.σε.τρίγωνο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα βάζουμε 30 λεπτά και  στο ψυγείο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει πολύ καλά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά κρύο σιρόπι!!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

-Μπάρες Δημητριακών !!!



Υλικά
100 γραμ βούτυρο
100 γραμ ζάχαρη καστανή
100 γραμ μέλι
κορν φλέικς αλεσμένα με το μάτι η ποσότητα
λίγη βρώμη
λίγες σταφίδες
διάφορους ξηρούς καρπούς'



 Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το μέλι να λιώσουν  ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μπολ με το μάτι βάζουμε τα κορν φλέικς την βρώμη και τις σταφίδες μαζί και διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους .
Τα ανακατεύουμε  όλα μαζί κι αν χρειάζεται κι άλλα κορν φλέικς συμπληρώνουμε .
Τα στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω  κι από πάνω έχουμε λιώσει τις σοκολάτες λιγότερη λευκή περισσότερη σοκολάτα  γάλακτος ή μαύρη ότι σας αρέσει και την περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια.-με την λευκή κάνουμε σχέδια όπως βλέπετε.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και κόβουμε σε μπάρες.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να προσαρμόσετε τους ξηρούς καρπούς τα δημητριακά ή ότι άλλο σας αρέσει .
.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια με λάδι & πορτοκάλι !!!


 Φανταστικά και πολύ γευστικά!!

Υλικά για 100 περίπου κουλουράκια

Για την ζύμη
1 φλιτζ 250 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζ 250 γραμ ζάχαρη
200 με 250 ml χυμό πορτοκάλι
3 κουτ σούπας κονιάκ
2 κουτ γλυκού σόδα
 1 κουτ γλυκού κανελα
1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο
730 με 750 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επιφάνεια

1 φλυτζ περίπου σουσάμι άσπρο μαύρο ή και από τα δύο
5 με 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή ή περισσότερη αν βάλετε σε όλα.

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την ζύμη με ελαιόλαδο .
Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι .
Την σόδα μπορείτε να την διαλύεστε σε λίγο χυμό πορτοκάλι .
Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη να μην κολλάει αλλά όχι και στεγνή μάλλον κάπως υγρή και αρκετά λαδερή .
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη διάφανη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά.
Μπορείτε να την αφήσετε και πολύ περισσότερο πχ όλο το βράδυ.
 Βγάλτε την και αφήστε την 15 με 30 λεπτά να έρθει κάπως σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς δεν θα πλάθεται και θα διαλύεται .
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κόψτε κομματάκια βάρους 13 με 20 γραμ και πλάστε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκατοστό.
Κυλήστε τα επάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με σουσάμι ή ζάχαρη ή και τα δύο.
κλείστε τα σε κουλουράκια και βάλτε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .
Ραντίστε με κονιάκ ή κουαντρό με το χέρι και ψήστε τα για 14 με 15 λεπτά .

Συνταγή Manos Tzirakis-

Σπυριδούλα Καρακώστα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Νηστίσιμη μηλόπιτα !!!



 Πολύ ωραίο γλυκό κέικ με  φανταστική τριφτή τραγανή ζύμη ...πανεύκολο και οικονομικό κι από γεύση τέλειο θα το φτιάχνετε συχνά ...!!!!

Υλικά
250 ml Ελαιόλαδο --εγώ το μετράω στο μικρό μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού βάζω το μισό
2 πορτοκάλια το ξύσμα και το χυμό τους
200 γραμ ζάχαρη άχνη-Μπορείτε να βάλετε και  κανονική ζάχαρη απλά θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει και  προτίμησα την άχνη εγώ . Οχι μίξερ με το χέρι !
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
500 γραμ αλεύρι φαρίν απ  ίσως και λίγο περισσότερο να γίνει μία ζύμη σαν του κέικ ελάχιστα πιο σφιχτή



Γέμιση
5 μήλα μεγάλα τριμμένα
μισό λεμόνι τον χυμό
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
λίγα καρύδια κομμένα-μπορείτε να βάλετε ότι έχετε κι ότι σας αρέσει από ξηρούς καρπούς .
λίγες μαύρες σταφίδες ή ξανθές μία χούφτα έβαλα εγώ .
1 βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1+1/2 κουταλιά σούπας κανέλα






Τι κάνουμε

Σε μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και το ξύσμα μαζί με τον χυμό και με το χέρι τα δουλεύουμε να γίνει λείο και να ενσωματωθεί με την  ζάχαρη.Αν βάλετε κανονική θέλει πολύ δούλεμα να λιώσει εντελώς η ζάχαρη -προτιμήστε την άχνη λιώνει αμέσως .
Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με το χέρι ή με ένα κουτάλι .
Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση
Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στίβουμε καλά και μετά εγώ τα βάζω σε σουρωτήρι να τα ετοιμάσω για να φύγουν τα περιττά υγρά του μήλου ,εσείς βάλτες τα σε μπολ .
Προσθέτουμε πρώτα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε  να μην μαυρίσουν .
Αμέσως μετά προσθέτουμε  βανίλια τζίντζερ κανέλα ζάχαρη άχνη σταφίδες καρύδια και με το κουτάλι τα ανακατεύουμε .

