Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο ..μαμαδίστικα !!!!


 Ότι Καλύτερο για τον Χειμώνα! Μαμαδίστικη συνταγή (Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο) Θρεπτική σούπα!!

ΥΛΙΚΑ
🔪600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪120 γρ ρύζι γλασέ
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ ψιλοκομμένο άνηθο
🔪1 κτσ ψιλοκομμένο μαιντανό
🔪Πιπέρι
🔪Αλεύρι Γ.ο.χ
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
---------------------------------------------
🔪1700 γρ νερό
🔪3 κτσ ελαιόλαδο
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪1 καρότο
--------------------------------------------
🔪1 λεμόνι
🔪2 μέτρια αυγά
🔪1 κτγ κορν φλάουρ
-----------------------------------------------
🔪Ελαιόλαδο+Πιπέρι    

Δείτε την συνταγή εδώ:  https://youtu.be/KZr5mFfexFg 😊👌

Σπανακόπιτα σούπερ !!!


ΣΠΈΣΙΑΛ Σπανακόπιτα !!!Ζεστη-Ζεστη Τραγανή ,γευστική!!    

 ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά ζύμης:

1 κιλό αλεύρι για πίτες,

100 ml ελαιόλαδο

50 ml ξύδι,

2 κ γ κοφτά αλάτι,

1 κ γ μαγιά ξερή,

2 ποτήρια νερό χλιαρό!     

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην λεκανιτσα 4 ποτήρια αλεύρι!!

Ανοίγουμε λακουβιτσα!

Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι!

Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το ξύδι,την μαγιά και το νερό χλιαρό!
Αρχιναμε να.ζυμωνουμε!!

Ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να φτιάξουμε μια ζύμη λεία να μην κολλάει!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα για να ξεκουραστεί!      

Υλικά Γέμισης:

1 κιλό Σπανάκι,

100 ml ελαιόλαδο,

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα,

εάν θέλουμε άνηθο,

εάν θέλουμε 300 γρ τριμμένη φέτα(εγώ δεν έβαλα)

λίγο πιπέρι,

αλάτι!        

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αχνιζουμε στο χαμηλό!!

Στην συνέχεια ρίχνουμε το Σπανάκι(αφού προηγουμένως το έχουμε πλενει-κοψει)ψιλοκόβουμε εάν θέλουμε Άνηθο,ρίχνουμε το αλάτι και το.πιπερι!

Αφήνουμε να σιγοβραζει μέχρι να πιει τα υγρά του!

Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως!          

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:

Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο!

Την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια και τα φτιάχνουμε μπαλιτσες!         

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι έχουμε λιώσει 100 γρ βιταμ και έχουμε ρίξει μέσα 100 ml ελαιόλαδο και 100 σπορελαιο!!!!          

Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φυλλαράκια ίσα με ένα πιατακι γλυκού!        

Λαδωνουμε το ένα φυλλαρακι!

Βάζουμε πάνω του το άλλο φυλλαράκι το Λαδωνουμε και αυτό και κλείνουμε με το άλλο!!

Και ξεκινάμε να ανοίξουμε ένα φύλλο λεπτό!!

Λαδωνουμε καλά το ταψί μας και βάζουμε το φύλλο σουρωτα!

Ρίχνουμε την γέμιση!

Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για το άλλο φύλλο!

Το βάζουμε πάνω στην γέμιση και φυσικά όσο μπορούμε σουρωμενο!!

Ρίχνουμε το μείγμα(λαδιου-βιταμ) και την ψήνουμε στους 200 β προθ .μεσαία σχάρα αντιστάσεις ώσπου να κοκκινίσει καλά!!!    

 Όταν την βγαζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπαζουμε με μια πετσέτα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Προφιτερόλ ατομικά !!!!


ΤΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΑΣ ΑΡΈΣΟΥΝ;;; 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΟΥ:

4 κ.σ.βουτυρο,

1 φλυνζ.τσαγιου.νερο,

μισο κουταλακι του γλ αλατι,

1 φλ.τσαγιου.αλευρι,

4 αυγα!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο-αλατι-νερο και το βραζουμε 2 λεπτα!

Προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και το βραζουμε 2 λεπτα!

Τελος.ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα μολις το μείγμα μαζευτει γυρω γυρω απο την κουταλα ειναι ετοιμο!

ο μεταφερουμε σε μπολ και το αφηνουμε 5 λεπτα!

Ριχνουμε.ενα ενα τα.αυγα και ανακατευουμε μεχρι να γινει λεια!

Βαζουμε στο κορνε μιγμα και κανουμε μικρα δισκακια πανω στην λαδοκολα!

Τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα αφηνουμε για 25 λεπτα!

Στην συνεχεια τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 35 λεπτα και συνεχιζουμε ..

Βαζουμε ενδιαμεσα πορτα μια πετσετα να μεινει λιγο ανοιχτη η πορτα φουρνο και συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 45 λεπτα!

Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν!        

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 3 ποτηρια γαλα φρεσκο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να.ζεσταθουν!

Ριχνουμε.2 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ 2 κουταλιες της.σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 βανιλιες,3 κρόκους αυγών,50 γρ βούτυρο!!

Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την!        

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 

Υλικά:

2 ποτήρια γάλα,

2 κ.σ.κορν φλαουρ,

250 γρ κουβερτουρα,

50 γρ βούτυρο!   

Εκτέλεση: 

Διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λίγο γάλα! 

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί! 

Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε να πήξει!

Την κατεβάζουμε και σπάμε μέσα την σοκολάτα! 

Ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να γίνει λεία! 

Αφήνουμε να κρυώσει!!!    

 ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Γεμίζουμε κρέμα στο κορνε!!!

Και γεμίζουμε τα Σου!

Βάζουμε στο πάτο στα φορμακια η σε ποτήρια κρέμα! 

Βάζουμε 2 η και 3 Σου!

 Ρίχνουμε πάνω τους κρέμα!

Και τελειώνουμε βάζουμε σε όλα την σοκολάτα!

Διακόσμηση τριμμένη μαυρη-λευκη σοκολάτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Μπισκότα με γέμιση Nutella !!!


Πολύ ωραία Μπισκότα με γέμιση Nutella !!!!

Μπισκότα με γέμιση νουτέλα  εύκολα κ πολύ ωραία !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ 

120 ζαχαρη 

120 γραμ βουτυρο 

2αυγα 

250 γραμ αλεύρι 

λίγη βανίλια 

100 γραμ κομματάκια ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

1/2 κουτ σοδα ή Μπεκιν 1κουτ γλυκού Εγώ έβαλα Μπεκιν γίνονται πιο μαλακα με Μπεκιν 

Εκτελεση 

Σε μια λαδοκολλα βάζουμε κομματάκια ΝΟΥΤΕΛΑ κ τα τοποθετουμε στην κατάψυξη .

Ετουμαζουμε το μάγμα κ περνούμε ένα μικρό κομματάκι ζύμη και στην μέση τοποθετουμε την ΝΟΥΤΕΛΑ με ακόμη ένα μικρό κομματάκι ζύμη κλείνουμε καλά το μπισκότο και το τοποθετουμε στο ταψί με την λαδοκολλα.

 Η ζύμη κολλάει λίγο αλλά δεν μας πειράζει όταν ψηθεί παίρνει το σχήμα του.

 Είναι πολύ ωραία μπισκότα ειδικά για παιδάκια μικρά κ μεγάλα 😂

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Μαρία Σαμαρά!ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Εύκολοι Και Πεντανόστιμοι ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με Μόνο 2 Υλικά σε 10' !!!


 
 Εύκολοι Και Πεντανόστιμοι ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ με Μόνο 2 Υλικά σε 10' - Συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια!!

