Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σπανακόρυζο γρήγορο !!!







Λεμονάτο σπυρωτό  !!!Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο !! Να γλείφεις και το πιάτο !!!

Υλικά μερίδες 5

1 σακούλα έτοιμο σπανάκι φρέσκο ΟΧΙ κατεψυγμένο ,κομμένο πλυμένο γνωστής εταιρίας..αν θέλετε αγοράστε από το μανάβη ή λαϊκή 1 και μισό κιλό  ...απλά τρώει χρόνο το καθάρισμα αλλά είναι πιο οικονομικό
ελαιόλαδο
1 κύβο -προαιρετικά -εγώ έβαλα-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένες ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
1 πολύ ώριμη ντομάτα λιωμένη με το χέρι
αλάτι λίγο αν βάλετε κύβο
πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
2 κουπάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το σερβίρισμα
φετούλα
λεμόνι




Άνοιξα την σακούλα -αγόρασα έτοιμο το βρίσκω πιο εύκολο - το έπλυνα αν και είναι πλυμένο ,το έστυψα λίγο και το έβαλα στην κατσαρόλα.
Άρχισα να το σοτάρω κ μόλις ήπιε τα νερά του έριξα το λάδι το γύρισα λίγο έλιωσα την ντομάτα ξεφλουδισμένη με το χέρι πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια το αλάτι το πιπέρι τον κύβο τον κουρκουμά και 2 ποτήρια του νερού νερό .





Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρύζι .
Το μαγείρεψα και ώσπου να πιεί το νεράκι του ετοιμάστηκε με μελωμένο ζουμάκι πεντανόστιμο !!
Δοκιμάστε το !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανοπατάτες εξπρές !!!



Απίθανες τηγανίτες πατάτας με ντιπ της στιγμής !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

Υλικά για 10 τηγανίτες

2 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο






 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά τις στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες με τις παλάμες μας να στεγνώσουν να στραγγίξουν εντελώς .
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπέρι και το 1 αυγό και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε και τις πατάμε λίγο από πάνω αλλά και γύρω γύρω να γίνουν πλατιές κι ομοιόμορφες.






ΚΟΛΠΑΚΙ
Δεν τις γυρίζουμε αν δεν ψηθούν καλά από την μία πλευρά .
Τις γυρνάμε ΜΟΝΟ με φαρδιά σπάτουλα .
αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να διαλυθούν .
θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Οταν τηγανιστούν και δεν μας ικανοποιεί το χρώμα μπορούμε πλέον αφού έχουν ψηθεί κι από τις δυο πλευρές να τις γυρνάμε πάντα με σπάτουλα .
Κάθε φορά που θα βάλουμε τις καινούργιες σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και πάντα βάζουμε λίγο λάδι .






Το τηγάνι να είναι αντικολλητικό .
Αυτά ..φτιάξτε τες και απολαύστε τες με ντιπ γιαουρτιού του λεπτού.

ΝΤΙΠ
Με το μάτι τα υλικά ..περισσότερο γιαούρτι λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα ...αν θέλετε προσθέστε και λίγο λεμόνι -εγώ δεν έβαλα -καλό ανακάτεμα κι έτοιμο να απολαύσετε τηγανοπατάτες βουτώντας στο μείγμα !!! Καλή επιτυχία και προσοχή στο γύρισμα !!!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ τούρτα παγωτό !





ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!!

ΧΤΥΠΑΜΕ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 395 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΠΑΛΑ,
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΕΡΚΙ 28 cm ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΓΑΛΑ ΞΑΝΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ !!!

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΓΛΑΣΣΟ
125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 3 ΩΡΕΣ Η ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΆΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ καρύδας !





ΚΑΡΎΔΑ ΚΕΙΚ

3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,
3ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8ΑΒΓΑ,
2ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).

ΣΙΡΟΠΙ.
3ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ
3ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ



ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.





Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Θεοδωρα Κατσελου Αλεξιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Τούρτα αμυγδάλου !!!


