Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε πώς θα φτιάξετε Σπιτικούς κύβους λαχανικών !!!

Δείτε πώς θα φτιάξετε Σπιτικούς κύβους λαχανικών χωρίς συντηρητικά!!!
Υλικά όλα τα υλικά μαζί να είναι 1 κιλό

κολοκυθάκια
πράσο
κρεμμύδι
μαϊντανό
ντομάτα
πιπεριά Φλωρίνης
λίγο πιπεριά πράσινη αν θέλετε
σκόρδο
καρότα
1 πατάτα
μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό σας αρέσει
1 κουταλιά αλάτι για κάθε 1 κιλό λαχανικών
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
κουρκουμά
4 κουταλιές ελαιόλαδο



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtube.com/watch?v=fk_QUslnAEA&feature=share
 

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Μυρωδάτα δροσερά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι !!!


 Ελαφριά λεμονογλυκάκια στο ποτήρι!!!! Ελαφρύ μυρωδάτο και δροσερό !!!


Υλικά για 4 ποτήρια
1 πακ μπισκότα γεμιστά με λεμόνι
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ γιαουρτι στραγγιστό
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Κρατάω 4 μπισκότα για την διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα τρίβω στο μούλτι.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί.

Αφαιρώ την μισή για την διακόσμηση και στην υπόλοιπη προσθέτω το τυρί κρέμα το γιαούρτι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την άχνη και χτυπάω μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.
Βάζω στα τέσσερα ποτήρια λίγο τριμμένο μπισκότο την κρέμα ξανά μπισκότο και από επάνω κάνω ροζετες με την σαντιγί που κράτησα.

Διακόσμησα με τριμμένο μπισκότο και τα μπισκότα που κράτησα.!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού τραγανά αφράτα !!!!


 
 Αφράτα,τραγανά Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!!!

Υλικά:

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι σπορελαιο,

1 φακ μπεικιν .

1 βανίλια,ξύσμα 2 πορτοκαλιών,

περίπου 900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις!

 Εκτέλεση::

Βάζουμε στην λεκανιτσα το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα!

Ρίχνουμε το χυμό,το ξύσμα,το μπέικιν και ανακατεύουμε!

 Ρίχνουμε πρώτα 2 ποτήρια αλεύρι και τα ανακατεύουμε με σύρμα!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγα_σιγα αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

 Θέλουμε αφρατη,λεία ζύμη! Και αρχιναμε φτιάχνουμε την ζύμη κορδόνια λεπτά ίσα το καθένα!

Δίνουμε ότι σχέδιο στα κουλουράκια!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!τα ψήνουμε στους 200 β.προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!

Και για 20 λεπτά τραγανά!

Έκανα 100 κομμάτια!

Μέτρημα υλικών ποτήρι 200 ml!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Αγκινάρες"αλά πολίτα" ένα φαγητό σαν μπουκέτο λουλουδιών !!!


 
Αγκινάρες"αλά πολίτα" ένα φαγητό σαν μπουκέτο λουλουδιών  νόστιμο και υγιεινό !!!👌

Υλικά
500 γρ αρακά
2-3 καρότα
1 σακουλάκι αγκινάρες δικές μου απ'το καταψύκτη
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 λεμόνι το χυμό του
2 κ.γ. κορν φλαου

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς... προσθέτουμε τον αρακά αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε...στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα σε φετάκια, ρίχνουμε νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου... κατόπιν προσθέτουμε τις αγκινάρες λίγο νεράκι αν χρειάζεται και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες... τέλος αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλαου, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία...✓✓
Αν θέλουμε βάζουμε και πατατούλες...ή τηγανίζουμε..✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Εύκολο ελαφρύ γλυκό με κρέμες-Σαβαγιαρ-Σαντιγί!!!

Το ποιο εύκολο ελαφρύ γλυκό με κρέμες-Σαβαγιαρ-Σαντιγί!!!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ::

Βάζουμε στον πάτο του πυρέξ η ταψιού η και τάπερ στην μέση Σαβαγιάρ δηλαδή τα πλάγια να έχουν κενό!!!!

Τα βουτάμε ελαφρώς σε κρύο γάλα προηγουμένως!

Χτυπάμε μια κρέμα κρύα Μιλφειγ όπως αναγράφει η συσκευασία και την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ!!!!

 Βάζουμε πάνω στην κρέμα πάλι στην μέση Σαβαγιάρ ελαφρώς βουτηγμένα σε γάλα και αυτά! Χτυπάμε μια μους κακάο κρύα όπως αναγράφει η συσκευασία και την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ!!

Τέλος χτυπάμε 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ.αχνη και την βάζουμε απαλά πάνω!!

Διακοσμούμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

1 Φύλλο σφολιάτας 2 υπέροχα γλυκά !!!