ΛΙΚΑ
🔪330 μλ κεφίρ
🔪300 γρ αλεύρι που φουσκώνει
----------------------------------------
Για το σερβίρισμα
🔪Μέλι
🔪Κανέλα


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ .. https://youtu.be/h-EUEPlZvmg 😊👌

Εύκολος & Πεντανόστιμος Μεζές σε ελάχιστο Χρόνο !!!


Εύκολος & Πεντανόστιμος  Μεζές σε ελάχιστο Χρόνο - Συνταγή για Μερακλήδες!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 κόκκινες πιπεριές
🔪1 πράσινη πιπεριά
🔪1 καυτερή πιπεριά
🔪100 γρ ντοματίνια
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪40 γρ ελαιόλαδο
🔪70 γρ λευκό κρασί
🔪1 κτγ πελτέ ντομάτας
🔪400 γρ ντομάτα κονκασέ
🔪150 γρ νερό
🔪Ανθός αλατιού
🔪Ρίγανη
----------------------------------------
🔪4-5 φέτες ψωμί
🔪Ελαιόλαδο
🔪Ρίγανη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ... https://www.youtube.com/watch?v=xAFOAirPCCg 👌😊

Κρουασάν αλμυρά απίθανα !!!!

Κρουασάν αλμυρά !!!!

ΖΥΜΗ

ενα ποτηρι χλιαρό γαλα

ενα ποτηρι χλιαρό νερο

 ενα ποτηρι ηλιελαίο

μια μαγια

ενα κουτάλι ζαχαρη

ενα κουταλακι αλατι

Ολα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε να γίνει εύπλαστη ζύμη .

Ετριψα μέσα στη ζύμη λίγη παρμεζάνα ,

700 γραμ αλευρι και οσο ακομα νερακι ακομα χρειαστεί.

ΓΕΜΙΣΗ

500 γραμ φετα

ενα αυγο

πιπερι

ενα γιαουρτάκι.

Μολις φουσκωσει η ζυμη ανοίγω γεμιζω και κλεινω με πιρούνι ή κ'οβω τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγω σαν κρουασανάκια .

Περναω με αυγο και ψηνω στους 180 βαθμούς .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Παλμιρα Αριστου
 

Κολοκυθόπιτα γλυκιά !!!



Πολύ νόστιμη Κολοκυθόπιτα!!!Τραγανή γευστική ,απλά καταπληκτική !!!! 

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:

1 κιλο αλευρι,

2 ποτηρια νερου χλιαρο νερο,

4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,

4 κουταλιες της σουπας ξυδι,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

1 φλυντζανακι του καφε ζαχαρη!

Τα ζυμωνουμε οπα μαζι και αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει 1 ωρα!

Στην συνεχεια κοβουμε ζυμη σε κομματια και κανουμε μπαλιτσες!

Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια τα οποια ανα 3 το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα ενδιαμεσα ανοιγουμε λεπτο φυλλο!

ΓΕΜΙΣΗ:

Τριβουμε κολοκυθα στο σουρωτηρη ριχνουμε μεσα ζαχαρη και κανελα!

Οποτε βαζουμε στην ακρη του φυλκου γεμιση το ρολαρουμε δυο φορες και το κοβουμε!

Στριφογυρνωντας το το τοποθετουμε στο ταψι!

Οταν τελειωσουμε ολη την διαδικασια βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα με λιωμενο βουτυρο(250 γρ)και τοποθετουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινίσει καλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τυρόπιτα σπέσιαλ !!!!


 Τυρόπιτα Τσαλακωτή  με φύλλο χωριάτικο φρέσκο  για πίτες ..όνειρο!!!!!


