Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κορμός σπέσιαλ !!!


·
Σπέσιαλ Κορμό για σήμερα ❤️❤️❤️❤️❤️❤️Τελικά το πιο εύκολο ωραίο οικονομικό διαχρονικό γλυκάκι .. ! Ας γλυκαθούμε λίγο..!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ 

Υλικά:

 500 γρ μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπουλου,

250 ml γάλα φρέσκο,

60 γρ κακάο,

150 γρ βούτυρο,

20 ml κονιάκ,

125 γρ ζάχαρη,

200 γρ σοκολάτα κουβερτουρα γάλακτος!    

Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ!    

Βάζουμε στην εστία σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά εκτός την σοκολάτα και το βράζουμε 2 λεπτά! Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα τα ανακατεύουμε και στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα δίνουμε το στρογγυλό σχήμα το κλείνουμε και το βάζουμε κατάψυξη ! 

Την επόμενη μέρα κόβουμε κομμάτια και τα βουτάμε από την μια μεριά στην λιωμένη σοκολάτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρολάκια μελιτζάνας με κεφτεδάκια με συνοδευτικό ρύζι !!!


Τυλιχτό μελιτζάνας με κεφτεδάκια !!!
Για όσους αναρωτιούνται τι να μαγειρέψουν πάλι ...Να μία ωραία συνταγή που έφτιαξα σήμερα κ άρεσε πολύ !!!

Τα κεφτεδάκια που με ρωτάτε μόνο τα πλάθουμε δεν τα ψήνουμε κ τα τυλίγουμε με την μελιτζάνα.. Ψήνονται στον φούρνο .


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΡΟΛΆΚΙΑ

300 γραμ κιμά

1 τριμμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 φλιτζάνι ή μπαγιάτικο βρεγμένο στυμμένο καλά ψωμί ή 6 κουτ σούπασ βρώμη που έβαλα κι εγώ

πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ γλυκού αλάτι

1 κουτ κοφτή γλυκιά πάπρικα

Λίγο κύμινο .. προαιρετικά -Δεν έβαλά εγώ

1 αυγό

1 τριμμένη φρέσκια ώριμη ντομάτα χωρίς πολλά ζουμιά

3 κουτ σούπας ελαιόλαδο

4με 5 μελιτζάνες ομοιόμορφες

Ντοματίνια κομμένα στην μέση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΊ

1 ποτήρι του νερού νερό στο οποίο μέσα αραίωσα 1  μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ λίγο πιπέρι λίγη πάπρικα λίγο αλάτι λίγο ελαιόλαδο και εγώ έτριψα κ 1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά-κ ανακάτεψα πολύ καλά κ το έριξα στο τέλος επάνω από τα ρολάκια να ψηθούν .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά έβγαλα λίγο από την φλούδα τις μελιτζάνας κ τις έκοψα σε ομοιόμορφες λεπτές φέτες.

.


Εβαλα λαδόκολλα σε ταψί τις πέρασα τις φέτες με λάδι κ έψησα μέχρι να μαλακώσουν κ να ψηθούν .

Για τα κεφτεδάκια πρόσθεσα όλα τα υλικά τα ζύμωσα καλά κ έπλασα μικρά κεφτεδάκια λίγο μακρόστενα -να μην βγαίνουν έξω από την μελιτζάνα οταν τυλίξουμε -αυτό το κανονίζουμε με το μάτι.

Παίρνουμε μία μία τις ψημένες μελιτζάνες βάζουμε στην άκρη το κεφτεδάκι και ρολάρουμε.4
Τοποθετούμε στην σειρά τα ρολάκια και στο τέλος βάζουμε από πάνω στο κάθε ένα από μισό ντοματίνι.

.


Φτιάχνουμε κ την σάλτσα όπως σας γράφω και την ρίχνουμε από πάνω σε όλο το ταψάκι.

.

.

.
.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες από πάνω .

.


ΡΥΖΙ

Βάζω λίγο λάδι ή καλό βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνω 500 γραμ ρύζι κίτρινο για πιλάφι που είναι 2 φλιτζάνες μεγάλες σε ποσότητα .

Ανακατεύω για λίγο και σοτάρω .

Αμέσως μετά ρίχνω 5 από τις ίδιες φλιτζάνες νερό κ σιγοβράζω μέχρι να το πιέι όλο το νερό και να κάνει από πάνω τρυπούλες -τότε είναι έτοιμο.

.


