Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Βυζαντινός Μελίπηκτος Χαλβάς !!!


ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!

120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι

Σιρόπι βράσιμο όλα μαζί για 15 λεπτά.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν!!
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα τα αυγά.
Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.




Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα,
Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι  και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο.

Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook


Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μπαμπάς υπέροχος !!!!



 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΑΜΠΑ:
300 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια μάγια νωπή
1 φλιτζάνι γάλα.χλιαρό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες

Διαλύουμε την μάγια με το γάλα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες,την μάγια,και τέλος το αλεύρι.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και την ξανασκεπάζουμε για αλλά.30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να.κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Βράσιμο να δέσει.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Μισό κιλό γάλα
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
1 κρόκο.αυγού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Διαλύουμε σε λίγο γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και τον κρόκο την βανίλια ανακατεύοντας να πήξει .Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε.στην μέση τον μπαμπά τον σιροπιάζομαι απάνω βάζουμε.κρέμα και το κλείνουμε με το άλλο κομμάτι μπαμπά σιροπιάζοντας το'
Διαλύουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο με νεράκι και με ένα πινέλο το αλείφουμε.
Διακοσμούμε  με σαντιγί κερασάκια!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake σοκολατένιο !!!



Σε 20 λεπτά είναι έτοιμο!!!

Υλικά

175 γρ Μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα.
500 γρ τυρί κρέμα.
100 γρ κουβερτούρα μαύρη λιωμένη.
300 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη.
80 γρ βούτυρο λιωμένο



Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα θρυμματισμενα μπισκότα με το βούτυρο να γίνουν σαν μια άμμος και στρώνετε σε ένα τσέρκι με διάμετρος 22cm
Ανακατεύετε το τυρί με την σοκολάτα γάλακτος προσθέστε και την μαύρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθουν πλήρως άλλα να δημιουργηθουν κύματα στο γλυκό.


Αδειάζεται το μείγμα στην φόρμα λειαίνετε την επιφάνεια από πάνω και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες η όλη την νυχτα.

Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Nτολμαδάκια με αμπελόφυλλα !!!



Η γιαγιά μου έλεγε ..Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι Καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι .
Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ένα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζουμε  τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες !!!!




ΥΛΙΚΑ

5 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στημένα καλά
2 τριμμένες πατάτες στο λεπτό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
2 αυγά
200 γρ τυρί φέτα
άνηθο δυόσμο ρίγανη αλάτι και πιπέρι
4 με5 κουτ σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω όλα μαζί και τηγανίζω σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας για να πάρουν το σχήμα που βλέπετε σαν λουκουμαδάκια !!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκύθα γλυκό κουταλιού !!!




 Όλη η διαδικασία ..
Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε διαλύουμε ασβέστη--- σας δίνω παράδειγμα για 1 κιλό οπότε διαλύουμε ασβέστη 1 λίτρο νερό με μια κουτάλια της σούπας ασβέστη και βάζουμε μέσα 1 κιλό κολοκύθι.
Το αφήνουμε 1 ώρα το ξεπλένουμε 1.φορά και το βάζουμε σε νερό με ξινό διαλυμένο 1 ώρα.
Το ξεπλένουμε 1 φορά και βάζουμε το σιρόπι-->1.κιλό.κολοκύθι,1.κιλό νερό,1 κιλό ζάχαρη το βράζουμε 20 λεπτά μαζί με το κολοκύθι το κλείνουμε και το αφήνουμε.όλη νύχτα ξεσκέπαστο.
Την επόμενη το δένουμε 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε βανίλια,χυμό ενός λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου Chocolatorta Argentina !!!!



