Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κέικ αλμυρό !!!



Κέικ αλμυρό..νόστιμο θα το λατρέψετε !!!


Υλικά
1/2 καφεδάκι γιαούρτι
200γρ φέτα
100ml λάδι
200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κγ ρίγανη
2κσ δυόσμο ξερό η φρέσκο
3αυγα
Αλάτι_πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°(.
Κόβουμε την φέτα σε κυβάκια και την  ανακατεύουμε με μια κουταλιά αλεύρι.
Χτυπάμε τ αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε και την φέτα. ( μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπεριά κ ότι άλλο τυρί Θέλουμε)... ψήνουμε για 40' η μέχρι να ροδίσει(το δοκιμάζουμε μ ένα μαχαίρι)

Τζαννετη Εφη ΠικαιΦι Μυτιληνης-Οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κωκ σπέσιαλ !!!!



Σπέσιαλ κωκ , Αφράτο γλυκό εντυπωσιακό ,Θεϊκό !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες

Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΚΡΕΜΑ:
1κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Ζεσταίνουμε γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,βανίλια,βούτυρο

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,
130 γραμμάρια κουβερτούρα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο
Ρίχνουμε και το γλάσσο το οποίο ΄εχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σπασμένη σε κομμάτια.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΑΓΑΠΆΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Λιβανέζικα τραγανά Μπισκότα !!!




 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΑ ΤΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, χλιαρό
2 φλιτζάνια σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190₀
Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ , κτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και κτυπάμε σιγά-σιγά σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη θα είναι πολύ ξηρή και το αλεύρι θα εξακολουθεί να φαίνεται
Προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ.
Πλάθουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζύμη σε μια μπάλα και ισιώνουμε σε δίσκο περίπου 6 εκατοστών, πατάμε το δίσκο στο σουσάμι, και στις δύο πλευρές ώστε να καλυφτεί πλήρως με σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Τοποθετούμε τα μπισκότα περίπου σε απόσταση 1 εκατοστού στο ταψί, το ψήσιμο του πρώτου ταψιού αμέσως μόλις είναι έτοιμο και συνεχίζουμε με το δεύτερο ταψί , ενώ το πρώτη ψήνεται.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος για ομοιομορφία.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν θα πάρουν τραγανή υφή .
Αποθηκεύουμε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Μαρια Οικονομιδου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Παγωτό γιαούρτι με γεύση φράουλα!!



Υλικά:
1 κεσεδάκι φρέσκες φράουλες
1 ερμόλ---Σαντιγί--
1 ζαχαρούχο
800γρ γιαούρτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες , τις κόβουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αφού τις βγάλουμε από την κατάψυξη τις βάζουμε λίγες λίγες σε ένα μίξερ μαζί με δυο κουταλιές γιαούρτι και τις χτυπάμε.
Βάζουμε όλο το μείγμα σ ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το ερμολ και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Περνούμε το μείγμα  φράουλα-γιαούρτι που έχουμε στο άλλο μπολ και το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γιαούρτι που έχει μείνει και χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

 Χρυσάνθη Παναγιωτακοπούλου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τυροπιτάκια !!!!


Τυροπιτάκια πανεύκολα που τα ξέρετε όλοι!!! Ας τα ξαναθυμηθούμε να τα φτιάξουμε !!!

Ζύμη:
1 αλεύρι που φουσκώνει φαρίν απ
1 γιαούρτι αγελαδινό
3/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) χυμό πορτοκάλι
Αλάτι

Γέμιση:
1)Φέτα, ανθότυρο, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένο μανιτάρι, αλάτι, πάπρικα καπνιστή.
2)γαλοπούλα, τσένταρ, μανιτάρι, πιπεριά Φλωρίνης.



Κάνουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί, ανοίγουμε στρόγγυλα και βάζουμε την γέμιση.
Από πάνω έβαλα αυγό, σουσάμι, κεφαλοτύρι.
Έψησα 180 μέχρις να ροδίσουν.

Afroditi Karampina - οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Hasselback πατάτες!!


Υλικά:

8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι



Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε άνα 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρώνουν τελείως.


Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές πατατούλες και να προσθέσετε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν.

Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ραβανί !!!!


​Για το σιρόπι

    900 ml νερό
    1200 γρ. ζάχαρη
    2 κ.σ. μέλι
    φλούδα από 1 λεμόνι
    1 στικ κανέλας

Για το κέικ

    215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 1/2 γρ. μαστίχα
    8 αυγά μέτρια
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    250 γρ. βούτυρο λιωμένο
    200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    200 γρ. αλεύρι μαλακό
    2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

    φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για το σιρόπι

    Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
    Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
    Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.

Για το κέικ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
    Σε ένα γουδί βάζουμε τα 15 γρ. (από τα 200γρ.) ζάχαρη και τη μαστίχα. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε στο γουδί την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης, τα αυγά, το σιρόπι βανίλιας, το ξύσμα από 1 λεμόνι. Χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα.
    Μόλις αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα των υγρών μας και αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα τα στερεά μας: το μαλακό αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
    Στο μείγμα των υγρών ρίχνουμε το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψι 25x35 εκ. και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
    Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
    Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, με μία κουτάλα σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας.
    Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
    Το αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 30 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
    Μολις το ραβανί κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια. Με το μαχαίρι ξεκολλάμε το γλυκό μας από τα τοιχώματα του ταψιού για να βοηθήσουμε τη διαδικάσια. Το ραβανί θα μας βγάλει 12 μερίδες.
    Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή από Ακη Πετρετζίκη εκτέλεση από Μιχαελα Στεφανούδης


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


Απλά και γρήγορα !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
μισό κιλό αλεύρι έτοιμο βανίλιας -υπάρχει σε ολα τα σούπερ μάρκετ-

ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ



Τα χτυπάμε 15 λεπτά και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανάποδο γυρίσουμε πάλι μέσα στο ταψί .






