Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Γιουβετσάκι με αρνάκι στον φούρνο !!!


 
 Κυριακάτικο συνήθως , οικογενειακό, 'μαμαδίστικο' πεντανόστιμο φαγάκι !!


Υλικά

1 κιλό αρνάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι

Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου.
Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και αφήνουμε να ψηθεί για 10' περίπου.

Πρέπει το κριθαράκι να χυλώσει χωρίς να στεγνώσει τελείως!

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Φασολάκια και κολοκυθάκια με σκορδολέμονο και φτερούγες κοτόπουλου πικάντικες !!!

.



ΦΑΣΟΛΆΚΙΑ και ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ με σκορδολεμονο και ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με πικαντικη μουσταρδα !!!Ειναι υπεροχα και πεντατρυφερά τα Φθινοπωρινά λαχανικά!

Τα βάλαμε να βράσουν σε νερό και αλατι όπως τα χόρτα!
Τα σουρώσαμε και αφου χτυπησαμε λαδι με λεμονι και λιγο αλατι το ριξαμε στα καυτά φασολακια! Απο πανω λιγο σκορδο..
ψιλοκομμενο και πιπερι... Μια ωραιοτατη σαλατα!

Τις φτερουγες τις εβαλα σε ενα λεκανακι, προσθεσα 1 κουταλια μουσταρδα, αλατι, πιπερι, λαδι και λεμονι και τις αφησα στο ψυγειο ενα βραδυ.

Μετα τις εβαλαστο ταψι, λιγο λαδι απο πανω λιγη φρυγανια τριμμένη και τις αφησα να ροδοψηθουν στους 200β.Νερο δεν εβαλα...
Στο τελος λεμονι και λιγη ρίγανη...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπισκοτογλυκό με κρέμα κ σαντιγί !!!!

.



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΡΕΜΑ-ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

3 πακετα μπισκοτα πτι μπερ!

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!!!

Εχουμε βγαλει λιγο κρυο γαλα σε ενα μπωλακι και λιωσαμε 120 γρ κορν φλαουρ!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε!!

Βαζουμε μια σειρα μπισκοτα σε ολο τον πατο του ταψιου η πυρεξ (30 ν) ριχνουμε με προσοχη την κρεμα με κουταλα!!!

Πανω στην κρεμα βαζουμε μπισκοτα στην ιδια σειρα οπως τα κατω!!!

Αφου κρυωσει χτυπαμε μισο κουτι μορφατ μεταλικο κουτι με μισο κουτι ζαχαρουχο γαλα και το βαζουμε πανω!

Διακοσμηση τριμμενη κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Καρυδόπιτα γευστική και αφράτη !!!!

 


ΕΥΚΟΛΗ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml)::

6 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,

1,5 ποτηρι αλευρι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

2 κ.γ.κανελα,

μισο κ.γ.γαρυφαλο!

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!

Εχουμε ανακατεψει σε ενα μπολ τα υπολοιπα υλικα εκτος τα καρυδια και τα ριχνουμε στο μείγμα απαλα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα να μην ξεφουσκωσει το μείγμα ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Λαδωνουμε το ταψι η το πυρεξ (28ν) ριχνουμε το μείγμα απαλα!

Ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη,2 κ.σ.μελι,μισο λεμονι το χυμο του για 4 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο-καυτο σιροπι!!!

 Εκτέλεση φωτό συνταγή -->   Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ψωμάκια αφράτα !!!!

 


ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΩΜΑΚΙΑ !!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ :

Βαζουμε στο μπολ 330 γραμμαρια ζεστο νερο,1 φακελακι ξερη μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,2 κουταλιες της σουπας σπορελαιο, 2 κουταλιες της σουπας αλευρι και τα ανακατευουμε με συρμα!

Το σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ριχνουμε 500 γραμμαρια αλευρι χουφτα χουφτα 1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Εαν χρειαστει λιγο αλευρι ακομα ριχνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο μας την κοβουμε σε κομματια τα οποια κομματια τα κανουμε μπαλες!Αυτε τις μπαλες τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια καθε μπαλα δινουμε το σχημα και τις αφηνουμε 10 λεπτα!

Τελος ριχνουμε απο πανω αλευρι,κανουμε μια χαρακια το καθενα με μαχαιρι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα! 

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Μπισκοτάκια του 10λεπτου !!!!!




ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:: 

Βαζουμε στο μπολ 2 αυγα και 4 κ.σ.ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε.2 κ.σ.αλευρι φαριναπ και 1 βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ και ανακατευουμε με συρμα!

Τελειωνουμε ριχνοντας ακομα 3 κ.σ.αλευρι φαριναπ ανακατευοντας με συρμα!!

Βαζουμε το πηχτο χυλο σε κορνε και κανουμε μπαστουνακια η και δισκακια στην λαδοκολα!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθερμ..αντιστασεις μεσαια σχαρα για 10 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!