Σε ταψί Νο 38 αφού το λαδώσω(ελαιόλαδο ) στρώνω δυο φύλλα καλά λαδωμένα.
 Σε μπώλ εχω  χτυπήσει 4 αυγά, στην συνέχεια ρίχνω 1 κεσεδάκι γιαουρτι πρόβειο με την πέτσα συνεχίζω το χτύπημα και 1 μπουκάλάκι σόδα( ανθρακούχο αναψυκτικό)
Στην συνεχεια ραντίζω τα φύλλα μου τα δυο με αυτό το μείγμα των αυγών.
Αλλα δυο φύλλα λαδωμένα και επάνω φετα τριμμένη στο χερι και λίγο πιπεράκι
Αλλα δύο φύλλα λαδωμένα και μείγμα αυγών
Δύο φύλλα λαδωμένα και φέτα
Τέλος 1 φυλλο την σκεπάζω και ολα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα
Επάνω βάζω 7 κομματάκια βιταμ σκόρπια
Μου εμεινε λιγο μιγμα και το εριξα επανω αφου χαραξα το πανω φυλλο σε λωριδες  και ετσι σε λιγα λεπτα αφου το ηπιε το εβαλα στον φουρνο.
Εψησα  στους 170 βαθμ (αερόθερμο)έως οτου ρόδισε πάνω κάτω πολυ καλά σε καλά προθερμασμένο φουρνο.
Ηταν όνειρο!!!!!!!!
🌺Σημειωση: αυτην την φορα εβαλα αντι ελαιολαδου βιταμ και αντι χονδρου φυλλου για πιττες  φεσκο φυλλο κρουστας ειχε υπεροχη γευση και υφη !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!

Ντόνατς Αφρός της Τζένης !!!!



Ντόνατς Αφρός της Τζένης !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

250 ml.γαλα χλιαρο,

20 γραμμαρια μαγια νωπη,

80 ml.σπορελαιο,

80 γρ ζάχαρη, 

2 αυγα,

1 βανιλια,

λιγο.αλατι,

600 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

1 κιλο σπορελαιο, η αραβοσιτελαιο,

200 γραμμαρια.ζαχαρη!

Βάζουμε το γαλα με.την μαγια και 20 γρ ζάχαρη στο μπολ και ανακατευουμε με πιρούνι!

Ριχνουμε την βανιλια,το λάδι,το αλατι ,τα αυγακαι τα 60 γρ ζάχαρη.και ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε 560 γραμμαρια αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε!

Τοποθετουμε στον παγκο 40 γραμμαρια αλευρι βαζουμε την ζυμη πανω του και την ζυμωνουμε 5 λεπτα!

Την βάζουμε  στο αλευρωμενο μπολ και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο κα ι με ενα μπολ η ποτηρι με το ανοιγμα τους κοβουμε δισκακια και τα τοποθετουμε στο ταψί!! Ανοίγουμε και τρύπα με καπάκι από αναψυκτικό.

 Τα.σκεπαζουμε  για.30 λεπτα!

Στην συνεχεια βαζουμε.το σπορελαιο να καψει και τα τηγανιζουμε!

Τελος τα βουταμε στην ζαχαρη και τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι!     

Γίνονται και στον φούρνο με την διαφορά βάζουμε στο μείγμα 80 γρ κορν φλαουρ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Κοτόπουλο στιφάδο καταπληκτικό σε γεύση !!!


Κοτόπουλο στιφάδο καταπληκτικό σε γεύση !!!!


Συνταγή:

7-8 μπούτια κοτόπουλου,

μιάμιση συσκευασία κρεμμυδάκια στιφάδου (πολλή υπομονή για το καθάρισμα ή εθελοντές βοηθούς).


Τσιγαριζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι σε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο ως να ροδίσουν και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι με λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε (σοτάρουμε) τα κρεμμυδάκια με λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι, ως να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, περίπου ένα κουτί και ένα φλιτζάνι του τσαγιού κρασί μαυροδάφνη. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και έναν κύβο κοτόπουλο.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μπαχάρι, κουρκουμά, λίγη κανέλα, ρίγανη, δάφνη, μια δυο σκελίδες σκόρδου (γενικά ο,τι μπαχαρικά μας αρέσουν).

Αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις ως να ζεσταθεί ο φούρνος μας.

Σε γάστρα ή ταψί κουζίνας μεταφέρω το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια, διορθώνω το αλάτι και σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, αν βάλω το φαγητό στο ταψί.

