Μοσχοβολάει μέλι και πορτοκάλι!!Είναι πολύ ελαφρύς γεμάτος άρωμα και γεύση !!
Υλικά
3/4 της κούπας λάδι ελαφρύ η σησαμέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες!!
Για το σιρόπι
3 κούπες νερό
1κούπα χυμό πορτοκαλιού
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι και βράζετε όλα μαζί για πέντε λεπτά
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να χάσει το αρχικό του χρώμα Ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα.
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες ανακατεύεται ελαφρά και ρίχνετε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά για να μην καείτε.
Συνεχίζετε το ανακάτεμα σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάζετε την κουτάλα από μέσα και ο χαλβάς να μην κολλάει επάνω της.
Αφήστε τον λίγο να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα και μετά βάλτε σε φόρμα..πατήστε καλά με το κουτάλι να μην μένουν κενά από τον αέρα μέσα και ξεφορμάρεται.
Πασπαλίστε με κανέλα!!
Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