Από την ωραιότερη σπέσιαλ τούρτα αμυγδάλου-Νουγκαντίνα - που θα έχετε φτιάξει!!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ:
8 ασπράδια αυγών,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
250 γρ πούδρα αμυγδάλου,
50 γρ αλεύρι φαρίνα,
2 βανίλιες

Βάζουμε σε 3 ταψάκια μεσαίου μεγέθους λαδόκολλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να στέκεται.
Ρίχνουμε απαλά την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με Μαρίζ ,ρίχνουμε και το αλεύρι απαλά.
Τοποθετούμε μείγμα και στα τρία πολύ λεπτή στρώση και τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
1000 γρ κρέμα γάλακτος καλής ποιότητας,
600 γρ γάλα φρέσκο,
3 βανίλιες,
8 κρόκοι αυγών,
200 γρ ζάχαρη,
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 φακελάκια ζελατίνη

Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος να σφίξει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,το κορν φλάουρ, τους κρόκους τα ανακατεύουμε εκτός φωτιάς τοποθετούμε στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύουμε στο χαμηλό.
Έχουμε βάλει της ζελατίνες προηγουμένως σε μπολ με λίγο γάλα να φουσκώσουν και τις σφίγγουμε στο χέρι και τις ρίχνουμε στην κρέμα.
Οπότε βγάζουμε την σαντιγί την σφιχτή από το ψυγείο και την ρίχνουμε απαλά στην κρέμα αφού προηγουμένως την έχουμε κατεβάσει από την φωτιά να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε παντεσπάνι,κρέμα,παντεσπάνι κρέμα, παντεσπάνι κρέμα.
Διακόσμηση μπόλικο αμύγδαλο καβουρντισμένο για 15 λεπτά
φούρνο.
Και φυσικά κερασάκια!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ πατάτας !!!


Σουφλέ πατάτας με μανιτάρια & τυρί!!!!


Εύκολο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά μανιτάρια και τυρί που θα σας ξετρελάνει!!! Ταιριάζει σε οικογενειακά τραπέζια και σερβίρετε ζεστό!!!!

Υλικά

-500γρ πατάτες βρασμένες

-80γρ αλεύρι φαρίνα

-100γρ βούτυρο λιωμένο

-300γρ τυρί gouda τριμμένο

-200γρ μανιτάρια κομμένα κονσέρβα

-7φ μπέικον

-7φ ζαμπόν

-6φ τυρί μοτσαρέλα

-4 αυγά

-400ml κρέμα γάλακτος

-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=qJ2_4ueGeVs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2qv6pfdKK6G_hr_lirK4y1oRKSYcGR5xwozIP7OtQPEXNr2ygvxf2yNok



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια με κανελόνερο & σουσάμι!!!



Υλικά
4 ποτήρια λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
βράζουμε 3 ξυλάκια κανέλα σε 2 ποτήρια νερό να μείνει ένα ποτήρι νερό μία αμμωνία
2 κιλά αλεύρι
4 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
την αμμωνία τη ρίχνουμε μέσα στο κανελόνερο
μισό κιλό σουσάμι.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι τη ζάχαρη το χυμό το κανελόνερο  με την αμμωνία της βανίλιας τα ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη μετά ρίχνουμε το αλεύρι πλάθουμε τα κουλουράκια τα βουτάμε σε λίγο νερό και μετά στο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ .Βασιλική Γκανάρα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρύδα τούρτα !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια.

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο αλεθρι,βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Τοποθετουμε σε τσερκι 28 μεσα.λαδοκολα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Οταν κρυωσει το κοβουμε να εχουμε δυο πατους.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα,
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
1 βανιλια,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
50 γραμμαρια καρυδα

Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη και ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου προηγουμενως τα διαλυσαμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα.
Ανακατευουμε οταν πηξει κατεβαζουμε και ριχνουμε βανιλια,βουτυρο.
Οταν κρυωσει προσθετουμε την καρυδα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο,1 ποτηρι νερου ζαχαρη 2 λεπτα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη ,2 κουταλιες της σουπας.γαλα 50 γραμμαρια καρυδα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ.ΚΡΥΑ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο,σιροπιαζουμε με κουταλι,ριχνουμε την κρεμα,τοποθετουμε πανω τον αλλο πατο σιροπιαζουμε και τελος σαντιγυ πισω πανω και πλαγια και φυσικα μπολικη καρυδα!
Η διακοσμηση δικη μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιλφέιγ !!!


