Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

New York Cheesecake με σάλτσα καραμέλας !!!


New York Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και αφράτη πεντανόστιμη βελούδινη κρέμα !!!


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
180 γρ μπισκότα digestive
90 γρ βούτυρο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ τυρί κρέμα
180 γρ ζάχαρη
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
370 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
 3 κ. σ. κορν φλάουρ
Χυμό μισού λεμονιού
2  κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας.


ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ βούτυρο (εγώ έβαλα 30 γρ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο  τα αναμιγνύουμε και τα στρώνουμε στον πάτο μιας αποσπώμενης φόρμας που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος στον πάτο και στα τοιχώματα , με διάμετρο 21 εκατοστά.
Εξωτερικά καλύπτουμε με αλουμινοχαρτο τη βάση της φόρμας.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα με τη σειρά που αναγράφονται, τα αυγά ένα ένα και τα ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σε Μπεν Μαρί στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 150 για 40 λεπτά. Κλείνουμε  το φούρνο και αφήνουμε τη φόρμα για μια ώρα μέσα.
Κατόπιν τη βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα καραμέλας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα σκεύος με το νερό και σε χαμηλή φωτιά την  αφήνουμε να λιώσει και να γίνει καραμέλα προσοχή όμως να μην καεί και πικρισει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ζεστάνει και κατόπιν το βούτυρο να λιώσει και το τραβάμε από τη φωτιά.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο.

Εκτέλεση φωτό  από κ.   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Σπυρωτός γευστικός ΧΑΛΒΑΣ!!!!




Σπυρωτός γευστικός ΧΑΛΒΑΣ!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ :

Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml σπορελαιο,1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα και στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα!!!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 100 γρ σταφιδες!     

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο 1 ξυλακι κανελας 2 λεπτα!!!    

 Στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!!!!

Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!!!!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


 

Λαγάνα !!!



Πάρα μα πάρα πολύ ωραια τραγανή ΛΑΓΑΝΑ!!      

ΣΥΝΤΑΓΗ::

Βαζουμε σε ενα μπολακι 25 γρ μαγια νωπη και 1 κ.σ.ζαχαρη!

Ριχνουμε μισο ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο και 2 κ.σ.αλευρι και τα ανακατευουμε να λιωσει καλα η μαγια!

Το σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια βαζουμε σε μια λεκανιτσα η μπολ 550 γρ αλευρι (2 μιση ποτηρια)και ανοιγουμε στην μεση λακουβιτσα!

Πανω στο αλευρι ριχνουμε 1 κ.γ.αλατι!

Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ελαφρως με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 10 κ.σ.ελαιολαδο,1 ποτηρι ζεστο νερο(25 κ.σ)και ανακατευουμε με την ξυλινη κουταλα σιγα-σιγα!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια λαδωνουμε το ταψί και ριχνουμε την ζυμη!

Με λαδωμενα χερια την ανοιγουμε!

Ριχνουμε σουσαμι και την παταμε ελαφρως!

Αφηνουμε να ξεκουραστει για 30 λεπτα!

Τελος την τρυπαμε και ψηνουμε στους 200 β.προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σκορδόψωμο το καλύτερο χωρίς ζύμωμα !!!!


 Φτιάξτε το καλύτερο ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ-ΑΖΥΜΗ ΖΥΜΗ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΑΛΕΙΨΗ !!!

Υλικά Ζύμης
500 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
330 γρ.νερο χλιαρό
1 κουταλάκι κοφτό ξηρή μαγιά
8 γρ.αλατι
30 γρ.ελαιολαδο +1 κουταλιά που θα βάλετε για να αλειψετε το τάπερ με την ζύμη

Υλικά επάλειψης
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 σκελίδα μεγάλη  σκόρδο
200 γρ.μοτσαρελα τριμμένη

ψήσιμο σέ προθέρμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας θα ψήσετε


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=p5i-YjkP8ns&feature=share

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Γιαννιώτικο!!!



Γιαννιώτικο!!! 