Οταν τα βγαζουμε κρυωνουν και στην συνεχεια τα βουταμε απο την μια μερια σε λιωμενη κουβερτουρα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γλυκό με φρυγανιές κρέμα σαντιγί σοκολάτα !





ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΣΑΝΤΙΓΙ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Βαζουμε στο ταψι η το πυρεξ (30χ27) μια σειρα φρυγανιες στον πατο!!!

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!!!

Αφηνουμε το σιροπι 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε μια μια την καθε φρυγανια!!!!!

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθουν!

Εχουμε βγαλει λιγο κρυο γαλα και εχουμε διαλυσει μεσα του 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ η καστερ παουντερ με 2 κ.σ.γεματες αλευρι!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βουτυρο!!!

Την αφηνουμε 5 λεπτα ανακατευοντας την και στην συνεχεια την ριχνουμε με μια κουταλα με προσοχη πανω στις φρυγανιες!!!!

Την σκεπαζουμε καλα με διαφανη μεμβρανη και αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

ΣΑΝΤΙΓΙ:::

Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι οπως αναγραφεται στην συσκευασια!!!

Την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα και την ισιωνουμε απαλα!

Βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο για 1 ωρα!Στην συνεχεια λιωνουμε σε μπεν μαρι 200 γρ κουβερτουρα !

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε πανω κουβερτουρα και διακοσμηση κερασια!

Και παλι πισω στην συντηρηση του ψυγειου για καποιες ωρες!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


♥️ Τούρτα αμυγδάλου εύκολη !



♥️ Τούρτα αμυγδάλου !!!!♥️

Για το παντεσπάνι.
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνι του καφέ αλεσμενο αμύγδαλο.
1 μπεκιν.
2 βανίλιες.
Τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά που τα γράφω.


Σιρόπι
1 ποτήρι του νερου νερο.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας εσανς πικραμυγδαλο.
Για την κρέμα πατισερι.
2 κουπες γάλα.
Μιση κούπα ζάχαρη.
3 κουταλιές τηςσούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ.
3 βανίλιες
2 κρόκους.
1 κουπα σαντιγί.
Ολες οι κουπες ειναι του νες καφε.


Εκτέλεση
Στο μάτι τις κουζίνας έβαλα την κατσαρόλα έριξα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το Κορν φλάουρ, τις βανίλιες, μόλις εβρασαν προσθεσα τους κρόκους, ανακατευωντας καλά, κ τέλος πήρα την κατσαρόλα στην άκρη κ πρόσθεσα ένα ποτήρι σαντιγί ανακατεύωντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Για τη γαρνιτουρα κρεμα σαντιγί.
1φυτικη 500γρ.
1 Ζαχαρούχο.


Εκτέλεση
Ετοιμάζω το παντεσπάνι το βαζω σε τσερκι 26εκ. Και το ψήνω 30 λ αντισταση 170βαθμους.
Εβρασα το συροπι για 3λ και οταν παγωσε εριξα την εσάνς.
Εκοψα το παντεσπανι στα τρια το σιροπιασα και αρχισα να στρωνω την κρεμα πατισερι 2 στρωσεις αναμεσα στα τρια κομμάτια.
Γαρνιρισα εξωτερικά με την σαντιγί αμυγδαλα φιλε και στο τελος τα κερασακια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκάκια με άρωμα από λεμόνι και γέμιση !!!

 


ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 αυγα,

2 λεμονια,

1 ποτηρι νερου σπορελαιο,

2 βανιλιες,

περιπου 4 ποτηρια νερου αλευρι φαριναπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα,το ξυσμα και το χυμο λεμονιων,τις βανιλιες και ανακατευουμε με.συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο και 200 γραμμαρια αχνη ζαχαρη και ανακατεύουμε με συρμα!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι κοσκινισμενο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!

Τα πλαθουμε μικρες μπαλιτσες αφου προηγουμενως τοποθετουμε μεσα τους καρυδι!

Τα τοποθετουμε στην λαδόκολλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για.10 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Οταν τα βγαλουμε αφου κρυωσουν τα ραντιζουμε με ανθονερο και τοποθετουμε αχνη ζαχαρη εαν δεν εχουμε ανθονερο τα φτιαχνουμε χωρίς!

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Σουφλέ με πένες !!!

 


Εύκολο υπέροχο πεντανόστιμο σουφλέ που αρέσει σε όλη την οικογένεια !!!!!

Υλικά Συνταγής

    500 γραμ. πένες ριγωτές
    1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό για την κρέμα)
    1 φλ. γραβιέρα
    1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
    150 γραμ. βούτυρο
    120 γραμ. αλεύρι
    1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
    2 κρόκους
    αλάτι
    1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τις  πένες σουφλέ με τυριά και ζαμπόν στο φούρνο, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1′-2′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος  light και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά. Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε τις πένες για 7′. Σουρώνουμε.

Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Cheesecake με ζαχαρούχο!!!

 

 .