Μιλφέιγ το υπέροχο !!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 πακέτα σφολιατινια

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα φρέσκο
3 κρόκους αυγών
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε διαλυμένο το κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους βανίλια,βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε σφολιατίνια μια σειρά,επάνω την κρέμα,και τέλος σφολιατίνια.
Έχουμε σαντιγί χτυπημένη και την τοποθετούμε απάνω.
Τέλος θρυμματίζουμε μπόλικα σφολιατινια τα ρίχνουμε πάνω στην σαντιγί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!.




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστίτσιο με διαφορετική μπεσαμέλ !!!





ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα ένα πακέτο μακαρόνια χονδρά τα σούρωσα δεν τα λάδωσα.
Έφτιαξα κανονικά τον κιμά μου με την σάλτσα του χωρίς υγρά.
Έφτιαξα εύκολη μπεσαμέλ ωραιότατη βάζοντας σε ένα κατσαρόλι 1 λίτρο γάλα μισό φλιτζ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 3 κουταλιές κορν φλάουρ 2 αυγά αλάτι λίγο μοσχοκάρυδο και άναψα το μάτι ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει,μετά έριξα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψα λίγο με το σύρμα.



Σε ένα ταψί έριξα ελάχιστο σιμιγδάλι κάτω μετά τα μακαρόνια τον κιμά λίγο τυρί τριμμένο τα ανακάτεψα με την πιρούνα έριξα την κρέμα την έστρωσα ωραία έβαλα λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ  -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ .










ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

44 βερίκοκα άγουρα,
2 κιλά ζάχαρη,
400 ml νερό,
4 βανίλιες,
1 κούπα άσβεστη διαλυμένη σε 4 λίτρα νερό,
1 λεμόνι φυσικό το χυμό του.

Πλένουμε και καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κουκούτσια τα βερίκοκα.
Τα τρυπάμε παντού με πιρούνι και τα τοποθετούμε στον άσβεστη.
Τα αφήνουμε 4 ώρες.
Στην συνέχεια τα πλένουμε 12 νερά και τα τοποθετούμε στο στραγγιστήρι.
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει 10 λεπτά και τα ρίχνουμε μέσα τα βράζουμε 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε ένα 24ωρο.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα προσεχτικά σε στραγγιστήρι,δίνουμε το σιρόπι τα τοποθετούμε μέσα τα βράζουμε μια δυνατή φωτιά τέλος προσθέτουμε το χυμό και όταν σβήσουμε της βανίλιες!
Κουνάμε την κατσαρόλα 3 φορές και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα!!!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα δροσερή και υγιεινή !!!!


 Μία δροσερή σαλάτα πλήρες γεύμα ελαφρύ γεμάτη υγεία χορταστική όπου τα υλικά μένουν και για άλλες ακόμα σαλάτες !!

Υλικά-ποσότητες όσο χρειάζεστε ..

1 μαρούλι- σαλάτα γαλλικό
1 μαρούλι- αισμπερκ
1 χούφτα -καλαμπόκι βρασμένο
1 μαρούλι-ραντίσιο
τριμμένο καρότο
μαρούλι σκαρολ -το κατσαρό -
αγγούρι -κομμένο σε κυβάκια
λίγα ντοματίνια -τα κόβουμε στην μέση
βρασμένα αυγά σφιχτά κομμένα
ελαιόλαδο
μυλόξυδο μπόλικο
αλάτι
παξιμαδάκια κομμένα σε κομματάκια ..έβαλα παξιμαδάκια λαδιού Κυθήρων.




 Ολα μαζί κομμένα σε μπολ μεγάλο για να τα ανακατέψουμε ..