1 κιλό φύλλα κρούστας
300γρ. Κανταΐφι
1 σακουλάκι φρυγανιά
1 κ. σ. Και 1/4 κανέλα
600 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 λίτρο ηλιέλαιο (αφήνουμε ένα δάχτυλο στο μπουκάλι)
Για το σιρόπι:
1,5 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
3 βανίλιες
2 κ.σ γλυκόζη
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά. Τη γλυκόζη τη βάζουμε στο τέλος του βρασμού.
Ψήσιμο :
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου, στη μέση, ψήνουμε για 1 ώρα και 40' στους 150 βαθμούς στον αέρα. Τα τελευταία 7-10 λεπτά ανεβάζουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς για να ροδίσει.


Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια με τη φρυγανιά και τα σπάμε ελαφρώς. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Από δίπλα έχουμε το κανταΐφι ξεχωρίζμένο και σπασμένο. Βάζουμε δύο φύλλα μαζί. Στην άκρη του φύλλου βάζουμε το μίγμα από το καρύδι και τη φρυγανιά και από πάνω στρώνουμε αρκετό κανταΐφι και το τυλιγουμε σφιχτά σε ρόλο. Όταν γεμίσει το ταψί κόβουμε στα τέσσερα με κοφτερό μαχαίρι, ώστε να κοπεί μέχρι κάτω. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με το λάδι ώστε να πάει παντού. Το ψήνουμε και το αφήνουμε ώστε να είναι καλά ζεστό και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Και το σιρόπι το αφήνουμε λίγα λεπτά να μην είναι τελειως καυτό.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Maria Samara MoraΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Εύκολη πίτσα στο τηγάνι που γίνεται σε 5 λεπτά !!!

Πίτσα Χωρίς Μαγιά στο Τηγάνι σε 5' - Η οικογένεια σας θα την λατρέψει | Συνταγή για εύκολη πίτσα!!!
Σας δείχνω πως να φτιάξετε μια συνταγή για Εύκολη πίτσα στο τηγάνι χωρίς μαγιά  που γίνεται σε 5 λεπτά και τα παιδιά σας θα την λατρέψουν!!
ΥΛΙΚΑ
🔪270 γρ αλεύρι που φουσκώνει
🔪200 μλ κεφίρ
🔪1 κτγ αλάτι
🔪1 κτσ ελαιόλαδο
------------------------------------------
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪1 πράσινη πιπεριά
🔪3 φέτες μπέικον
🔪200 γρ λευκό τυρί τσένταρ
🔪250 γρ τυρί μοτσαρέλα
🔪3 μανιτάρια
-------------------------------------------
🔪200 γρ σάλτσα ντομάτας
🔪Ελαιόλαδο
🔪Ρίγανη
🔪Αλάτι
-------------------------------------------
🔪Ψιλό σιμιγδάλι
🔪ελαιόλαδο

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=W5Phr9mN79U 😊👌
 

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Γλυκό με μπισκότα !!!!



Μέσα σε 10 λεπτά φτιάχνουμε το ωραιότερο γευστικό γλυκό με μπισκότα από Τζένη Τσανακτσιδου!!!!!         

 ΣΥΝΤΑΓΉ 

Σπάμε 300 γρ μπισκότα πτι Μπερ στο πυρέξ (26 ν).      

Κάνουμε μια ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα φρέσκο,50 γρ ζάχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,4 κ.σ.γεματες αλεύρι,1 κρόκο αυγού τα ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία στο χαμηλό ανακατεύοντας μέχρι να πήξει!

Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βουτυρο και μια βανίλια! 

Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο!

Όπως είναι καυτή την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα,τα ανακατεύουμε να υγρανθουν τα ισιωνουμε και αφήνουμε να κρυώσει!

Χτυπάμε και μια μορφατ μεταλλικό κουτί με 300 γρ ζάχαρη και 2 κ.σ γάλα φρέσκο και την βάζουμε πάνω στο γλυκό!!!

Για διακόσμηση βάζουμε καρύδα!

Και το βάζουμε στο ψυγείο!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σουφλέ ζυμαρικών με 4 τυριά ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια & κρέμα γάλακτος.!!!

