Μια γρήγορη, πλούσια και άκρως παραδοσιακή συνταγή φούρνου που αναδεικνύει την ευκολία των κλασικών λαδερών γευμάτων. Η αλλιώτικη τεχνική του προμαγειρέματος της γέμισης του κιμά με 3 κούπες ρύζι Καρολίνα και μυρωδικά, σε συνδυασμό με το γέμισμα των καθαρισμένων κολοκυθιών (κρατώντας την ψίχα για κολοκυθοκεφτέδες), το 1ωρο ψήσιμο στους 180°C κάτω από σκεπασμένη λαδόκολλα με ελαιόλαδο, και το τελικό «πάντρεμα» με μια βελουδένια σάλτσα από αυγά και λεμόνι, εξασφαλίζει ένα πιάτο απίστευτα μελωμένο που καταπραΰνει το στομάχι.
Υλικά
- Κολοκυθάκια φρέσκα,
- κιμάς,
- 3 κούπες ρύζι Καρολίνα,
- φρέσκα κρεμμυδάκια,
- 1 ξερό κρεμμύδι,
- άνηθο,
- δυόσμο,
- ζωμό λαχανικών,
- ελαιόλαδο,
- 3 κούπες νερό,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- αυγά
- & χυμό λεμονιού
- .
Εκτέλεση
Βήμα 1: Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε την ψίχα τους (την κρατάμε για κολοκυθοκεφτέδες) και σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τον κιμά.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τις 3 κούπες ρύζι Καρολίνα, αλατοπίπερο, ζωμό λαχανικών, 3 κούπες νερό και μαγειρεύουμε ελαφρώς τη γέμιση express μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Βήμα 3: Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί, περιχύνουμε μόνο με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε σταθερά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C.
Βήμα 4: Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι, προσθέτουμε ζεστό ζωμό από το ταψί, περιχύνουμε το φαγητό express, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού, άνηθο, μαϊντανό και αφήνουμε 5 λεπτά στο φούρνο να δέσει η σάλτσα αυγολέμονο.
Δημιουργός κ Λένα Τότσικα .. ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!