Yλικά :

• 500 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
• 400 γρμ. καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα
• 300 γρμ. γάλα
• 700 γρμ. μπισκότα Παπαδόπουλου
• 7 κουταλιές Μeρέντα
1 κουταλιά Βιτάμ
1/2 με φλιτζάνι γάλα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το καραμελωμένo ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Βρέχουμε λίγα-λίγα τα μπισκότα στο γάλα ,και στρώνουμε μία στρώση σε πυρέξ μεγέθους 25×30 εκατοστών .
Απλώνουμε λίγη κρέμα από πάνω . κάθε στρώση θέλει περίπου 22 μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα ,έχοντας συνολικά περίπου 4 στρώσεις μπισκότου.
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε στην Μερέντα .
Ανακατεύουμε με σύρμα και
απλώνουμε από πάνω και γαρνίρομαι με σπασμένα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

 Γκουτζίδου Αθηνά-οι χρυσοχέρες-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβιθάδα πλακί φούρνου !!!


ΥΛΙΚΆ
350γρ Ρεβίθια
3 χρωματιστές πιπεριές
3 μέτρια κρεμμύδα
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 ντοματάκι κονσέρβα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1κσ vegetta -είναι μείγμα πολλών λαχανικών

Εκτέλεση:βάζουμε τα Ρεβίθια από βραδύς στο νερό .
Την επόμενη αλλάζουμε το νερό τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε να βράσουν καλά μόλις βράσουν όχι να ( λιώσουν...) τα αποσύρουμε.από τη φωτιά.
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε το Ντοματάκι,το λάδι και ψήνουμε περίπου 40'λεπτα σε μέτριο φούρνο.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα Ρεβίθια μέσα στο ταψί με τα λαχανικά με πολύ λίγο ζουμί περίπου μισό ποτήρι ανακατεύουμε και ψήνουμε για μισή ώρα .
Σας υπόσχομαι είναι πολύ μα πάρα πολύ νόστιμα!! Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!

Georgia Chatzimanoli-Grimwood ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με ζαχαρούχο !!!!


Κέικ πολύ πολύ αφράτο μαλακό γευστικό με ζαχαρούχο !!!

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στο μπολ 1 ζαχαρούχο, γάλα, και 4 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου τα ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε 2 βανίλιε
ς και 120 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένο.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ταψί,τσέρκι 24 εκατοστών και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμούμε με μπόλικο ζαχαρούχο (εάν θέλουμε)!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα !!!



ΖΟΥΜΕΡΗ ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 βανίλια,
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
240.ml γάλα,
270 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (Παρέλειψα το κακάο μέσα για κάποιους λόγους)μπορείτε να.βάλετε 30 γραμμάρια

Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν,προσθέτουμε την ζάχαρη,ρίχνουμε την βανίλια,το γάλα,το βουτυρι και  τέλος απαλά το αλεύρι
Τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψί,τσερκι,28 με 30 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 45 με 50 λεπτα

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
500/,γραμμάρια κρέμα.γάλακτος ,
300 γραμμάρια.κουβερτούρα

Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε τρυπάμε την σοκολατόπιτα παντού και σε κάθε τρύπα ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη σως θέλει υπομονή ώσπου να το πιει το αφήνουμε.περίπου δυο ώρες.
Κάνουμε και ένα γλάσο  με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε το γλάσο  αφού έχει παγώσει!
Διακόσμουμε με.παγωτό!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Frozen yogurt δροσερό -εύκολο με φράουλες !!!




Frozen yogurt με γεύση φράουλα🍓

1 Κεσεδάκι ώριμες φράουλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι με φρούτα του δάσους
4 κουταλιές καλά γεμάτες μαρμελάδα φράουλα η γλυκό του κουταλιού φράουλα!!!
2 κουταλιές σούπας μέλι




Εκτέλεση

Έβαλα ζάχαρη στις φράουλες και άφησα μέσα στο ψυγείο να βγάλουν όλα τα υγρά τους και μετά τις έβαλα στην κατάψυξη ..Όταν πάγωσαν τις έβαλα στο μπλέντερ μαζί με το σιροπάκι τους και όλα μαζί με τα υπόλοιπα τα έκοψα στο μπλέντερ !!Το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει..!!Το γιαούρτι με τα φρούτα του δάσους το γλυκό φράουλα και το μέλι απογείωσαν την γεύση του!! Διακόσμησα με σιρόπι φράουλας..!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθάκια στο φούρνο πεντανόστιμα με γέμιση !!!