 Σουφλέ ζυμαρικών με 4 τυριά ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια & κρέμα γάλακτος. Γρήγορο, εύκολο, νόστιμο!!!!

Υλικά
½ κιλό λαζάνια
300γρ μπέικον
300γρ ζαμπόν ωμοπλάτη
500γρ τυριά που λιώνουν  μίξη τυριών, μοτσαρελα, γκουντα
500γρ κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία μανιτάρια 200γρ
Αλάτι, πιπέρι

 Συνταγη εδώ...  https://youtu.be/pOa8sECi5Rw
 

Αν σας αρέσει η ινδική καρύδα, φτιάξτε αυτό το σιροπιαστό με φύλλο Βηρυτού!!!


 Αν σας αρέσει η ινδική καρύδα, τότε φτιάξτε αυτό το σιροπιαστό με φύλλο Βηρυτού. Εύκολο, γρήγορο & πολύ νόστιμο!!!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας η Βηρυτού
150-200γρ ινδική καρύδα
250γρ φρέσκο βούτυρο
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό ζεστό
Χυμό από μισό λεμόνι
1-2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη (προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/SQCQSV7zthM

Σπετσοφάι !!!!

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο πιπεριές και τυρί φέτα. Ο απόλυτος μεζές για μοιραστείς με παρέα!!!!

 Υλικά
500γρ χωριάτικο λουκάνικο
4 χρωματιστές πιπεριές
2 πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές Φλώρινας
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ φλυτζάνι λάδι
½ φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
2κ.σ ντομάτα πελτέ
4 ντομάτες τριμμένες στον χοντρό του τρίφτη
3κ.σ μαϊντανό
2κ.σ ξύδι
Τυρί φέτα για το πασπάλισμα


Συνταγη Εκτέλεση εδω -- https://youtu.be/nwjKjHt6tvA
 

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Αρωματικό σιροπιαστο κέικ του λεπτού χωρίς μίξερ !!!


 Μόλις το είδα ..κ μόλις το έφτιαξα !!! Υπέροχο πολύ γρήγορο πολύ λίγα υλικά σε 5 λεπτά έτοιμο για φούρνο χωρίς μίξερ κέικ που εξαφανίζετε αμέσως !!!!!

Υλικά

2 αυγά 

1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 

3 τέταρτα της ίδιας κούπας λάδι ελαφρύ πχ ηλιέλαιο 

2 κούπες αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο καλύτερα 

1 κουτ γλυκού  μπέικιν 

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι 

1 μασουράκι βανίλια 

Σιρόπι 

1 κούπα χυμό πορτοκάλι 

1και μισή ζάχαρη  

.


Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη .

Αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι και ξαναχτυπάμε με τον αυγοδάρτη .

Προσθέτουμε την βανίλια το χυμό κ τέλος το αλεύρι .

Βουτυρώνουμε την φόρμα την αλευρώνουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα .

.


Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς το ψήνουμε περίπου 3 τέταρτα ανάλογα με τον φούρνο μας ..δοκιμάστε το με το μαχαιράκι βυθίζοντάς το αν βγεί στεγνό είναι έτοιμο .

Οσο ψήνετε βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά από την αρχή του βρασμού ...εγώ μέσα στο σιρόπι έβαλα κ μία κουταλιά της σούπας καλό βούτυρο γάλακτος για εχτρα μυρωδιά !!

Μόλις ψήθηκε αμέσως ρίχνουμε το μέτριο σε θερμοκρασία σιρόπι ..και πραγματικά ορμάμε !!! Είναι φανταστικό !!!

.



Την συνταγή την είδα πριν λίγο που χάζευα στις ειδήσεις στο google μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολο κ με πόσα λίγα υλικά είναι κ το έφτιαξα για το πρωινό καφεδάκι ...αν προλάβει να μείνει !!! 

Φωτό εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 


Πάρα πολύ αφράτο εύκολο γευστικό ΚΕΙΚ στο ταψί!!