Είναι πάααρα πολύ νόστιμο πολύ γευστικό φαγάκι κ τα κεφτεδάκια αφρός !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .-Ιδέα tatlimutfagizim
 


Θέλετε το πιο Πανεύκολο Νηστίσιμο, Οικονομικό Κέικ που έχει υπάρξει με 3 Υλικά ΜΟΝΟ;



Θέλετε το πιο Πανεύκολο Νηστίσιμο, Οικονομικό Κέικ που έχει υπάρξει με 3 Υλικά ΜΟΝΟ;
Αυτή είναι η Συνταγή που έψαχνες για το πιο Πανεύκολο, σε Χρόνο Ρεκόρ να πω είναι λίγο, το πιο οικονομικό Κέικ Σοκολάτας που θυμίζει η Υφή του Σοκολατόπιτα και Φυσικά ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ.

Νηστίσιμο Κέικ OREO με 3 Υλικά ΜΟΝΟ

557 γρ Μπισκότα OREO
310 γρ Γάλα Καρύδας
30 γρ Μπεικιν Παουντερ

Για το Γλασο (Προαιρετικά)
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
55 γρ Φυτική Μαργαρίνη
Μπισκότα OREO

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/SncFOWJw6Ig?si=KQiaxJCaCAt2oWxs
 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Cinnamon rolls γευστικά αφράτα !!!

 Αφράτα,γευστικά Cinnamon rolls !!!
Ζύμη:
1 κούπα γάλα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 1/4 κουταλάκια γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γέμιση:
1/4 κούπας βούτυρο με θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακό)
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2- 1 κουταλιά κανέλα
Γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κάψουλα βανιλλίνης
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και τις 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αλλά να μην πάρει βράση. Το αφήνουμε λίγο άκρη να πέσει η θερμοκρασία λίγο. Θα πρέπει να είναι ζεστό- χλιαρό, αλλά όχι καυτό, γιατί θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς και δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με την μαγιά. Το αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

.


.


Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με το χέρι μας. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, απαλή, εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια (4- 5 λεπτά). Ίσως χρειαστεί λιγότερο από 3 κούπες αλεύρι. Καλύπτουμε το μπολ που έχουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
Χρησιμοποιώντας 2 λαδόκολλες και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε λεπτό φύλλο (0,5 εκ.) σε ορθογώνιο σχήμα όσο μπορούμε. Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα ζάχαρης κανέλας.
Τυλίγουμε σφιχτά, ξεκινώντας από την μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου. Κόβουμε με ένα μαχαίρι ρολάκια πάχους 2,5 - 3 εκ..
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε καλά βουτυρωμένο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο με μια απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν όσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε τα ρολά μας για 25- 30 λεπτά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μερικά λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη με την βανιλλίνη και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί το γλάσο. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να έχουμε ένα ρευστό γλάσο, αλλά όχι πολύ αραιό. Αν μας βγει πολύ αραιό προσθέτουμε ζάχαρη άχνη στο μείγμα.
Τέλος περιχύνουμε τα ρολά μας με το γλάσο και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε.

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τσουρέκια τέλεια !!!


Ποιο αφράτα και γευστικά δεν γίνονται!!!!!!       Απλά ΤΕΛΕΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ! ❤️    Καλό Πάσχα να έχουμε!!!    

 Για το προζύμι:

150 γρ νωπή μαγιά,

2 κ.σ.ζαχαρη,

200 ml νερό χλιαρό,

200 γρ αλεύρι σκεπασμένο για 40 λεπτά!    

Για τα τσουρέκια:

 2,200 γρ αλεύρι,

700 γρ ζάχαρη,

2 φακ μαχλεπι,

2 βανιλιες,

ξύσμα 2 πορτοκαλιών,

480 γρ γάλα φρέσκο ζεστό,

6 αυγά,

200 ml χυμό πορτοκαλιού,

300 γρ βούτυρο ζεστό λιωμένο.



Βάζουμε στο μίξερ η στην λεκάνη την ζάχαρη,τα αυγά χτυπημένα,το γάλα χλιαρό προς ζεστο χυμό τα μυρωδικά αλεύρι σιγά σιγά την μαγιά και το βούτυρο λιωμένο ζεστό  σιγά σιγά και τα ζυμωνουμε σε ζύμη ελαστική να μην κολλάει! 

2 ώρες σκέπασμα!  

Μετά χωρίζουμε σε μπαλάκια τα οποία σκεπάζουμε για 20 λεπτά! 

Τέλος πλάθουμε τα σκεπάζουμε για 1 ώρα! 

