ΕΥΚΟΛΗ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml)::
6 αυγα,μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,
1,5 ποτηρι αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
2 κ.γ.κανελα,
μισο κ.γ.γαρυφαλο!
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν!
Εχουμε ανακατεψει σε ενα μπολ τα υπολοιπα υλικα εκτος τα καρυδια και τα ριχνουμε στο μείγμα απαλα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια απαλα να μην ξεφουσκωσει το μείγμα ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Λαδωνουμε το ταψι η το πυρεξ (28ν) ριχνουμε το μείγμα απαλα!
Ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη,2 κ.σ.μελι,μισο λεμονι το χυμο του για 4 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο-καυτο σιροπι!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή --> Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!