Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ρεβανί πορτοκαλιού φανταστικό !!!



Πολύ νόστιμο,αφράτο,ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):::

4 αυγα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαουρτι,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 ποτηρι αλευρι φαριναπ,

1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο η και ψιλο,

1 μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε το γιαουρτι,το σπορελαιο!!!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι,το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το ξυσμα!!!!

Λαδωνουμε το ταψι μας(28 ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β.προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!!!

 Οταν το βγαζουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και ριχνουμε πανω του σιγα -σιγα 1 ποτηρι φρεσκου χυμο πορτοκαλιου αφου το εχουμε περασει απο σουρωτήρι!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το αφηνουμε 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφάει και συνεχιζουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή .. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κρεατόπιτα !!!


 
ΖΕΣΤΗ ΖΕΣΤΗ Η ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΟΥ!!!!!ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ????

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1,5 μιση ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 φακ.ξ.μαγια,

2 κ.σ ζαχαρη,

2 κ.σ.σπορελαιο,

1 κ.γ αλατι

3 ποτηρια αλευρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια,την ζαχαρη και το γαλα και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο 1 ποτηρι αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Τελος ριχνουμε το 2 ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε και το υπολοιπο αλευρι αλλα λιγο-λιγο και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

ΓΕΜΙΣΗ:

300 γρ κιμα,

1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο η 3 κρεμμυδακια φρεσκα,

1 ντοματα ψιλοκομμενη,

αλατι,

μαυροπιπερο,

2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες,

300 γρ τριμμενο κεφαλοτυρι!!!

Βαζουμε στο τηγανι 2 κ.σ.ελαιολαδο ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκορδο τα αχνιζουμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε τον κιμα και τον ανακατευουμε μεχρι να πιει τα υγρα του!

Τελος ριχνουμε το αλατι,μαυροπιπερο!!!

Αφου κρυωσει ριχνουμε την ντοματα!!

Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη πανω στην λαδοκολα στο ταψι και την ανοιγουμε με το χερι σε ενα φυλλο!!!

Κλεινουμε τα πλαινα γυρω-γυρω!!

Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!!!

Στην συνεχεια το τρυπαμε με πηρουνι!!

Χτυπαμε 1 κροκο αυγου με λιγο κρυο νερο και αλοιφουμε το γυρω-γυρω!

Βαζουμε την κρυα γεμιση !!!

Πανω στην γεμιση το τριμμενο κεφαλοτυρι η και κασερι!!!

Και την ψηνουμε στους 200 β προθ αντιστασεις μεχρι να κοκκινίσει !

Εμενα μου πηρε 25 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Στρυφτοπιτάρια τραγανά από έξω ..αφράτα από μέσα !!!


Φτιάξτε ΣΤΡΥΦΤΟΠΙΤΑΡΙΑ με τυρί σαν Επαγγελματίες - Είναι τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα!

ΥΛΙΚΑ
150 γρ χλιαρό νερό
150 γρ ηλιέλαιο
320 γρ χλιαρό γάλα
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ αλάτι
Ασπράδι από 2 μεσαία αυγά
950 γρ αλεύρι για τσουρέκι
-------------------------------
500-800 γρ τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
--------------------------------
2 κρόκοι+2 κτσ νερό
---------------------------------
20 κομμάτια

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/JY6r76bbQKU

Μπισκότα βουτύρου για τον καφέ σας !!!


 

 Μπισκότα Που λιώνουν Στο στόμα!!!Για το καφεδάκι σας είναι ότι πρέπει Θα τα λατρέψετε!!!!

 
Καταπληκτικά μπισκότα βουτύρου για τον καφέ σας !!!!Είναι τρομερά Νόστιμα και θα τα κάνετε συνέχεια όταν τα δοκιμάσετε!!

 Θα χρειαστείτε σακούλα ζαχαροπλαστικής (Κορνέ) Και μια μύτη με μεγάλη διάμετρο σε σχήμα αστεριού για να μπορείτε εύκολα να κόψετε τα μπισκότα!

Γιατί η ζύμη είναι λίγο σφιχτή.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζάχαρη άχνη Ασπράδι από 2 μεσαία αυγά

2 βανιλίνες 350 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ ------------------------------------

7-8 Κερασάκια 


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/fC3pHDX8JaY

Κεικ Βανίλιας με κεφίρ χωρίς μίξερ!!!!


