Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Πρασόρυζο !!!



Πρασόρυζο ένα πανεύκολο και πολύ ωραίο φαγητό !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό πράσα πλυμένα κομμένα τα βάζουμε σε νερό να βράσουν 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό άνηθο καρότο κυβάκια και ρίχνεται τα πράσα και για κάθε άτομο βάζετε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι για πιλάφι ρίχνεται και 1 κύβο λαχανικών λίγο αλάτι πιπέρι κουρκουμά και ζεστό νερό και βράζετε μέχρι σχεδόν να πήξει....5 λεπτά πριν το σβήσετε προσθέστε λεμόνι.
Εγώ το έκανα σε χύτρα όλα μαζί 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και μετά το άφησα 5 λεπτά ακόμα έτσι και μετά άνοιξα την χύτρα.
Μπορείτε να το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα αν δεν γνωριζετε την χρηση της χυτρας....επισης μπορείτε να βάλετε αν το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα ρύζι Καρολίνα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ .




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι !!!


Πολύ πολύ δροσερό γλυκό με φρυγανιές ,κρέμα βανίλιας κρέμα πορτοκαλιού -Γίνεται και με χυμό λεμονιού -

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ .

 1 πακέτο φρυγανιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρι νερού νερό,
1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
1 λεμονόφλουδα
Βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ.ΑΣΠΡΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 ποτήρια νερού γάλα,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη στο 1 ποτήρι γάλα
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε.


ΚΡΕΜΑ.ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 4 ποτήρια νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,η πορτοκαλάδα με ανθρακικό,η χυμό σε κουτί,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ,
ψιλοκομμένα πορτοκάλια

Διαλύουμε την ζάχαρη με.το κορν φλάουρ στο 1 ποτήρι χυμό,βάζουμε.το υπόλοιπο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το μείγμα χυμό,κορν φλάουρ,ζάχαρη ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πορτοκάλι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ
 Τοποθετούμε φρυγανιές σπασμένες.στο τσέρκι.σιροπιάζομαι σιγά σιγά,ρίχνουμε την άσπρη κρέμα. ξανά.
Βάζουμε σπασμένες φρυγανιές λίγη άσπρη κρέμα και τέλος την κρέμα πορτοκαλιού.
Εναλλακτικά γίνεται και με χυμό λεμονιού!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou - Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαραπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Γιαουρτόπιτα !!!



ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
2 βανίλιες
400 γρ φαρίνα απ

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτω τις βανίλιες, το λάδι, το γιαούρτι, και τα χτυπάω όλα μαζί. Προσθέτω τη μαρίνα και ανακατεύω.

Βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω για 3/4 Στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσει ρίχνω το σιρόπι (3 φλυτζάνια ζάχαρη 2 νερό) .

Γαρνίρομαι με ότι μας αρέσει. Εγώ έβαλα κερασάκι το οποίο το έκανα μόνη μου!

Η Συνταγή από Efi Kal – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο !!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

5 Ταψάκια των 26cm

900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
500 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό

ΈΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το τρίβουμε με τα δύο μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.





Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΨΑΚΙ

100 γρ μυζήθρα κρητικιά
100 γρ γραβιέρα
100 γρ κασέρι
100 γρ γκούντα
100 μίλνερ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο κάτω.
Το ραντίζουμε με το πινέλο μας λίγο λάδι και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο.
Ανακατεύουμε τα 5 διαφορετικά τυριά και τα τοποθετούμε μέσα.

Από πάνω προσθέτουμε το τρίτο φύλλο, το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και προσθέτουμε το τέταρτο και τελευταίο φύλλο!
Το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και από πάνω ρίχνω σουσάμι.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
 Συνταγή από . Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανήτες με σιμιγδάλι και σφένδαμο !!!



Υλικά

Ένα πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
Μια βανίλια
Ένα φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη για πιο light)
Νερό ζεστό όσο πάρει να γίνει χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Σιρόπι σφενδάμου ( μπορείτε και μέλι, Μερέντα, φρούτα κλπ)

Εκτέλεση

Έβαλα σε λεκάνη το σιμιγδάλι με το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και ανακάτεψα καλά.
Σκέπασα και άφησα να φουσκώσει.
Τηγάνισα σε καυτό λάδι.
Σερβίρισμα με σιρόπι σφενδάμου.
Ιδανικό και για πρωινό!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή από Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Κωκ !!!