Χτυπάμε αυγά με λίγο νερό αλοιφουμε ρίχνουμε σουσάμι  η αμύγδαλο και ψήνουμε  στους 180 β για  45 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΟΜΑΔΑ-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τούρτα Σοκολάτας νηστίσιμη !!!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ Τούρτα Σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ (Επαγγελματική Συνταγή) !!!

Υλικά:

-170 γρ. νερό
-180 γρ. χυμός πορτοκαλιού
-85 γρ. ηλιέλαιο
-200 γρ. ζάχαρη
-245 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1/2 κ.γ. σόδα
-1 πρέζα αλάτι
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ. ξίδι λευκό
-2 κ.σ. κακάο
-400 γρ. κουβερτούρα
-200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξίδι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. και στραγγίζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 45'-50'.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.

Βράζουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το κέικ σε 3 κομμάτια και το βάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. απλώνοντας γκανάζ σε κάθε στρώση.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη γκανάζ.

Αφήνουμε 30' να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/d9U7cdpHXXc?si=GfGTR1Z91mXoXKFa
 

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Εύκολο νηστίσιμο κέικ. Δε χρειάζεται ούτε μίξερ και πραγματικά είναι τέλειο και αφράτο!!!

Όχι αυγά! Όχι βούτυρο! Όχι γάλα! Αφράτο Νηστίσιμο Κέικ χωρίς μίξερ σε 5' 😍

 Νηστίσιμο κέικ καρότου

Συνταγή για το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ. Δε χρειάζεται ούτε μίξερ και πραγματικά είναι τέλειο και αφράτο!!!

Μερίδες
8

Συστατικά

    300 γρ. αλεύρι Κούλα
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γ. κανέλα
    200 γρ. ζάχαρη
    80 γρ. ηλιέλαιο
    200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
    80 γρ. σταφίδες
    150 γρ. καρότα, τριμμένα
    Άχνη για γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
    Σε διαφορετικό μπολ, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
    Χύνουμε αργά τα υλικά μέσα στο μπολ που περιέχει το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρύδια, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
    Απλώνουμε το μείγμα μας μέσα σε λαδωμένο ταψί 22 εκ. όπου ήδη έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στο κάτω μέρος.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 30′ με 40′.
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και γαρνίρουμε με άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ-- https://www.youtube.com/watch?v=E1SoM-_hHlI
 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Τυροπιτάκια Νηστίσιμα !!!Θα πάθετε πλάκα από το πόσο Νόστιμα είναι!!!


Νέο Βίντεο🔥
Τυροπιτάκια Νηστίσιμα👌Διαφορετικά χωρίς Μαγιά!✌️ Θα πάθετε πλάκα από το πόσο Νόστιμα είναι!


Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 250 ΜΛ

Υλικά👇

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
250 γρ νερό (1 κουπα)
170 γρ ελαιολαδο (3/4 της κουπας)
350 γρ νηστισιμο λευκό τυρι
1 κτγ αλατι
1/2 κτγ ρίγανη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φυλλα δυόσμου
Μαϊντανό
-----
Νηστισιμο κίτρινο τυρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=s9sDwj_xpno
 

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Με 3 Βούτυρα Φτιάχνουμε Πασχαλινά Κουλουράκια απλά Θεϊκά!!!





.


 Πασχαλινά Κουλουράκια Βανίλιας με 3 Βούτυρα απλά Θεϊκά!!!
Συνταγή Απόλυτης Επιτυχίας, Συνταγή Όνειρο χωρίς να υπερβάλω καθόλου. Τόσο Αρωματικά, τόσο Τραγανά Κουλουράκια Πασχαλινά δεν έχετε ξανα δοκιμάσει και Φυσικά τα 3 Είδη Βουτύρου συμβάλουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Φτιάξτε αυτά τα Πασχαλινά Κουλουράκια φέτος και σας το Εγγυώμαι δεν πρόκειται να αλλάξετε συνταγή!!!

Πασχαλινά Κουλουράκια Βανίλιας με 3 Βούτυρα του BakeiT

200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ Βούτυρο Γάλακτος (Αιγοπρόβειο)
150 γρ Βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ Ζάχαρη άχνη
3 Βανίλιες
2 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
30 γρ Γάλα πλήρες
1 κουτ γλυκού Μαχλέπι
950 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ

Για το Άλειμμα
1 Αυγό
1 κρόκος Αυγού
1 κουτ γλυκού Νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/hBIRkQUNfAo?si=O-IieAfc-W2KjejR
 

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Επιδόρπιο Φράουλας🍓💯

Επιδόρπιο Φράουλας🍓💯 ελαφρύ και δροσιστικό με πολύ λίγα υλικά !!!