Βουτυρώνουμε μία φόρμα τσέρκι καλά ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά και στρώνουμε με το κουτάλι την μισή ζύμη  .
Από πάνω πάλι με το κουτάλι ρίχνουμε όλη την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Από πάνω βάζουμε κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη ζύμη κλείνοντας όσο καλύτερα μπορούμε το κέικ μας . -Ας μείνει και λίγο να φαίνονται τα μήλα δεν πειράζει .



Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 έψησα εγώ αέρα για 50 περίπου λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας .
Θα το δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε .
Το αφήνουμε να κρυώσει  και το εξαφανίζουμε !!!!Πραγματικά υπέροχο κι από ζύμη και από γεύση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο !!!


Σπέσιαλ εκμέκ με κρέμα και επικάλυψη γλάσο !!!
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 πακέτο κανταιφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταιφι σε ενα ταψί και το περιχυνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε παρα πολύ καλά να παει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει στους 189 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυντζανια τσαγιού νερό,
μισο χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο
Βράσιμο.4 λεπτα

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε γάλα ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισο κανταιφι στο ταψί και το σιροπιαζουμε με το μισο σιρόπι βάζουμε πανω την κρέμα,πανω στην κρέμα ξανά κανταιφι και το σιρόπι βάζουμε παρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειωνουμε με λίγη κρέμα και απάνω γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Χαλβάς με μέλι και πορτοκάλι !!!



Μοσχοβολάει μέλι και πορτοκάλι!!Είναι πολύ ελαφρύς γεμάτος άρωμα και γεύση !!

Υλικά

3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ η σησαμέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες!!

Για το σιρόπι

3 κούπες νερό
1κούπα χυμό πορτοκαλιού
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι και βράζετε όλα μαζί για πέντε λεπτά

Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να χάσει το αρχικό του χρώμα Ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα.
Κατεβάζετε από την φωτιά και  ρίχνετε μέσα τις σταφίδες ανακατεύεται ελαφρά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά για να μην καείτε.


Συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάζετε την κουτάλα από μέσα και ο χαλβάς να μην κολλάει επάνω της.
Αφήστε τον λίγο να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και  μετά βάλτε σε φόρμα..πατήστε καλά με το κουτάλι να μην μένουν κενά από τον αέρα μέσα και ξεφορμάρεται.
Πασπαλίστε με κανέλα!!



Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Σοκολατόπιτα Σπέσιαλ!!!!


Μιά λαχταριστή ,αφράτη,γλυκιά,οικονομική σπέσιαλ σοκολατόπιτα !!!!


Υλικά και Εκτέλεση
1 πακέτο βιταμ καρύδας,
4 αυγά,
1 βανίλια,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
1 και μισή φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φλυντζάνι τσαγιού ζεστό νερό,
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ,
1 κουταλάκι μπέικιν

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε την ζάχαρη κακάο και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
Ρίχνουμε το ζεστό νερό
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλυντζανι τσαγιού
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα μας στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε αλεύρι κονιάκ
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψακι μας και το ψήνουμε ακριβώς 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μόλις το βγάλουμε του ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε!

Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


Toύρτα με γέμιση κρέμα φράουλας & σοκολάτας !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά,
1 κούπα του τσαγιού γεμάτη φαρίνα αλεύρι,
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη 10 λεπτά,και συνεχίζουμε με.σπάτουλα απαλά πολύ απαλά αλεύρι βανίλια
Ψήνουμε.για.25 λεπτά στους.180 βαθμούς

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια

Βράσιμο 3 λεπτά

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Μισο κιλό γάλα,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ κακάο
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
3 κουταλιές της.σούπας βούτυρο,
1 βανίλια,
1 κρόκο

Ζεσταίνουμε.γάλα.ζάχαρη,ρίχνουμε διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,κρόκο,βανίλια

ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑΓΚΑΡΝΙ
Τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το παντεσπάνι με κλωστή η μαχαίρι σε τρεις πάτους σιροπιάζομαι με πινέλο τον πρώτο βάζουμε κρέμα σοκολάτα,συνεχίζουμε με το δεύτερο πάτο σιρόπι κρέμα.φράουλα.και τέλος.κλείνουμε με τον τρίτο σιρόπιασμα και γκαρνί
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεκάκια με λίγα υλικά !!!


