Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Γαλακτομπουρεκάκια απίθανα!!!!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ?????ΤΡΑΓΑΝΟ,ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:::

1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο ,

3 κ.σ.ζαχαρη,

230 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

3 κροκους αυγων,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο αγελαδινο!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει !!!

Ριχνουμε βροχυδων το σιμιγδαλι ανακατευουμε στο χαμηλο μεχρι να πηξει ελαφρως!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους και ανακατευουμε πολυ γρηγορα!

Τελος.ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια και ανακατευουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει τελειως ανακατευοντας την!!!

Παιρνουμε 1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου!

Τα ανοιγουμε στον παγκο!!!!

Οπως ειναι τα κοβουμε σε 4 λωριδες!!!

Βραζουμε 400 γρ βουτυρο αγελαδινο και στην συνεχεια το σουρωνουμε!

Αφηνουμε να κρυωσει!!!!

Ανα δυο λωριδες βουτυρωνοντας τες βαζουμε γεμιση στην ακρη και το κλεινουμε ρολαρολαντας το!!!!

Βουτυρωνουμε πολυ καλα το ταψι και τα βαζουμε στην σειρα!

Τα βουτυρωνουμε ολα παρα πολυ καλα και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα βγαζουμε τα ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε στους 180 β προθ μεχρι να κοκκινησουν καλα!!!!

Εμενα μου πηρε 1 ωρα και 5 λεπτα!!!!!!

Εχουμε βρασει προηγουμενως το ΣΙΡΟΠΙ:::3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!!!!Σιροπιαζουμε καυτα γλυκα κρυο σιροπι!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Λάχανο με κρέας χοιρινό απίθανο !!!!


 Λάχανο με κρέας χοιρινό !!!!



Υλικά
    6 μερίδες χοιρινό κρέας (κατά προτίμηση από μπούτι)
    1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
    1 φλ. ελ. καφέ κόκκινο κρασί
    10 κόκκους μαύρο πιπέρι
    1 μέτριο λάχανο άσπρο (αφράτο, όχι σφιχτό)
    3 μέτρια καρότα (κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
    2-3 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
    1 φλ. ελ. καφέ ελαιόλαδο
    2-3 κ.σ.σάλτσα ντομάτα (αν υπάρχει σπιτική) ή 1 κ.σ.πελτέ
    1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
    1/2 κ.γ. ρίγανη
    αλάτι (εγώ βάζω 1 κ. σ. περίπου)
    το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    2 ποτήρια ζεστό νερό (ή όσο να σκεπαστεί το κρέας)

Εκτέλεση
 Σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κρέας από όλες τις πλευρές στο λάδι να θωρακιστεί. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει χρώμα, καθώς και τους κόκκους του πιπεριού (αν τηγανιστούν βγάζουν όλα τους τα αρώματα).
 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ    Προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε.
 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε περίπου 45 λεπτά, να μαλακώσει λίγο το χοιρινό (να μην βράσει εντελώς).
 Βάζουμε σιγά σιγά και το λάχανο, ανακατεύοντας για να χωρέσει στην κατσαρόλα.
 Αφού μαραθεί και πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 40 -45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει καλά το κρέας.
 Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε τη σάλτσα (ή τον πελτέ), το κ. πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι. Αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να χυλώσει λίγο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό επάνω στο ζεστό μάτι ως την ώρα που θα σερβίρουμε.

Αν σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε το με κ. καυτερό πιπέρι.¨Η μπούκοβο.
       Καλή μας όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ  ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κοκκινιστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια με ωραία σάλτσα !!!


 Κοκκινιστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια με ωραία σάλτσα και πατάτες τηγανιτές !!!!
 
Για τα κεφτεδάκια

    500 γρ. κιμά χοιρινό
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    100 γρ. ψωμί
    1 αβγό
    1 κ.σ. θυμάρι
    1/2 ματσάκι δυόσμο
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
    500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.γ. ρίγανη
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1 στικ κανέλα
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
    400 γρ. νερό

Για τα κεφτεδάκια

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά.
    Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη σε μία πετσέτα. Στύβουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο μπολ.
    Τρίβουμε στον τρίφτη και το σκόρδο και το βάζουμε στο μπολ.
    Προσθέτουμε το ψωμί ψιλοκομμένο, το αυγό, το θυμάρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να δέσουν τα υλικά.
    Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
    Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (20 γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
    Τηγανίζουμε σε δόσεις για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και βάζουμε στο γουοκ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το κύμινο, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε.
    Βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.


Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πιτα χωρίς φύλλο !!!!



ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::

4 αυγα,

200 γρ γιαουρτι,

200 γρ γαλα φρεσκο,

200 γρ σπορελαιο, 

400 γρ αλευρι ,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

αλατι,πιπερι,

300 γρ τριμμενη φετα,

60 γρ σουσαμι,

30 γρ ελαιολαδο!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ τα αυγα και τα χτυπαμε με συρμα!

Ριχνουμε το γιαουρτι,το γαλα,το σπορελαιο ανακατευουμε!!!!!! 

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι-μπεικιν ανακατευουμε! 

Τελος ριχνουμε την φετα ανακατευουμε!! 

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι φουρνου ριχνουμε το μείγμα το ισιωνουμε καλα!

Αλείφουμε με ενα πινελο το λαδι σε ολη την πιτα ριχνουμε και το σουσαμι!

Ψηνουμε στους 200 β προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!

Εμενα μου πηρε 30 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κέικ πορτοκαλιού !!!!



Κατι μου λεει οτι το ΚΕΙΚ ειναι το αγαπημενο ολων!!!!!ΑΦΡΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ :ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα ιδιου μεγεθους θερμοκρασια δωματιου κρυου απο βραδυς,

250 γρ ζαχαρη,

200 ml χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

200 ml σπορελαιο, 

480 γρ αλευρι φαριναπ,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

το ξυσμα 2 πλυμενων πορτοκαλιων!!!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να φουσκωσει το μείγμα !!!!!

Ριχνουμε εναλλαξ τον χυμο και το σπορελαιο!!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι ,την βανιλια,το μπεικιν!!!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το ξυσμα και ανακατευουμε απαλα το μείγμα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι (30χ27) ριχνουμε το μείγμα πιανουμε το ταψι με τα χερια μας και το χτυπαμε 3 φορες πανω στον παγκο!

Και στην συνεχεια το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα στους 180 β!!!! 

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεσα!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Κριτσίνια καρότου !!!


 
Κριτσίνια καρότου με μια ελαφριά σως από γιαούρτι 😋😋😋

Για τα κριτσίνια:
Λιώνω στο μουλτι 2 μεγάλα καρότα και μια πιπεριά Φλωρίνης με μισή κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας και τα προσθέτω σε ένα μπολ στο οποίο έχω βάλει μισή κούπα νερό,μισή κούπα ελαιόλαδο,λίγη τριμμένη γραβιέρα,αλάτι,πάπρικα και ρίγανη.

Προσθέτω και αλεύρι ώσπου να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια..
Έβαλα μισό για όλες τις χρήσεις και μισό καλαμποκισιο.
Πλάθω και ψήνω σε λαδόκολλα  στους 200 στον αέρα μισή ώρα.
Βγαίνουν περίπου 45 κομμάτια.
Για τη σως ανακατεύω σε ένα μπολ 200γρ. γιαούρτι με 2 κ.σ.μουσταρδα και προσθέτω πάπρικα, κουρκουμά και αλάτι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Boundy τρούφες με τρία υλικά!!


 

 

Boundy τρούφες με τρία υλικά!!
 Ένα ζαχαρούχο γάλα,250 γρ.ινδικη καρύδα και 250 λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τη καρύδα και βάζουμε για λίγο ψυγείο να σφιξει. πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ξαναβάζουμε για λίγο ψυγείο. Βουτάμε στη σοκολάτα και πασπαλιζουμε με ινδική καρύδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Efi Prentza ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τσιζκέικ γευστικά γρήγορα ατομικά !!!


 
ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Σπαμε σε σκονη 250 γρ μπισκοτα!

Τα βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 100 γρ βουτυρο λιωμενο τα ανακατευουμε καλα!

Βαζουμε μείγμα στα φορμακια τα παταμε καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο!!

ΚΡΕΜΑ::

Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος οχι πολυ σφιχτη!

Ριχνουμε 300 γρ τυρι κρεμα και 100 γρ αχνη ζαχαρη χτυπαμε ισα να ενσωματωθουν!