Υλικά για την κρέμα:
250 γρ. φράουλες
500 ml γάλα
70 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ

Υλικά για το σιρόπι:
250 γρ. φράουλες
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνταγή: https://www.youtube.com/watch?v=ofj_taqeJzY
 

Συνταγή για το πιο Εύκολο Νηστίσιμο Μιλφέιγ με Ελάχιστα Υλικά !!!

Συνταγή για το πιο Εύκολο Νηστίσιμο Μιλφέιγ με Ελάχιστα Υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ

-1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
-200 γρ. ζάχαρη
-90 γρ. κορν φλάουρ
-3 βανιλίνες
-Άχνη ζάχαρη
-450 γρ. σφολιάτα νηστίσιμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με άχνη. Τοποθετούμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ο για περίπου 20’.

Βάζουμε τη ζάχαρη και τα 650ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν.

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 350ml Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.

Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση, βάζουμε σε ένα τσέρκι το ένα φύλλο, καλύπτουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://youtu.be/65gLQqGw8FI?si=pMIQVL8dWJSaY9sY
 

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Σταφιδόψωμα αφράτα γευστικά!!!

Τα πιο αφράτα γευστικά σταφιδόψωμα ❤️

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο νερο,

1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο γαλα φρεσκο,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

100 γραμμαρια.ζαχαρη,

100 γραμμαρια λιωμενο βουτυρο,

1 κιλο αλευρι+1 μιση ποτηρι,

10Ο γραμμαρια σταφιδες,

2 αυγα,

(1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,

50 ml σπορελαιο)

,




Βαζουμε στο μπολ νερο,γαλα,μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πιρούνι!Χτυπαμε.τα αυγα σε μπολ με την ζαχαρη και το αλατι!

Ριχνουμε το κιλο αλευρι ποτηρι ποτηρι στο μείγμα μαγιας και ανακατευουμε, ριχνουμε το μείγμα αυγων και ανακατευουμε, ριχνουμε το βουτυρο και ζυμωνουμε!

Προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!

.



Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως,ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο,λαδωνουμε ριχνουμε της σταφιδες,ρολαρουμε,κοβουμε κομματια και τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι!

Τα αφηνουμε 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για.20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτο συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Κεφτεδάκια με ψωμί !!!

 

Έφτιαξα τα πιο εύκολα νόστιμα  κεφτεδάκια με το μπαγιάτικο ψωμί που είχα μαζέψει😁😂

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μούλιασα ένα καρβέλι ολόκληρο χωρίς την κόρα σε  γάλα 1 φλυτζάνα περίπου, έστυψα καλά και έβαλα σε μπολ .

Πρόσθεσα 1 μεγάλο κρεμμύδι ,φρέσκο .δυόσμο ψιλοκομμένο,πιπέρι, 2αυγά,2 φλυτζάνες τριμμένο τυρί και κασέρι,ζύμωσα.

Τηγάνισα σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Ελινα Σκλαβου -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Αυτό Το νηστίσιμο Κέικ με μια κούπα θα σας ενθουσιάσει !!!


Αυτό Το νηστίσιμο Κέικ με μια κούπα θα σας ενθουσιάσει τόσο ✌️γιατί είναι Πεντανόστιμο και δεν χρειάζεται να μετρήσετε σε Γραμμάρια ,θα το Θυμάστε Πάντα με αναλογία 1-2-3-4 

Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 250 ΜΛ

Υλικά ↔️Ingredients ⤵️
🔪220 γρ ηλιέλαιο (1 κούπα)
🔪400 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
🔪750 γρ χυμό πορτοκάλι (3 κούπες)
🔪600 γρ αλεύρι που φουσκώνει (4 κούπες)
🔪3-4 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
🔪100 γρ τρούφα σοκολάτας
--------
🔪22 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=FdHcNRMpauA
 

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Γλυκό με 5 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ!!!



Αυτό το ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Γλυκό με 5 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ θα το ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ!!!

Συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Γλυκό με 5 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ!

Υλικά:

-5 μπισκότα τύπου digestive
-1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
-40 γρ. κακάο
-120 γρ. κορν φλάουρ
-200 γρ. ζάχαρη
-τριμμένα μπισκότα τύπου digestive

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 650 ml ρόφημα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να βράσει.

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 350 ml ρόφημα αμυγδάλου, το κακάο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσει το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα σε μπολάκι ή ποτήρια όσο είναι ζεστή και καπακώνουμε με 1 μπισκότο digestive.

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και βουτάμε την πάστα στα τριμμένα μπισκότα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ https://youtu.be/Z3Hr9W2b8mM?si=G9SZV-6Gz31HHOkb