Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ σοκολάτας με γλάσο !!!


 

Σοκολατένιο κέικ-Φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!Δοκιμάστε το και θα το κατά ευχαριστηθείτε εγγυημένα !!!

Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
 2 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι αλεύρι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1  κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.
2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες  και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και το αδειάζεται  ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ   σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα.
4}Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς. [μην το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζεται ]

.



5}Όση  ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε  από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .
6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει  για 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα -προαιρετικά -Τοποθετείτε πάλι  στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε .
Την  βάση κέικ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις ,όπως βάση για τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτό κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό,να το φτιάξετε!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατσαβουρογλυκό !!!!


 
Πατσαβουρογλυκό με καρύδι !!!🙂

1 πακέτο φύλλα κρούστας..
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
1 κεσεδάκι ζαχαρι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
4 αβγά
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
Καρυδι χοντροκομενο

Εκτελεση:
Βουτηρωνουμε το ταψί.
Στρώνουμε το φυλλο ριχνουμε καρυδι κανελα και λιγο ζαχαρη το τσαλακωνουμε και το βαζουμε στο ταψι. Ετσι συνεχιζουμε και τα υπολοιπα φυλλα.
τα υπόλοιπα υλικά ολα μαζί στο μιξερ και μετα τα ρίχνουμε επάνω στα φυλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμους περιπου 25λεπτα.
Για το σιρόπι:
3 κεσεδάκια νερό και 3 κεσεδάκια ζαχαρι λιγο ξυσμα απο πορτοκαλι.
το σιρόπι κρυο το γλυκο ζεστο.
Καλη επιτυχια σε ολους!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Στεφανία Σακάρογλου --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τυροπιτάκια κουρού με λίγα υλικά!!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!


Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βιταμ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3,1/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρι φετα!!
Εκτέλεση
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι, Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!

Από κ.  Gogo Samiou -Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κανταίφι γλυκό ταψιού διαφορετικό !!!


 
ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΌ ΤΑΨΙΟΎ ΚΑΝΤΑΐΦΙ   ΑΛΛΙΩΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 πακετο κανταιφι,

300 γρ αγελαδινο βουτυρο Ολυμπος!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιωνουμε τα 250 γρ βουτυρο!!!!

Με το υπολοιπο βουτυρο βουτυρωνουμε καλα το ταψι φουρνου!

Ριχνουμε το κανταΐφι μεσα και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα!

Πανω στο κανταιφι ριχνουμε το.λιωμενο βουτυρο και τα ανακατευουμε μαζι (κανταιφι-βουτυρο)πολυ καλα να μουσκεψει το κανταιφι!

Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα χωρις να καει!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο και το αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να ανακατευουμε!!!

Παιρνουμε το ταψι η ταπερ που θα συναρμολογησουμε::

Βαζουμε στον πατο κανταιφι και σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!

Το αφηνουμε να κρυωσει!!!!

ΣΑΝΤΙΓΊ::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλ.τσαγιου αχνη ζαχαρη 2 κ.σ.γαλα φρεσκο!!!!

Βαζουμε την σαντιγί απαλα πανω στο κρυο κανταιφι και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες!!!!!

Το υπολοιπο κανταιφι το βαζουμε σε ενα σκευος και το σιροπιαζουμε ελαφρως με κουταλι!!!!

Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και με πολυ προσοχη βαζουμε πανω κανταιφι!

Τελος ριχνουμε πανω καβουρδισμενο φυστικι η αμυγδαλο !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πιροσκί ή πισία !!!!


 

ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ η ΠΙΣΙΑ οπως και να τα πουμε τρωγονται ευχαριστα!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

550 γρ αλευρι για πιτες,

1 φακ. ξερη μαγια,

1 ποτηρι νερο χλιαρο,

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.γ.αλατι,

450 γρ φετα τριμμενη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα!

Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια!

Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με πηρουνι!

Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Νουγκατίνα ..πάστα αμυγδάλου !!!


 
ΠΑΣΤΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ(Νουγκατίνα) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::

8 ασπραδια,

200 γρ ζαχαρη,

250 γρ πουδρα αμυγδαλου,

50 γρ αλευρι φαριναπ,

2 βανιλιες!!!

Χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη να γινει μια αφρατη φουσκωτη μαρεγκα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα σε δοσεις την πουδρα,το αλευρι,τις βανιλιες!

Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!!!

Παιρνουμε 3 ποτηρια και μοιραζουμε το μείγμα !