Κεικ Βανίλιας με κεφίρ και από πάνω Μαρμελάδα ροδάκινο με τριμμένο καρύδι που απλά τα σπάει! Σαν Βαμβάκι με Κεφίρ! (ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ) & Νόστιμο !!!

Φτιάξτε το πιο αφράτο Κεικ που υπάρχει με  κεφίρ!! Είναι τόσο Νόστιμο Κέικ και θρεπτικό.. και όλα αυτά Χωρίς μίξερ !!!

YΛΙΚΑ
265 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 μεσαία αυγά
250 γρ ζάχαρη
200 γρ ηλιέλαιο
100 γρ νερό
2 βανιλίνες
200 γρ κεφίρ
1/4 κτγ μαγειρική σόδα
20 γρ μπέικεν πάουντερ
-------------------------------------------
Μαρμελάδα ροδάκινο
Καρύδι
-----------------------------------------
26 εκ. φόρμα
Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/mGmWzY6XWEA

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τυροπιτάκια κουρού.. θα σας ξετρελάνουν !!!


 Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια κουρού.θα σας ξετρελάνουν !!!! Σε 5 λεπτά έτοιμη ,δεν θα την αλλάζετε με καμία!

Υλικά για Τυρόπιτες Κουρού
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστο 200 γρ.
130 γρ.ηλιελαιο
200 γρ.λιωμενο βούτυρο μαλακό
500 γρ.αλευρι
2 κουταλάκια μπέικεν
Μισό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ψιλοτριμενο πεκορινο η κεφαλοτύρι ότι έχετε .
Επάλειψη με λίγο κρόκο αυγού
Σουσάμι
Ψησιμο στους 190 βαθμούς .

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ   https://youtu.be/ge38ojfb47A

Σοκολατόπιτα ζουμερή !!!!


 
 Υπέροχη ζουμερή και νόστιμη σοκολατόπιτα!! Ποιος λέει όχι σε ένα κομμάτι!!!
Ελάτε να φτιάξουμε μια σοκολατόπιτα που θα αρέσει σε όλους!!!


Υλικά
250γρ βούτυρο
1 κούπα βραστό νερό
11/2 φλ ζάχαρη
3/4φλ. Κακάο
1/4φλ. Κονιάκ
2κ.γ. βανίλια
1 1/2 φλ. φαρινα
2κ.γ. μπεικιν
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ  σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
Για να γίνει ποιο ζουμερή η σοκολατόπιτα μας, όταν την βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε μπορούμε να τις ρίξουμε 1 1/2κούπα σιρόπι απλό (δηλαδή 1/2 κούπα νερό, 1 κούπα ζάχαρη, 2κτσ. μέλι) και μετά να τις ρίξουμε το σιρόπι σοκολάτας που έχουμε κρατήσει. Θα γίνει τέλεια!!! Καλή επιτυχία!!!!



Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/YegNmltNCY8

Σπανακόπιτα σε φύλλο σφολιάτας μια πολύ εύκολη συνταγή !!!!


 
 Σπανακόπιτα σε φύλλο σφολιάτας μια πολύ εύκολη συνταγή για να την φτιάξουμε όλοι!!!
Μια πολύ εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτας και κατεψυγμένο σπανάκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις έτοιμες πίτες!!!

  Υλικά
-1 1/2kg σπανάκι κατεψυγμένο
-2 φύλλα σφολιάτας
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
-1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-4κτσ. περίπου ελαιόλαδο
-1 αυγό
-200gr τυρί φέτα
-αλάτι, πιπέρι

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/l1NU4LApfQs

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ σοκολάτας αφράτο γευστικό !!!!


 
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

4 αυγα,

250 γρ ζαχαρη,

140 σπορελαιο,

250 ml.νερο,

80 γρ κακαο,

1 φ.μπεικιν,

1 βανιλια,

350 γρ αλευρι Φαριναπ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε σε δοσεις το σπορελαιο!

Κοσκινιζουμε τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε σιγα.σιγα στο μείγμα!

