Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Μπριζόλες με πατάτες τηγανιτές !




Οι μπριζόλες με δύο τρόπους ψήνονται στην περίπτωση που τις κάνουμε στο ειδικό τηγάνι με τις ρίγες για να μένουν τα λίπη .
1]Ο πρώτος τρόπος ,πιο διαιτητικός. Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες ,σε ένα μπολακι έχουμε βάλει κι ανακατέψει αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη ,με αυτό το υλικό πασπαλίζουμε τις μπριζόλες μας και τις ψήνουμε  γυρνώντας τακτικά.
2]Ο δεύτερος τρόπος είναι πάλι με το ίδιο τηγάνι ,πλένουμε σκουπίζουμε τις μπριζόλες ,τις  ραντίζουμε με λαδάκι ,όχι πολύ,πασπαλίζουμε από πάνω πάλι το ίδιο υλικό αλάτι,πιπέρι,ρίγανη ,[αν θέλετε και στις δύο περιπτώσεις προσθέτετε και μίγμα μπαχαρικών για κρέας , για πιο πολύ  νοστιμιά ] και τις αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξουν τα υλικά μέσα στο κρέας , όσο πιο πολύ αφήνουμε ,τόσο πιο μαλακιά και νόστιμη γίνετε  ,[εγώ εδώ την ετοίμασα από το βράδυ ]και ψήνουμε πρώτα σε δυνατή θερμοκρασία και τις γυρνάμε τακτικά ,και μετά χαμηλώνουμε λίγο και γυρνάμε τις μπριζόλες συχνά μία από την μία πλευρά ,μία από την άλλη  !