Μιας και τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους ας τα ευχαριστούμε και με άλλους ασυνήθιστους τρόπους μαγειρικής!!!


ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κολοκυθάκια
Κύβους από κοτόπουλο η φιλέτο η από μπούτι
2 Μεγάλα κρεμμύδια
Τυρί γκούντα
1 κουτάλια πολτού σκόρδου
Μαϊντανό,αλάτι πιπέρι λάδι
5 Κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα-αν δεν υπάρχει βάζουμε έτοιμη.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τα κολοκυθάκια στην μέση και βγάζω την ψίχα με ένα κουτάλι να γίνουν σαν βαρκούλες.
ρίχνω αλάτι και τηγανίζω λίγο στο τηγάνι να μαλακώσουν κ να πάρουν χρώμα!!!
Στο τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω πρώτα τα κρεμμύδια, στην συνεχεία έχω κόψει το φιλέτο μου σε μικρούς κύβους,το ρίχνω και αυτό μέσα στα κρεμμύδια και τσιγαρίζω μέχρι να πάρει ένα καλό χρώμα.



Στην συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι. την σάλτσα, και λίγο νερό Ανακατεύω άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γεμίζω τα κολοκυθάκια μου πασπαλίζω με το τυρί και ρίχνω και λίγο σάλτσα ακόμα στο ταψί μου με λίγο νερό ανακατεμένη .
Βάζω στον Φούρνο και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει και να ξεροψηθεί το τυρί που έχω βάλει από πάνω..!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα καραμελέ σπιτική !!!!


 Το γλυκάκι μας σήμερα κρέμα καραμελέ !!
Υλικά:
4 αυγά
2 ζαχαρουχο
2 κουτάκια ζαχάρουχου με γάλα
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα και λίγο νερό.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να 5λιώσει.
Οταν λιώσει ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να γίνει μια ρευστή καραμέλα την βάζουμε στην φόρμα του κέικ να πάει παντού σε όλες τις μεριές.
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά -αν δεν χωρέσουν χτυπήστε τα μισά μισά..
Ψήνουμε σε Μπεν Μαρί στους 200 σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 50 λεπτά και στο τέλος άλλα 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Ξεφορμαρουμε όταν κρυώσει
* Εγώ έκανα μεγαλη δόση με 3 ζαχαρουχο και 6 αυγά και 3 δόσεις γάλα... Όλα τα άλλα ίδια


Maria Triandafillou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχματζούν !!!!


Λαχματζούν με αραβικές πίτες !!!


Υλικά
1 κρεμμύδι μεγάλο  ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουταλιά σούπας κύμινο
2 μεγάλες ντομάτες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες, μόνο την σάρκα
Αλάτι και πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
8 Αραβικές πίτες μικρές

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο και τον κιμά και τον «ανοίγουμε» καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει.
Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα, Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στον φούρνο.
Σερβίρουμε με σος γιαουρτιού...

Για της Σως γιαουρτιού...
Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας...

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou - οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα στο τσακ μπαμ !!!


ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
3 καρότα τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
4 μεγάλα κρεμμύδια
τυρί φέτα όχι πολύ
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι
2 αυγά
λίγο γάλα
λίγο μαϊντανό +δυόσμο
αλάτι και πιπέρι

Για το φύλλο
2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι τσιγάρισα πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη
έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα τσιγάρισα και αυτά,.
Τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη μου
Ετριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου  τα τσιγάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους
Πρόσθεσαν τα τυριά μέσα στην λεκάνη και τα μυρωδικά
Χτύπησα τα δυό μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.





Αλειψα καλά με λαδάκι τον πάτο του ταψιού μου και έβαλα το πρώτο φυλλο
Έριξα το μείγμα και λίγο τυράκι ακόμα από πανω😉σκεπασα με το άλλο φύλλο έριξα κ λίγο σουσαμάκι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά.
Δεν έβαλα αυγό από πάνω, γενικά δεν έβαλα τίποτα!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