 Ντρέσινγκ

4 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά κέτσαπ
και το μηλόξυδο που το βάζουμε εδώ αντί για μέσα στην σαλάτα .
Τα χτυπάμε ολα μαζί με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε .
Εγώ έβαλα σκέτη λίγη μαγιονέζα και ανακάτεψα .
Διατηρείτε στο ψυγείο αν περισσέψει κι έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα και για βραδινό !!!
Πραγματικά υπέροχη ειδικά τώρα με την ζέστη !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου αφράτη και πεντανόστιμη !!!


Ομελέτα φούρνου αφράτη και πεντανόστιμη 😋 με λαχανικά...πατάτες, κολοκύθια, ντομάτα, κρεμμύδια, όλα ψημένα στη λαδόκολλα...👍👍

Υλικά
4 μεγάλα κολοκυθιά
3-4 πατάτες
2-3 ντομάτες
3 κρεμμύδια
1 ποτήρι γάλα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
Τυριά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Κόβω τις πατάτες σαν τηγανητές τις αλατίζω τις λαδώνω και τις ψήνω σε λαδόκολλα στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.
Τα κολοκύθια τις ντομάτες και τα κρεμμύδια τα κόβω σε ροδέλες και τα ψηνω με τον ίδιο τρόπο.
Τα ρίχνω όλα μαζί σε ένα πυρέξ τα πασπαλίζω με τυρί και τα ανακατεύω.
Διαλύω το μπέικιν στο γάλα.
 Σπάω τα αυγά μέσα και τα χτυπάω πολύ καλά.
Περιχύνω πάνω από τα λαχανικά μου και πασπαλίζω με διάφορα τυριά...
Kαι ψήνω στους 180 βαθμούς .✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τιραμισού με μπανάνες!!!!!



 ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες τυρί μασκαρπονε,
4 μίση κούπες γάλα φρέσκο,
5 αυγά,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
μισή κούπα καφε espesso,
6 μπανάνες κομματάκια,+ 2 καραμελωμένες,
1 πακέτο σαβαγιάρ,
1 κουταλιά της σούπας λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα της 4 κούπες γάλα να.ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την μισή κούπα γάλα,με τα αυγά,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα και ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύουμε γρήγορα.
Στην συνέχεια το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε γρήγορα 3 με 5 λεπτά ρίχνουμε και το μασκαρπονε και ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το σκεπάζουμε με ζελατίνη και το αφήνουμε περίπου 3 ώρες εκτός ψυγείου.
Βράζουμε το καφέ με το λικέρ 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε σαβαγιαρ βουτώντας τα στο λικέρ δευτερόλεπτα τα τοποθετούμε στο τσέρκι η ταψί η τάπερ,βάζουμε μια στρώση κρέμα,τοποθετούμε, μπανάνες,ξανά.σαβαγιαρ την ίδια διαδικασία ,κρέμα,και τέλος κοσκινίζουμε κακάο.
Διακόσμηση καραμελωμενες μπανάνες
(βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο στο τηγανάκι τοποθετούμε μπανάνες κομμάτια και τα καραμελώνουμε)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα με κρέμα & σοκολάτα !!!



Σπέσιαλ καρυδόπιτα με κρέμα λεμονιού και γλάσο σοκολάτας  !!!

Υλικά
10 αυγά χωρισμένα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
20 γραμμάρια κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά κοπανισμένη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Σιρόπι
2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το καρύδι,φρυγανιά,μπαχαρικά,κακάο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψάκι μετρίου μεγέθους.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με κρύο σιρόπι,ζεστό γλυκό.

Κρέμα λεμονιού
2 αυγά
3 λεμόνια
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κορν φλάουρ κουταλάκια γλυκού

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών,ζάχαρη,βούτυρο και το κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε με το σύρμα μόλις πήξει κατεβάζουμε
Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο γλυκό μας.

Γλάσο
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές ηλιέλαιο

Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και λιώνουμε την κουβερτούρα.

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎--ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