Τελος ριχνουμε το νερο σιγα-σιγα και χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μιγμα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι(26 ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 60 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

125 γρ κουβερτουρα, 100 γρ κρεμα γαλακτος,1 κ.σ βιταμ!

Διακοσμηση τριμμενη κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Γευστικό γλυκό με φρυγανιές !!!


ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ-ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στο ταπερ η ταψι η πυρεξ δυο σειρες φρυγανιες!

 Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!! 

Κανουμε και μια κρεμα με:

1 λιτρο γαλα,

125 γρ ζαχαρη,

120 γρ κορν η 80 γρ καστερ!

Κανουμε και μια ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 400 γρ ζαχαρη και 60ml.νερο!

Ανακατευουμε να παρει ωραιο χρωμα!

Ριχνουμε 80 γρ βουτυρο ανακατευουμε!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε 300 γρ κρεμα γαλακτος ανακατευουμε και την ξαναβαζουμε στην εστια ανακατευουμε 2 λεπτα!

Τελος την κατεβαζουμε την αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια την ριχνουμε με πολυ προσοχη πανω στην κρυα κρεμα! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τσουρεκάκια Μερέντας !!!


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,

2 φ.ξερη μαγια,

3 αυγα,

1,5 ποτηρι ζαχαρη,

1 και 1/2 φ.μπεικιν ,

1 κουτ.γλυκού .μαχλεπι,

1 κουτ γλυκού .κακουλε,

ξυσμα ενος πορτοκαλιου,

3 βανιλιες,

3 κ.σ.λιωμενο ζεστο βουτυρο,

1 κιλο αλευρι για τσουρεκια η και για ολες της χρησεις,

200 γρ μερεντα!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα το νερο τις μαγιες και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε την ζαχαρη,τα αυγα,τα μυρωδικα,το βουτυρο και ανακατευουμε με συρμα!!!

Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!!!!!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!!!

Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε και την βαζουμε πανω στον παγκο!!!!

Την κοβουμε σε κομματια!

Φτιαχνουμε 10 μπαλιτσες ισα με ενα μανταρινι και αλλες 30 ισα με ενα καρυδι!!!!!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!!!!! 

Εχουμε βαλει πανω σε λαδοκολα την μερεντα κουταλακι κουταλακι και την βαζουμε καταψυξη!!!! 

Και συνεχιζουμε παταμε τις μπαλες τις μεγαλες με το χερι βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε το φτιαχνουμε ξανα μπαλα και το παταμε!!!

Τις υπολοιπες μπαλιτσες τις φτιαχνουμε ανα 3 πλεξουδες!!

Και τις βαζουμε γυρω-γυρω στο καθενα!

Τα αφηνουμε για 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με κρυο νερο ριχνουμε τρουφα και τα.ψηνουμε στους 180 β.προθ αντισ για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό στο τσακ μπαμ !!!


Θέλετε γλυκό και δεν έχετε!!! Εδώ υπάρχει η λύση !!! Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό των 10 λεπτών !!! Τρώγεται ευχάριστα και με το κουταλάκι και με το πιρουνάκι μέσα από το ..ταψί ή σε πιατάκι !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ::: 

1,5 μιση ποτηρι νερο,

1,5 μιση ποτηρι ζαχαρη,

4 κ.σ κακαο,

100 γρ κουβερτουρα!!! 

Παιρνουμε το πυρεξ η ταψι και βαζουμε στον πατο μια σειρα φρυγανιες!!!!

Σιροπιαζουμε μια -μια με κουταλι καλα !

Χτυπαμε 500 γρ σαντιγί ζαχαροπλαστικης!!!!

Αφου κρυωσουν οι φρυγανιες βαζουμε την μιση σαντιγί και ισιωνουμε απαλα!

Βαζουμε πανω στην σαντιγί φρυγανιες!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Το βγαζουμε και αφου εχει κρυωσει το υπολοιπο σιροπι ριχνουμε με προσοχη στην καθεμια φρυγανια!!!

Βαζουμε πανω την υπολοιπη σαντιγί απαλα ισιωνουμε τριβουμε σοκολατα και το βαζουμε στο ψυγειο!!!Γ

ΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παξιμαδάκια. !!!



Παξιμαδάκια. !!!

