Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Στιφάδο παραδοσιακό !!!

Όσοι νηστεύουν μπορούν να το κάνουν με Χταπόδι  η σουπιές !!!Στιφάδο της Γκόλφως !!!

Υλικά
 για 2 κιλά κρέας
4 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι κρασί 🍷 η ξύδι καλό
500 γρ.σαλτσα ντομάτα 🍅
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
κόκκους μπαχάρι
κόκκους πιπεριού
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/iI572Rp5s2M
 

Συκωτάκια πουλιών τηγανιά !!!


Συκωτάκια κοτόπουλο  τηγανιά !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά νερά τους και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα έσβησα με λεμόνι και μουστάρδα και πρόσθεσα αλατοπίπερο και ρίγανη, λίγο πριν γίνουν!!
Συνοδεύουμε με πατάτες στο φούρνο λεμονοριγανομουσταρδάτες!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τηγανόψωμα !!!!




Τηγανόψωμα (πιτάκια με τυρί στο τηγάνι) !!!

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό νερό,
1 κουταλάκι αλάτι,
2 κουταλιές ξύδι
750γρ αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
500γρ τυρί φέτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε σε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι μας κι αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα !
Κάνουμε μπαλάκια σε ο,τι μέγεθος θέλουμε, ανοίγουμε τα φύλλα λεπτά , ρίχνουμε τριμμένη στο χέρι τη φέτα και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο!!
Κλείνουμε σαν πουγκί και τα πατάμε με τον πλάστη να κλείσουν καλά το τυρί μέσα και να γίνουν λεπτά σε πάχος!
Λαδώνουμε ελάχιστα αντικολλητικό τηγάνι, μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε ενα ενα τα πιτάκια μας και τα αργοψήνουμε γυρίζοντας τα συχνά, μεχρι να ροδίσουν  καλά (σε σιγανή φωτιά)
και τ απολαμβάνουμε ζεστά ζεστά!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τρουφάκια ινδοκάρυδου !!!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. τριμμένη καρύδα
  50 γρ.  τριμμένη καρύδα για το τέλος
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με τα 250 γρ καρυδας και ζυμώνουμε πολύ καλά (φορέστε γάντια γιατί κολλάει πολυ το μίγμα).
Κάνουμε μπαλάκια 15 γρ το καθένα , τα τυλιγουμε στο επι πλεον ινδοκαρυδο και απολαμβανουμε!!!
Συνταγη απο Live Kitchen Panagiotis Papadakis που τον ευχαριστώ πολύ!!!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μανιτάρια πλευρώτους !!!



ΜΑΝΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΑ!!!
🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄🧄🍄


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πλευρωτους
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κλ. θυμάρι ή ρίγανη
50 ml κρασί, λευκό ξηρό
1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. 

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια!
Σβήνουμε τα μανιτάρια με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε και το σπιτικό ζωμό, το σκορδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και σερβίρουμε!!!
Μοσχοβολησε η κουζινα μου!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γιουβετσάκι κριθαράκι !!!


ΓΙΟΥΒΈΤΣΙ  ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ Μας ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΜΟΣΧΆΡΟΠΛΕΥΡΑ !!!!!  
ΤΟ Ποιό Νόστιμο κρέας.

ΥΛΙΚΆ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενάμιση κιλό κρέας
Λάδι στην κατσαρόλα και θωρακιζω απ' όλες τις πλευρές ρίχνω αλάτι πιπέρι ντομάτα δίκια μου νερό ζεστό.
Κλείνω την χύτρα και βράζω για 40 λεπτά.
Ανοίγω βάζω το κρέας και το ζουμακι τού στο ταψί ανάβω το φούρνο στους 250 βαθμούς αντιστάσεις.
Μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι και σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Βράζω για 15 λεπτά βγάζω την λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μείνει με το λαδακι του.
Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σιτάρι με διάφορα σούπερ !!!!


Τα δικά μου τα ΠΑΙΔΙΆ .... Όταν έρχονται !!!! Δεν θέλουν ΤΟΎΡΤΕΣ  ..... Για Επιδόρπιο !!!! Θέλουν ΣΙΤΆΡΙ !!!!Τι να κάνει και η δόλια η Μάνα !!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Σιτάρι
1/2 κιλό Σουσάμι καβουρδισμένο
1/2 κιλό αμύγδαλα ξεφλούδισμενα και ψημένα στο γκριλ κομμένα στη μέση
250 γρ καρύδια κομμένα σε κομματάκια
3 ρόδια τούς σπόρους
8 φρυγανιές τριμμένες στο μουλτι
3 βανιλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 


Βράζω το σιτάρι αφού το πλύνω πολλά νερά για 10 λεπτά στη χύτρα.
Κλείνω και αφήνω για άλλα δέκα λεπτά όπως είναι κλειστή.
Ανοίγω πλένω πολλά νερά να φύγει η κόλα του
Σουρωνω και αφού φύγουν τα πολλά υγρά απλώνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντηλο μέχρι να στεγνώσει καλά.
Ρίχνω ΌΛΑ τα υλικά και ανακατεύω καλά να πάνε παντού τα υλικά.
Δεν ρίχνω ζάχαρη για να μην κόψει νερό ο καθένας ρίχνει όσο θέλει.
Αποθηκεύω και στην κατάψυξη και όταν θέλω βγάζω από το βράδυ και είναι σαν να το  έφτιαξα εκείνη την ώρα  ΣΟΎΠΕΡ Για ΠΡΩΪΝΌ !!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Λουκουμάδες !!!!


 
ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ ΑΦΡΟΣ ...ΤΟ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΆ ΓΛΥΚΆΚΙ !!!