Βγαζουμε τα κρυα φορμακια απο το ψυγειο και βαζουμε στο καθενα την κρεμα σαντιγί!

Τελος ριχνουμε μπολικο βυσσινο κονσερβα !!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τυροπιτούλες υπέρ φανταστικές !!!!


 

Τυρόπιτες κουρού υπέρ φανταστικές ❣

Οι πιο νόστιμες που έχω φτιάξει πραγματικά και το πιο εύκολο ζυμαράκι που πλάθεις το τυροπιτάκι στην χούφτα ούτε πλάστη ούτε κουπατ ούτε να λερώνεις να πιάνεις χώρο στην κουζίνα 😉 Εμένα τις λάτρεψαν γιατί είναι τόσο αφράτες και τραγανές μαζί 😊
Ζύμη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 αυγό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κεφαλοτύρι η γραβιέρα ή και παρμεζάνα .

.



Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ωραίο αφράτο ζυμαράκι.Παίρνουμεένα μπαλάκι 50 γραμμάρια και το ανοίγουμε στην χούφτα και βάζουμε λίγη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο σαν τυροπιτάκι.
Γέμιση
150 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και αλάτι αν θέλουμε
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο με  λίγο εβαπορέ ανακατεμένο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς βαθμούς πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου .

Εκτέλεση φωτόι συνταγή από κ.  Μαρία Λαρου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τυροπιτάκια σούπερ !!!


ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ!!ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ!!!ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ (250ml)::

1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 ποτηρι ζεστο νερο,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κ σ.ζαχαρη,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ενα μισο,

1 κιλο αλευρι+ αλευρωμα παγκου-χεριων!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε την μαγια και την ζαχαρη στο μπολ!!

Ριχνουμε το γαλα ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο και το νερο ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε   σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ζυμωνουμε τοσο οσο να γινει αφρατη και να μην κολλαει!!!

Λαδωνουμε το μπολ βαζουμε την ζυμη μεσα την λαδωνουμε ελαφρως και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 30 ισα κομματια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Συνεχιζουμε καθε μπαλιτσα την ανοιγουμε ενα φυλλαρακι μακροστενο!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και το κλεινουμε!

Τα βαζουμε στην λαδοκολλα στο ταψι και τα αφηνουμε για 20 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους χτυπημενους με λιγο κρυο νερο!

Ριχνουμε σουσαμι!

Τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κουλουράκια πορτοκάλι !!!


 
Κουλουράκια πορτοκάλι 🍊Μοσχοβολάει το σπίτι ..Πάρα πολύ νόστιμα και εύκολα!!!

Υλικά
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια (1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ σόδα
2 καψάκια βανίλια
1 κιλό αλεύρι περίπου,εμένα το πήρε όλο το κιλό.

.



Όλα μαζί ανακάτεμα μέχρι να είμαι μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.Μετά κάνουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε στα ταψιά που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαρία Λαρου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κορμός σούπερ με νουτέλα !!!


 ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??? Nutellaaaaa!!!!!!! ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ Nutellaaaa!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

250 γρ κρεμα γαλακτος,

400 γρ Nutella,

1 και μισο πακετο μπισκοτα πτι μπερ,

100 γρ φουντουκια αλεσμενα σε σκονη,+ 3 κ.σ.ψιλοκομμενη κουβερτουρα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε την κρεμα.γαλακτος οχι να σφιξει λιγο ρευστη(σαν γιαουρτι)!

Ριχνουμε την Noutella και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Συνεχιζουμε ριχνουμε την σκονη φουντουκιων,την ψιλοκομμενη κουβερτουρα και τελος σπαμε τα μπισκοτα μεσα!

Ανακατευουμε ολα μαζι καλα!!!

Βαζουμε στο σκευος μας διαφανη μεμβρανη !

Ριχνουμε το μειγμα και το παταμε να ισιωσει!

Το βαζουμε καταψυξη ολη νυχτα!

Την επομενη το βγαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου !

Το βγαζουμε απο την μεμβρανη το βαζουμε πανω σε μια σχαρα και ριχνουμε πανω του η Nutella η κανουμε ενα γλασσο!

ΕΑκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ζαμπονοτυρόπιτα σπέσιαλ !!!