ΚΕΚΑΚΙΑ:
500 γραμμάρια Μερέντα,
4 αυγά,
20 κουταλιές.της σούπας αλεύρι φαρίνα



Χτυπάμε Μερέντα αυγά 10.λεπτά,και ρίχνουμε το.αλεύρι απαλά και 1 βανίλια
Ψήνουμε 180 βαθμούς 20 λεπτά
Κάνουμε.και βουτυρόκρεμα;
300 γρ άχνη ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
2 κουταλιές κρέμα.γάλακτος
Τα χτυπάμε όλα μαζί .
Και διακοσμούμε με.σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα και μπισκότα!

Tzeni Tsanaktsidou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκλέρ !!!



ΕΚΛΕΡ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ!!!ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο,αλάτι,νερό
Βράζουμε 3 λεπτά
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 3 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις πήξει γύρω από την κουτάλα το κατεβάζουμε το τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε.λίγα λεπτά να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο κορνέ,και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί μπαστουνάκια
Αλείφουμε με.χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε για 35 λεπτά
Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.μέσα στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα για 45 λεπτά
Μετά τα αφήνουμε.έξω να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
2 βανίλιες

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας,καλαμποκέλαιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλεράκι βάζουμε μέσα κρέμα.κλείνουμε και ρίχνουμε.γλάσο!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόπιτα τραγανή γευστική !!!


ΖΥΜΗ:
2 ποτήρια νερού νερό,
1 κιλό αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας.ξύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού.αλάτι,λίγη ζάχαρη

Κάνουμε.μια.ζύμη μαλακιά,με ολα τα υλικά μαζί που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε.σκεπασμένη 1 ώρα
Ανοίγουμε.12 μπαλάκια  ,τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια
Από αυτά 6 τα ξαναζυμώνουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα φύλλο λαδώνοντας ενδιάμεσα

ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό.σπανάκι ψιλοκομμένο,
2 πράσα ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας.γιαούρτι,
2 ασπράδια αυγών,
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο,
500 γραμμάρια αγελαδινό λευκό τυρί,
αλάτι ,
πιπέρι,
2 ξερά κρεμμύδια

Βάζουμε το μισό.λάδι στην κατσαρόλα αχνίζουμε.κρεμμύδι,πράσο,ρίχνουμε το σπανάκι
Το κατεβάζουμε μόλις κρυώσει προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι,ασπράδια,τυρί τριμμένο
Τοποθετούμε την γέμιση στα φύλλα τα οποία τα έχουμε στρώσει στο ταψί(6 φύλλα)και κλείνουμε με.τα υπόλοιπα
Την λαδώνουμε.πολύ.καλά,την κόβουμε ωραία κομμάτια και την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheese cake σοκολάτα πορτοκάλι !!!


Βάση :
150 γρ αλεύρι
25 γρ κακάο
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
75 μλ χλιαρό καφέ γαλλικό
125 γρ γιαούρτι
75 μλ σπορέλαιο
1 κουτ γλυκού μπεικινγ
1/2 κουτ γλυκό σόδα
λίγο αλάτι


Χτύπημα αυγά με ζάχαρη και αλάτι ,κοσκινίζουμε αλεύρι μέ κακάο μπεικινγ σόδα και βάζουμε εν αλλαξ στα αυγά το αλεύρι γιαούρτι και λάδι καφέ
Σε αποσπόμενο ταψί βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε 35 λεπτά 180 βαθμούς

Κρέμα :
200 Φιλαδέλφεια
200 μασκαρπόνε
200 κ.γάλακτος 35% λιπαρά
4-5 κουταλιές άχνη και ξύσμα από δύο πορτοκάλια



Χτύπημα καλό πρώτα τα τυριά με άχνη και μετά βάζουμε κρέμα και ξύσμα και αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι βάζουμε τη κρέμα από πάνω και μια ώρα στο ψυγείο
Από πάνω είναι μια συσκευασία ζελέ λεμόνι φτιαγμένο με χυμό πορτοκάλι όπως λένε oi οδηγίες
Αφού κρυώσει καλά το ζελέ το ρίχνω πάνω από τι κρέμα
Θέλει μια με δύο ώρες ψυγείο για να σφίξει το ζελέ καλά.

Laura Pal ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook