Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Αγκινάρες κατανόστιμο φαγητό ..Νηστίσιμο !!!


 
Αγκινάρες κατανόστιμο φαγητό Νηστίσιμο και όχι μόνο τρώγεται όλο το χρόνο !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αγκιναρες
4 πατάτες μέτριες
250 γρ.αρακα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξηρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 χούφτα άνηθο
1 κουταλιά μαϊντανό
1 μεγάλο 🥕 καρότο κυβακια
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι κουρκουμά
1 λεμόνι 🍋 στιμενο
1 κουταλάκι κορν φλαουρ

βράζουμε σε απλή κατσαρόλα 1 ώρα σκεπασμένο
σε χύτρα θέλουν 10 λεπτά βράσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=tvfp_C6FNfQ&feature=share

Φτιάξτε την πιο ωραία ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ σε 5 ' !!!


 Φτιάξτε την πιο ωραία ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ  σε 5 ' !!!

ΥΛΙΚΆ
8 φύλλα κρούστας
3 αυγά
400 γρ.μαλακα τυριά η μιξ τυριών
200 κρέμα γάλακτος
400 γάλα συμπυκνωμένο Νουνού (όχι αραιωμένο)
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μίγμα
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά
και λίγο λάδι για τα φύλλα
ταψακι 30αρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=dulG-3VCSZc&feature=share

Σοκολατόπιτα μπανάνας !!!


 

ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!!!

.ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ::

300 γρ αλευρι Φαριναπ,

300 γρ ζαχαρη,

300 γρ γαλα φρεσκο,

50 γρ κακαο,

50 γρ βουτυρο λιωμενο,

50 γρ σπορελαιο,

4 αυγα,

1 κ.γ μπεικιν,

1 κ γ σοδα,

1 κ γ σκονη βανιλια,

1 κ.γ κονιακ,

50 γρ κουβερτουρα λιωμενη ,

4 μπανανες!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,την ζαχαρη,το κακαο και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε τα αυγα,την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και τα ανακατευουμε!!!

Τελος ριχνουμε σπορελαιο, το βουτυρο και ανακατευουμε!!!

Στην συνεχεια τα χτυπαμε στο μιξερ 3 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ και την λιωμενη κουβερτουρα και ανακατευουμε με μαριζ!!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26ν) !

Κοβουμε τις μπανανες!

Την καθε μπανανα σε 3 κομματια!

Τα βαζουμε ορθια πανω στην λαδοκολα!

Ριχνουμε το μείγμα πανω στης μπανανες με προσοχη !

Και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 1 ωρα και 15 λεπτα!

Οταν την βγαζουμε την τρυπαμε με ξυλακι απο σουβλακι!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

250 γρ κουβερτουρα, 230 γρ κρεμα γαλακτος,50 γρ βιταμ!

Βαζουμε την κρεμα να ζεσταθει και ριχνουμε την σπασμενη κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και μολις δεσει την κατεβαζουμε ριχνουμε το βιταμ και ανακατευουμε διαρκως μεχρι να χλιαρυνει!

Τελος το ριχνουμε πανω στην κρυα ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Καρυδόπιτα με κρέμα !!!


 
ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ !!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ Η ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι ψιλοκομμενο καρυδι,

1 ποτηρι και ακομα ενα μισο αλευρι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 κουταλακι του γλυκου κανελα ,

μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο!

Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν!

Ριχνουμε πολυ απαλα τα υπολοιπα υλικα!

Τοποθετουμε το μείγμα σε ταψι 30ν και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 45 λεπτα!


ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!

 ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη!

Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 κροκους αυγων,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο 1 βανιλια!

Οταν κρυωσει την αφρατευουμε με το μιξερ και προσθετουμε μια κουπα του καφε χτυπημενη σαντιγυ και τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο!

Διακόσμηση με καρυδι κανελα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κορμός τούρτα πολύ εύκολη !!!! Θεική σε γεύση !!!!


 
ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:

2 πακετα πτι μπερ μπισκοτα,

250 γρ μαλακο βιταμ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

1 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ,

5 κ.σ.κακαο,200ml γαλα!!!

Βαζουμε στο μπολ το βιταμ με την αχνη και το κακαο και τα δουλευουμε με το χερι!

Ριχνουμε το κονιακ!

Τελος βουτωντας δευτερολεπτα τα μπισκοτα στο γαλα τα σπαμε στο μειγμα!

Ανακατευουμε ολα μαζι και στην συνεχεια βαζουμε το μιγμα στο ταψι η πυρεξ το παταμε να ισιωσει!!!

ΣΑΝΤΙΓΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Χτυπαμε 2 φακ.σκονη σοκολατας γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε απαλα πανω στο κορμο!

Το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει και φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην κατσαρολιτσα στην εστια στο χαμηλο 250 γρ βιταμ με 1 και 1/2 φλυντζ του ελληνικου γαλα φρεσκο να.ζεσταθουν!