 Ελάτε να φτιάξουμε δύο υπέροχα γλυκά για τον καφέ μας με μόνο ένα φύλλο σφολιάτας!!!
Με ένα φύλλο σφολιάτας μπορούμε να φτιάξουμε δύο πολύ εύκολα γλυκά και να τους τρελάνουμε όλους!!! Το ένα είναι σφολιάτα με σοκολάτα που λατρεύουν τα παιδιά και το άλλο σφολιατίνια με κανέλα και ζάχαρη!!!


  Υλικά
 Για την σφολιάτα με σοκολάτα
-1 φύλλο σφολιάτας
 (θα χρησιμοποιήσουμε τα 2/3 του φύλλου)
-200gr σοκολάτα γάλακτος
-1 αυγό
-ζάχαρη άχνη
 Για τα σφολιατίνια με κανέλα
-1/3 φύλλο σφολιάτας
-3κτσ ζάχαρη
-1κτγ κανέλα

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/u4h_86we9L0


Κουλουράκια με μούστο !!!


 Φθινόπωρο, η εποχή που βγαίνει ο μούστος... Αγόρασα και εγώ για να φτιάξω τα αγαπημένα μου κουλούρια.... Και να σας τα παρουσιάζω!!

Υλικά
-500ml μούστο έτοιμο για χρήση
-300ml ελαιόλαδο
-200ml σπορέλαιο
-50ml κονιάκ
-1κτγ. μαγειρική σόδα
-11/2κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
-2κτγ. κανέλα τριμμένη
-250γρ. ζάχαρη
-1κτσ. μπέικιν πάουτερ
-1300-1500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/2wwRSrbaPWU

Αγαπημένο μοσχάρι κοκκινιστό με μικρό χυλοπιτακι !!!


 Αγαπημένο μοσχάρι κοκκινιστό με μικρό χυλοπιτακι στην χύτρα ταχύτητας, ένα φαγητό με πολλές αναμνήσεις!!


Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι
-2 καρότα
-2 κρεμμύδια
-1/2 κούπα μαϊντανό
-1 ώριμη ντομάτα
-1κτσ πάστα ντομάτας
-150ml κόκκινο κρασί
-100ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-μπαχάρι τριμμένο
-κανέλα
-γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/wq5W7CFntoo

Ομελέτα !!!


 Εύκολη ομελέτα με πατάτες και γραβιέρα για σήμερα φίλοι μου, ένα φαγητό ωραίο και γρήγορο!!!

  Υλικά
-4 αυγά
-50ml γάλα
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-100gr γραβιέρα τριμμένη
-1 μικρή ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
-2 πατάτες
-10ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/lWaNChHlFrE

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Μοσχαράκι κατσαρόλας με σάλτσα πορτοκάλι μέλι !!!


 

 

ΨΗΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ❤️


Υλικά
1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο νουά η σπάλα, περασμένο στο δίχτυ ή δεμένο με σπάγκο
1 ποτήρι του νερού κανονικό ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κανονικό λευκό καλό κρασί
τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 με 3 κουταλιές σούπας μέλι
3 ποτήρια του νερού απ το ιδιο ποτήρι νερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι ρίγανη για το άλειμμα του κρέατος.!

.


Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ,αφού έχετε ρίξει το αλατοπίπερο στο κρέας το θωρακίζεται από όλες τις μεριές καλά , να κάνει ωραίο χρώμα και κρούστα ομοιόμορφα, στην συνέχεια το σβήνετε με το κρασί.

 Όταν εξατμιστεί το κρασί με το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνετε το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα λίγο αλάτι επιπλέον στη σάλτσα τις κατσαρόλας και τα 3 ποτήρια νερό, βράζετε σε χύτρα για 50 λεπτά, αν έχετε κατσαρόλα απλά σιγοβράζεται το φαγητό και προσέχετε να μην τελειώσει η σάλτσα του,αν χρειαστεί συμπληρώνεται με νεράκι!! όταν το κρέας γίνει το βγάζουμε απ την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, είτε με ηλεκτρικό μαχαίρι είτε με κανονικό μυτερό και κοφτό μαχαίρι και το αραδιάζουμε μέσα σε πιατέλα φέτες,αποσύρουμε από την κατσαρόλα το σκόρδο τα μπαχαρια και τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε στην καυτή σάλτσα 3 κουταλιές σούπας μέλι,δοκιμάστε σύμφωνα με το τι σάλτσα έχετε στην κατσαρόλα σας μπορεί να χρειαστείτε και δυο κουταλιές μόνο μέλι.

Παίρνουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τον διαλύουμε με 1 καλά γεμάτη κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δένουμε τη σάλτσα με αυτό, περιχύνουμε το κρέας με αυτή την υπέροχη σάλτσα που θα βγει και σερβίρουμε !!