 

Πάρα πολύ αφράτο εύκολο γευστικό ΚΕΙΚ στο ταψί!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

μισο ποτηρι χυμο φρεσκων πορτοκαλιων,

1 ποτήρι  λάδι ελαφρύ ,

μισό ποτήρι γάλα φρέσκο  

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

ξυσμα 2 πορτοκαλιων,

1και 1/2 ποτηρι νερού ζαχαρη,

1 βανιλια

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ τον χυμο το γάλα και το λαδι!

Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι το ξυσμα την βανιλια!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα !

Το ποτήρι που χρησιμοποιώ (200ml)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ρεβανί Καρύδας !!!


Το ποιο αφράτο,γευστικό,σπυρωτο Ρεβανί Καρύδας από Τζένη Τσανακτσιδου!!!              

Υλικά:.    

Σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη,

1 λίτρο νερό,

1 κ.σ.βουτυρο,

μισό λεμόνι!

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το σιρόπι νερο-ζαχαρη-λεμονι για 10 λεπτά και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα το βούτυρο!

Ρεβανί:

Υλικα_ 

6 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

200 ml καλαμποκελαιο,

400 γρ σταγγιστο γιαούρτι,

100 γρ αλεύρι Φαριναπ,

300 γρ σιμιγδάλι χοντρό,

50 γρ καρύδα,

1 βανίλια!!          

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν! 

Ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι και τα χτυπάμε 1 λεπτό!

Προσθέτουμε την βανίλια,το σιμιγδάλι και το αλεύρι!

Χτυπάμε ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα την καρύδα και τα ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η ταψί (30ν) ρίχνουμε το μίγμα,το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!    

Τέλος μόλις το βγάζουμε όπως είναι καυτό το σιροπιαζουμε σιγα-σιγα με το κρύο σιρόπι!

Το αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες!

Και ρίχνουμε πάνω καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Πάρα πολύ Αφρατη γευστική Μαργαρίτα!!!!


 

Πάρα πολύ Αφρατη γευστική Μαργαρίτα!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ  ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:

1 νεροποτηρο γαλα φρεσκο ζεστο,

μισο ποτηρι νερο ζεστο,

25 γραμμαρια μαγια νωπη,

μισο ποτηρι σπορελαιο,

1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι

4 ποτηρια αλευρι αλλα εδω το ρυθμιζομαι εμεις στο ζυμωμα!!!       

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια και το νερο και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το γαλα-σπορελαιο-ζαχαρη-αλατι και ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε λιγο λιγο αλευρι ωσπου η ζυμη να γινει λεια αφρατη οποτε το αλευρι το ρυθμιζουμε εμεις!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την τοποθετουμε στον παγκο κοβουμε κομματια τα οποια κανουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Συνεχιζουμε καθε μπσλιτσα την παταμε βαζουμε στην μεση τις μπαλιτσας φετα και το κλεινουμε κανοντας το παλι μπαλιτσα!

Τοποθετουμε στην λαδοκολα τις γεμιστες μπαλιτσες!

Τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος αλοιφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε σουσαμι και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα στον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

 ΣΠΈΣΙΑΛ Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

500 γρ κανταιφι,

250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο κρυο!

 ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Ριχνουμε 100 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα και οταν πηξει την κατεβαζουμε και προσθετουμε γρηγορα ανακατευοντας 3 κροκους αυγων!

Ριχνουμε 50 γρ βουτυρο και 1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ(30χ27)!

Βαζουμε στο πατο το μισο κανταιφι λωριδες και το ραντιζουμε με μπολικο βουτυρο!

Το ψηνουμε για 10 λεπτα στους 200 βαθμους(να παρει χρωμα)!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε πανω του την κρεμα!

Πανω στην κρεμα.βαζουμε το υπολοιπο κανταιφι το ραντιζουμε καλα με το υπολοιπο βουτυρο και το ψηνουμε στους 200 βαθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει!

Εχουμε βρασει προηγουμενως το ΣΙΡΟΠΙ: 

4 ποτηρια νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 4 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις να το ανακατευουμε και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το καυτο γλυκο με το κρυο σιροπι!

(Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΝΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΕΙ)!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!