Σπαμε σε ενα μπολ 250 γρ κουβερτουρα ριχνουμε το ζεστο μείγμα ανακατευουμε διαρκως να γινει λεια!

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και ριχνουμε με προσοχη το κρυο γλασσο!

Και ξανα πισω στο ψυγειο το γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τυρόπιτα σπέσιαλ !!!!


 ΤΡΑΓΑΝΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ::

2 κιλα αλευρι για πιτες,

4 ποτηρια χλιαρο νερο,

2 κ.γ αλατι,

1 ποτηρι ελαιολαδο,

μισο ποτηρι ξυδι,

1 φακελακι ξερη μαγια!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε το 1 και 1!/2 αλευρι στην λεκανη!

Ριχνουμε το λαδι το ξυδι το αλατι την μαγια ,το νερο και τα ανακατευουμε!!!

Τελος ριχνουμε λιγο -λιγο αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε !!!!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 40 λεπτα!Στην συνεχεια την κοβουμε σε 12 κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!!!!

Βαζω 3 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο ενδιαμεσα βουτυρωνουμε η λαδωνουμε και ανοιγουμε ενα μεγαλο λεπτο φυλλο!!!!

Το λαδωνουμε!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και αρχιναμε να ρολαρουμε !!!

Το κοβουμε το βαζουμε στο ταψι!Συνεχιζουμε απο κει που το κοψαμε αλλο ρολο την ιδια διαδικασια!

Ολη η διαδικασια ιδια και για τα αλλα ρολλα!

Αλείφουμε με.ελαιολαδο!

Ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!!!!!

Γινεται και με μιση δοση για ποιο μικρη τυροπιτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Κρεμ καραμελέ με φρούτα !!!!


ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ?????? 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα,

220 γρ σκονη κρεμα καραμελας,

2 ακτινιδια,

2 μπανανες,

10 φραουλες,

1 αχλαδι!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ: 

Ψιλοκοβουμε τα φρουτα σε κομματακια και ριχνουμε επανω τους μισο λεμονι τον χυμο του!!

Βαζουμε στην συνεχεια στα ποτηρια στο πατο φρουτα!

Ζεσταινουμε το γαλα ριχνουμε την σκονη ανακατευουμε το βραζουμε 1 λεπτο!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια ριχνουμε στα ποτηρια!

Αφηνουμε να κρυωσουν και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για ολη νυχτα!

Την επομενη οταν σερβιρουμε ριχνουμε πανω εαν θελουμε η σαλτσα καραμελας η σαλτσα σοκολατας!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπισκοτάκια του 10λεπτου !!!


 

ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΝΟΣΤΙΜΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Βαζουμε στο μπολ 2 αυγα και 4 κ.σ.ζαχαρη 1 βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 4 κ.σ.βουτυρο λιωμενο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 3 κ.σ.γεματες αλευρι Φαριναπ και ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 κ.σ.Φαριναπ και ανακατευουμε με συρμα!

Τελειωνουμε με αλλες 2 κ.σ.Φαριναπ ανακατευουμε και ριχνουμε 4 κ.σ.τρουφα!!!!

 Βαζουμε το μείγμα σε σακουλα κορνε η και σε απλη και σχηματιζουμε μικρα δισκακια πανω στην λαδοκολα!

Τα ψηνουμε στους 200 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 10 λεπτα!!!!!!!

Το αλευρι συνολικα ειναι 8 κουτ.σούπας.!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπαρες υγιεινές σπιτικές απίθανες !!!!


 Υγιεινές Μπάρες σπιτικές ιδανικές και για τα παιδάκια μας στο σχολείο !!!

Υλικά
3 ποτήρια βρώμη
1 μισή ποτήρια κρανμπερη
1 ποτήρι αμύγδαλα σπασμένα
1 ποτήρι λιναροσπορο
2 ποτήρια μαρμελάδα φράουλα

.



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη,τα στρώνουμε σε δύο ταψιά επάνω σε λαδόκολλα,τα ψήνουμε στους 170-180°C για 10 λεπτά ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν περίπου μισή ώρα και μετά τα κόβουμε σε ατομικές μπάρες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Γλυκό κουταλιού καρότο πολύ νόστιμο !!!


 Ετοιμο και το  απίθανο γλυκο καροτο  !!!!

Υλικά

Αγόρασα 700γραμ τα καρότα αφού τα καθάρισα τα έκοψα και τα έβρασα για 10λεπτά.

Τα στράγγισα και έβαλα  700 γραμ ζάχαρη 1 ποτήρι νερό  3 φύλλα αρμπαρόριζα  2βανιλιες  2 κουταλιές τις σούπας γλυκόζη και 1 κουταλάκι  λεμόνι χυμό .

 Είναι έτοιμο  όταν το δοκιμάσετε να έχει δέσει το σιροπάκι του .

Οταν κρυώσει το διατηρούμε σε βάζα αποστειρωμένα όπως όλα τα γλυκά !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βασιλική Τσαουσιδου !