Συνοδεύουμε με ρύζι ασπρόμαυρο η κανονικό!!
Καλή επιτυχία σε όλους το φτιάξουν!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κορμός με παντεσπάνι σαντιγί σοκολάτα ..Θεικός !!!


 



ΑΠΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..!!!

Για το παντεσπάνι χωρίζουμε 6αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών,

1 ποτήρι ζάχαρη όχι τελείως γεμάτο, άρωμα βανίλια και χτυπάμε να αφρατεψει.

Με μία σπάτουλα εναλλάξ ανακατεύουμε την μαρέγκα με μισό ποτήρι αλεύρι κοσκινισμενο, μισό ποτήρι κακάο και 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ.

 Απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 15 λεπτά, δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνει. 

.


Μόλις ψηθεί τυλίγουμε σε ρολό με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για Την γέμιση χτύπησα μία κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, έβαλα και  μερικά αμύγδαλα τριμμένα μέσα. Για την επικάλυψη έλιωσα 150γρ κουβερτούρα και 150γρ κρέμα γάλακτος.

Στολίζουμε όπως μας αρέσει 🌺

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Alexandra LessiΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες στη γάστρα!!!


 Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο, αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες στη γάστρα!!!

Υλικά


αρνακι 2 κιλα

10 πατάτες

λεμονι 2 ζουμερα

σκορδο 5 σκελιδες ψιλοκομμενες

μουσταρδα 2 κ.σουπας

αλατι πιπερι ριγανη ελαιολαδο

1 ποτήρι νερό


Καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες και τις ριχνουμε στην γαστρα.

Ριχνουμε το αλατι,το πιπερι την ριγανη , με τα χερια τις ανακατευουμε  και τις ισομοιραζουμε στην γαστρα.

Πλενουμε πολυ καλα το αρνακι το οποιο ειναι κομμενο σε μεριδες,του ριχνουμε αλατι,πιπερι ριγανη  τα τριβουμε στο δερμα του,και το τοποθετουμε και αυτο στην γαστρα.

Στο μουλτι η'σε ενα σεικερ ριχνουμε το λαδι,τη μουσταρδα,τον χυμο λεμονιων,το σκορδο τα χτυπαμε να γινουν σαν κρεμα,και  την περιχυνουμε σε ολο το φαγητο μας.

Ριχνουμε και το νερακι
Σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στην αρχη μεχρι να παρει βραση και στην συνεχεια χαμηλωνουμε στους 180 και αφηνουμε να ψηθει για 1 1/2 ωρα περιπου ριχνοντας  ματιες και λιγο πριν σβησουμε το φαγητο αφαιρουμε το καπακι να παρει το ξεροψημενο χρωμα του και ειναι ετοιμο!!

Εκτέλεση φωτόΑπό κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Μιλφέιγ !!!


Τέλειο Μιλφέιγ κανείς???? Πολύ εύκολο!!!

Χρειαζόμαστε Σφολιατινια,κρέμα,σαντιγί!!!!!!!

 Υλικά Κρέμας:

1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο σε κομματάκια,

2 κρόκους αυγών!

Εκτέλεση::

Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και διαλύουμε μέσα το κορν-αλευρι!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

 Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε τους κρόκους,την βανίλια και τέλος το βούτυρο!

Και ξεκινάμε:

Βάζουμε μια στρώση Σφολιατινια στο τάπερ η ταψί η και πυρέξ!

Ρίχνουμε την μισή κρέμα!

Βάζουμε πάνω στην κρέμα μια στρώση σφολιάτα!

Ξανά κρέμα και κλείνουμε με Σφολιατινια!

Χτυπάμε και μια ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 2 φακελάκια σκόνη γκαρνι όπως αναγράφει η συσκευασία!

Βάζουμε πάνω στο γλυκό!

Και τελειώνουμε διακόσμηση με τριμμένα Σφολιατινια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μπισκοτάκια Τροπικάνα τραγανά πολύ μυρωδάτα !!!

Μπισκοτάκια Τροπικάνα τραγανά πολύ μυρωδάτα θα ξετρελαθείτε από την γεύση των υλικών μοσχοβολούν !!!

Υλικά
 για περίπου 60 μπισκοτάκια

250 γρ.φυτινη με βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
180 γρ.ζαχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανιλετα
90 γρ.φυσικο χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές σούπας ινδική καρύδα
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπεικεν παουντερ
450 γρ.περιπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ η ότι αλεύρι εχετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=1kVuBezEFmI&feature=share
 

Σφουγγάτο με πατάτα !!!


 Εύκολο & νόστιμο σφουγγάτο με πατάτα!!!

Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες

- 5 αυγά μεσαία

- 100γρ. κεφαλοτύρι

- 1 κρεμμύδι μέτριο

- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

- 1/2 ματσάκι άνηθο

- αλάτι & πιπέρι

- λίγη φρυγανιά τριμμένη


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/hpFIY2R-4PY