Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Σταφιδόψωμα αφράτα γευστικά!!!

Τα πιο αφράτα γευστικά σταφιδόψωμα ❤️

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο νερο,

1 νεροποτηρο μεγαλο χλιαρο γαλα φρεσκο,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

100 γραμμαρια.ζαχαρη,

100 γραμμαρια λιωμενο βουτυρο,

1 κιλο αλευρι+1 μιση ποτηρι,

10Ο γραμμαρια σταφιδες,

2 αυγα,

(1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,

50 ml σπορελαιο)

,




Βαζουμε στο μπολ νερο,γαλα,μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πιρούνι!Χτυπαμε.τα αυγα σε μπολ με την ζαχαρη και το αλατι!

Ριχνουμε το κιλο αλευρι ποτηρι ποτηρι στο μείγμα μαγιας και ανακατευουμε, ριχνουμε το μείγμα αυγων και ανακατευουμε, ριχνουμε το βουτυρο και ζυμωνουμε!

Προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!

.



Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως,ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο,λαδωνουμε ριχνουμε της σταφιδες,ρολαρουμε,κοβουμε κομματια και τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι!

Τα αφηνουμε 30 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για.20 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτο συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!