Τούρτα Κωκ οικογενειακή !!!

Παντεσπάνι:

5 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν
200 γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
30γρ νερό
2 βανίλιες

Για την κρέμα
800γρ γάλα
200γρ ζάχαρη
45 γρ κορν φλάουρ
60γρ αλεύρι
50γρ βούτυρο
2 βανίλιες

Για την επικάλυψη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
20 γρ ρούμι.

Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 28cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 λεπτά.

Για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Για την επικάλυψη
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε καυτή μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Για την συναρμολόγηση.
Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι.
Τοποθετούμε την βάση στην φόρμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι.
Βάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι
Απλώνουμε την σοκολάτα-επικάλυψη και βάζουμε ψυγείο για μια ώρα να σταθεί το γλυκό.

Συνταγή από  Σταμάτης Τσίλιας Εκτέλεση από Αννα Γκν -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα vegetarian !!!



Πίτσα vegetarian χωρίς αλλαντικά... αφράτη ζουμερή και πεντανόστιμη 😋 με 3 τυριά μοτσαρέλα τσένταρ ρεγκάτο..√

Ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μάγια
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια baking
Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2,5 κούπες νερό χλιαρό ή γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.




Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό ή το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν το αλάτι και ζυμώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί...✓.

Γέμιση
Έχουμε ψήσει σάλτσα ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Την απλώνουμε να πάει παντού, και στολίζουμε με τα λαχανικά μας πού είναι.
Μανιτάρια, κρεμμύδια σε λεπτοκομμένες ροδέλες, πιπεριές, και ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί.
Εγώ έχω βάλει μοτσαρέλα τσένταρ και regato.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει...✓

Συνταγή από Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπάμιες με κοτόπουλο φούρνου !!!


Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με ξύδι.
Τις αφήνουμε για μισή ώρα στον ήλιο.
Πλένουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζουμε σε ταψί.
Τηγανίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χυμό ντομάτας, δύο ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Reggina Filippou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Nτοματοκεφτέδες Το κάτι άλλο !!!


Υλικά
1/2 κιλό ντομάτες
7 – 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι μέτριο
½ ματσάκι μαϊντανό
5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο
½ κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας (αν επιθυμούμε πιο έντονο χρώμα)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε την φλούδα και τους σπόρους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το baking powder και το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός.


Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, γιατί μπορεί οι ντομάτες μας να έχουν κατεβάσει περισσότερα υγρά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι, τόσο όσο να μην καλύπτει τους κεφτέδες πάνω από την μέση, και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και κρατάμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Τηγανίζουμε το μείγμα σε δόσεις και δεν γεμίζουμε πολύ το τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία και οι κεφτέδες θα απορροφήσουν πολύ λάδι.
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μενουδέλι παραδοσιακή Πατρινή σούπα !!!



ΜΕΝΟΥΔΕΛΙ!!!! (χοντρός φιδές)
Η τέλεια Πατρινή σουπίτσα του καλοκαιριού!!!
Ενα ταπεινό φαγάκι εύκολο...πεντανόστιμο με φρέσκια ντομάτα ...μπόλικο πιπεράκι και φετουλα !!!

Τρίβουμε στον τρίφτη ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λάδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε 3 ντομάτες τριμμένες ώριμες αλάτι πιπέρι λίγη ζαχαρίτσα 1 κλωνάρι σέλινο και 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε το φιδέ σπασμένο και αφήνουμε να χυλώσει..
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φετουλα.
(Εγώ σήμερα δεν είχα χοντρό φιδέ και ψιλοέκοψα μακαρόνια νο 10)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρύζι σε φόρμα !!!



Υλικά
Μισό κιλό ρύζι μπασμάτι
6 φέτες Μπέικον κομμένο κυβάκια
1κοκκινη και μια κίτρινη πιπεριά κομμένες
4- 5 μανιτάρια
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( το λευκό μέρος)
2 κ.σ.μαγιονέζα
Μια πρέζα σαφράν

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό...όπως τα μακαρόνια( με την ίδια διαδικασία...να κρατάει λίγο)
Τσιγαρίζουμε πρώτα σ ένα τηγάνι το Μπέικον..και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά να μαραθούν.
Ρίχνουμε..λίγο αλάτι και πιπέρι.