Υλικά😊

1 ΚΙΛΌ ΑΛΕΎΡΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
1ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΖΆΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΤ. ΆΛΑΤΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΆΝΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΎ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΌ ΞΎΔΙ ..ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ .
ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΣΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ!!!

Εκτέλεση

😊 ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΊ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Η ΖΥΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΉ
ΣΚΕΠΆΖΏ. .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΉΝΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ
ΜΕ ΒΡΕΓΜΈΝΟ ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΣΤΟ ΤΗΓΆΝΙ.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Nancy Michalakou

Μπάμιες με κοτόπουλο στον φούρνο !!!

 
Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής στο φούρνο με μπάμιες έφτιαξα σήμερα και έγινε λουκουμάκι πεντανόστιμο!!!!

Συνταγή

Βάζω στο ταψί τις μερίδες από το κοτόπουλο, ψιλοκόβω 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά και λίγο κουρκουμά....

Tο ανακατεύω καλά το σκεπάζω με λαδόκολλα και τα βάζω στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά....

 Έχω βάλει ήδη τις μπάμιες με χυμό λεμονιού και τρεις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.... (Τις μπάμιες τις έχω βάλει εγώ στον καταψύκτη από το καλοκαίρι)
Προσθέτω τις μπάμιες στο ταψί, και μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας, ανακατεύω και γυρίζω το κοτόπουλο....

Τα σκεπάζω ξανά με λαδόκολλα και συνεχίζω το ψήσιμο στο φούρνο στην κάτω κάτω σχάρα να σιγοψηθεί μέχρι να δέσει η σαλτσούλα του και να ψηθούν οι μπάμιες...✓✓
Νερό δεν βάζω γιατί το ταψί μου είναι ανοξείδωτο και δεν τραβάει πολύ την υγρασία...

Αν χρειαστεί όμως βάζουμε και λίγο νεράκι..✓

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τσουρέκι αλμυρό συγκλονιστικό !!!


  Τσουρέκι αλμυρό !!!
Ιδανικό για επίσημο τραπέζι και κάθε άλλη περίσταση,με ζυμάρι αφρό κ συγκλονιστική γέμιση!!!Θα το φτιάξετε και θα ξετρελάνετε τους πάντες!!!


Υλικά :
Για τη ζύμη :
250 ml γάλα
15 γρ ζάχαρη
10 γρ ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ αλεύρι
50 γρ βούτυρο
35 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι


Για τη γέμιση :
50 γρ ζαμπόν
100 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
Πιπέρι
100 τυρί cottage
Σουσάμι για πασπάλισμα

 Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης εδώ και δοκιμάστε το... 👉 https://youtu.be/lbtMj8NWj3Q

Νηστίσιμο Γλυκό ψυγείου σε 5' ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!!!

ΟΧΙ ΑΥΓΑ! ΟΧΙ ΒΟΥΤΥΡΟ!! Όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!! Νηστίσιμο Γλυκό ψυγείου  σε 5' ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪750 γρ digestive
🔪2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
🔪250 γρ νερό
-----------------------------------------
🔪1200 γρ νερό
🔪120 γρ κορν φλάουρ
🔪80 γρ κακάο σκόνη
🔪250 γρ ζάχαρη
🔪2 βανιλίνες
🔪200 γρ κουβερτούρα
--------------------------------------------
🔪400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
----------------------------------------------
🔪25χ30 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/jT_ewihpJTc
 

Κουλουράκια κανέλας εξαιρετικά !!!


 




Κουλουράκια κανέλας !!!

Υλικά:
• ‌250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• ‌1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ‌1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• ‌¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
• ‌100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• ‌¼ κ.γ. αλάτι, ψιλό
• ‌110 γρ. ελαιόλαδο
• ‌70 γρ. νερό
• ‌Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ‌Γάλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
• ‌Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
• ‌Προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία
• ‌Πλάθουμε πλεξούδες τα κουλουράκια (περίπου 30 γρ. το κάθε κουλουράκι) τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε με λίγο γάλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Alex Foukas

Ρολακια cheesecake !!!

Ρολακια cheesecake ονειρικά!!!
Με ζύμη αφρό και γέμιση τυρί κρέμα και μαρμελάδα φράουλα 🍓 θα ξετρελαθείτε μόλις τα δοκιμάσετε!Η ζύμη είναι ιδανική για κάθε πιτάκι!!


Υλικά :
Για τη ζύμη :
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ ξηρή μαγιά
200 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
100 γρ βούτυρο


Για τη γέμιση :
200 γρ τυρί κρέμα
150 γρ μαρμελάδα φράουλα

  Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/bhaAJUaXSNA
 

Σκαλτσουνάκια νηστίσιμα !!!


 
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:

1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κουταλιες της σουπας ,

2 ποτηρια νερου κανονικα σπορελαιο,

50 γρ ζαχαρη,

1 ποτηρι λευκο κρασι,

1 βανιλια!

Βαζουμε.στο μπολ το σπορελαιο, ζαχαρη,κρασι και ανακατευουμε με συρμα καλα!

Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι βανιλια και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη σε σακουλα και στο ψυγειο για 1 ωρα!     

ΓΕΜΙΣΗ:

Βαζουμε.στο μπολ 100 γρ ψιλικομμενα λουκουμια,100 γρ ψιλοκομμενα καρυδια,100 γρ μαρμελαδα και τα ανακατευουμε!    

Βγαζουμε την ζυμη απο το το ψυγειο και παιρνοντας λιγη λιγη την παταμε.βαζουμε.γεμιση το κλεινουμε δινουμε το σχεδιο και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 20 λεπτα!

Οταν τα.βγαλουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα και στην συνεχεια τα ραντιζουμε με.ανθονερο και τα περνάμε απο την αχνη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!