Καρυδόπιτα με κρέμα !!!
ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ !!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ Η ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι ψιλοκομμενο καρυδι,
1 ποτηρι και ακομα ενα μισο αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα ,
μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο!
Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν!
Ριχνουμε πολυ απαλα τα υπολοιπα υλικα!
Τοποθετουμε το μείγμα σε ταψι 30ν και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 45 λεπτα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι το χυμο για 3 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα να ζεσταθει με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη!
Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 κροκους αυγων,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο 1 βανιλια!
Οταν κρυωσει την αφρατευουμε με το μιξερ και προσθετουμε μια κουπα του καφε χτυπημενη σαντιγυ και τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο!
Διακόσμηση με καρυδι κανελα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!