Κρατάμε το 1/3 από το ρύζι και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά.μαγιονέζα και το σαφράν να πάρει ωραίο κίτρινο χρώμα..
Στο υπολόλοιπο ρύζι ρίχνουμε 1 κουταλιά .μαγιονέζα και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Φορμάρομαι σε στρώσεις τα 2 μείγματα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοτυρόπιτα παραδοσιακή Ρουμελιώτικη !!!



Κολοκυθοτυρόπιτα με φρέσκα κολοκυθάκια ...Μια νόστιμη Ρουμελιώτικη πιτούλα όπως την έκανε η μάνα μου!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
5 μέτρια κολοκυθάκια καθαρισμένα τριμμένα στον τριφτη του κρεμμυδιού και στημένα.
Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά χτυπημένα λίγο...λίγο λάδι...1 κούπα γάλα......2 κουταλιές  σούπας σιμιγδάλι χοντρό...και 1 κομμάτι φέτα.( περ.250 γρ.)

Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
Λίγο λάδι
Λίγο αλάτι
2.κ.σ.ξίδι και νερό όσο πάρει...
Ανοίγουμε 5 φύλλα....2 κάτω 2 στη μέση και ένα πάνω...
Λαδώνουμε ένα ταψί νο 38..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα ατομική Σοκολάτας !!!!




Υπέροχη συνταγή για Πανακότα Σοκολάτας !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
280 ml γάλα,
35 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35%)
5 φύλλα ζελατίνης,
400 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ζεσταίνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη.
Έχουμε σε ένα βαθύ μπολ την κουβερτούρα και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε προσθέτουμε και τις ζελατίνες αφού προηγουμένως της έχουμε μουλιάσει σε ένα ποτήρι νερό.
Ανακατεύουμε τοποθετούμε στα φορμάκια και στο ψυγείο!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ   Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες καραμέλας !!!


Πάστες καραμέλας με σαβουαγιάρ !!!
Μιά πάστα ..μα τι πάστα !!!!!

Υλικά
60 σαβουαγιάρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
3 φύλλα.ζελατίνης
1 βανίλια:
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα ,και συνεχίζω να ρίχνω και την υπόλοιπη Αφαιρώ από την φωτιά!
Από το νερό κρατάω 2 κουταλιές σούπας και διαλύω την κορν φλάουρ!
Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στην φωτιά!
Πρόσθετων το κορν φλάουρ και ρίχνω και την κρέμα.γάλακτος!
Αφαιρώ από την φωτιά ρίχνω μέσα την βανίλια και τις ζελατίνες!

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη.
3 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουτάλια βούτυρο
2 βανίλιες!
Βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να βράζουν!
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πήξουν!Κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια βούτυρο!

Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
80 γραμμάρια σοκολάτα!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το αλεύρι το κακάο και ανακατεύουμε όταν αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να.πήξει!
Την αφήνουμε να κρυώσει!
Έχουμε και 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σε ένα μπολ με μια κουταλιά σιρόπι κρέμας για να βουτάμε τα σαβουαγιάρ.




Συναρμολόγηση
Βουτάμε σαβουαγιάρ στο γάλα και τοποθετούμε.στα κατάλληλα σκεύη άπω πάνω κρέμα βανίλιας σαβουαγιάρ κρέμα σοκολάτας σαβουαγιάρ κρέμα.βανίλιας και τέλος το σιρόπι καραμέλας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπανόφι !!!!


Μπανόφι υπέροχο !!!!
Posted on 12:55 μ.μ.by gata


Σπέσιαλ υπέροχο γευστικό Μπανόφι !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
250 μπισκότα digestine,
100 γραμμάρια βούτυρο,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,
2 μπανάνες,
300 ml κρέμα γάλακτος.

Βάζουμε τα μπισκότα στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε με το χέρι μας να ενωθούν τα υλικά σε τρίφτη βάση ζύμης.
Πιέζουμε ελαφρά την ζύμη στο τσέρκι.





ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανεβάζουμε την φωτιά να βράσει για ένα λεπτό ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια.
Θα σχηματιστεί πηχτή χρυσή καραμέλα.
Περιχύνουμε την ζύμη βάσης,κόβουμε τις μπανάνες φέτες και καλύπτουμε με αυτές την καραμέλα.
Χτυπάμε την κρέμα.γάλακτος σε σαντιγί απλώνουμε πάνω στης μπανάνες και.πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και μπανάνες!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