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψακια ιδιου μεγεθους και ριχνουμε στο καθενα μείγμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 και τα ψηνουμε 20 λεπτα!!!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα ,1 βανιλια και οταν σταματαμε το χτυπημα ριχνουμε μεσα εαν θελουμε καβουρδισμενα αμυγδαλα!

ΣΑΝΤΙΓΊ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:

1 φακ.γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια,καβουρδισμενα αμυγδαλα και κερασακια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Παιρνουμε πλαστικα μια χρησεως!!!

Κοβουμε κομματι απο το παντεσπανι το βαζουμε στον πατο!

Μετα βαζουμε κρεμα!

Ξανα πατο κρεμα!

Τελειωνουμε με αλλο πατο και τελος διακοσμουμε!!

Μπορουμε να φτιαξουμε και τουρτα δηλαδη οπως ειναι τα παντεσπανια συναρμολογουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Τούρτα καρδιά για τους ερωτευμένους !!!!


 
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ Ε ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ  ΧΩΡΙΣ  ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΡΤΑ !!!ΝΑ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ !!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα σε δοσεις αλευρι-βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!!!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι(26 ν) η σε φορμα καρδια και το ψηνουμε στους 180 β προθερ.αντιστ για 30 λεπτα!!!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!

Το αφηνουμε να κρυωσει!!!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ::

Χτυπαμε 2 φακελακια σκονη φραουλας οπως αναγραφει η συσκευασια!!!

ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρουχο!!!

ΓΛΑΣΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ η κονσερβα η φτιαχνουμε εμεις!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Βαζουμε τον ενα πατο παντεσπανι στην πιατελα και το σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε την κρεμα φραουλας!

Κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε!

Τελος βαζουμε την σαντιγί  και διακοσμηση το γλασσο φραουλας γυρω και πανω!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Red Velvet με κρέμα τυριού!!! Θα σας ξετρελάνει !!!!


Ενα υπέροχο ζουμερό και αφράτο κέικ με μια ελαφριά κρέμα τυριού που θα τρελάνει τον ουρανίσκο!!! Ότι πρέπει για την μέρα του Αγ. Βαλεντίνου και όχι μόνο!!!
  Υλικά
-350gr αλεύρι για όλες της χρήσεις
-350gr ζάχαρη
-1κτσ κοφτή κακάο
-1/2κτγ κανέλα
-1κτγ baking soda
-1 πρέζα αλάτι
-340ml ηλιέλαιο
-2 αυγά μεγάλα
-225ml γάλα φρέσκο
-15gr χυμό λεμόνι
-1 βανιλέτα
-28gr χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
-400ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-400gr τυρί κρέμα
-50gr φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο

Η συνταγή είναι εδώ https://youtu.be/9DSGiVEdfYM

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μπισκοτάκια με ζαχαρούχο και σοκολάτα !!!


 
Σας εχω τα ποιο ευκολα ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ μονο με 4 ΥΛΙΚΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::::

Βαζουμε στον καδο του μιξερ 300 γρ αλευρι φαριναπ,

130 γρ ζαχαρουχο γαλα,

220 γρ βουτυρο και τα χτυπαμε να γινει μαζα ελαστικη να μην κολλαει!

Στην συνεχεια τα πλαθουμε μικρες μπαλιτσες στο μεγεθος καρυδιου τις βαζουμε στην λαδοκολα τις παταμε ελαφρως και τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 10 λεπτα!

Τα βγαζουμε τα αφηνουν να κρυωσουν καλα χωρις να τα μετακινησουμε!

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ κουβερτουρα και στην συνεχεια τα βουταμε μεσα!

Τελος βαζουμε σε μια σακουλα λιωμενη κουβερτουρα και κανουμε το σχεδιο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μιλφέιγ το τέλειο !!!


 
 Από κ. Tzeni Tsanaktsidou. Το πιο εύκολο και πολύ γευστικό Μιλφέιγ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

3 πακετα σφολιατινια η νηστισιμα η κανονικα η 3 πακετα Crackers,1φακελο σκονη βανιλιας ζαχαροπλαστικης που το χτυπαμε με 600ml νερο η με γαλα αμυγδαλου-καρυδας οπως αναγραφει η εαν θελουμε κανονικο φρεσκο γαλα,600 γρ πολυ παγωμενη φυτικη κρεμα γαλακτος!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Βαζουμε στον πατο του ταπερ η ταψι η πυρεξ μια σειρα σφολιατινια !!