Ψήνω ως να μελώσει και να μαλακώσει το κρέας !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Sofia IoannidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μπάμιες κατανόστιμες !!!!


 
Μπάμιες ζήτησαν κ χατήρια δε χαλάω !!!

Τις εβαλα λίγο στο ξύδι οπως είναι παγωμένες .

 Μετά της σοταρισα με ένα κρεμμύδι κ λάδι.

Σβήνω με κρασί ρίχνω ντομάτες φρέσκες τριμμένες,αλάτι πιπέρι, ντοματίνια κ τέλος ρίχνω μαϊντανό ψιλοκομμένο σιγοβράζω μέχρι να εμελώσουν και είναι έτοιμες!!!Κατανόστιμες !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Πίτσα ..Ζύμη για πίτσα ή πιτσάκια αφρός!!!

Πίτσα ..Ζύμη για πίτσα ή πιτσάκια αφρός πανεύκολη κατανόστιμη !!!!

 Υλικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
50 γρ.ελαιολαδο
50 γρ.γαλα Χλιαρό
150 γρ.νερο Χλιαρό
1 φάκελο μαγιά ξηρή 8 γρ.
1 κουταλακι κοφτό αλάτι
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
270 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
70 περίπου αλεύρι κίτρινο ( ΟΧΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΣΙΟ ) ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ


ΓΈΜΙΣΗ
σάλτσα ντομάτα 🍅
ζαμπόν
γαλοπούλα 🦃
μπέικον 🥓
ντοματινια
πιπεριές

Φωτογραφία Σούλα Λεβέντη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=RXQ-wsKg8wQ
 

Γιουβέτσάκι κατσαρόλας από κοτόπουλο που περίσσεψε !!!!


Το κοτόπουλο ψητό που περίσσεψε έγινε ένα ωραιότατο γιουβέτσι !!!!Απλά κ νόστιμα!!!

Κατσαρόλας !!!
Σοτάρω 1 τριμμένο  κρεμμύδι.

Σβύνω με κρασί κ ρίχνω ντομάτες περασμένες από το μουλτι αλάτι πιπέρι κανέλα ξύλο ,λίγο μπούκοβο νερό ζεστό κ βράζω για δέκα λεπτά ρίχνω το κοτόπουλο κ το κριθαράκι αφού πρώτα το σοτάρω με λίγο λάδι έτσι μένει σπυρωτο κ δε λασπώνει!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Τσουρέκι μαστιχωτό με ζαχαρούχο !!!


 

"Τσουρέκι με ζαχαρούχο"!!!


Για το μείγμα μαγιάς:

μια τσιμπιά ζάχαρη,

50 γρ. νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια  ξηρή,

120 γρ. χλιαρό νερό.

Για το τσουρέκι:

780 γρ. αλεύρι για τσουρέκι ( εγώ χρησιμοποιώ Robin wood),

2 κ.γ. μπέικιν,

 4 κ.γ. μαχλέπι,

1 κ.γ . κανέλλα,

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού,  

2 σωληνάρια βανίλια (ή 1/4 κ.γ. μαστίχα Χίου),

4 μεγάλα αυγά (230 γρ.),

50 γρ. ζάχαρη,

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.),

160 γρ. βούτυρο σε κυβάκια,

όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το άλλειμα, κρόκο αυγού, γάλα, κανέλλα.
Ετοιμάζουμε το μείγμα μαγιάς και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ενεργοποιηθεί.

Τα υπόλοιπα όλα μαζί στο μίξερ, το βούτυρο προς το τέλος του ζυμώματος, όταν μαζευτεί η ζύμη στον γάντζο είναι έτοιμη.

Αφήνουμε να τριπλασιαστεί σε ζεστό μέρος, πλάθουμε σε πλεξούδες αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα, αλείφουμε και ψήνουμε στους 170 με ένα πυρίμαχο μπολ με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου, έως ότου πάρουν χρώμα, πάνω κάτω ο φούρνος.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αυγή Μούρτζου ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ.