Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τυροπιτάκια με ζύμη για πολλές χρήσεις !!!


 Υλικά:
2 φλ. αλεύρι
½ φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
½ φλ. σπορέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξίδι
Γέμιση ό,τι θέλετε(τυρί με αυγό, λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, γέμιση για πίτσα,)


Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε σε μια κούπα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το 1ο φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το 2ο φλιτζάνι αλεύρι και πλάθουμε την ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μόλις ξεκουραστεί κόβουμε 1 κομματάκι ζύμη και την ανοίγουμε με ένα ποτήρι ή και με τα χέρια. Βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε παίρνουμε λίγο τυρί και ρίχνουμε  μέσα ένα αυγό. Μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, να την κάνετε πίτσα κατευθείαν ή να κάνετε κλειστά πιτσάκια. Αφού τελειώσουμε με τα πιτάκια μας αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα σε ταψί με λαδόκολλα.
Συνταγή από την φίλη της σελίδας Meri Peristeri