Βαζουμε κρεμα μια λεπτη στρωση!

Ξανα σφολιατινια-κρεμα-Ξανα σφολιατινια και τελος την σαντιγυ και τριμμενα σφολιατινια!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Κωκ στο ταψί εξαιρετικό !!!!


 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΦΡΑΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΩΚ !!!!!!!!!!Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΩΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΣ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ,

1 βανιλια!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενα αλευρι-βανιλια ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι μας(26ν) και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!!!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες. αλευρι,

1 βανιλια

4 κ.σ.βουτυρο!

Διαλυουμε σε ενα μπολ αλευρι-κορν φλαουρ με λιγο απο το γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη ριχνουμε το μιγμα κορν-αλευριου ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο!!!

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι ριχνουμε την καυτη κρεμα !

Βαζουμε και το αλλο πατο και το αφηνουμε να κρυωσει καλα!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

250 γρ βιταμ,400 γρ αχνη ζαχαρη,2 κ.σ.γαλα εβαπορε ,1 κ.σ κακαο!!!

Τα βραζουμε 1 λεπτο !

Το αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε πανω στο κρυο γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πίτσα πίτα !!!


 Πίτσα- Πίτα με 12 φύλλα Πρακτική & Γρήγορη - Φτιάξτε την ειναι Πεντανόστιμη !!!
Συνταγάρα!!! Πίτσα- Πίτα με 12 φύλλα!! Η  πιο εύκολη και πεντανόστιμη "Πίτσα Πίτα" Tο πιο σημαντικό είναι ότι είναι πολύ  γρήγορη.Ιδανική για πάρτι, Γιορτές, Κολατσιό για το σχολείο κ.α!!!

Υλικά-Ingredients
250 γρ φρέσκια σάλτσα ντομάτας-250 gr fresh tomatoe paste
50 γρ κέτσαπ-50 gr ketchup
1κτγ αλάτι-1 tsp salt
1 κτγ ζάχαρη-1 tsp sugar
2 κτγ ελαιόλαδο-2 tsp olive oil
300 γρ νερό-300 gr water
3 κτσ ελαιόλαδο-3 tbsp olive oil
220 γρ γιαούρτι-220 gr yoghurt
200 γρ μπέικον-200 gr bacon
500 γρ μιξ 3 τυριών της αρεσκείας σας-500 gr mix 3 cheeses you liked
Για την ζύμη-For the dough
450 γρ φύλλο κρούστας-450 gr phyllo
φόρμα 30 εκ.-spring form 30 cm

 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/4htzuARXzyA

Ρολό με πατάτες στον φούρνο !!!


 
.


 
Φτιάξτε το πιο Νόστιμο ρολό απλό και Πεντανόστιμο - Δεν θα έχετε ξανά δοκιμάσει τόσο νόστιμο και ζουμερό !!! Θα σας αρέσει πάρα πολύ!!!

Υλικά
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
(120 γρ) 1 χοιρινό λουκάνικο
1 μεσαίο αυγό
1 κτσ μουστάρδα
50 γρ ψωμί(ψίχα)+λίγο νερό
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κτσ αλάτι
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κτγ πιπέρι
1 κτσ ελαιόλαδο
---------------------------
4 βραστά αυγά
Λίγο μοτσαρέλα-γκούντα
----------------------------
5 μεσαίες πατάτες
Αλάτι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
----------------------------
250 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κτγ πελτέ ντομάτας
200 γρ νερό
1 κτγ αλάτι
1 κτσ ελαιόλαδο
-------------------------------
37χ28 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/D2NoZrREq7g

Ατζέμ πιλάφι από τα παλιά ... !!!


 

ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ?????

 ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο να βρασουν 4 ποτηρια νερου νερο με μια πρεζα αλατι και 125 γρ ζαχαρη!!!

Ριχνουμε 1 ποτηρι ρυζι ανακατευουμε και το αφηνουμε στο χαμηλο να βρασει!

Σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε 4 κ.σ.ελαιολαδο να ζεσταθει!

Ριχνουμε 300 γρ φιδε σπάζοντας το ανακατευουμε να κοκκινίσει καλα οχι να καει!

Και στην συνεχεια το ριχνουμε μεσα στο ρυζι!

Τα ανακατευουμε κλεινουμε το καπακι ενδιαμεσα καπακι-κατσαρολα πετσετας κουζινας!

Σερβιρουμε με κανελα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!