..
 Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο! Αυτό το τέλειο γιαουρτογλυκό γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι εντυπωσιακό! Αποθηκεύστε αυτή τη φανταστική συνταγή! Θα σας χρειαστεί σίγουρα για κάποιο  τραπέζι ή γιορτή !!!!


Υλικά (Ingredients):

-150 γρ. πτι μπερ, αλεσμένα (150 g biscuits, grated)
-100 γρ. λιωμένο βούτυρο (100 g melted butter)
-1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (1 kg strained yogurt)
-200 γρ. ζάχαρη (200 g sugar)
-45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (45 g plain flour)
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (1 tsp. vanilla extract)
-4 αυγά (4 eggs)
-150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο (150 g dulce de leche)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΕΔΩ -- https://bit.ly/36xkMRG

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μηλόπιτα φανταστική !!!!

 


Δείτε την πιο μελωμενη Μηλόπιτα  όνειρο λέμε !!!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ η Μελίτα , Apple 🍎 Pie,η πιο μελωμενη η πιο τρυφερή η πιο αρωματική!

Υλικά
Για κάτω στο ταψί
4 κόκκινα μήλα
225 γρ.βουτυρο η βιταμ
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.ζαχαρη)
1 βανιλετα
Κανέλα αρκετή
Για τον χυλό
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (λιγότερο έβαλα εγώ για να μην είναι γλυκιά πολύ)
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (170 γρ.)
1 βανιλετα
Μισό πορτοκάλι στιμενο
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω .
Αν θέλετε Μπορείτε για τον πάτο της μηλοπιτας να βάλετε λίγο καστανή αντί για άσπρη ζάχαρη.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=H8fEqTEy-uk

Κριτσίνια σε 3 λεπτά !!!!


 


Δείτε πώς θα φτιάξετε τα καλύτερα Πιτσίνια -κριτσίνια με σάλτσα και τυριά υπέροχα χωρίς κόπο.Σε 3 λεπτά έχετε λαχταριστά τυρένια πιτσίνια η σησαμένια!!!

Υλικά
μισή κούπα του νες ελαιόλαδο
μισή κούπα του νες κρασί λευκό
3 κουταλιές πεκορινο η τυρί τριμμένο ότι έχετε
1 καρότο τριμμένο στον ψιλο τρίφτη
μια τσιμπια αλάτι
μισό κουταλάκι μπέικιν
αλεύρι 1,5 κούπα και λίγο παραπάνω μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
βάζετε την ζυμη για λίγο στο ψυγείο  
επικάλυψη περάστε με σάλτσα τα πιτσινια και μετά ρίξτε πάνω τριμενο τυρί (όχι γκούντα)
μπορείτε να ρίξετε σησάμι η ηλιόσπορο
ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω μέχρι να πατήσουν καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα .



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -->
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=J1xpuatPBmI 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα !!!

 


Σας αρέσουν τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα ;;

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Πλενουμε 4 μελιντζανες!

Τις κοβουμε σε λεπτες φετες και τις αραδιασουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Τις αλατιζουμε και τις ραντιζουμε με ελαιολαδο!

Τις ψηνουμε στους 200 βαθμους για 15 λεπτα!

ΣΑΛΤΣΑ:

Βαζουμε στο τηγανι 5 κ.σ.ελαιολαδο τριβουμε 1 ξερο κρεμμυδι και 1 σκελιδα σκορδο και τα αχνιζουμε!

Ριχνουμε 5 ντοματες ωριμες τριμμενες,αλατι,μαυροπιπερο,μια πρεζα ζαχαρη και αφηνουμε στο χαμηλο να δεσει!

Παιρνουμε καθε φετα μελιντζανας βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε!

Τα τοποθετουμε στο πυρεξ η ταψι!

Ριχνουμε την σαλτσα πανω τους και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους !!!!

Eκτέλεση συνταγή φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια στον φούρνο !!!







Ρολό κοτόπουλο με πατάτες και μανιτάρια για σήμερα!

Η συνταγή παραμένει η ίδια και για κανονικό κοτόπουλο.. Αρωματικό και νόστιμο!

Χτυπάω στο σέικερ μισό κρασοπότηρο μουστάρδα, μια κσ μέλι, πάπρικα, αλάτι, χυμό από δύο λεμόνια, δύο πορτοκάλια, ρίγανη και ελαιόλαδο και φτιάχνω μια ωραία σάλτσα..

Στο ταψί βάζω το κοτόπουλο, πατάτες, δυο πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, σκόρδο και φρέσκα μανιτάρια όχι ψιλοκομμένα γιατί δεν θέλω να λιώσουν και περιχύνω με την σάλτσα..



Ανακατεύω πολύ καλά!

Προσθέτω λίγο νερό και σιγοψήνω για 1.5 ώρα ανάλογα βέβαια τον φούρνο..

Δυό λεπτά πριν το βγάλω, προσθέστε λίγα κομμάτια γραβιέρα της επιλογής σας!


Eκτέλεση φωτό από κ.Maria Kapodistria  Μαγειρέματα "Deli"cious!