ΥΛΙΚΑ 

500γρ.λαδι εγώ έβαλα 250γρ.ελαιολαδο 250 ηλιέλαιο 

300 _320γρ.ζαχαρη

125γρ.πορτοκαλαδα 

62γρ.ρακί 

62γρ.κανελοζουμο ( Σε ένα μπρίκι βάζουμε νεράκι και ένα ξύλο κανέλα να βράσουν.

 Μετά το βρασμό το αφήνουμε να κρυώσε. 

Αυτά για το κανελοζουμο.) 

1φακελακι μπεικιν παουντερ 

5γρ.αμμωνια 

5γρ.κανελα σκόνη 

3γρ.γαρυφαλλο σε σκόνη 

100 _150 γρ. σταφίδες 

(Εγώ εκτός συνταγής έβαλα 100γρ χονδρό κομμένα αμύγδαλα 

1100 1200 γρ. αλεύρι γ. ο. χ........... 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :......... 

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ή τά λάδια με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να λιώσουμε την ζάχαρη ρίχνουμε τα αρωματικά τη ρακή το κανελοζουμο το μπεικιν παουντερ το ακακατευουμε μέσα στο αλευρι. 

Στο ποτήρι που έχουμε την πορτοκαλάδα αδειάζουμε την αμμωνία. 

Επειδή αφριζει το έχουμε πάνω από το σκεύος που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το αλεύρι. 

Και τα αμύγδαλα αν θέλετε. 

Τα ανακατεύουμε όχι πολύ ίσα ίσα να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους. 

(ΔΕΝ τα δουλεύουμε πολύ γιατί θα μας βγάλει τα λάδια. 

Κάτι σαν τα μελομακάρονα). 

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε μέρος της ζύμης και σχηματίζουν μπαστούνια. ΟΧΙ πολύ φαρδιά γιατί η ζύμη απλώνει. 

Αφού τα βάλουμε στο ταψί τα χαράζουμε ΟΧΙ μέχρι κάτω σε φέτες και τα ψήνουμε στους 180βαθ.σε αέρα για 30'. 

Μετα τα 30' τα βγάζουμε και τα χωρίζουμε εκεί που είχαμε κάνει τις μερίδες . 

Τα γυρίζουμε στο πλάι και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα ξανά φουρνίζουμε για άλλα 15'.

Οταν πάρουν ωραίο χρυσαξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο. 

Δεν τα βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ζεστά για τι θα σπάσουν. 

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος που να κλείνει αεροστεγώς. 

Η συνταγή είναι της κ. Βαγγελιώ Κασσαπακη. 

Εκτέλεση φωτό από κ.  Anna Lampropouloy

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!! Απίθανος συνδυασμός !!!


 
Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!

 ΥΛΙΚΑ :
500γρ.πορτοκαλια μικρά.

450 γρ. Ζάχαρη

130γρ νερό

500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα

μια κ.γ.κανελα

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

250γρ.κουβερτουρα

1κ.γ.καλαμποκελαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει και η πίκρα τους.

Τά βράζουμε 3 φορές από 5' κάθε φορά.

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες ΌΧΙ πολύ χοντρές και τιςτοποθετούμε σε ένα δίσκο. 

.





Βάζουμε να φτιάξουμε το σιρόπι.

Αφού βράσουν 5λεπτα το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' 25'.

Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού.

Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο.

Όταν λιώσει η σοκολάτα βουτάμε την μισή φέτα μέσα την ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Και τότε ειναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Anna Lampropouloy

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σουφλέ πατάτες !!!


  Εύκολο και νόστιμο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά και μανιτάρια ότι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι!!

Εύκολο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά μανιτάρια και τυρί που θα σας ξετρελάνει!!! Ταιριάζει σε οικογενειακά τραπέζια και σερβίρετε ζεστό!!!!
 υλικά
-500γρ πατάτες βρασμένες
-80γρ αλεύρι φαρίνα
-100γρ βούτυρο λιωμένο
-300γρ τυρί gouda τριμμένο
-200γρ μανιτάρια κομμένα κονσέρβα
-7φ μπέικον
-7φ ζαμπόν
-6φ τυρί μοτσαρέλα
-4 αυγά
-400ml κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/qJ2_4ueGeVs