Χτυπάμε με το σύρμα 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια.γάλα,το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να το απορροφήσει!
Το βάζουμε ψυγείο,παγώνει και μετά ρίχνουμε καραμέλα μπόλικη!!!





 Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

-Πίτα της τεμπελιάς χωρίς φύλο !!!


Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1,5 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. Φέτα
250 γρ. Ανθότυρο
150 γραμμάρια γραβιέρα ή κασέρι
από πάνω και σουσάμι.




Όλα τα υλικά μαζί σε έναν χυλό ούτε σφιχτό αλλά ούτε αραιό.
Στο τέλος από πάνω το σκληρό τυρί και το σουσάμι.
Λεπτή στρώση για να τραγανίσει.
200 βαθμοί 3/4 της ώρας.
Καλή επιτυχία.

Κικη Τριλυρακη-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλό
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!

Κέικ Πορτοκαλόπιτα !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 αυγό,
μισό σακουλάκι μπέικιν παουντερ,
1κούπα σιμιγδάλι ανάμικτο χοντρό,ψιλ
μισή κούπα αλεύρι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισή κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Χτυπάμε στο μίξερ το  αυγό,την ζάχαρη,τον χυμό,το λάδι,το γιαούρτι,το ξύσμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε απαλά το αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν βανίλια.
Τοποθετούμε.σε μεσαίο ταψάκι.λαδωμένο πολύ καλά και το ψήνουμε σε.προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα χυμό φυσικό χυμό
μισή κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βράσιμο να δέσει
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι!
Διακοσμούμε με πορτοκάλια!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μους σοκολάτα με μπανάνα και μπισκότο!!!



Υλικα:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (70%)
330 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
2 - 3 μπανάνες
1/2 πακέτο μπισκότα digestive
1/4 περίπου από τα 250γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα γάλακτος για σαντιγί για το στόλισμα.


Εκτελεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή μην καεί η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε στη σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν αλλά προσεκτικά να μην χάσουμε τον όγκο.
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Παίρνουμε 4 ποτήρια και βάζουμε κάτω κάτω μπισκότο, λίγες φέτες μπανάνα καλύπτουμε με λίγη μους βάζουμε πάλι μπισκότο μπανάνες και καλύπτουμε με μους.
Χτυπάμε με το μίξερ λίγη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και στολίζουμε.

Elena Psillia--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τούρτα παγωτό με μπισκοτένια βάση !!!!


Υλικά
300 γραμ πτί μπέρ μπισκότα
150 γραμ βούτυρο
200 γραμ σαντιγί φυτική
1 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου




Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύομαι με το λιωμένο βούτυρο.
Το ρίχνουμε και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα τσέρκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος -παγωμένη -να γίνει πηχτή σαντιγί.
Μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,το εβαπορέ,και την βανίλια.



Σπάμε σε κομμάτια τα γεμιστά μπισκότα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας μέσα στην κρέμα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την βάση με τ μπισκότα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το αφήνουμε 24 ώρες κι όταν το σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα,ή σιρόπι σοκολάτας με τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο σας αρέσει.Καλή Επιτυχία !!!

Μαρίνα- Αλέξης‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα εξαιρετική !!!!



 Εύκολη νόστιμη εξαιρετική χωρίς φύλλο Γαλατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο,
2 κούπες ζάχαρη,
1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανιλιες,
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του),
1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του),
4 αυγά ιδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στην κατσαρόλα,το γάλα,βανιλιες ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε βροχυδων το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στην συνέχεια το λεμόνι,και το πορτοκαλί(χυμούς,ξύσμα) και τέλος ενα ενα τα αυγά.
Παίρνουμε ενα ταψακι.30 cm το βουτυρωνουμε ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι,κανέλα,και βάζουμε πανω την κρεμα.
Πασπαλιζουμε απο πανω μπολικη ζάχαρη,κανέλλα και το ψήνουμε για 1 ωρα.
Όταν κρυωσουν διάκοσμου με με.άχνη.ζάχαρη,και κανέλα!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοντολμάδες !!!


 Υλικά και εκτέλεση
1  κιλό κιμά  ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ,μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα -προαιρετικά- 1 αυγό αλάτι πιπέρι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τυλίγω στο ήδη βρασμένο λάχανο που έχω ξεχωρίσει, ήδη τα φύλλα.
 Τα βάζω σε σειρά στην κατσαρόλα σκεπάζω μ ένα πιάτο προσθέτω 1 ποτήρι νερό και λίγο λάδι και μαγειρεύω περίπου 35 με 40 λεπτά.
Τους βγάζω προσεκτικά σε πιατέλα και σουρώνω το ζουμί που φροντίζω να έχει απομείνει προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα καίω λίγο βούτυρο με 3 κουταλιές αλεύρι και ρίχνω το ζουμί από το λάχανο που έχω κρατήσει μέχρι να πήξη λίγο συμπληρώνοντας και μισό χυμό από λεμόνι.
Σερβίρω στο πιάτο και περιχύνω την σάλτσα.

 Aleka Anastasiadou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