Γλυκό Nutellas απλά Θεικό !!!!


 
Το γλυκό  αυτό το ονομάζω Γλυκό Nutellas Τζένη Τσανακτσίδου!!!Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ::

Ζεσταινουμε πρωτα 300 γρ γαλα και διαλυουμε μεσα 2 κ.σ Nutella και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

 4 αυγα,

200 γρ ζαχαρη,

4 κ.σ.γαλα φρεσκο,

155 γρ αλευρι,

4 κ.σ.κακαο,

5 γρ μπεικιν,

1 βανιλια!!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον αφρατο ογκο τους!

Ριχνουμε το γαλα και χτυπαμε 1 λεπτο!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα τα υπολοιπα υλικα αλλα τα ριχνουμε σε δοσεις και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!!

Λαδωνουμε το πυρεξ η ταψι(26ν) ριχνουμε το μιγμα και στην συνεχεια το ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 30 λεπτα!

Οταν το βγαζουμε το σιροπιαζουμε με το κρυο γαλα!

ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα σαντιγυ με 5 κ.σ.Nutella!

Χτυπαμε την κρεμα να σφιξει ελαφρως και στην συνεχεια ριχνουμε κουταλια-κουταλια την Nutella!

Και στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο γλυκο!

Και το βαζουμε στο ψυγειο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρεβανί γευστικό πολίτικο !!!!


 

ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):

6 αυγα,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 φακελακι μαστιχα αλεσμενη σε σκονη!!!!!


Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν!
Ριχνουμε σιγα-σιγα εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια-μαστιχα!

Βουτυρωνουμε το ταψι(30) και ριχνουμε το μείγμα!

Το ψηνουμε στους 180 β προθερμ. αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!


ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο!

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!

ΚΡΕΜΑ:

Υλικα :

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

2 κ.σ. βουτυρο,

1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη!


Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη και ριχνουμε το μείγμα(γαλα-κορν φλαουερ-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο ανακατευουμε!

Την σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειος την αφρατευουμε με το μιξερ!

Ριχνουμε απαλα την σαντιγί μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ!

Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι!

Πασπαλιζουμε με κανελα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγί!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπουγάτσα απίθανη νηστίσιμη !!!


 Μια Νηστίσιμη μπουγάτσα για πρωινό με την οικογένεια είναι ότι πρέπει.
Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι (κρατάμε 1κουταλια)
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2φλιντζανια περίπου ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλάκι ξυσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 κουταλιές βιταμ με ελαιόλαδο
500 γρ.φυλλο κρούστας
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά κρύα , ανάβουμε το μάτι ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς .
Τραβάμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βιταμ ανακατεύουμε .
Περνάμε με ηλιέλαιο το ταψί , λαδωνουμε  5  φύλλα ανάμεσα , ρίχνουμε κανέλα , ξανά φύλλα λαδωμένα,χαρακωνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, προσοχή μην σας αρπάξει.
Χρησιμοποιήστε ελαφρύ λάδι δίνει απαλή υφή στην κρέμα και δεν μαυρίζει το φύλλο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Γκόλφω Νικολού !!!

Χαλβάς με χυμό μήλου !!!!


 
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΌ ΜΉΛΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ  !!!! Ξεχωριστός...
βάλτε ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ και φτιάξτε ΧΑΛΒΑ διαφορετικό !!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 λίτρο χυμό μήλου
100 γρ.νερο
200 γρ.ζαχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κομμάτι φρέσκο πορτοκάλι
1 κουταλιά μέλι
Σταφίδες
(Αν δεν τον φτιάξετε με χυμό μήλου τότε θα βαλετε 1100 νερό και 450 γρ.ζαχαρη)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ
230 ελαιόλαδο η καλαμποκελαιο
430 γρ.σιμιγδαλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 βανιλετα
1/2 κουταλάκι κανέλα

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
μέλι κανέλα η ότι άλλο σας αρέσει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  https://m.youtube.com/watch?v=wgTMbFZ-ajU&feature=share

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Τηγανόψωμα με 2 υλικά !!!


ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ!!!!! 

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ αλευρι,

400 γρ κρεμα γαλακτος μαγειρικης 

και φυσικα αλατι οσο θελουμε εγω εβαλα μισο κουταλακι του γλυκου! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε την κρεμα γαλακτος στο μπολ και ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ζυμωνουμε με το χερι!!!!

Βαζουμε την ζυμη σε μια σακουλα και στην συνεχεια την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα! Συνεχιζουμε βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγειο την βαζουμε πανω σε αλευρωμενο παγκο και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο!

Κοβουμε τα πλαϊνά να γινει το φυλλο τετραγωνο!

Το κοβουμε σε 6 κομμάτια!

Βαζουμε στο καθενα μια.φετα κασερι και τα κλεινουμε!

Παταμε τις ακρες με πηρουνι!!

Βαζουμε το λάδι να ζεσταθει και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!