 

Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα !!!
 
Μια πίτα που φτιάχνω πολύ συχνά είναι η ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και μπισκοτένιο φύλλο!!!! Άλλη γεύση που λιώνει στο στόμα. Η συνταγή είναι απλή φτιάχνουμε μια ζύμη για τάρτα και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ:

Στο περιπου. 500 γρ αλευρι  300 γρ βουτυρο αλατι λιγη ζαχαρη πιπερι 1 κουταλακι μπεκι. Τα ανακατευουμε τριφτα όταν ομογενοποιηθουν προσθέτουμε 1 αυγο και ελάχιστο νερό ώστε να έχουμε μια μάλλον μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμελ και αφήνουμε να κρυώσει.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ.

Περίπου 300γρ γάλα φρέσκο η αραιωμένο εβαπορέ αλάτι μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές σούπας κοφτές  Κόρν φλαουερ κ 1 αυγο. Ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πηξει ελαφρά. Αν σφυξει πολύ Ρίχνουμε λίγο νερό αν βγει πιο ελαφρια δεν μας πειραζει θα δέσει με τα τυριά. Κλείνουμε το μάτι και Ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Τρίβουμε διαφορά γλυκά τυριά και κόβουμε ζαμπόν η γαλοπούλα σε μικρα κοματακια. Προσθέτουμε στην μπεσαμελ και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα. Στρώνουμε το 1ο σε βουτυρωμένο πηρεξ απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και κλείνουμε με το 2ο φύλλο. Απλώνουμε λίγο αυγο με γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της φωτο.τρωγεται καλύτερα χλιαρή και κρύα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΤζαννατουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τυροπιτάκια κουρού φανταστικά !!!


 

Τα αγαπάμε όλοι μας παρά πολύ!!!
Η ζύμη τους ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!
Η γέμιση τους ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ!!!👌

ΤΥΡΟΠΙΤΆΚΙΑ ΚΟΥΡΟΎ
ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΆΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΎΟΥΝ
Στο ζυμάρι εγώ έβαλα γραβιέρα τριμμένη!!
Στη γέμιση  έβαλα φέτα κασέρι κ γραβιέρα..Στο σύνολο τους 450 γρ.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς και είναι εδώ  το βιντεάκι 👇
 https://www.argiro.gr/recipe/tyropitakia-kourou/
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμ.

150 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

180 γραμ. ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)

3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

2 πρεζες αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επάλειψη κρόκο αυγού σουσάμι ή μαυροσίσαμο

Για τη γέμιση

250 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα

100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

1 αυγό.

Ξεκινάμε τη συνταγή για τα τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη κουρού.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη για τα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.

Η ζύμη κουρού με γιαούρτι είναι απαλή και λαδερή σαν μαλακιά πλαστελίνη. Τυχόν σκάσιμο ή άνοιγμα της ζύμης την ώρα που πλάθετε, μην σας τρομάξει. Κολλάει εύκολα με το χέρι.
Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια κουρού (δυο λαμαρίνες), διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια κουρού σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν.

Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα τυροπιτάκια κουρού όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά σαν μπισκότο. Αν τυχόν σκάσουν τα τυροπιτάκια κουρού στο φούρνο, να θυμηθείτε ότι η αυτή η ζύμη είναι σαν του μπισκότου και αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι σαν τη ζύμη του ψωμιού.

Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  εκτέλεση φωτό από κ.  Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Γλυκάκι του 10λεπτου Θεικό !!!!

 .


ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΡΕΜΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Σπαμε σε ενα ταπερ η ταψι η και πυρεξ (26 ν) 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σοκολατας!

Κανουμε και μια κρεμα με 1 λιτρο γαλα,125 γρ ζαχαρη,125 γρ κορν φλαουρ και οπως ειναι καυτη την ριχνουμε στα μπισκοτα τα ανακατευουμε να μουσκεψουν τα ισιωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη !!!

Κανουμε και ενα γλασσο με 250 γρ κουβερτουρα με 150 ml γαλα εβαπορε αδιαλυτο και 1 κ.σ.μελι η εναλλακτικα κουβερτουρα-κρεμα γαλακτος-βιταμ!

Ριχνουμε το γλασσο στο κρυο γλυκο και διακοσμουμε με τριμμενη σοκολατα η κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!